Maksimipäivä

M-NUTRITION PURE CREATINE 300 g

100 % puhdaslaatuista kreatiinimonohydraattia

-30%
Liittynyt
15.6.2004
Viestejä
74
Voiko maksimivoimassa tapahtua kehitystä, jos maksimipäivän
jälkeen treenatut lihakset eivät ole juuri yhtään kipeät?
Väsyneet ne toki ovat. Olen vasta 18 v. ja olen huomannut
että palautuminen on todella nopeaa. Jos en harrasta muuta sykettä
kohottavaa liikuntaa kuin voimailua, voinko periaatteessa tehdä
vaikka penkin kolmesti viikossa?
 
Kyllä sit kehitystä tulee vaikka ei olisikkaan lihakset kipeänä. Ja varsinkin jos ne lihakset ovat väsyeet niin eikö se osoita että olisit tehnyt onnistuneet treenit. Periaatteessa voit tehdä kolme kertaa viikossa penkin, mutta kannattaa huolehtia palautumisesta kunnolla ja tehdä erilaista rasitusta rinnalle ja ojentajille, kuten esimerkiksi kapea penkki, lankkupenkki, normaali penkki.. Kaikille ei tietenkään penkin tekeminen kolmeen kertaan onnistu, sillä jokainen on oma yksilönsä mutta kokeilla kannattaa mikä tuntuu hyvältä ja mikä toimii :kippis1:
 
Lihaskipu ei ole välttämätöntä, eikä sitä usein lyhyistä sarjoista seuraakaan. Lihaskudos palautuu maksimivoimaharjoittelusta paljon nopeammin kuin kehonrakennustreenistä, mutta hermojärjestelmä vaatii paljon pidemmän palautumisajan. Penkkiä voi tehdä vaikka viisi kertaa viikossa, mutta silloin kertavoluumi on pidettävä hyvin alhaisena, yli 90%:n painoja on käytettävä hyvin säästeliäästi ja sarjoja ei saa viedä loppuun asti. Tutustu voimanoston eri koulukuntiin. Perinteinen periodisointi, Westside ja venäläisohjelmat ovat kaikki toimivia konsepteja. Niillä on kullakin omat tapansa stimuloida hermolihasjärjestelmää ja välttää ylikuntoa - jotakin on aina osattava välttää, joko frekvenssiä, samojen liikkeiden tekemistä, raskaita painoja tai loppuun vietyjä sarjoja. Kokonaisuus on tärkeintä eikä verrattain noviisin kannata lähteä yrittämään pyörän ominpäin uudelleen keksimistä.
 
saimonsinlou sanoi:
...voinko periaatteessa tehdä
vaikka penkin kolmesti viikossa?

Voit, mutta kait teet muutkin lihakset sitten kolmesti viikossa?
 
nevalainen sanoi:
Voit, mutta kait teet muutkin lihakset sitten kolmesti viikossa?
Ei tarvitse kyllä tehdä kaikkia kolmesti viikossa. Ottaa vaikka sen kuusi viikkoa penkkiä kolme kertaa viikossa ja sitten vaihtaa vaikka kyykkyyn. Jos treenaa kolmekin kertaa viikossa niin ottaisin kyllä yhden "lajin" kerrallaan kehitettäväksi. Vaihtelee niitä sitten. Ja lajeilla tarkoitin esim.=penkki mave kyykky.

Toki voi tehdä "koko kroppa kolmesti viikossa" -systeemillä.

edit: Voimanostossahan tuo on hyvä systeemi että tekee monta kertaa viikossa, mutta kehomielessä en tekisi yli kahta kertaa viikossa.
 
jos teet penkin 3x viikossa, niin kyllähän tuo onnistuu ja voimatreenissä voi olla tosiaan hyväkin systeemi kunhan et joka harjoituskerralla maksimeihin asti mene. vaikka nopeuspenkkiä ja erikoistekniikoita välillä niin mikäpä siinä ja välillä hieman vähentää ettei sentään kuukausitolkulla samalla systeemillä vedä niin kroppakin saa hieman lepoa. maastavedossa ja kyykyssä 3x viikossa systeemi ei taitaisi toimiakaan...ainakin itselläni menee ~viikko palautua kovasta vedosta.

edit: niin ja pelkästä ykkösen kokeilusta ei itselläni yleensä tule paikat kipeäksi, kuitenkin jos usein koittaa maksimia niin loukkaantumisvaara lisääntyy. (nim.merk. kokemusta on).
 
ei kai toi nyt ihan noin mee. ylimääränen mikä vaan kipeyttää tai ei kipeytä riippuen taustasta. jos treenaa 6-8 toistoja 3krt/vko, ei niillä juuri kipeeksi tule. kaikki on kiinni tottumuksesta. esimerkkinä vaikkapas kovakuntonen lenkkimies juoksentelee tasamaata 100km viikossa ja sitten saa päähänsä juosta kukkulan päälle ja jarrutellen alas. erilainen rasitus. kipua tulee. mikä tahansa muutos rasitukseen aiheuttaa kipua. jos rasitus toistuu usein, kivun määrä pienenee. sama jos tekee perusvoimasarjoja ja sitten rykäsee jossain treenissä maksimiin, seuraa kipua jne.
 
eipä mulla o ainakaan penkkimaksimin jälkeen ikinä ollut kipuja.. vedon jälkeen taas täysin eriasia, selkä on niin jumissa et hyvä ku pystyy liikkumaan.
 
Penkkiä voi hyvin tehdä kolme kertaa viikossa. Olen tehnyt menestyksekkäästi ohjelman, jossa penkkiä treenattiin viisi kertaa viikossa. Kannattaa kuitenkin jaksottaa treenit niin, että pitää lepo viikkoja välissä. Esim 3 viikkoa treeniä, 1 lepoa, 1 kevyttä ja taas uusi 3 viikon kova jakso.

Maksiminostot rasittavat hermostojärjestelmää ja tätä ei voida ilmeisestikään suoraan peilata lihasten kipeyden perusteella. Itse asiassa lihasten kipeyden ei tarvitse estää seuraavaa harjoitusta. Tätä on tutkittu ja havaittu, että joka päivä kipeille lihaksille tehty treeni ei hajoittanut lihaksia. Hermostopalautumisen vuoksi kannattaa kuitenkin ehkä tehdä vain yksi yli 85&:a maksimista käsittävä treeni viikossa. Eli treeni, jossa käytät painoja, jotka ovat yli 85% ennätyksestäsi.

Esim.
Ma: Penkki 3x2x90% (treenikohteena maksimivoimaan läheisesti liittyvä hermoston kyky aktivoida mahdollisimman monta lihassäiettä kerralla työhön)

Ke: Penkki 3x8x60% (1-2 minuutin palautus) (treenikohteena hypertrofia eli lihaksen poikkipinta-alan kasvu, karkeasti ottaen lihaksesi kasvaessa se myös nostaa enemmän rautaa)

Pe: Penkki 4x3x80% (Treenikohteena vähän edellämainittujen sekoitus. Huomaa, että pystyisit varmaankin tekemään 80% kutosia, jotkut jopa kymppejä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole vetää sarjoja loppuun asti.)
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
saimonsilou sanoi:
...voinko periaatteessa tehdä vaikka penkin kolmesti viikossa?
nevalainen sanoi:
Voit, mutta kait teet muutkin lihakset sitten kolmesti viikossa?

Taas kerran penkistä onkin tullut lihasryhmä :hyper:
 
tossa Kohenin hässäkässähän periaatteessa ylläpidetään/kehitetään a)maksimivoimaa, b)hypertofista perusvoimaa(body) ja c)nopeutta. sehän ton kolmannen päivän tehtävä selkeesti on.

mun mielestä ominaisuuksia kehitettäessä kannattaa aina keskittyä yhteen asiaan kunnolla. aika vaikee on kehittää yhtäaikaa esim. hermostollista voimaa ja voimakestävyyttä. mutta jos homma menee niin, että yhtä tai kahta (esim. maksimivoima ja nopeus) kehitetään yhtäaikaa ja muita ominaisuuksia vain ylläpidetään, homma toimii mainiosti. tällä taataan, etteivät ne muut ominaisuudet heikkene liikaa.

tähän oon ite kans rakennellut ohjelmaa lähinnä peruskausille ton esittelemäni bulgarialaisen jutun ja miksei muiden ohjelmien yhteyteen. siinä siis aina yhtä lajia tehdään kovempaa ja muita ylläpitäen tai ei niin kovaa. kisan lähestyessä sitten tietenkin sidotaan narut yhteen ja ollaan onnellisia :D
 
Minun ohjelma on seuraava.

su
Penkki max 1
150kg
ti
kevyt penkki
4oteleveyttä 8*2 paino 80-90kg
To
Penkki 2-3*3 paino 130-145kg

Apuliikkeet saoilla % kuin pääliike. Ojentajille dippi tai ranskalaiset.
Tämä ohjelma toimii kuin junan vessa, ainakin minulla.

Enätys yritys edellyttää että on hyvin syönyt ja levännyt.
 
Kyllähän ne ohjelmista käy siinä missä muutkin. Eihän nekään ukon omasta päästä aina ole, vaan lähteitä löytyy joka paikasta, kun osa/viittii kattella. Noissa ohjelmissa se soveltamiskyky on aika olennaista joskus. :)
 
hellevi sanoi:
No miten sen nyt ottaa,jos tykkää olla 210cm pitkä ja laiha kuin pystyyn jäätynyt pulkannaru niin mikäpä siinä.Hellevi ei tykkää.
Ei tosta lauseesta saa edes mitään selkoa...
Tainnu jäädä vähän opiskelu sikseen? :rolleyes:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom