Millaisia eväitä syötte töissä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja HpR
  • Aloitettu Aloitettu
Rock^ sanoi:
Mitäs tuohon juurespyttipannuun oikein tulee?? Koskaan kuullutkaan moisesta...

Siihen tuleepi seuraavat ainekset:

lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, valkosipulia, mukulaselleriä.

Ainekset pilkotaan kuutioiksi ja paistellaan pannulla pehmeiksi voin tai öljyn kera. Lopuksi sitten laitetaan fetaa murusian sekaan, sulaa sopivasti lämpimään ruokaan.

Ihan siis oman maun mukaan noita juureksia ja toki mausteita voi heitellä sekaan, vaikkapa yrttisuolaa tms.Täähän on varmaan ihan hyvä vaihtoehto jos haluaa nauttia vähemmän hiilareita.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Olen muutaman kuukauden suhannut taksilla Helsingin yössä ja ongelmaksi on muodostunut, että kesäbulkki ei tuota haluttua tulosta: painonlisäyksen sijaan elopaino on vähentynyt noin kolmisen kiloa. Mitä purtavaa voisin harkita syöväni öisin, kun olen tuolla tien päällä? Olen tähän saakka käynyt satunnaisesti syömässä jossakin avoimessa kebabpizzeriassa, mutta tuo ei pidemmän päälle tunnu kovin hyvältä vaihtoehdolta, vaikka maukasta ruokaa onkin. Olisiko syytä ottaa esimerkiksi valmiiksi täytetty sheikkeri mukaan ja litkiä sen sisältö, kun siltä tuntuu? Tai entäs erilaiset pähkinät? Voi myös suositella jotakin terveellistä ravintola- tai huoltamoruokaa, kunhan ottaa kellonajan huomioon.

Työvuorojen ulkopuolella tulee syötyä kyllä hyvin, mutta pitkän yövuoron jälkeen ei yleensä jää aikaa kuin nukkumiselle ja ruokapuoli unohtuu tyystin.
 
Eipä sitä aina pahemmin pysty syömään. Tälläkään hetkellä en tiedä mitä huomenna töissä teen, ja työkeikat on usein sellaisia että ajellaan tunti tai pari suuntaansa (tässä välissä ehtii leipää yms. kiskomaan), painetaan 5-8 tuntia duunia muutamalla tupakkatauolla ja mahdollisesti välillä saa kahviakin asiakkaalta ja sijainnista riippuen (jolloin ehtii taas vähän jotain ehkäpä haukkaamaan).

Se nyt onkin vähän ongelmallista. Painoa on vaikea saada nousemaan näissä olosuhteissa, ja jos se nouseekin vaikkapa 70 kilon tietämille, niin sitten on täysi työ saada se pysymään siellä kun kulutus tahtoo karata välillä aika isoksi työn laadusta ja suht. ripeästä tahdista johtuen (esim. täydellinen saunaremontti kahdestaan ~kuuteen tuntiin). Kyllähän sitä usein syömään ehtii kun sanoo että nyt tuli tauko, mutta jos hommat luistaa kivasti, niin ei sitä sitten tahdo edes muistaa kun ei nälkäkään tahdo koskaan tulla.


No, ehkä musta sitten joskus tulee jenkkiauto-termistöä lainatakseni sleeper-henkisellä fysiikalla varustettu kaveri.
 
Näistä on osa päivittäin mukana:
Banaaneja
Rahkaa
Raejuustoa
Ananasta
Tonnikalaa
Prode/Sulkaapatukka

Lounaat syön työpaikan ravintolassa(melko harvoin). Useimmiten otan kotiruokia mukaan..Makaronilaatikkoa, kanaa ja riisiä..etc.
 
Meikäläisellä on duunissa mukana päivän pituuden mukaan (vaihtelee 6,5 tunnista aina 12 tuntiin asti) yksi tai kaksi lämmintä ruokaa. Himassa tekee sen verran enemmän sitä safkaa, niin ei tuota mitään vaivaa syödä duunissakin kunnon mättöä. Lämpimän ruoan lisäksi on messissä välipalaksi rahkaa ja/tai hedelmiä.
 
Itsellä työpäivät kestää 7-10h. Mukaan teen aamulla kaksi sheikkerillistä juomaa. Eli rahkaa 250g, jugurttia n. 200g, mehutiivisteestä valmistettua mehua n. 1 dl, rypsiöljyä loraus ja vehnäleseitä 10-20g.

Tuollaisen setin vedän kitusiin kun siihen on aikaa. Eli noin 2-3 kun tultu töihin. Siitä 2-3h ja ruokalaan syömään lämmin ruoka ja siitä vielä 2-3h niin toinen sheikkeri tyhjäksi. Töissä tulee sit napsittua välillä jäätelöä, pullaa, yms muuta lentokonesafkaa. Kotiin päästyä syön taas kunnon lämpimän aterian.

Rahkapurkki, mehutiiviste ja lusikka on kans aika iisi vaihtoehto pitää mukana. Siihen jos tekis vaikka leivän kaveriksi niin saa vielä hiilareita.

Sithän on fast:llä näitä prodedrinkkejä. Missä on 100% tulevasta energiasta prodee. Muistaakseni 0.5 l pullo sisältää 30g proteiinia. Paras maku on omasta mielestä kaktus-lime. Kannattaa maistaa ehdottomasti. Korvaa helposti jonkun limun, jos sellaisia juo :)

Joksu
 
Baller, ota sheikkereitä mukaan, joihin paat valmiiksi protujauhoo noin 1dl jokaiseen. Sit käytät sitä protujuomaa kyytipoikana, kun mutustat esim. omenan ja pari kourallista maapähkinöitä. Sillä jaksaa hyvin, ei mene kauaa syödä, eikä maksa paljoa.

Ihan itsehän siinä taksityössä jokainen päättää taukonsa ajankohdan ja pituuden, mutta mahdollisimman vähän ja lyhyitä tulisi taukojen olla. Silti olisi hyvä syödä kunnolla ja keritä kiskasta kahvitkin. Vaikea yhtälö, muttei ihan mahdoton kumminkaan.
 
aamulla salin jälkeen protujuomaa, päivällinen raflassa joskus kahentoista jälkeen ja ihan kunnon kotiruokaa. sit iltapäivällä rahkaa ja josklus purkki suolapähkinöitä, vähärasvaisia tietysti.
 
Ittelläki alkaa duunit ens viikol, 07:00-15:30, pari kahvitaukoo ja ruokkis. Saas nähä mitä sitä keksis kahvitauoille purtavaks, rahkaa tulee varmaa menee oikee urakal;)
 
Baller, ota sheikkereitä mukaan, joihin paat valmiiksi protujauhoo noin 1dl jokaiseen. Sit käytät sitä protujuomaa kyytipoikana, kun mutustat esim. omenan ja pari kourallista maapähkinöitä. Sillä jaksaa hyvin, ei mene kauaa syödä, eikä maksa paljoa.

Komppaan! Pähkinöitä oman maun ja kukkaron mukaan, omena ja joku prodevalmiste on hyvä "kylmä" ateria. Helppo ottaa mukaan kun käytössä ei ole mikroa tai jääkappia. Pienikokoisena naisena lasken itse tarkasti, mitä on oikea annos pähkinöitä ja prodepatukoista syön usein vain puolet. Ballerilla ei taida tätä huolta olla.
 
Kahvitauko1: Banaani/jugurtti ja kahvi.
Ruokatauko: Kunnon ateria (kotiruokaa) ja kahvi.
Kahvitauko2: Jugurtti/rahka.
 
Kun olin työharjoittelussa niin aina oli mukana paripurkkia rahkaa/raejuustoa ja appelsiini mehua.
 
Kesäduunissa tullu jotain täntyyppisiä eväsaterioita väsäiltyä:

Purkki raejuustoa, sekaan
-2dl jugurtti tai rahkaa tai cottifrutti
-pilttipurkki hillosilmäks
Omena tai mandariini
Pari tomaattia
Ruisleipää muutama siivu
Alpen-patukka

Toi riittää höyhensarjalaiselle dieetillä lounaaks, tarvittaessa sit lisäks välipalaks raikkaa + ananasta.
Duunissa aina kylmälaukku ja pari kylmäkallea mukana ni pysyy pöperöt viileinä.
 
Voisinkin täällä kysäistä vinkkejä eväisiin. Teen nyt kesällä keikkaa liikenteenohjaajana. Työpäivät venyvät helposti 12 tunnin tienoille ja ylikin. Varsinaisia taukoja ei oikein harrasteta, tulipa yksi päivä vedettyä 11h putkeen ilman taukoja. Ongelmana siis todellakin syöminen, aika nälkälinjalla on tullut työpäivät vedettyä. Mulla on nyt ollut mukana omenoita, Elovenan voima kaura -patukoita, wasan näkkileipä-patukoita (niit mis on se tuorejuusto sisällä) ja yleensä 1 suklaapatukka. Ja tietty paaljon vettä.

Kaikki syöminen tulisi pystyä suorittamaan seisoen tikkari (=siis se kyltti) kädessä ja ruuan tulisi kestää hyvin kuumiakin oloja. Prodejauhoja olen miettinyt, mutta mitäs ne sanoo tollasesta +30C:en lämpötilasta? Puhumattakaan maitojauheesta (on pakko lykätä proden sekaan, kun ei muuten mee alas)... Prodepatukat on yks vaihtoehto, mutta kun ovat niin pirun kalliita pidemmän päälle.
 
Viimeksi muokattu:
Kahvitauko1: heraöljy drinkki/rahkaa ja öljyä
Ruokatauko: Tummaa riisiä+kanaa
Kahvitauko2: heraöljy drinkki/rahkaa ja öljyä
 
eipä sillä nyt niin suurta merkitystä ole. Pääasia että saat sitä itteään vaan tarpeeks sisään.
Mut jos yksinään otat ni maitoprotsku on parempi jos et lantraa öljyyn yms. sitä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom