Mywor
VIP
- Liittynyt
- 4.4.2009
- Viestejä
- 1 123
Vähän ehkä tarttuisin tuohon, että puhut penkissä isosta loukkaantumisriskistä? Mihin perustat väitteen ja mikä on ison loukkaantumisriskin määritelmä? Voimanostossa ja sen osalajeissa kuitenkin todella vähän loukkaantumisia (tilastollisesti), ja selkeästi vähemmän kuin vahvinlajeissa joka myös varsin turvallinen laji.Tämä on totta. Penkkaaminen syö liikkuvuutta ylöspäin työnnöstä. Hidastaa palautumista tukki treenejä ajatellen. Iso loukkaantumisriski. Kirillä oli julmettu penkki, mutta tukki siihen nähden huono. Esim Jouko Ahola otti tukissa enemmän vaikka penkkasi jotain 100kg vähemmän. Ahola kertoi että Kiri teki penkkiä liikaa Se heikensi tukki tulosta. Muutenkin luotti liikaa raakaan voimaan tekniikan kustannuksella. Joitain lajeja ei harjoitellut ollenkaan. Näkyi kisa sijoituksissa. Puntti voimissa Kiri oli kovin. Sitä ei voi kiistää.
Ps. Tiedän että jotkut harvat voimamiehet penkkaavat. Muutama poikkeus ei silti tarkoita että kannattaa penkata jos ei harrasta myös voimanostoa. Osa näistä penkkaavista voimamiehistä käy myös penkki kisoissa. Siksi penkki kuuluu treeniin. Tuskin hekään penkkaavat enää kun valmistautuvat kisoihin.
Sanoisin että penkin tekeminen ja sen kannattavuus riippuu ihan yksilöstä sekä kaudesta. Yleisesti ottaen ei mitään liikettä voi niputtaa turhaksi kaikille. Näkisin että horisontaalinen punnertaminen on ihan hyvästä, koska aina ei myöskään haluta pelkästään neutraaliotteen vertikaalista punnertamista kuormittaa. Mustavalkoinen ajattelu tässäkään ei ehkä ole se oikea tapa.