• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Mistä ja millainen Ilmanviilennin?

Liittynyt
11.9.2003
Viestejä
3 005
...tai mikä helkkari sen nimi nyt onkaan. Eli näin kesäisin kämpä muistuttaa turkkilaista saunaa ja ovia tai ikkunoita on paha pitää auki kun vaimo tukehtuu siitinpölyyn ja kissat hyppii parvekkeelta. Olkkarin nurkassa on tollanen tuuletin tohottamassa mutta eipä siitä juurikaan ole apua jos et satu istumaan siinä puhallinsektorilla.

Gigantista lölytyi jotain tämmöisiä, ovatko mistään kotoisin ja osaako joku suositella parempaa?

http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/El_DisplayProductInformation-Start;pgid=D6ez6oZKCVlSR0EjF5FBwx1q0000kT4rqKEJ?ProductID=Ml7D4QFHcaAAAAEOLD1CGhka&CatalogCategoryID=

Duunipaikalla oli josku joku tämmönen mutta on hieman tyyris kotikäyttöön.

http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/El_DisplayProductInformation-Start;pgid=D6ez6oZKCVlSR0EjF5FBwx1q0000kT4rqKEJ?ProductID=ncTD4QFHtJYAAAEYeHAuqVTN&CatalogCategoryID=3U7D4QFH0tIAAAEOx1g03xil&Selected=Specifications#tProductTabcontent

Tarkennetaan vielä se, että haetaan siis kerrostalokämppään jotain tämmöistä väliaikaisratkaisua.
 
Liittynyt
1.4.2007
Viestejä
3 653
Joo, eli siirrettävästä ilmastointilaitteesta on kyse. Ostin itse kolmisen kesää sitten vastaavanlaisen silloiseen kerrostaloasuntooni, jossa ei saanut läpivetoa ja jossa lämpötila nousi kesäisin uhkaavan lähelle 40 astetta! Vehje maksoi silloin jotain 300 ekeä ja voin valehtelematta sanoa, että paras ostos mitä olen koskaan tehnyt! Vitkutin jaksaa pitää makuuhuoneen kuumimallakin helteellä vehän reilussa 20 asteessa ja samalla ilmankosteuden siedettävässä prosentissa.

Ainoa miinuspuoli on siinä, että kuuman ilman poistoletku pitää kikkailla esim. tuuletusluukusta pihalle suhteellisen tiiviisti eli saattaa vaatia hieman virittelyä...

Edittiä: jäi sanomatta, että näitä ilmastointilaitteita saa nykyään lähes mistä vaan; rautakaupoista, Prismoista, City Marketeista, tietysti Giganteista ym ym.
 
Liittynyt
28.1.2003
Viestejä
15
Itselläni on jo toista kesää käytössä Gigantista hankittu Matsui-merkkinen ilmastointilaite, hinta oli 350e viime elokuussa.

Viilentää parhaimmillaan yksiöni +23 asteeseen kesällä, mutta melu raastaa hermoja. Yöllä kun pitää laitetta päällä niin korvatulppien kanssa tarttee nukkua.

Poistoletkun asensin juuri tänään ikkunan tuuletusaukkoon leikkaamalla styroksista sopivan tiukasti istuvan palan jonka alareunaan tein reiän ja siitä letku läpi. Tuntuu toimivan hyvin eikä lämmin poistoilma pääse takaisin sisätiloihin. Eikä joutunut säätämään pahvin ja jeesusteipin kanssa kuten viime kesänä.
 
Liittynyt
1.4.2007
Viestejä
3 653
Kannattaa tosiaan olla tarkkana ostopäätöstä tehdessä tuosta melutasosta. Eri laitteilla desibelilukemissa on oikeasti isoja eroja; hiljaisimmista ei kuuluu juuri kovempaa ääntä kuin jostain pöytätuulettimista edes kompressorin käydessä mutta meluisimmissa desibelitaso on suurinpiirtein betonimyllyn luokkaa.

Toinen juttu on vielä se, että kannattaa tsekata, että laitteessa on termostaatti, jolla lämpötilan voi asettaa halutuksi. Halvimmissa tällaista luxusta ei ole vaan pönttö hönkää kylmää koko ajan välittämättä huoneen lämpötilasta.
 

iivili

kollinmölliskö
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
7 215
Ikä
45
Kaupunki
Turku
Entä kelpaisiko poistoletkun paikaksi vaikka muovisanko, jota tyhjentelisi? Ei millään jaksaisi viritellä mitään styroksi, pahvi ja teippisysteemejä.

Tää on muakin kiinnostava aihe, kun kuumuudesta kärsin paljon enemmän, kuin kylmästä. Puhallin on pari kesää ollut kovassa käytössä. Auttaahan sekin, mutta tosiaan sitten pitää olla puhaltimen äärellä.
 
Liittynyt
18.8.2005
Viestejä
307
Entä kelpaisiko poistoletkun paikaksi vaikka muovisanko, jota tyhjentelisi? Ei millään jaksaisi viritellä mitään styroksi, pahvi ja teippisysteemejä.
Niin, eri asia sitten, että kuinka kauan se kuuma ilma pysyy siellä muovisangossa :).
Letkun kautta poistuu siis kuuma ilma.

Aiempaa juttua tässä
 
Liittynyt
28.3.2006
Viestejä
405
En ihan ymmärrä miten porukat säätää ton poistoletkun ikkunoihin. Missä kohtaa ikkunaa on semmonen aukko, mistä sen saa ulos. ei ainakaan meiän. tai saahan sen, kun avaa vaan ikkunan, mutta sieltähän tulee kaikkea paskaa sit sisään ja tosiaa kissatki karkaa.

Ehkä vois laittaa postiluukusta rappukäytävään.
 
Liittynyt
8.3.2005
Viestejä
2 845
Ikä
33
Kerrostaloissa on räppänät ikkunoiden yläpuolella. Sopivalla askartelemisella kuuman ilman saa varmaan menemään siitä pihalle.
Saisko jotain kuvaa tästä "räppänästä" :). Omassa yksiössäni ei ainakaan ole kuin ikkunat ja sivussa tuuletusikkuna.

Tuollainen laite olisi kyllä pirun hyvä, kämppään kun ei kunnon läpivetoa saa ja aurinko pohottaa koko illan kämppään.
 
Liittynyt
21.10.2005
Viestejä
10 967
Nojoo tuskin kaikissa on sellaista, mutta uudemmista elementtitaloista sellainen pitäisi löytyä.

Miten kämpässä vaihtuu ollenkaan ilma jos ei mistään ole reikää ulos? Ei kai ilmanvaihto voi toimia postiluukun kautta? Jossain pitää olla reikä tuloilmalla.
 
Liittynyt
6.7.2006
Viestejä
3 931
Jossain pitää olla reikä tuloilmalla.
Juu, esim. meikäläisellä on sellaiset venttiilit pattereiden takana. Sieltä on vähän paha vetää letkua :( Pakko väkerrellä sivuikkunaan joku teippi-/styroksiviritelmä.

Nimim. en halua enää herätä siihen että hukun omaan hikeeni.

Edit. ja talo on uudehko kerrostalo, 2003 rakennettu.
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
2 584
Mitä itse on tullut nähtyä niin vanhemmissa kerrostaloissa korvausilma yleensä tulee katon rajassa olevien erillisten venttiilien kautta tai muista rööreistä mihin ei poistoletjuja saa. Eli tosiaan nuo erilliset tuuletusaukot/reiät ikkunoiden vieressä puuttuvat kokonaan.

Näissä tapauksissa se poistoputki tosiaan olisi pakko pistää siihen ikkunan vieressä olevaan tuuletusikkunaan kiinni ja eristää koko tuuletusikkuna muilta osin. Ei kaunista kylläkään mutta jos pakko olisi niin...
 
Liittynyt
10.1.2003
Viestejä
2 999
Näissä tapauksissa se poistoputki tosiaan olisi pakko pistää siihen ikkunan vieressä olevaan tuuletusikkunaan kiinni ja eristää koko tuuletusikkuna muilta osin. Ei kaunista kylläkään mutta jos pakko olisi niin...
Kirkasta pleksiä teollisuusetolasta ja pyytää hakiessa ukkoa sahaamaan mittoihin + sopivan pyörän reiän.
Ainakin pykälän siistimmän näköinen kuin joku vaneriviritys.

Hiljaista siirreltävää masiinaa en ole vielä löytänyt. Parikin versiota kokeiltu mutta ei noi kompurat päällä pysty nukkumaan. Paras olisi parvekkeelle tms. viritelty erillinen ulkoyksikkö. Tuota ei tietenkään kovin monessa yhtiössä saa hyväksyttyä, mutta jos vaan hyshys pistäisi vireeseen.
 
Liittynyt
28.1.2003
Viestejä
15
Se kuuman ilman poistoletku kannattaa muuten eristää vaikkapa foliolla.
Kiitoksia vinkistä, tätä on tullut mietittyä.

Edellisellä sivulla selittämästäni styroksiratkaisusta unohtui mainita että tuuletusaukkoon tungetun levyn yläpäähän jätin 10 X 20cm reiän tuloilmalle, ja poistoletkun aukko on alapäässä.
 
Liittynyt
14.11.2006
Viestejä
830
Täytyypä itekki mainita, että älä missään nimessä mene ostamaan tuota Matsuin ilmanviilentäjää. Veljeni osti kyseisen vekottimen ja mitään positiivista mainittavaa tuosta härvelistä ei ole. Paska mikä paska, aivan kuin kaikki muutkin Matsuin kyhäykset.
 
Ylös