Menut

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja juhata
  • Aloitettu Aloitettu

juhata

Banned
Liittynyt
24.4.2002
Viestejä
212
Ikä
51
Täällä oli joskus linkki missä oli kevytruoka vinkkejä. Sen mitä mä sitä silloin katsoin, niin niis oli protskun ja hiilarit mietitty kohdalleen ja oli tosi nopea tekosia. Muistaako joku sen linkin ?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Grilli/uuniperunat

Grillikauden aikaan sopivasti, kevyttä ja hywäääää:

Ota vaikka 5 (viisi) Rosamunda-perunaa Ne ovat niitä punaisia ja oikein jauhoisia eli siis erinomaisia uuniperunoita.

Kuori perunat, halkaise isommat neljään osaan pitkittäin. Pienemmät vain puoliksi. Laita ne johonkin kulhoon ja kaada 1-2 ruokalusikallista ruokaöljyä päälle. Ripottele päälle reilusti pippurisekoitusta, yrttisuolaa, grillausmaustetta etc. Sekä ruokalusikallinen korppujauhoja ja vehnäjauhoja(ei välttämätöntä, mutta hyvää)

Ravistele kulhossa hyvin, niin että mausteet ja jauhot tarttuvat tasaisesti joka paikkaan.

Sitten perunalohkot vain grilliin. Ainakin tuollaisessa kannellisessa kaasugrillissä niitä saa paistaa hitusen kauemmin kuin lihaa. Niin että saavat ihan reilun rusketuksen pintaan. Kannettomassa avogrillissä en ole kokeillut.

Öljyn voi jättää pois, jos on oikein tiukka dieetti. Ei se siihen suurta eroa tee. Mausteet vain tarttuvat paremmin.

Noita kannattaa kokeilla myös uunissa mutta kokonaisina perunoina. Uuniin lämpöä about 200 - 225C. Ja kokonaisina noita kannattaa paistaa vielä ruskeammiksi. Siis niin että kun katsot että ne ovat kypsiä, annat niiden olla vielä vartin uunissa. Ovat pinnasta loistavan rapeita ja sisältä pehmoisia.

Käyvät yhtä hyvin lihan kuin kanankin kanssa. Kuulostaa tylsältä ja maistuu pornohyvältä.
 
Hola,

yksi juttu mitä pitää ehdottomasti mainostaa on nää kuivatut erilaiset pavut, mitä saa ainakin kinkki-kaupoista, sekä hyvin varustelluista ruokakaupoista. (Ovat myös edullisia.)

Vaativat ehkä jonkinverran duunia (huuhtelu-liotus-keittäminen), mutta ovat sen arvoisia. Ovat h*lvetin hyviä erilaisissa padoissa, lihan kanssa hiilarilähteenä, salaateissa etc..
sisältävät pirusti kuituja, hyviä hiilareita ja jopa jonkinverran protskuja (kuivatut ca. 20% ja keitetytkin jotaa 7%..?)

Noissa siis on hieman hommaa, joten kantsii väsää isompi satsi kerralla..nii ja kannattaa toimia ohjeiden mukaan, ettei tuu ..öö.. kaasuvaivoja..
 

Suositut

Back
Ylös Bottom