makaronilaatikko aka makaroonilaatikko

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja skuge
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
7.10.2004
Viestejä
1 722
Minkälaisen reseptin porukat on täällä havainnut hyväksi kyseiselle tuotteelle...? On muuten suhteellisen kurkoa sapuskaa. :kuola:

edit: sen voisi vielä mainita, että kuinka suuria annoksia teette kerralla ja kuinka pitkään kestävät...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mulla on aika simppeli:

- keitän 400 g makaronia, lisään suolaa
- paistan 400 g jauhelihaa, maustan suoloin ja pippurein
- lopuksi sotken kaikki pannussa yhteen ja paistelen miedolla lämmöllä

Syödään ketsupin kera.
 
150-160g makaroonia.
400g jauhelihaa.
7dl maitoa jossa 2 kananmunaa.

eli ensin keitetään makaroonit ja paistellaan jauhelihat jossa on seassa sipulia reilusti. sitten kun on valmista niin nuo kaikki sörssätään sekaisin ja maustetaan suolalla ja valkopippurilla. sitten laitetaan se vuokaan johon munamaito kaadetaan sekaan. uuniin 200asteelle n50-55min ja sos siinä.

syödään raejuuston kanssa, nam. tuosta satsista syö 2ateriaa.


edit:editoin viestiä
 
Nuohan on ihan kynäniskojen reseptejä:D
Mun makaronilaatikkoon tulee
700g jauhelihaa
iso sipuli
3 dl makaronia (tilavuus keittämättömänä)
5 dl maitoa
3 kananmunaa
mausteita

päälle reilusti juustoraastetta.

Edit: jahas neutraali lisääkin vielä raejuustoa. Vedän tuon kynisreseptisyytöksen neutraalin osalta takaisin.
 
Mulla on vähän epätavallinen, edesmenneeltä mummolta opittu resepti. Ei kyllä terveellisimmästä päästä. Mutta erittäin helppo.

En osaa sanoa tarkkoja määriä, mutta ei ole niin nöpönnuukaa. Heitetään arviot:

- 1 l vettä
- 400 gr jauhelihaa
- 5 dl makaronia
- 50-100 gr sulatejuustoa
- mustapippuria tms.

Vesi tulelle. Paista jauheliha. Mausta haluamallasi tavalla. Samalla näppää uuni päälle, noin parisensataa astetta. Sekoita jauheliha uunivuoassa RAA'AN makaronin kanssa. EI KEITETÄ! Kun vesi kiehuu, heitä sinne sulatejuusto pienissä erissä. Anna sulaa hyvin, sekoita. Kun keitos on valmis, kaada se heti (kiehuvana) vuokaan makaronin ja jauhelihan sekaan. Sulatejuustoseosta pitäisi olla niin paljon, että se ulottuu päällimmäisiin makaroneihin asti. Uuni pitäisi olla valmis tässä vaiheessa. Nakkaa vuoka uuniin. Paista n. 15-20 minuuttia. Sitten kun päällimmäiset makaronit alkaa ruskistua, todennäköisesti alkaa olla valmista.

Homman juju on siis se, että sulatejuustoseos lisätään valmiiksi kiehuvana, se nopeuttaa paistoaikaa.
 
heitä 400g makaroonia kiehuvaan veteen ja lisää 100g pakastevihanneksia. laita liha pannulle tirisemään ja purista ylimääräiset rasvat viemäriin kattilan kannella. huuhtele makaroonit kylmällä vedellä ja kaada takaisin kattilaan. mausta liha valkosipulilla, chilillä ja tabascolla. sekoita lopuksi kaikki keskenään ja raavi lautaselle. lisää ketsuppia oman maun mukaan. kestää jääkaapissa hyvin 2 päivää.
 
hullua laittaa 400g makaroonia ja 400g jauhelihaa, jos makaroonia laittaa 400g niin pitää jauhelihaaki olla ainaki kilo. ite ainaki tykkään lihaisasta makaroonilaatikosta enemmän kuin makaroonisesta makaroonilaatikosta :). saa muuten olla melko iso vuoka mihin tuon satsin saa mahtuun(400g/400g). tuolla minunki reseptillä tuommonen normaali vuoka on jo aika täys, tosi käytän maitoa reilusti ja kiehutan makaroonia aina 20min, joten aika turvonneita on meikäläisen makaroonitkin, mutta jos laittaisin 400g makaroonia ja kaiken muun tekisin samanlain minkä tuolla aiemmin mainitsin, niin sais olla aika iso kaukalo mihin sen satsin sais mahtuun :)
 
Tepes sanoi:
Mulla on vähän epätavallinen, edesmenneeltä mummolta opittu resepti. Ei kyllä terveellisimmästä päästä. Mutta erittäin helppo.

En osaa sanoa tarkkoja määriä, mutta ei ole niin nöpönnuukaa. Heitetään arviot:

- 1 l vettä
- 400 gr jauhelihaa
- 5 dl makaronia
- 50-100 gr sulatejuustoa
- mustapippuria tms.
.
.
.

Mun makrulooda on suunnilleen samanlainen, mutta tohon veteen heitän sulatejuuston lisäksi yhden lihaliemikuution. Jauhikseen mausteita reilusti. Vettä laitan vähän vähemmän, n. 6 dl ja sulatejuustoa aina se 100 g. :) Paistoaikaa en oo noin lyhyeksi saanut, pitää kärvistellä uunin edessä vähän kauemmin. :kuola:

Koko jutun idea todellakin on se, että makaronit EHDOTTOMASTI raakoina.
 
kaisa sanoi:
Mun makrulooda on suunnilleen samanlainen, mutta tohon veteen heitän sulatejuuston lisäksi yhden lihaliemikuution. Jauhikseen mausteita reilusti. Vettä laitan vähän vähemmän, n. 6 dl ja sulatejuustoa aina se 100 g. :) Paistoaikaa en oo noin lyhyeksi saanut, pitää kärvistellä uunin edessä vähän kauemmin. :kuola:
Joo, voi olla että mullakin on hiukan enemmän kuin 20 minuuttia mennyt. Siitä on jo aikaa kun olen ton viimeksi tehnyt. Mut joka tapauksessa reilusti vähemmän kuin perinteisillä resepteillä. Nesteen määrähän menee periaatteessa sen vuoan koon mukaan.
 
Minun satsini kyseisestä tuotteesta on tällainen
700 gr naudan jauhelihaa
1-2 sipulia
pussi makaroonia (kaura)
musta koskenlaskija 200gr?
tomaatti pyree purkki
suolaa/jauhelihamaustetta

Makaroonit kiehumaan
Jauheliha pannulle ruskistumaan, sekaan koskenlaskija
ja pyree + mausteet ja sipuli. Annetaan hautua vähän aikaa.
Makaroni ja jauheliha sekoitus vuokaan. Muna maito sekaan, ja juustoraastetta pinnalle ja eiku uuniin.

on muuten hyvää :kuola:
 
jauhelihat + santamaria grillausmauste
makaroonit maun mukaan
sulatejuusto
suikaloitu pekoni
jalapenot
muna tai pari + maito ja uunissa snadisti

Ei niin kevyttä mutta on Hyvää!
 
neutraali sanoi:
hullua laittaa 400g makaroonia ja 400g jauhelihaa, jos makaroonia laittaa 400g niin pitää jauhelihaaki olla ainaki kilo. ite ainaki tykkään lihaisasta makaroonilaatikosta enemmän kuin makaroonisesta makaroonilaatikosta :). saa muuten olla melko iso vuoka mihin tuon satsin saa mahtuun(400g/400g). tuolla minunki reseptillä tuommonen normaali vuoka on jo aika täys, tosi käytän maitoa reilusti ja kiehutan makaroonia aina 20min, joten aika turvonneita on meikäläisen makaroonitkin, mutta jos laittaisin 400g makaroonia ja kaiken muun tekisin samanlain minkä tuolla aiemmin mainitsin, niin sais olla aika iso kaukalo mihin sen satsin sais mahtuun :)

No itsehän söisin vaikka ja ainoastaan sitä jauhelihaa, mutta tässä talossa muille 50% lihapitoisuus on ehdoton maksimi. Mutsin tekemässä laatikossa makaronia on suhteessa lihaa 2:1.
 
Evil Joe sanoi:
No itsehän söisin vaikka ja ainoastaan sitä jauhelihaa, mutta tässä talossa muille 50% lihapitoisuus on ehdoton maksimi. Mutsin tekemässä laatikossa makaronia on suhteessa lihaa 2:1.

100g keittämätöntä makaroonia painaa keitettynä n. 350g muistaakseni...

edit: esim. 290g paistijauhelihaa + 100g makaroonia (kuivapaino) tulee just mukava suhde. Keittämisen jälkeen makaroonit painavat noin 350g ja jauheliha noin 200-230g. Jos taas keitetään 400g makaroonia ==> 1,2-1,4 kg ja sekoitetaan 400g jauhelihaa ==> 300-330g niin 4:1 ei kuulosta ainakaan minusta kovin hyvälle :)
 
Keitetään riittävästi makaroonia
Paistetaan tarpeeksi jauhelihaa (ja sipulia jos tykkää, ja pekonia jos haluaa herkutella)
Sotketaan keskenään ja lisätään munamaitoa (2 munaa, maitoa niin paljon että melkein makaroonit peittyy)
Paistetaan 225 asteessa korkeintaan puoli tuntia.
Tarjoillaan ketsupin ja suolakurkkuviipaleiden kanssa.
Nam.
 
Fergus sanoi:
Aiteelta sain tammosen reseptin:

500g jauhelihaa
5dl makaroonei
5dl maitoa
5 munaa

Tommone aika vitospainotteine :) Varmaa jos lihaisampaa haluu voi korvata 1dl makaroonei = 100g jauhelihaa. Tota sitte safkailee vaik maidon ja raejuuston kanssa ni aietta on helmee <3

E: Niijoo ja mausteina sopivasti suolaa ja pippurisekotusta munamaitoon ja jauhelihaan kumpaankin. Tosta syo bulkilla semmosen kolme-nelja kertaa ja dietilla varmaa lahemmaks kaheksan-kymmenen.
 
Jaahas. Äitini opettama, maistuva. Ainut vika ettei kestä montaa päivää:

1000g Jauhelihaa, naudan maks 7% rasvaa
n.400g tummaa makaroonia
1000g juustoraastetta (Emmental)
5 kananmunaa
n.1l Maitoa
mausteita: pippuria, suolaa

Paistetaan jauheliha, maustetaan. Keitetään makaroonit. Sekoitetaan munamaito ja laitetaan ripaus mausteita.
Sitten sekoitellaan vuokiin (ei riitä mikään pikkuvuoka, mul käytössä semmonen isovuoka n.3l ja pikkunen n.1l). Eli jauhelihaa, makaroonia, juustoa ja munamaidot sekasin vuuassa ja vielä ripoitellaan juustoa pinnalle. Ja ei muuta kuin uuniin.
Ja ai että on hyvvöö. Ja löytyy protskuu ja hiilarii ja rasvaakin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom