Ihminenhän tarvitsee natriumia sen noin 1500mg päivässä ja siitä ainakin 1000mg saa jo oikeastaan ruuissa luonnollisesti esiintyvän natriumin takia, ennenkuin elintarvike-valmistaja, tai kuluttaja itse lisää yhtään suolaa sekaan.
Sovitaan sitten vaikka, että
aktiiviliikkuja joka kuluttaa kaloreita tuplaten suositukseen verrattuna, saa syödä natriumia tuplaten, eli 3000mg, joista lisääntyneen ruokamäärän takia ainakin noin 2000mg tulee väkisinkin luonnostaan. Jolloin hän saa lisätä hyvin mielin n. 2.6g ruokasuolaa (natrium-pitoisuus n.0,4g/1g)
Faktaa^^ Tosin joidenkin elimistö poistaa tehokkaammin ylimääräisen kuin joidenkin, mutta tuollasiin määriin olisi hyvä natriumin osalta pyrkiä. Tuon verran kun sitä saa ruuassa, niin varmasti kroppa toimii niinkuin sen pitää. Ylimenevä onkin sitten jossei nyt haitallista terveydelle, niin ainakin turhaa. Saa esittää tietenkin vastaväitteitä, mutta tieteellistä tukea niille ei löydy.
Enkä ymmärrä mistä sellainen harhakuvitelma on peräisin, että runsaasti vettä juova saisi syödä runsaammin suolaa. Se on yksinkertaisesti pötyä. Elimistön kyky poistaa suolaa/suolan tarve ei lisäänny yhtään paljon vettä juomalla verrattuna vettä vain riittävästi juomalla...