Maittavimmat proteiiniruokareseptit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Shape46
  • Aloitettu Aloitettu
Pistäkääs joku herkullinen munakas resepti.
Mitä porukat esim. tykkää laittaa munakkaan kanssa ja miten valmistatte

Mulla ei ainakaan himassa mitään kiinteitä reseptejä ole, vaan fiilispohjalta teen safkan vähän tilanteen mukaan. Mutta hyvän munakas tulee kun rikkoo riittävästi kananmunia kulhoon, lisää skidisti maitoa, mielellään täysmaitoa, suolaa ja mustapippuria ja sekoittaa munan rakenteen rikki asti. Sen jälkeen vaan heittää pannulle ja saa alkaa melkeen samantien latomaan "täytteitä" siihen päälle. Paistetut kanasuikaleet toimii, erillaiset juustokuutiot toimii, oliivit toimii, tomaattiviipaleet toimii, ruskistettu jauheliha toimii jne. Periaatteessa samalla tavalla voi duunata kun pizzaa, heittää sinne mikä tuntuis toimivan ja kaapista löytyy. Sitten paistaa omaan makuun tarpeeksi kypsäksi ja heittää juustoraastetta tai viipaleita vähän sulamaan siihen päälle. Myös sinihomejuusto sopii tähän vaiheeseen lisäksi. Itse tykkään yleensä lyödä vielä tässä vaiheessa munakkaan "kaksin kerroin", ottaa levyn pois päältä ja antaa juuston sulaa sinne "munakastaskun" väliin. Vähän eri juttuja testailemalla saa ihan helvetin hyviä ja oikeesti REILUSTI proteiinia sisältäviä lättyjä. :thumbs:

Joskus myös tollasella sinappisella chilikastikkeella maustamalla ja reilusti juustoa käyttämällä on tullut ihan överihyviä proteiinipaukkuja.

Ja se kuka sano että seitiä ei voi syödä, ei vaan osaa sitä valmistaa. Älä välitä, en mäkään, mutta oon kyllä maistanut niin hyvää seitimättöökin joskus ettei paremmasta uunikalasta väliä. :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Duunailin eilen illalla joutessani karppipizzan vaikken millään ketogeenisella olekkaan. Pohjaan tuli 6 kananmunaa, valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja siihen sekaan keltuaiset ja ripaus suolaa. Kymmenisen minuuttia uunissa ja siihen päälle purkki tomaattimurskaa, chiliä, tonnikalaa, salamia ja juustoraaste + mausteet. Aivan saatanasti proteiinia (ja rasvaa) eikä makukaan ollut pöllömpi, tosin alkoi tökkiä ennenkun sain koko pellillisen vedettyä. Mut kyllä se perus pizzataikina ton kananmunapohjan maussa ja koostumuksessa voittaa mennen tullen.
 
Tää nyt on ainaki äärimmäisen helppo ja omasta mielestä ihan kelpo tsetti: pirkka riisivihannessekoitus 450g ja purkillinen tunaa. Lämmitetään sekoitusta eka vähän mikrossa, lisätään sekaan tonnari, lämmitetään lisää ja syödään ketsupin kanssa.
 
Grillikausi avautuu tässä niin jaan teille hyvät potari toverit nyt herkku reseptin:

16 golfpallon kokoista perunaa
450g naudan sisäfilettä leikattuna kuutioiksi
+metallisia tai puisia vartaita (puiset pitää liottaa vedessä)
Kastike:
2 rkl ketchupia
2rkl Dijon sinappia
2rkl ruokosokeria
1rkl hunajaa
2rkl pilkottua piparjuurta
2rkl Worcestershire kastiketta

Keitä perunat just pehmeiksi. Grilli päälle ja mausta lihat suolalla (meri- tai sormisuola hyviä) ja mustalla pippurilla. Sitten kuutiot ja perunat tikuista läpi. Kastikkeen valmistus onkin hankalaa ---> Kaikki yhteen astiaan ja sekoitetaan. Grillataan lihoja ja perunoita viitisen minuuttia. Tämän jälkeen sivellään kastiketta vartaille ja käännetään ja grillataan kunnes piffi on ruskistunut, noin viisi minuuttia lisää. Tarjoillaan jäljelle jäänyt kastike sitten dippikastikkeena ja lisukkeeksi vielä, kun saa grillin paistolevyllä tehtyjä grillikasviksia niin ei päivä paremmaksi voi muuttua.
 
Grillikausi avautuu tässä niin jaan teille hyvät potari toverit nyt herkku reseptin:

16 golfpallon kokoista perunaa
450g naudan sisäfilettä leikattuna kuutioiksi
+metallisia tai puisia vartaita (puiset pitää liottaa vedessä)
Kastike:
2 rkl ketchupia
2rkl Dijon sinappia
2rkl ruokosokeria
1rkl hunajaa
2rkl pilkottua piparjuurta
2rkl Worcestershire kastiketta

Keitä perunat just pehmeiksi. Grilli päälle ja mausta lihat suolalla (meri- tai sormisuola hyviä) ja mustalla pippurilla. Sitten kuutiot ja perunat tikuista läpi. Kastikkeen valmistus onkin hankalaa ---> Kaikki yhteen astiaan ja sekoitetaan. Grillataan lihoja ja perunoita viitisen minuuttia. Tämän jälkeen sivellään kastiketta vartaille ja käännetään ja grillataan kunnes piffi on ruskistunut, noin viisi minuuttia lisää. Tarjoillaan jäljelle jäänyt kastike sitten dippikastikkeena ja lisukkeeksi vielä, kun saa grillin paistolevyllä tehtyjä grillikasviksia niin ei päivä paremmaksi voi muuttua.
Ai jumalauta kun kuulostaa hyvältä, touhutippaa tuli housuun kun dieetin loppumetrejä kärvistelen vielä :D
 
Proteiiniherkkua:

Määrät omien tarpeiden mukaan, itse laitan yleensä noin 1,5-2dl kutakin, eli koko purkillisen/pakkauksen.

Kuohukerma vatkataan
Pehmeää rahkaa tai tavallista rahkaa
Maustamatonta tuorejuustoa
Vadelmia, mansikoita tms makeita marjoja tai hedelmiä vaihtoehtoisesti pussillinen Marianne-karkkirouhetta
Steviaa jos tarvitsee (=tarjoanko muille makeampaan tottuneille).

Tuollaisenaan kupuun. Jos on juhlantynkää tai vieraita tulossa, niin paistanut tuohon alle noin 1cm paksuisen "kakkupohjan" manteli tai soijajauhoista, voista, kaakoajauheesta ja suklaasta. Suklaa paloiteltuna ja sulatettuna voin kanssa ja jauhot sekaan. "Kakkupohjiin" tulee laitettua ruisjauhoja tai leseitä mukaan, koska muuten ei oikein leipähiilareita syödä. Kakkupohjan paistaminen irtopohjavuoassa, niin että tulee kypsä(viis-kymmenen min parissa sadassa, uunista riippuen) Kakkua varten tuohon edelläesitettyyn mössöön liivatteet mukaan liivatteen ohjeen mukaan. Liivatteen annostus ei tarvitse olla ihan maksimi, sillä kermavaahto, tuorejuusto ja rahka ovat valmiiksi aika jämäköitä. Kaadetaan mössö jäähtyneen kakkupohjan päälle ja jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Tuosta tulee leikattava moussekakkutyyppinen tarjottava. Pinnan voi koristella esim marjoilla tms mielikuvitusrajana.
 
1zmc7m9.jpg

Oli jäänyt vähän myofusion banaaniheraa, päätin kokeilla tällaista reseptiä ja ai että oli hyvää!Käytin 1 scoopin verran heraa, 1 valkuaisen ja tilkan kevytmaitoa.
Kesti kauan miettiä, miten saan sen tuollaiseksi, mutta sehän nousee itsestään siellä mikrossa :D Koostumus muistutti vähän hattaraa :hyper:

Vähän offtopiccia, mutta meneeköhän toi proteiini pilalle, jos pitää täydellä teholla (900W) 1 minuutin mikrossa?

E: Pitää kokeilla toisella heralla, Matrix Cookies&Cream :D
 
Näyttää muuten hyvältä! Mulla on tällä hetkellä minttusuklaa- ja mansikkaheraa, vois niillä kokeilla tota joku päivä (edit samantien). Proteiinin pilalle meneminen kans mietityttää muakin, mutta jotkut taas vaan sanoo, että proteiinin denaturoituminen tekee siitä vaan helpommin saatavilla olevaa elimistölle.
 
Noi kaikki herareseptit yms. maistuu poikkeuksetta uskomattoman pahalle. Joskus erehtynyt laittamaan puuroonkin herajauhetta. Mieluummin syö ihan oikeaa ruokaa.
 
Noi kaikki herareseptit yms. maistuu poikkeuksetta uskomattoman pahalle. Joskus erehtynyt laittamaan puuroonkin herajauhetta. Mieluummin syö ihan oikeaa ruokaa.

Kokeile tätä. Ei tää pahaa ole, mutta vähän kuivaa vaan. Ihan syötävää. Yllättävän kakkumaista. Whey80 minttusuklaata puol desiä, pikkusen kaakaojauhetta (ei kaakaojuomajauhetta), pikkusen kevytmaitoa (vois laittaa ehkä vähän enemmän ni ei tulis näin kuivaa), yks munanvalkuainen (vahingossa tuli vähän keltuaistakin).
 
Uunimunakas:

- 4 munaa
- 2 dl maitoa
- 2-3 dl juustoraastetta (+ murskattua fetaa tai aurajuustoa makua antamaan jos tykkää)
- Mausteita (pippuria, suolaa, yrttejä jne.)

Muna ja maito sekoitetaan keskenään tasaiseksi seokseksi, lisätään juusto(t) ja mausteet ja kaadetaan vuokaan (itse käytän pientä uunivuokaa, joka vastaa suurinpiirtein pyöreää kakkuvuokaa), uuni 200-asteeseen ja 2-3 varttia saa paistua. Ja tätä voikin hifistellä, lihistit voi käyttää vaikka kinkkua yms sekaan, itse tykkään laittaa paprikasuikaletta ja aurinkokuivattua tomaattia joskus. Mutta menee naamariin tollasenaankin.

Annos on suht pieni, että lisää munia ja maitoa jos isompaa satsia tarvii. Oon myös testannut laittamalla raejuustoa sekaan ja sekin toimii. Tosin raejuustouunileivät onkin sitten parempi vaihtoehto, nam.
 
En tiiä meneekö proteiiniruuaksi, mutta laitan silti tänne: Ruispizza

Puolikas ruisvarrasleivästä (sellanen pehmeä ei kuivattu)
pari sataa grammaa tuoreita herkkusieniä
2 isoa tomaattia
1 broiskun rintafile pilkottuna sormenpään kokoisiksi paloiksi (kypsennä ensin)
5kpl Aamuinen 5% sulatejuusto siivua
hyppysellinen oreganoa

Toivottavasti kaikki nyt tietää, miten pizza tehdään. Eli leipä pellille, kanat päälle, niiden päälle sienet, niiden päälle tomaatti viipaleet ja lopuksi juustoa. Uuniin pariksi kymmeneksi minuutiksi. Kun juusto sulanut ja sopivasti ruskistunut ota uunista. Varo, sillä tomaatit ovat sitoneet lämpöä (itse juuri poltin suun niihin). Koristele oreganolla.

Täytteitä voi (yllätys yllätys) vaihdella omiin makroihin sopiviksi. Tossa omassa versiossa tulee 56g protskua pelkästään broiskusta ja juustosta eli kyllä sitä ihan kohtuudella tulee. Oli pirun hyvää ja onneksi jäi vielä se toinen puolisko leivästä, jos vaikka iltapalaksi tekis uuden :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom