Maltoa pitempään vaikuttavat hiilarit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja zepe
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
25.2.2007
Viestejä
130
Jep,

tästä on varmaan täällä ennestään jotain, mutta ajattelin lähteä kysymyksellä, että olisko jotain maltoa pitempään vaikuttavaa hiilaria, jonka vois hörpätä? Eli hakusessa olis jotain sellaista minkä vois yksinkertasesti lämästä sheikkeriin ja kulauttaa pois?

Jos ei ole, niin jotai helposti syötävää tavaraa tarttis löytää, ja jonka valmistaminen ei veis liikaa aikaa. Puurot ja tollaset tuli mieleen ja riisi ja makarooni, mutta mikä olis teistä kaikkein parasta? Kommenttia...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No ruisleipä on kohtuu helppo valmistaa.

1) Osta pussi.
2) Avaa pussi.
3) Ota leipä ja syö se.
3b) Toista tarvittaessa
4) Sulje pussi

;)
 
Fruktoosi.

Finel
"Fruktoosi eli hedelmäsokeri on monosakkaridi, jonka energiapitoisuus on sama kuin sakkaroosin, tavallisen sokerin. Fruktoosi nostaa verensokeria hitaammin kuin sakkaroosi. Fruktoosi muodostaa yhdessä toisen monosakkaridin, glukoosin, kanssa sakkaroosin. Fruktoosia on runsaasti hedelmissä ja marjoissa."

"GI on 32, kun esimerkiksi tavallisen sokerin GI on 92"
 
Fruktoosi.

Finel
"Fruktoosi eli hedelmäsokeri on monosakkaridi, jonka energiapitoisuus on sama kuin sakkaroosin, tavallisen sokerin. Fruktoosi nostaa verensokeria hitaammin kuin sakkaroosi. Fruktoosi muodostaa yhdessä toisen monosakkaridin, glukoosin, kanssa sakkaroosin. Fruktoosia on runsaasti hedelmissä ja marjoissa."

"GI on 32, kun esimerkiksi tavallisen sokerin GI on 92"

Järkyttävän liian makeeta syötäväksi yhtään isompia määriä!
 
Fruktoosi on kuitenkin sokeri, joka aiheuttaa nopeaa nousua ja laskua verensokerissa. Erona käsittääkseni on se että toisin kuin esim sakkaroosi, fruktoosi menee pidemmän käsittelyn kautta että siitä voidaan muodostaa glukogeenia/glukoosia
 
Vanha konsti ja kaikille tuttu?
Laita maitoproteiiniä joukkoon ja vaikka vähän öljyä niin johan hidastuu maltonkin imeytyminen.
 
Kysyjä siis hakee hiilareita, joilla on matalampi glykeeminen indeksi kuin maltodekstriinillä. Onhan noita. Malton GI on jotain luokkaa 130 eli tavallista sakkaroosiakin korkeampi. taulukoita voi hakea googlella vaikka kuinka paljon, hakusanoiksi GI table.

Olihan nyt selvää, että hiilareita on lähes kaikissa elintarvikkeissa, pääasiassa viljatuotteissa, hedelmissä, juureksissa, vihanneksissa, eikä kyseessä ole mikään mystinen lisäravinne?
 
Jostain muistan lukeneeni, ettei se pelkkä glykeeminen indeksi kerro kaikkea sen hiilihydraatin imeytymisnopeudesta kuten tossa edellisellä sivulla tuli hieman esille tossa fruktoosinkin kohdalla. Onko tossa mitään perää?
 
Mites sitten toi MALTO6 esimerkiksi..? Mainostetaan että on erittäin alhainen DE-luku...mikä toi DE-luku sitten on ja miten se määrää imeytymis nopeuden?
 
Kysyjä siis hakee hiilareita, joilla on matalampi glykeeminen indeksi kuin maltodekstriinillä. Onhan noita. Malton GI on jotain luokkaa 130 eli tavallista sakkaroosiakin korkeampi. taulukoita voi hakea googlella vaikka kuinka paljon, hakusanoiksi GI table.

Olihan nyt selvää, että hiilareita on lähes kaikissa elintarvikkeissa, pääasiassa viljatuotteissa, hedelmissä, juureksissa, vihanneksissa, eikä kyseessä ole mikään mystinen lisäravinne?

No lämäseppä pari omenaa ja naurista sheikkeriin ja höräse pois.
 
Jostain muistan lukeneeni, ettei se pelkkä glykeeminen indeksi kerro kaikkea sen hiilihydraatin imeytymisnopeudesta kuten tossa edellisellä sivulla tuli hieman esille tossa fruktoosinkin kohdalla. Onko tossa mitään perää?

GI ei olekaan mikään mitta imeytymisnopeudelle. Tuossa jälleen linkki siitä, miten sitä mitataan
http://www.gisymbol.com.au/pages/measuring.asp

Jollain muroilla tms. aikainen insuliinipiikki sysäsi sokerin kudoksiin niin nopeasti ettei verensokeri ehtinyt nousemaan merkittävästi. Imeytymisnopeus oli kuitenkin nopea.
 
Ei taida pahemmin olla mitään hitaasti imeytyviä jauhija mutta esim. Elovena tai paussi välipalakeksit kulkee kätevästi mukana. Noi molemmat on vielä valmiissa annospusseissa niin ei tarvii koko pakettia mukana kantaa.
 
Tota tota, mulla on tehosekotin, tai oikeastaan -- mikä se nyt on -- sauvasekotin, ja olen sillä kaurahiutaleita ja heraa sekotellut aamupirtelöksi. Tulee muuuten helvatan hyvääkin (se tosin on aika suhteellista mitä minä hyvänä pidän :D), mutta kylläinen olo kestää pitkään.

Toi aamupala ei mulle oikeen muuten edes maistu, enkä toisaalta ehdikään mitään valmistaa. Työt alkaa seiskalta ja heräilen vartin vaille kuusi; aamupirtelön ehtii sekottaa ja sen sitten heitän heltttaan työmatkalla.

Ei tosiaan vaivaa mitkään heikotukset ton sörsselin kanssa. Ei edes ole nälkä vielä ekalla tauolla. Ennen oli ihan hillitön nälkä ja maha elämöi aina ennen ekaa breikkiä niin että raikas.

Elikkäs: panen pari desiä kaurahiutaleita ja desin heraa noin kolmeen desiin vettä. Aattelin vielä bannaanin pläjäyttää sekaan kokeeksi. Pysyy sisälläkin ja menee alas ilman kakistelua...
 
Örgh?

Eikö malto oo kuitenkin pitkäketjuinen ja dekstro lyhytketjuinen hiilari, ja eiköhän noilla oo jotein tekemistä sen imeytymisen kanssa? Ja eikö dekstro eli rypälesokeri o melkosen samaa tavaraa, ku hedelmäsokeri, vrt. rypäle=hedelmä?

Ja eikö kreapurkissakin suositella seuraksi nopeita hiilihydraatteja, esim. dekstro, ja maltosta ei taida olla mainintaa?

Nyt saatan olla ihan väärilläkin jäljillä...
 
Toi muakin maltossa hämäs. Mutta eikä se sitten ole niin, että malton hiilariketkut pilkotavissa kovin helposti tai jotain sinne päin...? Jostain se näennäinen hitaus tulee; niin vaikka se malto sitten käytännössä onkin yx nopea humaus.
 
Nyt saatan olla ihan väärilläkin jäljillä...

Juu :). Malto on pitkäketjuinen mutta imeytyy nopeasti. Searchillä saattaa löytyä threadi "Dextro vs. Malto" tms, jossa lisää juttua. Hedelmäsokeri on fruktoosia (vrt. frukt=hedelmä) :) Esim. wikipediasta löytyy noista enemmän.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom