Millaisia eväitä syötte töissä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja HpR
  • Aloitettu Aloitettu
Melkein samaa kuin kotonakin, eli: omenoita, protujauhoa, rahkaa, raejuustoa, maapähkinöitä, leseitä ja/tai hiutaleita, maitoa, rypsiöljyä, iivilin mössöö (keskimäärin pari kertaa kuussa ruokalassa syön, muuten ite tehtyä mössöä), ruisleipää, kinkkua, kalkkunaa, juustoa, kurkkua ja joskus protupatukan. Jääkaappi ja muuta kaappitilaa on käytettävissä, joten roudaan yleensä repussa monen päivän muonat kerralla työpaikalle, ettei tarvii joka aamu niitä muistaa ottaa mukaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
moppe sanoi:
Ottaako porukka lukioon/amikseen/muuhun opiskelupaikkaan jotain settiä mukaan? Ja jos, niin minkälaist? Kun nuo koulupäivät matkojen kanssa on parhaimmillaan 7.30-16.30, niin ei oikein yks kuppanen kouluruoka riitä. Varsinkaan jos ei oo mitään sellasta, mitä pystyis mahaan oikein antaumuksella ahtamaan... Ja ei sitten taas välitunnilla huvita oikein alkaa tonnikalaakaan aulassa vetelemään. Protudrinkki/patukka olis tietysti yks, mutta onko muita vaihtoehtoja?
Aina on protskudrinkki mukana ja useimmiten myös 180g tonnikalaa. Tonnikalan otan aina mukaan kun on kouluruokailussa keittoruokaa, joka on useimmiten pelkkää ruualta maistuvaa vettä.
Nyt viimeisenä vuotena on onneksi niin paljon lyhyempiä koulupäivä, että ruokailujen välit eivät juuri veny tuosta kolmesta tunnista pidemmiksi.
 
Leipää, hedelmiä ja paljon maitoa. Joskus leivän väliin laitan tonnikalaa, yleensä kuitenkin jotain kinkkua.
 
Syön yleensä samalla kun teen töitä näppiksen ääressä, en juuri koskaan ehdi pitää erillistä ruokataukoa.
Lounas sisältää lähes aina 100g tummaa pastaa tai tummaa riisiä, ja kanaa tai kalaa, ja paljon vihanneksia.
Nälän mukaan sitten pitkin päivää vedellään raejuustoa tai rahkaa & sokeritonta jogurttia.
 
Ihan hyvä setti on bodarille tollasen tyypillisen toimistotyöntekijän eväät.

Aamupala: Ei mitään
klo 9.00: Munkki ja kahvi (joskus maidolla, aina sokeri)
klo 11.30: Perunoita muutama, makkarakastiketta, vesi ja pullaleipää. Munkki ja kahvi (joskus maidolla, aina sokeri)
klo 14.15: Munkki ja kahvi (joskus maidolla, aina sokeri)
klo 16.30: Saarioisten pitsa tai hampurilainen
klo 21.00 Munkki ja kahvi (joskus maidolla, aina sokeri)

Että siinä tulee kuus kertaa päivässä ruokailu, jos toi aamupalakin lasketaan... :rolleyes:

No joo. Vähä asiaakin. Hyvän välipalasysteemin saa, kun sotkee raejuustoa ja tonnikalaa sekä vähän öljyä sekaisin, laittaa ne johonkin sopivaan muovirasiaan ja nauttii kun sopiva hetki koittaa. Lisäksi pähkinät ovat muodossa tai toisessa ihan hyvää naposteltavaa.
 
Mä juon koulussa iltapäivällä yleensä protskudrinkin, ja kun suurtalouskokiksi olen opiskelemassa, niin yleensä ruokailun viivästyessä (ja sehän myöhästyy kun meidän luokka on sitä tekemässä :D) varastan keittiön jääkaapista esimerkiksi maitoa pahinta kataboliaa torjumaan. Opettajat ei oikein tykkää jos kesken töiden rupeaa syömään, niin pitää sitten mennä vaikka vessaan vetämään se maito napaan :lol2:
 
Itse oon tänään yövuorossa klo 22.00 - 8.00 ja eväsrepusta löytyy seuraavat eväät:

- Saarioisten lihaperunalaatikko
- Purkki raejuustoa
- Purkki ananasmurskaa
- Rainbow mansikkarahka
- pari banaania
- näkkileipää
- 1 pussi Elovena pikakaurapuuroa

Työpaikan jääkaapissa on vielä edelliseltä yöltä jäljellä 1/2 purkkia jogurttia. Töihin tulo matkalla taskunpohjassa poltti 2 euroa ja Mäkkärin kohdalla nuo eurot tuli vaihdettua kahteen yhden euron hamppariin.

Noilla eväillä tarvitsisi yöstä selvitä, ja sitten heti aamulla kotona puuron tekoon ennenkuin mennään koisimaan.
 
Tässäpä naisnäkökulmaa:

- klo 7: kaurapuurot raejuuston kera (aamupala vielä kotona)
- klo 10: rahka-mustikkakeitto-kaurahiutalekombo, porkkana
- klo 12: ruisvoileipä kalkkunalla ja juustolla, protskudrinkki, banaani
- klo 14.30: -> salille

Ehkä aika tiuhaan tuli syötyä suhteessa siihen, että pääsin tekemään salitreenit noinkin aikasin, mutta eipähän ainakaan loppunut puhti kesken! Jonkinverranhan vaivannäköä noitten eväitten kuskaaminen vaatii, etenkin jos mukana kulkee vielä koulukamat ja salivermeet.
 
Heikki722 sanoi:
Meikäläistä joskus vähän nyppii nämä "Vanha" ja "on keskusteltu ennenkin" ja "käytä söötsiä" kommentit. Eikös tämä ole K-E-S-K-U-S-T-E-L-U-P-A-L-S-T-A eikä mikään tietokanta. Jos joku kysyy jotain niin ne vastaa jotka viittii, vaikka olis jo sadas kerta kun asiaa puidaan. Ne jotka ei viitti niin miettii kokonaan uusia aiheita ja kirjottaa niista threadeja.

Eikös vaan?

Heikki
SAMAA MIELTÄ! pitikin tossa joku kerta ilmotella samasta asiasta. Jos ei huvita osallistua tai vastailla niin eihän se mikään pakko oo..
 
Välillä käyn työpaikan ruokalassa siellä kun on monipuolinen ja hyvä ruoka aika edullisesti.Kiireisinä päivinä on usein tonnikalaa ja feta tai mozzarella juustoa sekä kasviksia.
 
Itsellä repussa tavallisesti mukana: purkki maitorahkaa, tölkki ananasta, litra kevytmaitoa, banaani, 200g broilerinuggetteja ja mahdollisesti parit ruisleivät leikkeleillä +tomaatti ym.
 
Tänään repussa: 2 banaania, nektariini, 2 dl halppisheraa+ 2dl maltoa, jauhelihakastiketta ja tummaa spagettia. Työaika on 8 tuntia.
 
Duunia 08.00-16.00
Tässä päivän sapuskat

6.30, kotona
Kaurahiutale (Elovena plus) 50g
Raejuusto 100g
Ruokalusikallinen rypsiöljyä
Mustikoita

09.30 eka välipala töis
2 ryvita näkkäriä
kultakalkkuna siivuja 2kpl
kurkkua

12.00 lounas
100g broilerin sisäfilettä
juurespyttipannua höystettynä fetalla
jaffariini

14.00
150g jugurttia
täysjyväleipäviipale
kultakalkkunaa 4 siivua
salaattia, kurkkua

16.30 kotona jälleen...
Fitness-muroja 30-40g
maitoa tai maustamatonta jogurttia, rahkaa
mansikoita kyytipoijaksi
tai
sama kuin lounas
tai
rahka- jogurtti- maito- mustikka- banaanidrinksu

Iltapala joskus 20.00
Yllä mainittu drinksu
tai
rahkaa 125g
loraus öljyä
mansikoita
joskus mukaan maustamatonta jogurttia
 
Pähkinöitä, Pähkinöitä, Pähkinöitä, Pähkinöitä, Pähkinöitä, Pähkinöitä. siin on kaikkee mitä ihmine tarvii
 
Kokki kun olen, tulee periaatteessa syötyä lähes kaikkea mitä ravintolakeittiöstä löytyy. Ja kokoajan! Asialla on puolensa ja puolensa: periaatteessa voisin syödä töissä hyvinkin terveellisesti ja "oikein" mutta toisaalta tarjolla on paljon rasvaa ja sokeria. Ja kun töissä nälkä yllättää, tulee helposti pistettyä suuhun juuri näitä vähemmän terveellisiä herkkuja.

Normaaleja välipaloja töissä ovat esim. pariloidut broilerinrinnat, riisiä tai risottoa, naudanfilee, kananmunat, reissarit juustolla ja palvikinkulla, hedelmät ja vihannekset. Myös maitoa tulee juotua vähintään litra ihan vaan janoon työvuoron aikana.

Vähemmän suotavia mutta valitettavan yleisiä eväitä ovat wienerit, pullat, kakut, leivokset, jädet, kermaiset soosit.... niitä alkaa aina tehdä mieli, kun ilta on pulkassa.
 
She Devil sanoi:
Duunia 08.00-16.00
juurespyttipannua höystettynä fetalla

Mitäs tuohon juurespyttipannuun oikein tulee?? Koskaan kuullutkaan moisesta...
 
Aamupalaksi leipää + kinkku + juusto ja maitoa
klo 10:00 Rahka tai patukka tai protsku rinkki
klo 12:00 Kouluruokaa
Klo 14:00 Rahka tai patukka tai protsku

Aamulla pitäis syödä enemmän, mutta kun... :(
 
Rahka + ananasmurska toimii aina. Pysyy hyvin kylmänä, kun ottaa ison kylmäkallen mukaan ja pitää sen siinä eväspurkin kyljessä kiinni. Sulamista voi vielä hidastaa käärimällä koko paketin pieneen pyyhkeeseen.

Monesti olen tehnyt niin, että jäädytän valmiin rahkaseoksen pakastimessa ( ei ihan syväjäähän, vaan hileiseksi), jos tiedän että syön sen vasta monen tunnin päästä. Ehtii sulaa pikkuhiljaa, ja on valmista sitten syötäväksi. Hieman jäinen rahka on melkein kuin jäätelöä söisi! Dieetillä ihan loistojuttu! Voi kyllä johtua siitä, että ruoan suhteen mielikuvitus kasvaa arvaamattomiin mittoihin. :rolleyes:

Protskudrinkki sheikkerissä on myös jees, lisää vain vesi ja nauti.

Dieetillä ollessa eväät joutuu roudaamaan joka paikkaan mukana, jos on kauemmin kuin 3 tuntia pois kotimaisemista, joten kylmälaukku on tuttu näky silloin auton takapenkillä. :D Muutenkin silloin matkaeväät eivät ole mitään välipaloja enää, vaan ihan kunnon ruoka-annoksia.
 
Aamulla syön töissä purkin rahkaa jugurtin kanssa. Sitten on lounas ja päivällä toinen purkki rahkaa jugurtilla. n.3 tunnin välein tulee jotain suuhun laitettua.
 
-Puuro mehukeitolla+protskudrinksu,kahvia ja keksiä,sekä repullinen erilaisia pillereitä.(aamupala)

-Ehrmannin rahkaa ja semperin mustikka/omenasörsseli+makeutusainetta,kahvia keksillä(välipala)

-500g paistijauhelihaa ja vähän makaroonia,kahvia keksillä(lounas)
Sitten himaan päikkärille

On muuten vaihteluna sika hyvää rahkaa,kun laittaa siihen lastenruoka purkin(Ei piltti,vaan semper mustikkaomenaseoksen.Siihen sitten canderellin makeutusainetta ja kunnon sekoitus.Rahkaksi kuohkeaa Ehrmannia,eikä valion jäykkää sementtiä.Kokeilkaa,on sika hyvää) :urjo:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom