- Liittynyt
- 2.10.2021
- Viestejä
- 651
Minun mielestä tyhmää verrata eri lajeja. Kehonrakennuksessa ehkä haasteellista on se, että se vaatii pitkäaikaista ympärivuorokautista omistautumista päästäkseen edes kansalliselle huipulle, keskivertoa parempien lahjakkuustekijöiden ja kemian lisäksi. Se korostuu, jos puhutaan raskaasta sarjasta. Enemmän kuin muissa lajeissa. Siihen en ota kantaa onko se millään tasolla henkisesti tai fyysisesti tervettä, ei varmasti, mutta jos joku kokee hyvää oloa ja onnellisuutta eläissään niiden tavoitteiden mukaisesti niin kyllä ymmärrän valinnan.
Onko tuo nyt mikään ihme ettei cooper kulje, kun lajissa kehitettävät ominaisuudet sotii täysin hyvää kestävyyskuntoa vastaan. Ainakin jos puhutaan massiivisesta kehonrakentajasta. Kevyellä kehonpainolla varmasti voi päästäkin bodaajakin hyväänkin tulokseen. Martti Puumalainen "juoksi" 2250m. Ja judo kuitenkin vaatii cardio-ominaisuuksia, mutta eipä se kovin häävisti näytä kulkevan heilläkään, kun kehonpainoa on 130 kiloa. Vaikkei lihasmassaa olekaan niin paljoa kuin raskaan sarjan bodareilla. Olihan Suomessa 1970-luvulla iso nippu juoksijoita, jotka meni viisi kilometriä 13-14 minuutin välimaastoon. Mutta niin mitenhän heiltä olisi onnistunut bodaaminen?
Toki tähän lisätäkseni, että jos kilpailusuoritusta mietitään, niin siinä suhteessa varmasti pitkäkestoiset kestävyyssuoritukset eli kestävyysurheilulajit ovat ne, jotka eniten henkistä kanttia vaatii. Muutenhan se on niin, että ei varmasti missään lajissa kukaan kuitenkaan ylivertaisella lahjakkuudella pääse valmiiseen pöytään, vaan kaikki jotka menestyy on myös tehnyt kovasti töitä asian eteen. Se on taas sitten lajiriippuvaista minkä tyyppistä se harjoittelu on ja miten kovaa fyysistä rääkkiä se kehittyminen vaatii.