• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Millä valinnoilla pyrit vähentämään elimistön turhaa kuormittamista?

brilleaux

Ollaan ihmisiä toisillemme
VIP
Liittynyt
22.5.2018
Viestejä
942
Kaupunki
Jyväskylä
Lihansyönnistä; syyt on lähinnä eettiset itsellä. Ja ympäristölliset. Ja punainen liha nyt ei terveellistä ole muutoinkaan.
Kalasta; on ikävä kyllä totta että kala(kin) on nykyään myrkkyjä täynnä.
Kasvatettu kala on parempi vaihtoehto.

Pääosassa omassa ruokavaliossa on kuitenkin kasvikset ja muut ”lihan korvaajat”. Niiden valikoimat on onneksi melko laajat nykypäivänä.
Kalaa tulee syötyä liian harvoin. Kananmunia menee keitettynä 2 joka aamu.
 
Liittynyt
29.5.2012
Viestejä
660
Mikä tekee hirvestä, kauriista, kanalinnuista tai vaikka sorsista epäterveellistä? Itse en oikein usko että joku kana tai kasvatettu lohi olisi terveellisempää.
 
Liittynyt
24.6.2015
Viestejä
5 597
Ikä
47
Kaupunki
Helsinki
^Punainen liha kategorisesti epäterveellistä, taisi olla väittämä.
Kasvatettu kala on Itämeressä kyllä(valitettavasti) terveellisempää, koska saasteet eivät kumuloida ravintoketjussa, kun kasvatetut popsivat pellettiä. Muuta kalaa en niinkään kaihtaisi, mutta Itämeri valitettavasti on se paskasammio mikä se on.
 
Liittynyt
20.11.2017
Viestejä
17
Itse en tupakoi ja alkoholia pyrin käyttämään mahdollisimman vähän (vuoden käyttökerrat voidaan yleensä laskea yhden käden sormin). Lisäksi ruokavalio on ainakin makrojakaumaltaan hyvä ja kaikki ruoka-aineet ovat suomalaisia, jos mahdollista. Varsinkin tänä vuonna on kiinnittetty vielä enemmän huomiota kasvisten määrään, ja niitä syödäänkin aikalailla niin paljon kuin suoli kestää (enemmän syömällä kokonaiskuitumäärä nousee niin korkeaksi, että suoli ei toimi). Punaista lihaa menee ehkä liikaa, mutta itse tykkään lihan mausta, joten ainakin pääkopalle se tekee hyvääkin. Ainut selvä asia millä tulee kuormitettua kehoa liikaa on stressi ja täten liian vähäiset unet. Liikaa kun on ottanut hommia itselleen, niin jossain vaiheessa siitä kärsii. Onneksi omat opinnot ovat loppusuoralla ja toivottavasti vuoden loppuun mennessä on paperit kädessä ja yksi iso taakka pois harteilta.
 
Liittynyt
18.8.2003
Viestejä
5 420
Työnsin 23andme:n raakadatan toiseen palveluun. Sieltä selvis kaikkea jännää. Mun geenien pohjalta on erittäin todennäköistä, että on sinkin ja kuparin imeytymisongelma. Toi vois selittää miksi se imeskeltävä sinkkilisä vaikuttaa rajusti uneen. Pitäs verikokeella varmistaa miten asianlaita on.

Melko pop tuo geenien analysointi, jos oma kroppa kiinnostaa.
 
Liittynyt
18.8.2003
Viestejä
5 420
Melko mielenkiintoista, että wanhenemista voidaan ehkä hidastaa tai jopa perua
KALIFORNIASSA tehty pieni kliininen koe esittää ensimmäistä kertaa, että kehon epigeneettinen kello, joka mittaa ihmisen biologista ikää, voidaan kääntää tikittämään toiseen suuntaan.

Yhdeksän tervettä vapaaehtoista 51–65-vuotiasta valkoista miestä söivät vuoden ajan kolmea lääkettä: kasvuhormonia ja kahta diabeteslääkettä. Heidän biologinen ikänsä putosi kahdella ja puolella vuodella
Piileekö kateenkorvan stimuloinnissa nuoruuden salaisuus? Koehenkilöt nuorenivat 2,5 vuotta - Tiede | HS.fi

Käärmeöljykauppiaan podcasti aiheesta. Vieraana yksi tuon tutkimuksen tekijöistä. Juttua mitä voisi tehdä ikääntymisen hidastamiseksi , mitä veriarvoja kannattaa seurata jne.

View: https://m.youtube.com/watch?v=PTQZjuGlj_0
 
Liittynyt
18.8.2003
Viestejä
5 420
Hyvä artikkeli unesta. Testasivat myös unilabraa versus kuluttajalaitteet. Toi artikkeli vahvistaa mun käsitystä, että hyvällä kuluttajalaitteella(emfit/oura) voi seurata trendiä ja optimioida unenlaatua. Absoluuttiset numerot kannattaa unohtaa ja trendi on hyvä kaveri.

Toimittaja testasi 4 tapaa mitata unta – tieto omasta unesta kasvoi vain vähän, mutta hän nukkuu silti paremmin kuin ennen | Yle Uutiset | yle.fi
 
Ylös