• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Maailmankatsomusthread (uskontokeskustelut kaikki tänne)

Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
1 235
Jumala on pelkästään hyvä, Hänessä ei ole mitään negatiivista tai pahaa tai pimeää.
Toisaalta Jumala loi maan ja kaiken maan päällä, ja ihmisten, uskovaisia tai ei, ja kuka mihinkin uskoo, elämä on pääasiassa kärsimystä.

Jumala on siis pirullinen sadisti, joka pitäisi pikimmiten syöstä vallasta.
 
Liittynyt
13.6.2015
Viestejä
249
Toisaalta Jumala loi maan ja kaiken maan päällä, ja ihmisten, uskovaisia tai ei, ja kuka mihinkin uskoo, elämä on pääasiassa kärsimystä.

Jumala on siis pirullinen sadisti, joka pitäisi pikimmiten syöstä vallasta.
Niin, kukin saa olla mitä mieltä vaan. Sinähän voit toimia vakaumuksesi mukaan, on langennut henkimaailma jota johtaa kapinoiva enkeliruhtinas saatana, voithan hänen apuna olla ja yrittää vallankaappausta. Hänen joukoissa riittää seuraa ja apureita, monenlaista demonia ym. Ei siitä kyllä hyvä heilu, mutta et kuitenkaan ole yksin syyttämässä Jumalaa ja yrittämässä vallankaappausta. Hyvät uutiset kaikille joita kärsimys ahdistaa on siinä, että kapinoiva saatana joka on kaiken pahan takana, on jo kukistettu parituhattavuotta sitten ja hänen aika loppuu pian, ja siksi ei ole pakko enää olla hänen kapinassa ja juonissa mukana. Kärsimys ja paha lakkaa pian. En minäkään väitä tajuavani, miksi saatana pystyi lankeamaan ja myös langettamaan ihmissuvun ja tuomaan luomakuntaan kuoleman ja kärsimyksen. Mutta Jumalan armosta olen saanut siihen ymmärryksen, että en syytä Jumalaa pahaksi enkä yritä esiintyä Hänen vertaisena vaan tyydyn toteamaan että ihmisinä ymmärryksemme on rajallinen ja edes Raamattu ei paljon kerro ns menneestä maailmanajasta. Se käy ilmi, että ilmeisesti saatana ja hänen mukana osa enkelimaailmaa lankesi jo ennen ihmisen luomista. Kyllä me ollaan pieniä, ja Jumala on suuri.
 
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 612
Tämä kirjoitus oli aluperin tarkoitus laittaa Minna Pajunlahden ketjuun osana pitkälle offtopikiksi venyneeseen keskusteluun teemalla body-homo-raamattu. Keskustelu laittettin kuitenkin moderattoorin toimesta poikki, mikä olikin ymmärrettävää ja asiallista. Tämä ketju sopii ehkä tämän kirjoituksen teemalle paremmin.

Mita valia silla on jos jossain raamatussa tuomitaan homot?
Useinpien kohdalla sillä ei olekaan ja mitään väliä, mutta sitä ihmettelen, että miksi homot yrittävät väkisin saada kuitenkin kirkon hyväksyntää omalle homoseksuaalisuudelleen, koska ainakin oman tulkintani mukaan Raamatun kirjoitusten ja homoseksuaalisuuden välinen looginen, moraalinen ja käytännöllinen ristiriita tulee säilymään maailman tappiin saakka. Eivätkö homot voisi viimeinkin riisua uhriviittansa ja ottaa vastuun itsestään, syyttämättä muita ja hakematta väkisin hyväksyntää milloin mistäkin suunnasta, kuten kirkosta tai heteroiden luonnonlisten oikeuksien kautta?
Itse en ole homoja tuomitsemassa mihinkään, mutta yksilötasolla jokainen tietysti itse päättää oman asenteensa homoihin, samoin kuin homot asenteensa itseensä ja ja muuhun yhteiskuntaan.
Jos homojen hyvinvointi kiinnostaa, niin on hyvä tietää, että homous on edelleenkin rikos 68 valtiossa, joissa homoudesta seuraa joko vankilatuomio, sakkoja, pakkoeheytys, muita elämän rajoituksia tai osassa kuolemantuomio. Vaikka homous olisikin laissa sallittu, niin kaapissa eläminen on kuitenkin monille turvallisempaa, sillä näissäkin maissa on vaarassa tulla hakatuksi tai tapetuksi. Venäjällä on 5 miljoonaa homoa, Kiinassa taas huomattavasti enemmän, kuten muslimaissakin. Raamattu tuskin toimii missään näistä maista lakikirjana ja ylimpänä ohjenuorana, toisin kun Koraani muslimaissa.

Venäjä on lähellä, sinne vaan Pakkotoiston valistustiimi paheksumaan ja opettamaan sivistynyttä käytöstä:
"Venäläisten asenteet seksuaalivähemmistöjä kohtaan ovat usein vihamieliset. Tutkimuksen mukaan kolme neljäsosaa venäläisistä pitää homoseksuaalisuutta sairautena tai mielenhäiriönä. Homojen pahoinpitelyt ovat tavallisia, ja poliisin suhtautuminen on usein välinpitämätöntä. "

Siellä kasketaan myos kivittamaan naisia kuoliaaksi ja paljon muutakin aivan sairasta skeidaa.
Vanhoissa antiikin kulttuureissa elämä oli erilaista ja kovempaa kuin nykyisin. Myöskään mitään käsitettä ihmisarvolle tai ihmisoikeuksille ei ollut. Siksi myös eräässä länsimaisen kulttuurin kehdossa - antiikin Roomassa - voitiin äärimmäisen julmillla tavoilla teurastaa ihmisiä kansalaisten riemuksi, eikä Raamattua silloin siteerattu. Antiikin Kreikassa vammaiset lapset heitettiin rotkoon. Mutta ajassa hieman taaksepäin, jollon 5000 vuotta sitten kaikkein murhanhimoisimmaksi nimetty Jamna -kansa valloitti Euroopan. Raamattua ei tuolloin ollut edes olemassa. Huomattavasti nuoremmassa VT:ssa kuvataan myös äärimäisen väkivaltaisia valloitussotia, jotka olivat täysin ajan hengen mukaisia kaikkien valloittajakansojen kohdalla, kuten Rooman imperiumin , 600 -luvulla Arabian niemimaalla käynnistyneen Islamin esiinmarssin, joka olisikin päätynyt koko Euroopan valloitukseen, ellei vastatoimiin olisi ryhdytty. Stalin ja Hitler jatkoivat samaa julmuuden ja kuoleman perinnettä ja nyt ISIS joukon viimeisimpänä. Kuolemantuomio on taas ollut käytössä koko ihmiskunnan historian ajan, aina tähän päivään saakka. Kivitys on yksi niistä, mutta ei suinkaan julmin. VT:ssa määrättiin yli 3000 vuotta määrätyissä tapauksissa kivityskuolema (koski miehiä ja naisia), mutta seitsemässä muslimaassa se jatkuu edelleekin. Koraanissa on myös edelleen voimassa vihollisen päänkatkaisu ohje. Keskiajan Euroopassa oli väkivaltaa enemmän kuin nyt, mutta pahempaakin olisi voinut olla, sillä vallitseva ideologia, kristinusko tuomitsi tarpeettoman julmuuden, mutta näistäkään ei ole päästy kokonaan eroon, vaan kaikkinainen julmuus, kidutus ja murhat jatkuvat monin paikoin kuten ennenkin. 1900 -lukua onkin kutsuttu väkivallan vuosisadaksi. Joukkotuhoaseita olemassa ja käytetty. Väkivallan historia on pitkä ja karu, eikä loppua näy.

Tuollaiset satukirjat pitaisi kieltaa lailla.
Mites se maailma sen paremmaksi muuttuisi, koska maailmat julmuudet ja vääryydet on suurimmalta osin tehty tehdään aivan muiden opusten ja ideologien pohjalta kuin Raamatun? Kommunistisisa maissahan Raamattu kiellettiin lailla. Mutta mitä tuli tilalle? Särkyneitä unelmia, sortoa, väkivaltaa ja kuolemaa. Toisaalta jos kaikki vastaavanlaiset "satukirjat" kiellettäisiin, niin tietomme antiikin ja muutamista uudemmistakin kulttuureista ja ideologioista olisi huomattavasti vähäisempää.

On kasittamatonta etta viela vuonna 2020 niin moni ihminen noudattaa raamatun ohjeita jotka on kirjoittaneet jotkut karjanpaimenet tuhansia vuosia sitten.
No sehän on tietysti selvää, että noin vanhoja ohjeita ei kannata enää noudattaa ja siksi jokainen voikin vapaasti varastaa, valehdella, pettää ja tappaa, vai voiko? Sillä noihan olivat ne yhteiskunnan kannalta perustavimman laatuiset ohjeet, joita käskettiin kuitenkin noudattamaan, eikä kieltämään. Ikävä kyllä ne on jo ehditty kirjaamaan Suomen ja muiden sivistyneiden maiden lakikirjoihin. Toisaalta, jos niitä ei noudatettaisi, niin yksilöiden, yhteiskuntien ja valtioiden väliset suhteen muodostusivat täysin mahdottomaksi, koska silloin ajautuisimme Hobbesin "luonnontilan" kaltaiseen maailmaan, jossa jokainen ajaisi vain omaa etuaan samalla kun pyrkisi alistamaan muita. Kyse olisi kaikkien sodasta kaikkia vastaan, jossa ihmisen elämä on "yksinäinen, kurja, ruma, raaka ja lyhyt".

Agnostikkona tuollainen pistaa vihaksi, ja erityisesti se miten uskovaiset alkaa aivopesemaan jo lapsia uskovaisiksi.
Olen samaa mieltä, siitä että (aikuisten ja) lasten aivopesu on on huono juttu, ellei se ei palvele yksilön omia tarpeita. Valtiot usein tosin uhraavat yksilöt valtion etujen hyväksi. Itse en myöskään pidä siitä, että lapsia valtiojohtoisesti aivopestään omaksumaan sukupuolineutraalia ajattelutapaa. Myös monet homot kokevat sukupuolineutraaliuden olevan uhka omalle idenetiteetilleen. Mutta ikävä kyllä aivopesusta on ehditty tehdä jo systemaattista tiedettä, muutenhan se on jo vanha juttu ihmiskunnan historiassa. Erityisen keskittynyttä se on ollut kommunistisissa maissa, vaikka muuten onkin kaikkien tahojen, valtioiden, mainostajien, uskontojen ja ideologioiden käytössä. Islamissa myös erityisesti. On myös positiivista aivopesua, joka vahvistaa henkilön itseluottamusta ja omia kykyjä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.6.2015
Viestejä
5 630
Ikä
47
Kaupunki
Helsinki
Venäjä on lähellä, sinne vaan Pakkotoiston valistustiimi paheksumaan ja opettamaan sivistynyttä käytöstä:
"Venäläisten asenteet seksuaalivähemmistöjä kohtaan ovat usein vihamieliset. Tutkimuksen mukaan kolme neljäsosaa venäläisistä pitää homoseksuaalisuutta sairautena tai mielenhäiriönä. Homojen pahoinpitelyt ovat tavallisia, ja poliisin suhtautuminen on usein välinpitämätöntä. "
Tuo on muuten Venäjäfobisen median paisuttelema juttu. Venäjällä on kaiketi ihan valtiollisesti kiellettyä markkinoida homoseksuaalisuutta alaikäisille, mutta ei muuten. Muslimienemmistöisillä alueilla varmaankin homot saattavat olla ahtaalla, mutta ei niinkään muualla. En nyt halua lähteä tekemään uutta selaushistoriaa asiasta, mutta joskus kun aloin epäilemään että Suomi media vie luodakseen Putin vastaisuutta, niin googletin gay bars moscow ja sen sellaista. Ihan helvetisti homobaareja siellä on, hyvin voi suomalainen homo lähteä seksituristiksi Venäjälle, sen perusteella mitä näin.

Vähän OT. mutta noin selvennykseksi.
 
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 612
Tuo on muuten Venäjäfobisen median paisuttelema juttu. Venäjällä on kaiketi ihan valtiollisesti kiellettyä markkinoida homoseksuaalisuutta alaikäisille, mutta ei muuten. Muslimienemmistöisillä alueilla varmaankin homot saattavat olla ahtaalla, mutta ei niinkään muualla. En nyt halua lähteä tekemään uutta selaushistoriaa asiasta, mutta joskus kun aloin epäilemään että Suomi media vie luodakseen Putin vastaisuutta, niin googletin gay bars moscow ja sen sellaista. Ihan helvetisti homobaareja siellä on, hyvin voi suomalainen homo lähteä seksituristiksi Venäjälle, sen perusteella mitä näin.

Vähän OT. mutta noin selvennykseksi.
Ok. Kaikki on tietysti mahdollista, eikä mediaan vai koskaan varauksettomasti luottaa myönteisissä ei kielteisissä uutisissa.
 

Japi

R.O.C.K
VIP
Liittynyt
16.11.2008
Viestejä
12 422
Poistin pätkiä jotka eivät liity vastauksiini, ja vastailen vähän omasta mielestäni ongelmallisiin kohtiin.

Useinpien kohdalla sillä ei olekaan ja mitään väliä, mutta sitä ihmettelen, että miksi homot yrittävät väkisin saada kuitenkin kirkon hyväksyntää omalle homoseksuaalisuudelleen, koska ainakin oman tulkintani mukaan Raamatun kirjoitusten ja homoseksuaalisuuden välinen looginen, moraalinen ja käytännöllinen ristiriita tulee säilymään maailman tappiin saakka. Eivätkö homot voisi viimeinkin riisua uhriviittansa ja ottaa vastuun itsestään, syyttämättä muita ja hakematta väkisin hyväksyntää milloin mistäkin suunnasta, kuten kirkosta tai heteroiden luonnonlisten oikeuksien kautta?
Mikseivät voisi hakea, onhan raamatun ihmiset hyväksyneet myös tatuoidut ihmiset nykyään.


Vanhoissa antiikin kulttuureissa elämä oli erilaista ja kovempaa kuin nykyisin. Myöskään mitään käsitettä ihmisarvolle tai ihmisoikeuksille ei ollut. Siksi myös eräässä länsimaisen kulttuurin kehdossa - antiikin Roomassa - voitiin äärimmäisen julmillla tavoilla teurastaa ihmisiä kansalaisten riemuksi, eikä Raamattua silloin siteerattu. Antiikin Kreikassa vammaiset lapset heitettiin rotkoon. Mutta ajassa hieman taaksepäin, jollon 5000 vuotta sitten kaikkein murhanhimoisimmaksi nimetty Jamna -kansa valloitti Euroopan. Raamattua ei tuolloin ollut edes olemassa. Huomattavasti nuoremmassa VT:ssa kuvataan myös äärimäisen väkivaltaisia valloitussotia, jotka olivat täysin ajan hengen mukaisia kaikkien valloittajakansojen kohdalla, kuten Rooman imperiumin , 600 -luvulla Arabian niemimaalla käynnistyneen Islamin esiinmarssin, joka olisikin päätynyt koko Euroopan valloitukseen, ellei vastatoimiin olisi ryhdytty. Stalin ja Hitler jatkoivat samaa julmuuden ja kuoleman perinnettä ja nyt ISIS joukon viimeisimpänä. Kuolemantuomio on taas ollut käytössä koko ihmiskunnan historian ajan, aina tähän päivään saakka. Kivitys on yksi niistä, mutta ei suinkaan julmin. VT:ssa määrättiin yli 3000 vuotta määrätyissä tapauksissa kivityskuolema (koski miehiä ja naisia), mutta seitsemässä muslimaassa se jatkuu edelleekin. Koraanissa on myös edelleen voimassa vihollisen päänkatkaisu ohje. Keskiajan Euroopassa oli väkivaltaa enemmän kuin nyt, mutta pahempaakin olisi voinut olla, sillä vallitseva ideologia, kristinusko tuomitsi tarpeettoman julmuuden, mutta näistäkään ei ole päästy kokonaan eroon, vaan kaikkinainen julmuus, kidutus ja murhat jatkuvat monin paikoin kuten ennenkin. 1900 -lukua onkin kutsuttu väkivallan vuosisadaksi. Joukkotuhoaseita olemassa ja käytetty. Väkivallan historia on pitkä ja karu, eikä loppua näy.
Senpä takia on hyvä päästä näistä vanhoista tavoista eroon, kristitytkin ovat tappaneet historiassa paljon, ja amerikkalaiset menevät vieläkin jumala edellä tuomaan oikeaa uskontoa moniin maihin.

Mites se maailma sen paremmaksi muuttuisi, koska maailmat julmuudet ja vääryydet on suurimmalta osin tehty tehdään aivan muiden opusten ja ideologien pohjalta kuin Raamatun? Kommunistisisa maissahan Raamattu kiellettiin lailla. Mutta mitä tuli tilalle? Särkyneitä unelmia, sortoa, väkivaltaa ja kuolemaa. Toisaalta jos kaikki vastaavanlaiset "satukirjat" kiellettäisiin, niin tietomme antiikin ja muutamista uudemmistakin kulttuureista ja ideologioista olisi huomattavasti vähäisempää.
Ei niitä tuhota tarvitsisi vaikka niiden pohjalta opettaminen kiellettäisiin, niitä voitaisiin lukea oppimismielessä vanhoista kulttuureista, vähän kuin kalevalaakin, maailma olisi huomattavasti parempi paikka ilman että täällä Räsäsen Päivit tuomitsisivat ihmisiä kadotukseen koska ovat erilaisia.
No sehän on tietysti selvää, että noin vanhoja ohjeita ei kannata enää noudattaa ja siksi jokainen voikin vapaasti varastaa, valehdella, pettää ja tappaa, vai voiko? Sillä noihan olivat ne yhteiskunnan kannalta perustavimman laatuiset ohjeet, joita käskettiin kuitenkin noudattamaan, eikä kieltämään. Ikävä kyllä ne on jo ehditty kirjaamaan Suomen ja muiden sivistyneiden maiden lakikirjoihin. Toisaalta, jos niitä ei noudatettaisi, niin yksilöiden, yhteiskuntien ja valtioiden väliset suhteen muodostusivat täysin mahdottomaksi, koska silloin ajautuisimme Hobbesin "luonnontilan" kaltaiseen maailmaan, jossa jokainen ajaisi vain omaa etuaan samalla kun pyrkisi alistamaan muita. Kyse olisi kaikkien sodasta kaikkia vastaan, jossa ihmisen elämä on "yksinäinen, kurja, ruma, raaka ja lyhyt".
Varastaminen valehtelu pettäminen ja tappaminen ovat käsitteenä paljon vanhempia kuin raamattu, raamatun opit näistä on kopioitu vanhemmista moraalikäsityksistä, raamattu ei ole mikään moraalin lähde. Onneksi sieltä ei otettu mukaan kohtia joissa tapetaan sunnuntaisin työskentelevät tai ne jotka puolisostaan eroavat. Toisaalta kun siteeraat Hobbesia jossa jokainen ajaa vain omaa etuaan, oletan että ilman raamattua tappaisit tuolla kaikki joilla on rahaa saadaksesi ne itsellesi, niin on ehkä parempikin että uskot keijuihin pysyäksesi yhteiskunnan keskellä jotenkin hallinnassa.


Olen samaa mieltä, siitä että (aikuisten ja) lasten aivopesu on on huono juttu, ellei se ei palvele yksilön omia tarpeita. Valtiot usein tosin uhraavat yksilöt valtion etujen hyväksi. Itse en myöskään pidä siitä, että lapsia valtiojohtoisesti aivopestään omaksumaan sukupuolineutraalia ajattelutapaa. Myös monet homot kokevat sukupuolineutraaliuden olevan uhka omalle idenetiteetilleen. Mutta ikävä kyllä aivopesusta on ehditty tehdä jo systemaattista tiedettä, muutenhan se on jo vanha juttu ihmiskunnan historiassa. Erityisen keskittynyttä se on ollut kommunistisissa maissa, vaikka muuten onkin kaikkien tahojen, valtioiden, mainostajien, uskontojen ja ideologioiden käytössä. Islamissa myös erityisesti. On myös positiivista aivopesua, joka vahvistaa henkilön itseluottamusta ja omia kykyjä.
Tiesitkö muuten että raamatussa puhutaan homoliitoista, ne olivat salllituja aikoinaan ihan kristittyjen piireissä kun oli näitä miesliittoja, jossain kohtaa homma muuttui sitten kielteiseksi ja nyt se on taas kauhistus hihhuleiden piireissä, toisaalta katolinenkin kirkko ja meillä suomessa lestat ovat tästä vähän päässeet yli ja ei haittaa vaikka on samaa sukupuolta kuhan kyseessä on lapsi, eli ns. pojupimppi tuntuu olevan hihhuleiden parissa melko suosittukkin reikä.
 

