Taisin selittää vähän heikosti tai epäselvästi tai jtn. mutta punteilla en tarkoittanut, että kestävyyttä treenattaisiin. Kestovoimaa tai voimakestävyyttä voi treenata, mutta kestävyyttää ei voi/kannata. Puhuit tuossa vaan kestävyyden/cooper-tulosten parantamisesta, niin sitä kannattaa syklitellä noiden raskaampien punttijuttujen kanssa eli vaihdella ylläpitävän ja kehittävän välillä.
50 kilolla pystyy tekemään enemmän toistoja (tai ainakin on mahdollista) jos maksimi on 200 kuin jos se olisi 150. 20 kilolla tekeminen olisikin sitten kestävyys-juttuja ja siihen ei ole niin suurta korrelaatioita, mutta kestävyys-treeni on helpompaa ja turvallisempaa toteuttaa muilla tavoin.
Jos voimaa haluat älä treenaa lihasryhmiä vaan liikkeitä. Keskity siis noihin pääliikkeisiin. Leuat paranee parhaiten leuoilla ja sitten kun tuntuu, että painon, sarjojen, treenifrekvenssin ja toistojen vaihtelu ei tuo tulosta voi tehdä eri variaatioilla kuten, kapealla ja leveällä otteella, myötä, vasta ja hammerottella jne.
Kyykyssä tärkeitä lihasryhmiä ovat jalat, pakarat ja keskivartalo. Riippuu kyykkytyylistä sitten, että mihin kannattaa eniten panostaa. Voimanostotyylissä, missä on vahvemmat lihakset enemmän mukana ja saa enemmän rautaa, auttavat vahvat takareidet ja pakarat paljon. Tätä takaosastoa voi vahvistaa mm. Reverse Hypersilla, takareisipakara-nostolla, romanialaisella maastavedolla, läpivedolla, hyvää huomenta liikkeillä ja zercher-kyykyillä.
Keskivartalon treenistä onkin jo puhuttu, niitä ei sovi unohtaa jos kyykkyä haluaa ylös. Etenkin alavatsa auttaa kyykystä noustessa ja samoin poikittainen vatsalihas. Etureidet rasittuvat kyykyssä jo tarpeeksi, että niitä ei kannata niin paljoa ylimääräistä rasitella.
Penkissä tärkeitä lihasryhmiä ovat ojentajat, selkä ja olkapäät. Rinta saa tarpeeksi rasitusta penkkaamalla paljon ja rinta harvoin on heikko kohta. Etuolkapäät saavar myös penkissä paljon hittiä. Sivu ja takaolat ovat tärkeitä ja niille mm. vipareita taakse ja sivulle, face-pullseja sekä rinnallevetoa käsipainoilla istuen.
Selkä on myös very important - leuat ovat hyviä, mutta kulmasoutua tai alataljaa leveällä otteella on lähes välttämätön, koska saa lapojen väliin kunnolla pihviä ja on ikäänkuin penkin vastaliike. Ojentajat saa paljon rasitusta leuoissa ja penkeissä. Penkit kapealla otteella ovat mainio lisä, paljon muuta ei tarvitakaan. Vaikka yksi penkkitreeni kapeammalla.
Apuliikkeitä kannataa käyttää sellaisina kuin ne ovat APUliikkeinä. Tee yhtä liikettä kuukausi kovaa lisäten sarjoja ja toistoja ja/tai painoja ja ehkä mahdollisesti frekvenssiä niin kauan kunnes kehitys lakkaa. Sitten uutta liikettä peliin samalla kaavalla. Aloita vain kohtuullisella raudalla, että voi lisätä sitä ja tulisi progressiota. Esim. jos penkissä on alaslaskussa, tangon sijoittamisessa rinnalle ja lähdössä ongelmia, voisi sanoa että selkä on heikko lihasryhmä. Silloin vaikka alataljaa leveällä otteella niin kauan kunnes kehitys lakkaa. Sitten kulmasoutuun vastaotteella. Sitten vaikka ylätaljaa hammer-otteella. Ja vaikka alusta. Näin voimankehitystä on koko ajan helppo jatkaa, eikä ainakaan itellä ja monella muulla ne tulokset liikkeessä katoa, vaikka sitä tekisikin kuukausi kovaa ja kaksi ilman. Silti kun tekee kuukauden kovaa niin tulokset nousee räjähdysmäisesti.