makaronilaatikko aka makaroonilaatikko

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja skuge
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kunnon bulkki makaroonilaatikko:

-800g sikanautaa
-n. 600g makaroonia
-5 kananmunaa
-maitoa
-sulatejuustoa 250g
-sipulia ja valkosipulia
-pippuria ja suolaa

On muuten hyvvee :kuola:
 
hullua laittaa 400g makaroonia ja 400g jauhelihaa, jos makaroonia laittaa 400g niin pitää jauhelihaaki olla ainaki kilo. ite ainaki tykkään lihaisasta makaroonilaatikosta enemmän kuin makaroonisesta makaroonilaatikosta :). saa muuten olla melko iso vuoka mihin tuon satsin saa mahtuun(400g/400g). tuolla minunki reseptillä tuommonen normaali vuoka on jo aika täys, tosi käytän maitoa reilusti ja kiehutan makaroonia aina 20min, joten aika turvonneita on meikäläisen makaroonitkin, mutta jos laittaisin 400g makaroonia ja kaiken muun tekisin samanlain minkä tuolla aiemmin mainitsin, niin sais olla aika iso kaukalo mihin sen satsin sais mahtuun :)

Hmm no kyl meikän voukaan mahtoo kepeesti ja mikä nyt si on ISO vuoka? mul semmonen 30x20 ja ~7cm syvä ja hyvin mahtuu. Mut tietty toi makarooni/jauheliha suhde ihan niinkuin ite tykkää ;) . Tommonen satsi kestää jonku 3 päivää jos syö jonku eri/muunki "pääruoan" päivässä.

400g makaroonii
400g jauhelihaa
4munaa
7d maitoo
ja kunnon maustee
:rock:
 
Minä tylsimys teen aina makaronipussin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Makaronia (tummaa) tosin laitan vaan puolet ohjeistuksesta ja sekaan heitän myös jotain kukkakaali-parsakaali-porkkana sekoitusta. Tästä satsista riittää yhdeksi ateriointikerraksi treenaavalle pariskunnalle :jahas:
 
Irtonainen makaronilaatikko:

- 400g vähärasvaista jauhelihaa
- Korkeintaan 2dl makaroneja
- 2dl maitoa
- 1 muna
- 1 sipuli
- suolaa, pippuria, chiliä, valkopippuria, paprikaa

Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipuli & mausteet. Keitä makaroneja korkeintaan 4 min. - näin vältyt makaronien jumalattomalta turpoomiselta ja valmiista safkasta tulee irtonaista. Sekoita muna & maito, ei kannata laittaa enempää kuin yksi muna, jotta ruoka pysyy irtonaisena - Makaronilaatikon irvikuva on semmonen kiinteä möykky, jossa on liian vähän jauhelihaa, makaronit ylipehmeitä ja sitä voi leikata veitsellä.

Jauhelihaseos, makaronit ja muna-maitoseos kulhoon ja koko komeus 175C uuniin noin 45min. ajaksi.

Nautitaan lämpimänä ketsupin kera mielellään välittömästi.

Tällä ohjeella tehdyllä edullisella & herkullisella perusruoalla saattaa valloittaa punttimimmin sydämen helpommin kuin kynäniska saa punnerrettua ensimmäisen kerran 100kg penkistä.
 
Luin ehkä huolimattomasti mutta eikö kukaan ole laittanut litkuksi tuohon laatikkoon sulatejuusto+ketsuppi+pyre+maito/vesi+mausteet seosta... tulis hiukan lasangne vivahdetta. No, en ole minäkään kokeillut mutta tänään menee kokeiluun :D Saakeli kun tuli jo nälkä :)
 
Sen makaronipussin ohjeella tulee laatikko yleensä tehtyä. Lihana tosin on broilerin jauheliha.

Maistuvaa tulee myös, jos maidon sijasta laittaa kasvislientä ja paljon sulatejuustoa. Tuota tomaattipyrettä en ole koskaan laittanut, mutta sitäpä täytyy joskus kokeilla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom