Maito ruokkii lihaksia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Axefil
  • Aloitettu Aloitettu
no niin nyt testattiin ruokkiiko maito lihaksia , kävin hakee treenin jälkeen kaupasta litran kevyt maitoa ja vedin hetin huiviin , plus pari banaania .
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllähän tuosta maidosta on kuullut aikamoisia kehuja.

Ja hyväähän se on niin kyllä sitä 1-2litraa päivään menee. Saan vielä litrasta jo 20% prodeista niin on kyl kiva. :D

:offtopic: Mutta tuli joskus aateltua että onko liiasta proteiinin saannista haittaa?
 
Mutta mitä jos sheikkaa palkkarinsa maitoon, eikös se ole hiukanniinkuin dübbelboost?

Ravintokoostumus (40g Best Whey ja 300ml rasvaton maito)
Proteiinia 41.1 g
Hiilihydraattia 18.2 g
Rasvaa 2.9 g
Energiaa 250.3 kcal

Miksi siis noiden pitäisi sulkea toisensa pois?
 
Mutta mitä jos sheikkaa palkkarinsa maitoon, eikös se ole hiukanniinkuin dübbelboost?
henk.koht. oon aina tehnyt palkkarin/ihan perus sheikin maitoon .
 
:offtopic: Mutta tuli joskus aateltua että onko liiasta proteiinin saannista haittaa?

se siinä on haittana että osteoporoosin riski kasvaa eli liika proteiini voi heikentää luustoa , munuaiset ja maksa ei myöskään tykkää liiasta proteiinista .
 
Mutta mitä jos sheikkaa palkkarinsa maitoon, eikös se ole hiukanniinkuin dübbelboost?

Ravintokoostumus (40g Best Whey ja 300ml rasvaton maito)
Proteiinia 41.1 g
Hiilihydraattia 18.2 g
Rasvaa 2.9 g
Energiaa 250.3 kcal

Miksi siis noiden pitäisi sulkea toisensa pois?

En rupea liikaa hifistelemään.Mutta maidon hiilihydraatit (Laktoosi) ovat kohtalaisen hitaita(ja proteiinit niitä tosi hitaita = Kaseiini) ,joten parempia vaihtoehtoja kannattaa käyttää palautusjuomassa.Jotta saadaan ravinteet mahdollisimman nopeasti treenin jälkeen imeytymään.
 
se siinä on haittana että osteoporoosin riski kasvaa eli luusto voi heiketä , munuaiset ja maksa ei myöskään tykkää liiasta proteiinista .

Liiallinen proteiininsaanti ei vaikuta munuaisiin eikä maksaan mitenkään negatiivisesti, mikäli on terve ihminen.
 
Pikainen korjaus-sarja:

Palkkari maitoon tehtynä hidastaa imeytymistä. Maidosta saatava rasva on myös huonoa.


Millä tavalla maidosta saatava rasva on mielestäsi huonoa kehonrakennuksen kannalta? Alla muutama tutkimus maitorasvasta.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11525591?dopt=Abstract

http://jds.fass.org/cgi/reprint/82/6/1339

http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/84/6/1481

Siinäpä vain muutama. Maitorasvan "huonous" on aika mystinen myytti. Olisi outoa jos eläinkunnassa jokin eläin tuottaisi "huonoa" ravintoa jälkikasvulleen.
 
Olisi outoa jos eläinkunnassa jokin eläin tuottaisi "huonoa" ravintoa jälkikasvulleen.
Eikö se huonous johdu nykyään maidon käsitelystä ?
Eli siis suoraan tissistä olis paras ja terveellisin ?
 
Eikö se huonous johdu nykyään maidon käsitelystä ?
Eli siis suoraan tissistä olis paras ja terveellisin ?
:anssi:

Pieni tietoisku:

Meijerissä maito separoidaan, vakioidaan, homogenoidaan ja pastöroidaan.

Separointi tarkoittaa erottamista, mm. maidon ja kerman erottamista toisistaan separaattorilla (englanniksi separate=erotella). Separaattorin toimintaperiaate perustuu keskipakoisvoimaan. Separaattorissa on metallilevyjä, joissa on erikokoisia reikiä, joiden läpi raakamaidosta erotellaan maito ja kerma omiin astioihin.

Maatilan maidon rasvapitoisuus on keskimäärin 4,3 %. Jotta maitotuotteiden rasvapitoisuus saadaan halutuksi, raaka-aineeksi käytettävän maidon rasvapitoisuus säädetään meijerissä tietyn suuruiseksi. Tätä sanotaan vakioinniksi. Vakioidun maidon rasvapitoisuutta säädellään lisäämällä siihen kermaa tai rasvatonta maitoa.

Täys-, kevyt- ja ykkösmaito homogenoidaan. Homogenoinnilla tarkoitetaan maidon ja kerman rasvan pilkkomista hienojakoiseksi, jolloin rasva liukenee maitoon eikä pääse nousemaan pinnalle. Kuohukermaa, viiliä ja smetanaa ei homogenoida lainkaan. Myöskään luomumaitoa ei homogenoida. Voin ja juuston valmistuksessa käytetään homogenoimatonta maitoa.

Pastörointi on kuumennuskäsittely, jolla maito ja kerma saadaan säilyvämmäksi ja hygieenisemmäksi. Pastöroinnissa maito kuumennetaan 72-78°C:ssa 15-20 sekunnin ajan, jolloin mahdolliset tautia aiheuttavat bakteerit tuhoutuvat. Piimän valmistuksessa maito kuumennetaan 90-95 asteeseen 3-5 minuutiksi. Näin estetään virhekäyminen hapatuksessa. Kuohukerma ja kahvikerma pastöroidaan 80 asteessa 30 sekuntia.

Mikähän yllämainituista tekee maidosta "huonoa"? Suoraan tissistä on ihan hyvä, jos asuu maatilalla. Siinä on vaan aika paljon rasvaa, peräti enemmän kuin proteiinia.
 
Eikö se huonous johdu nykyään maidon käsitelystä ?
Eli siis suoraan tissistä olis paras ja terveellisin ?


Tämä on aika vanha legenda :) Yleisestihän tuota homogenointia syytetään jos mistäkin, luultavasti siksi, että se on niin outo sana.

Tarkoittaa siis oikeasti rasvan mekaanista pilkkomista ruuttaamalla maito siivilän läpi.
 
Eikö se huonous johdu nykyään maidon käsitelystä ?
tämähän oli kysymys eli tuon paskapuhe kyltin olis voinut jättää pois
 
Mistäs se laktoosi-intoleranssismi sitten johtuu? Käsittääkseni se on pastoroidusta maidosta johtuva tms. tila missä keho ei pysty pilkkomaan maitosokeria?! Mutta mitä tekemistä pastoroinnilla eli kuumentamisella on tuon vaivan (sairaus lienee liian vahva sana?) syntymiseen?
 
Mistäs se laktoosi-intoleranssismi sitten johtuu? Käsittääkseni se on pastoroidusta maidosta johtuva tms. tila missä keho ei pysty pilkkomaan maitosokeria?! Mutta mitä tekemistä pastoroinnilla eli kuumentamisella on tuon vaivan (sairaus lienee liian vahva sana?) syntymiseen?

Laktoosi-intoleranssi ei tosiaan ole sairaus, vaan se oli ihmislajille alunperin "luonnollinen olotila" (nykyäänkin 70%:lla ihmisväestöstä on laktoosi-intoleranssi). Laktoositoleranssi aikuisiällä on suhteellisen harvinainen ja ihmisen evoluutiohistoriassa uusi mutaatio.

Eikä se ymmärtääkseni mitenkään pastöroimiseen liity, vaan kyseessä on ihan geneettinen ja periytyvä ominaisuus. Ja tämä laktoositoleranssi mutaatio, joka mahdollisti maitosokerin pilkkomisen vauvaiän jälkeen syntyi joskus kaukaisessa menneisyydessä, kun tietyt ihmispopulaatiot alkoivat harjoittaa karjankasvatusta. Ennen pastöroinninkin keksimistä.
 
Ajattelin alkaa juomaan 1-2l maitoa päivässä johon sekoitan annoksen hera80 ja malto6sta ja kaakaojauhetta.

Miltä vaikuttaa, kuinka usein tuollaisen satsin voi tehdä päivässä.
Esim. 0.4l maitolasi johon annos heraa ja maltoa

ja sitten juon loput maidot päivän kuluessa.
 
Mistäs se laktoosi-intoleranssismi sitten johtuu? Käsittääkseni se on pastoroidusta maidosta johtuva tms. tila missä keho ei pysty pilkkomaan maitosokeria?! Mutta mitä tekemistä pastoroinnilla eli kuumentamisella on tuon vaivan (sairaus lienee liian vahva sana?) syntymiseen?
No tämä nyt ainakin on paskapuhetta!:D

(Se ei muuten ole mikään -ismi, vaan intoleranssi)

Ihmiselle on yleisin ja normaali tila olla kykenemätön aikuisiällä pilkkomaan maidon laktoosia, kuten kaikilla muillakin nisäkkäillä. Maito maitosokereineen on todellakin imeväisten ruokaa, ja laktaasientsyymiä (sitä joka hajottaa laktoosia) ei normaalisti erity enää vanhempana. Joillakin kansoilla on yleisempää laktaasientsyymin tuotanto aikuisiälläkin (kuten meillä suomalaisilla). Tämä on sopeutuma, joka on saanut alkunsa niistä ajoista kun lehmänmaitoa alettiin käyttämään ravinnoksi. (Evoluutio etc.)
 
onko se totta että osteoporoosin riski kasvaa kun vetelee liikaa proteiinia?
Mikä on sitten se liikaa, 500g vai 1000g vuorokaudessa?
 
Voi olla, että ymmärrän nyt väärin tuon tutkimuksen. Mutta eikös tuossa sanota, että maidon lisäksi muut vaihtoehdot oli joko soijaproteiini- tai hiilarijuoma.

Eihän tuo oo sitten mikään ihme. Lihakset kun ei pelkällä hiilarilla kasva. Hiilarit vaan nostaa sitä insuliinin tuotantoa mikä on sitten edullista kun otetaan proteiineja samalla. Eli vertailussa olisi pitänyt olla joku perus palautusjuoma, joka sisältää molempia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom