- Liittynyt
- 11.8.2005
- Viestejä
- 8 652
:thumbs:tähän vielä vedetään wallacet(toim huom en tiedä onko tyyppi jo parantanut tapansa, itselle näkyvien kommenttien perusteella ei ole):
http://fi.wikipedia.org/wiki/Akuutti
lue siitä faktaa!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
:thumbs:tähän vielä vedetään wallacet(toim huom en tiedä onko tyyppi jo parantanut tapansa, itselle näkyvien kommenttien perusteella ei ole):
http://fi.wikipedia.org/wiki/Akuutti
lue siitä faktaa!!!
voin lyödä aika isosta summasta vetoa että tilanne ei mene kuvailemallasi tavalla ihan joka kerralla...
ja oikeasti eka puhutaan kustannustehokkuudesta ja sit inistään että jos ei ole akuuttia vaivaa niin joutuu jopa 6kk odottamaan :D sehän olisi ihan saatanan halpaa että kaikille saataisiin aika vähintään 48h viivellä. joutuisi vähintään kymmenkertaistamaan terveydenhuollon henkilöstön....
tähän vielä vedetään wallacet(toim huom en tiedä onko tyyppi jo parantanut tapansa, itselle näkyvien kommenttien perusteella ei ole):
http://fi.wikipedia.org/wiki/Akuutti
lue siitä faktaa!!!
e: ja itellä kanssa lieventynyt mielipiteet. kyllä sosiaalisin perustein on pakko suorittaa tulonsiirtoja, päästään tilanteeseen jossa kokonaisuutena on enemmän onnellisuutta kuin siinä että rikkaat rikastuu, keskiluokka juuri ja juuri pärjää, verot nolla ja köyhät kuolee nälkään ja tauteihin kaduille.
Varmasti. Koska olet työssäkäyvä, koulutettu, terve, nuori ja mies.
Entäpäs jos elämä olisi jakanut sinulle alkoholistivanhemmat ja aivovamman synnytyksessä?
Siinä suhteessa olen samaa mieltä että nyk. hoitojonot ja tilanne terveydenhuollossa on täysin perseestä, samoin paikoin julkisen terveydenhuollon laatu. Kerran olen joutunut tapaturman jälkeisen julkisen puolen lekurin jäljiltä kuntoutuksessa yksityisellä (onneks oli tapaturmavakuutus, tilanteen jälkeen vaan eka osoite oli lähin sairaalapäivystys) käymään n. puoli vuotta joka toinen viikko vaan koska julkisen puolen lekuri oli epäpätevä ja diagnosoi väärin, josta johtuen hoitotoimenpiteet ei olleet riittävät. Tämä ei ole mutua, yksityisen puolen lekuri (jonne menin, kun vammat eivät parantuneet ihan odotusti) oli silminnähden hämmästynyt julkisen puolen lekurin toiminnasta. Ja minä tämän jälkeen lievästi sanottuna vittuuntunut.Koetin varata aikaa Helsingissä julkiselle hammaslääkärille hampaassa olevan reijän takia niin jono on 6kk. Ja kipupäivystys on jossain Ruskeasuolla ja siellä pitää varautua odottamaan 3-4 tuntia. Hammashoidossa ei ole edes vuosittaisia terveystarkastuksia. Onko tuo sinusta sellaista kustannustehokasta terveydenhoitoa josta maksat mielelläsi veroja? Tosiasia on että täällä maksetaan vitusti veroja ja ei saada mitään palveluita vastineeksi.
eiköhän se ole. veikkaan että ei tuota palvelutasoa enempää ainakaan verorahoista hammashoitoon suolleta. kiiretapauksessa pääsee samana päivänä, kiireettömissä sit kun on seuraava aika tai kun marssii yksityiselle. sillä yhdellä veroeurolla ei kannata mitään audi tt coupea ja henkilökohtaista autokuskia vaatia.Koetin varata aikaa Helsingissä julkiselle hammaslääkärille hampaassa olevan reijän takia niin jono on 6kk. Ja kipupäivystys on jossain Ruskeasuolla ja siellä pitää varautua odottamaan 3-4 tuntia. Hammashoidossa ei ole edes vuosittaisia terveystarkastuksia. Onko tuo sinusta sellaista kustannustehokasta terveydenhoitoa josta maksat mielelläsi veroja? Tosiasia on että täällä maksetaan vitusti veroja ja ei saada mitään palveluita vastineeksi.
Tosiasia on että täällä maksetaan vitusti veroja ja ei saada mitään palveluita vastineeksi.
Miksi valtion pitäisi yksityisten henkilöiden omaisuutta puolustaa?
tähän vielä vedetään wallacet(toim huom en tiedä onko tyyppi jo parantanut tapansa, itselle näkyvien kommenttien perusteella ei ole):
http://fi.wikipedia.org/wiki/Akuutti
lue siitä faktaa!!!
Silloin vain pitäisi elää niillä korteilla mitä on jaettu. Kuten vaikka tämä kaveri http://www.youtube.com/watch?v=uOk24NRX934.
Ei minkään järjestelmän lähtökohtana pitäisi olla yksittäisten ihmisten rikastuttaminen. Sitä ei pidä kieltää, mutta ei se ole millään lailla oleellista. Oleellista on valtaosan elintason nosto. Keskiluokan verotus on liian korkealla tasolla tällä hetkellä, ei muiden.
Varmasti. Koska olet työssäkäyvä, koulutettu, terve, nuori ja mies.
Entäpäs jos elämä olisi jakanut sinulle alkoholistivanhemmat ja aivovamman synnytyksessä?
Vakuuttavaa. Perhe auttaa.
Vakuuttavaa. Perhe auttaa.
Ihmeen paljon löytyy luottoa siihen, että ihmiset olisivat pohjimmiltaan niin hyväntahtoisia ja auttavaisia, että siitä löytyisi ratkaisu tietynlaisen yhteiskunnan tukiverkon korvaamiseen.
Aiemmilla sivuilla moitittu terveydenhuoltojärjestelmän tehottomuus on hieman ongelmallinen ja varmaankin tulevaisuudessa jonkinlaisen remontin tarpeessa. Keskimääräisen eliniän jatkuva pidentyminen yhdistettynä Suomen tämän hetkiseen vinoutuneeseen ikäjakaumaan (joka vain pahenee tulevaisuudessa), on kyllä melko kestämätön yhtälö, sillä vanhemmat ihmiset ovat useammin monisairaita ja kuormittavat terveydenhuoltoa. Kelan ylilääkärin mukaan (en tiedä löytyykö kirjallisena jostain, siteeraan vain luentoa) 20% ihmisistä kuluttaa tällä hetkellä 50% terveydenhuollon määrärahoista. Käsittääkseni tämä porukka ei sijoitu myöskään tulotasossa kovin korkealle. Heidän hoitonsa ns. minianarkiassa jäisi uskoakseni melko heikoksi.
Elämän pelikorteista ja raajattomista painijoista. Jos jollekkin on jaossa lyötö kouraan sellaiset elämänpelikortit ettei niillä kovin suurin tekoihin pystytä (köyhyys, vaikea sairaus, jne.), on mielestäni hyvä että esim. opiskelu ja terveydenhuolto onnistuvat vaikka asiat olisivat huonollakin mallilla. On kuitenkin hieman epärealistista olettaa, että kunhan vain yrität ja painat täysillä ovat kaikki asiat saavutettavissa. Se, että itse perseilee asiansa (viina, rikokset, jne.) ja syyttää saamiaan huonoja pelikortteja on taas asia erikseen ja siihen suuntaan minulla ei löydy sympatiaa.
Tämä kyllä pitää paikkansa TÄLLÄKIN HETKELLÄ suurimman osan kohdalla. Perhe on suurimmalle osalle VARMASTI suurin tukiverkko. :D
Miten niin ?
Vakuutukset ovat olemassa ? :D Tänä päivänäkin monella on sairausvakuutuksia.
Nykyisessä järjestelmässä saat enemmän verorahoillesi vastinetta mitä enemmän sairastat, vakuutusmallista tilanne on toisinpäin ja se kannustaa elämään terveellisemmin.
Vaikka säilytteisiinkin isompia tukiverkkoja kuin minarkistisessa valtiossa, on TÄYSIN älytöntä pitää yllä nykyistä järjestelmää. Kilpailu pitää saada kunnolla koulutukseen ja terveydenhuoltoon --> kustannuksia alas&laatu paremmaksi! Tämä onnistuisi nopeiten ns. palveluseteleiden avulla.
e: ja itellä kanssa lieventynyt mielipiteet. kyllä sosiaalisin perustein on pakko suorittaa tulonsiirtoja, päästään tilanteeseen jossa kokonaisuutena on enemmän onnellisuutta kuin siinä että rikkaat rikastuu, keskiluokka juuri ja juuri pärjää, verot nolla ja köyhät kuolee nälkään ja tauteihin kaduille.
Entäs se osa jolle asia ei vain niin ole? Yksinhuoltajat ja muut jota eivät ole välttämättä rahallisesti niin vahvoilla? Perheen muodostama tukiverkko toimii vain keskiluokastta ylöspäin, jos nyt hieman kärjistetään.
Vakuutukset eivät ole mikään autuaaksi tekevä ratkaisu. Entäpä ne joilla ei ole rahaa ottaa vakuutuksia tai ne jotka eivät täyty terveydentilansa vuoksi vakuutusehtoja, mitä heille tehdään? Vakuutusmaksujen hinnat alkavat kallistumaan melko jyrkästi siinä vaiheessa kun laaditaan kaikille perheen jäsenille sellaisia vakuutusia jotka korvaa vähän enemmän kuin muutaman visiitin yksityisellä puolella polven kuvauksissa. Enkä oikein tiedä miten suhtautu tuohon kommenttiisi terveellisemmistä eläintavoista. Tietyn tasoista sarkasmiako? Tietenkin alkoholin, tupakan ja ylipainon aiheuttamat ongelmia voidaan torjua terveellisemmillä elämäntavoilla. Mutta sellaiset sairaudet joihin henkilöllä ei välttämättä ole osaa eikä arpaa, kuten esim. vaikkapa syövät, tulevat melko kalliiksi hoitaa ennen kaikkea pitkien hoitojaksojen seurauksena. Vakuutuksen korvausraja voi tulla melko pian vastaan tällöin.
Vakuutukset voivat myös johtaa aika räikeään rahastukseen hoitoa antavan osapuolen taholta. Suhtauduin USA:ssa lähinnä hilpeydellä, kun nimen ja syntymäajan jälkeen kun paikallisen tk:n sihteeri kysyi onko vakuutuksia. Onneksi oli matkavakuutus, sillä 2500 dollaria neljän tunnin paareilla makoilusta on mielestäni verrattain paljon, eikä hoito tai hoitohenkilökunta ollut sen kummempaa kuin Suomessakaan. Ainoa konkreettinen ero mikä oli havaittavissa, oli annettu pahoinvointilääke. Kyseistä lääkettä annetaan Suomessa lähinnä syöpäpotilaille, koska sen hinta on suhteellisen korkea. Olisin aivan varmasti tullut toimeen halvemmillakin lääkkeillä, mutta kun vakuutukset olivat kunnossa niin piikki on ns. auki. Ketä tällainen käytäntö hyödyttää?
Nämä kun eivät aina vain mene käsikädessä. Mitä sitten tehtäisiin jos havaitaan, että uusi järjestelmä onkin epäonnistunut? Joku päättäjä ottaa poliittisen vastuun (=yhtä tyhjän kanssa)?
Ihan aluksi pakko sanoa, että ihminen jolla ei ole perhettä/tuttavia/työtä jne jne on varmaan aika harvinaisuus minarkistisessa yhteikunnassa, mutta puhutaan nyt siitä kuitenkin.
Sosiaaliturva hajottaa perheitä sekä tuottaa työttömiä ja köyhiä lapsia Britanniassa ja Suomessa
http://vapaasana.net/artikkelit/200...uottaa-ty-tt-mi-ja-k-yhi-lapsia-britanniassa-
Tässä on nyt vastausta molempiin lainauksiin.
On jännä, että kritisoidaksesi mun ajatusmaailmaa sun pitää ottaa esimerkiksi asioita jotka muodostavat n. 5 % ihmisistä :D Sun mielestä järjestelmä pitäisi siis järjestää sen mukaan. Mun mielestä järjestelmä pitäisi järjestää enemmistön mukaan ja sitten katsoa miten tämän 5% asiat järjestyvät(heitä unohtamatta tietenkään tai heidän elämäänsä vaarantamatta jne jne). Eli jos asiat eivät todellakaan järjestyisi vapaaseen tapaan, voitaisiin tottakai lisätä valtion roolia. Mittakaava olis vaan TÄYSIN eri kuin nyt.
Mun mielestä ei, mun mielestä pitäisi siirtyä pikku hiljaa kohti minarkismia eli pienentää valtion roolia helvetisti elämässämme, ei hetkessä vaan pikku hiljaa.
Ideologisesti minarkistinen malli olisi paras, mutta todellisuudessa en tiedä päästäisiinkö niin pitkälle (koska ihmiset on totutettu siihen, että valtio hoitaa kaikki ongelmat), mutta suuntana se on ehdottomasti oikea ja välttämätön.
Ps. Jännä, että otat Amerikan esimerkiksi jossa valtio on sekaantunut TODELLA paljon terveydenhuoltoon. Suomessakin on tämä päivä sairasvakuutuksia monella, oletko niihin tutustunut ? Tai vaikka Hollannin esimerkin ?
Kyllä ne vaan menee vapaissa markkinoissa. Nimenomaa ei vapaissa markkinoissa ne eivät mene.
Kerros mulle mitä TÄSYIN vapaa kilpailu sun mielestä aiheuttaa ?