Margariineista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ook
  • Aloitettu Aloitettu

ook

Liittynyt
22.4.2003
Viestejä
90
Koitin katsella searchilla asiasta, mutten oikein valaistusta löytänyt. Eli miten hyviä/huonoja rasvoja nämä nykyiset "kevytmargariinit" ovat? Esim. tämä Kevytlevi mitä meillä syödään:

Ainekset: maitoproteiinivalmiste, kovettamaton kasvirasva, kasviöljy, maitorasva, suola (0,7%), 5kpl E-koodia, A- ja D-vitamiini. Rasvaa 40%, josta kovettamatonta kasvirasvaa ja -öljyä 36% ja maitorasvaa 4%.

Ravintosisältö: Energiaa 400kcal, proteiinia 7g, hiilihydraattia 2g, rasvaa 40g josta tyydyttyneitä 13g, monotyydyttymättömiä 13g, polytyydyttymättömiä 7g. A-vitamiinia 550ug ja D-vitamiinia 7ug.

Pakkotoistolla pikakoulutetun ravintoamatöörin silmään nuo arvot eivät näytä mitenkään kovin huonolta, miten lie todellisuuden laita?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
arvot eivät näytä mitenkään kovin huonolta, miten lie todellisuuden laita?

On vähän suhteellinen käsite, että missä se "kovin huonon" raja menee. Avainasemassa on nuo tyydyttyneet rasvat, joita sun töhnässä on suhteellisen paljon ja polytyydyttyneet, joita siinä on taas suhteessa turhan vähän. Itse en margariineja meinaa enää käyttää vaan korjaan tilanteen ottamalla kylmäpuristettua rypsäriä nassuun :) Mut ei siitä yöunia kannata varmaankaan menettää, jos tota margariinia vedät...mutta toisaalta siinä ois pienen optimoinnin paikka..
 
Transrasvoista:

"Get rid of trans-fatty acids in the diet! They aren't just bad, they're eeevil!

-In a study published in the prestigious New England Journal of Medicine, the exercise and nutritional habits of 80,000 women were recorded for 14 years. The researchers found that the most important correlate of heart disease was the amount of trans-fatty acids in the diet.
Higher amounts of trans-fatty acids in the diet lead to a lowering of "good cholesterol" (HDL) and an increase in bad cholesterol (LDL), total cholesterol, and lipoprotein (a). "

Lähde: <a href="http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/oep2002.htm" TARGET=_BLANK>Berardin sivut</a>

Mutta kuten JSmith tuossa toisessa threadissä sanoi niin suomalaisessa margariinissa ei ole transrasvoja paljoa. Muissa tuotteissa kyllä (sipsit, ranskikset yms.).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom