• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Mistä ja millainen Ilmanviilennin?

Liittynyt
28.5.2006
Viestejä
2 066
Kaupunki
Vantaa
Eikö mikään valmistaja ole keksinyt mitään järkevää systeemiä kerrostaloasuntoihin? Ei viitis tehdä mitään purkkaviritelmiä, mutta nyt ois jo pakko hakea joku ilmastointilaite. Ainakin makuuhuone pitäs saada viileämmäks...
 
Liittynyt
7.12.2005
Viestejä
1 740
itselläni on siirrettävä wilfa ilmastointilaite. lämpöä ei paljoa sadan neliön kerrostalokämpässä laske mutta kosteuden vie pois ja helpottaa mukavasti nukkumista. makuuhuone käytössä pelkästään laskee jo lämpötilaakin mutta ääni on aika kova.

joku parempi kiinteä vaihtoehto olis kyllä mietinnässä...
 
Liittynyt
16.12.2002
Viestejä
6 555
Eikö mikään valmistaja ole keksinyt mitään järkevää systeemiä kerrostaloasuntoihin? Ei viitis tehdä mitään purkkaviritelmiä, mutta nyt ois jo pakko hakea joku ilmastointilaite. Ainakin makuuhuone pitäs saada viileämmäks...
En ole ainakaan viellä sellaista löytänyt ja jos joku löytää niin kertokoon heti niin ostan. Huom. Ilmalämpöpumppu on pois suljettu vaihtoehto tässä asunnossa.
 
Liittynyt
16.12.2002
Viestejä
6 555
Nyt alkaa leikkaamaan kiinni näiden helteiden kanssa, vaikka itse sais nukuttua ei poika tahdo saada enää unta. Se tietysti vaikuttaa kaikkien muidenkin yöuniin.

Onko näistä mihinkään: Matsui ilmastointilaite MPA9KWRN - 17m2 tai hiukan kalliimpi Matsui ilmastointilaite MPA12KH 26m2

Saako tolle sataselle vastinetta, jos ostaisi ton kalliimman?
Tuo eka näyttää aivan samalta kuin meidän zipro. Ja tekniset tiedotkin aikalailla samat. Joten epäilen että sama laite. Kokemuksia laitteesta on tuossa aikaisemmin tässä threadissa. Jälkimmäinen ei juurikaan eroa ja usean laitteen kokemuksella voin sanoa että ei varmaan autuutta tee sekään.
 

thek

Banned
Liittynyt
27.12.2006
Viestejä
329
Meillä pyörii kämpässä Argo Ulisse 13 CLA. Nyt on 23 astetta sisällä lämpötila, ulkona 31. Laitteen viilennysilma on +8C. Ennen tämän laitteen hankkimista talon lämpötila oli keväästä syksyyn jatkuvasti 28-30C yötä päivää. Laite riittää noin 70m2 viilentämiseen ihan OK. Suolainen hinta kylläkin, 1450€. Malli on split, eli lauhdutin tulee asunnon ulkopuolelle parvekkeelle. Olisin varmaan samalla rahalla hommannut ilmalämpöpumpun, muttei sellaista saa tähän kerrostaloon laittaa, joten tällä mennään. Kyllä on mukava istua sisällä viileässä :)
 
Liittynyt
10.1.2003
Viestejä
2 999
Onko tuossa Argossa se mökää pitävä kompura kummassa yksikössä?

Onko ulkoyksikön lämpötilalla miten paljon merkitystä? Meinaan siis sitä että haittaako jos iskee parvekkeelle joka on kuuma kuin pätsi.

Mutta muutaman lattialla seisovan mallin kokemuksella täytyy tosiaan sanoa että noilla yhden pömpelin laitteilla ei tee paskaakaan. Juurikin jo threadissä mainittujen mölyn ja kämppään tulevan alipaineen takia. Vahvasti suosittelen harkitsemaan ainoastaan laitteita joissa on erillinen ulkoyksikkö, eikä mitään muovisia ilmanpoistoputkia.
 
Liittynyt
14.11.2007
Viestejä
2 863
Ikä
31
Meillä on duunissa lähemmäs kymmenen kappaletta tuommoisia Argoja. Kompura on tuossa sisäyksikössä, mutta ei se nyt niin valtavaa meteliä pidä. Hyvin kyllä viilentää toimistotilat, vaikka täälläkin on tietokoneita, näyttöjä ja hikoilevia insinöörejä ihan tarpeeksi.
 

thek

Banned
Liittynyt
27.12.2006
Viestejä
329
Kompura on sisällä joo. Ei se ääni niin paha ole, mutten kuitenkaan makuuhuoneeseen laittaisi. Itselläni on työ alla tuohon juuri ääntä vaimentava kotelo, joka jää edestä avoimeksi. Tällä hetkellä suunnitelmissa on 21mm vanerista boksi, sisälle 4mm bitumimattoa, äänieristyshuopaa ja äänieristyslevyä. Täytyy varmaan vaan rakentaa tuo laatikko ja katsoa, paljon ääntä noin häviää. Käytännössä siis vähän sama idea kuin jääkaappipakastimen upottamisessa omaan syvennykseensä.

Parvekkeen lämpötila ei tunnu kovinkaan paljoa vaikuttavan laitteen tehoon. Meillä on nyt parhaillaan ollut +46C parvekkeella, ja silti viilennysilma laitteesta on alle kymmenasteista. Ainakin yläkerran naapuri saa parvekkeeseensa ilmaisen lattialämmityksen :)
 
Liittynyt
10.1.2003
Viestejä
2 999
Tutkailin hiukka nettikauppojen tarjontaa ja tuntuu järjestään olevan noissa siirrettävissä splittimalleissa kompura sisällä. Miksiköhän näin, kun se on juuri se äänekkäin osa.

Vai onko laite jo sitten kategoriaa "ilmalämpöpumppu" jos pääosa laitteesta on ulkoyksikön puolella?
 
Liittynyt
28.5.2006
Viestejä
2 066
Kaupunki
Vantaa
Kertokaapa nyt äkkiä, että mistä edes enää saa tollasen siirrettävän ilmastointilaitteen? Witrellä oli yhtä mallia, mutta ei saa ostettua kuin nettikaupasta eli kestää useamman päivän saada. Tarttisin koneen nyt heti ja hintaluokka 200-500 euroo. Auttakaa, en saa enää edes nukutuks ku on niin prkleen kuuma. Ja pääkaupunkiseutu siis kyseessä...
 

thek

Banned
Liittynyt
27.12.2006
Viestejä
329
Vaikea sanoa tuohon mitään järkevää syytä. Ehkä siinä ollaan ajateltu niin, että naapureille kuuluva ääni minimoidaan laittamalla kompura asunnon sisälle?
 
Liittynyt
7.12.2006
Viestejä
1 255
^ Ei oota myyvät, onko nuo laitteet nyt kaikkialta loppu???
Huitelin eilen kiukuspäissäni paikalliset liikkeet läpi ja missään ei ollut. Mitään päiviä eivät uskaltaneet sanoa, koska kuulemma maahatuojatkaan eivät osaa sanoa.

Serkkupoika oli vuokrannut tollasen vehkeen, 40€/vko, ei paha. Oli tosin ollu viiminen siinä liikkeessä, mutta kai noikin kannattaa soitella läpi, jos ei semmoista välttis omaksi halua.
 
Liittynyt
12.11.2010
Viestejä
90
Nostellaas vähän varmaanki monelle muullekin ajankohtasta ketjua. Eli minkälaisia vekottimia porukka on huomannu hyödylliseks ja hyväks hinta-/laatusuhteeltaan? Sopivan hiljanen vehje olis plussaa. Harkinnassa hommata joku tommonen ilmanviilennin tai sit ihan vaan tuuletin kattoon, tai lattialle. Pistäkää vähä kokemuksianne, miten sen makkarin sais hyvin viileeks.
 
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
2 978
Nuo halavimmat 300e boksit ovat älyttömän äänekkäitä, ja paras käyttö niille on viilentää esim. makuuhuone missä ei tarvi hengailla sen koneen huutaessa vieressä. Kannattaa testata livenä jos mahdollista.
 
Liittynyt
12.11.2010
Viestejä
90
Pieneen yksiöön viilennystä kaipais eli joutuu vissii noi äänekkäimmät boxit unohtaa? Vai toimisko niin, että antaa boxin jauhaa jokusen tunnin ja laitan masiinan kiinni kun meen goisii?
 
Liittynyt
16.12.2002
Viestejä
6 555
? Vai toimisko niin, että antaa boxin jauhaa jokusen tunnin ja laitan masiinan kiinni kun meen goisii?
Hetken ja sitten seinät + muualta esim ikkunasta huokaisee lämmön takaisin. Itselläni esim. makkarissa kun laskee 27 jonnekin 22 niin siinä viileässä kerkiää nukahtaa mutta sitten parissa tunnissa jo yhtä kuuma.
 
Liittynyt
18.6.2007
Viestejä
1 378
Helvetti. Hommasin Olimpia Piu 10 -ilmastointilaitteen. Asuntoon tuli niin kova alipaine, että viemäristä nousi aivan jäätävä paskan käry. Asunnon oma tuloilmaputki ei riitä ja vaihtoehtona on ottaa ulkoa kuumaa ilmaa mitätöimään laitteen tekemää työtä. Äänentaso ei ole mitään 38dB mainospuheita nähnytkään. Kunnon paska. Palautan laitteen.
 
Ylös