gonzaless

#sasi
Liittynyt
15.10.2004
Viestejä
7 489
Kaupunki
Kuvitteellinen maailma
Toisaalta Jumala loi maan ja kaiken maan päällä, ja ihmisten, uskovaisia tai ei, ja kuka mihinkin uskoo, elämä on pääasiassa kärsimystä.

Jumala on siis pirullinen sadisti, joka pitäisi pikimmiten syöstä vallasta.
Iltatähti syntyi aika vaikeimman kautta taannoin. Synnärillä juttelin kollegan kanssa, että eiks evoluutio ois voinu tehdä tästä mitenkään helpompaa, niin vastasi: Joo tekikin, mut se vitun ämmä meni ottamaan sen omenan puusta! :D

Eli sadisti mikä sadisti.

Tuo on muuten Venäjäfobisen median paisuttelema juttu. Venäjällä on kaiketi ihan valtiollisesti kiellettyä markkinoida homoseksuaalisuutta alaikäisille, mutta ei muuten. Muslimienemmistöisillä alueilla varmaankin homot saattavat olla ahtaalla, mutta ei niinkään muualla. En nyt halua lähteä tekemään uutta selaushistoriaa asiasta, mutta joskus kun aloin epäilemään että Suomi media vie luodakseen Putin vastaisuutta, niin googletin gay bars moscow ja sen sellaista. Ihan helvetisti homobaareja siellä on, hyvin voi suomalainen homo lähteä seksituristiksi Venäjälle, sen perusteella mitä näin.

Vähän OT. mutta noin selvennykseksi.
Joo tän voin allekirjoittaa kun asuin Venäjällä vajaa kolme vuotta. Samanlailla hinttejä siellä oli kuin Suomessa. Eikä kukaan niitä hakannut.
Nyt täytyy Venäjästä puhessa muistaa kuinka iso maa se on. Länsi-rajalla jengi näyttää enemmän tai vähemmän Suomalaisilta, poislukien koukkunokkaiset mimmit. Ja itärajalla vinosilmiä kaikki. Voihan jossain kyläpahasessa paikallinen homonaama nekkuun saada. Vähän ku jossain Nurmossa. Mutta Moskova on ihan samanlainen suurkaupunki mitä muidenkin maiden pääkaupungit.
 
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 612
Itselläni ei ole juurikaan motivaatiota jatkaa keskustelua näiden (loputtomiin jatkuvien) teemojen parissa. Uskoo ken tahtoo ja mitä tahtoo. Edm. kirjoitukseni hautasin tänne, koska se ei enää kelvannut aikaisempaan offtopikiksi venyneeseen ketjuun, ja koska en viitsinyt deletoidakkaan valmista kirjoitusta.

Mikseivät voisi hakea, onhan raamatun ihmiset hyväksyneet myös tatuoidut ihmiset nykyään.
Toki heillä on oikeus hakea hyväksyntää haluamallaan tavalla, mutta itse toin esille lähinnä amerikkalaisen homoaktivistin Jack Donovanin ajatuksia, joka on myös esittänyt aika voimakasta kritiikkiä valtavirran homokulttuuria kohtaan. Mielestäni hänellä myös hyviä ehdotuksia asian suhteen.

Senpä takia on hyvä päästä näistä vanhoista tavoista eroon, kristitytkin ovat tappaneet historiassa paljon, ja amerikkalaiset menevät vieläkin jumala edellä tuomaan oikeaa uskontoa moniin maihin.
Jos joistakin vanhoista tavoista on päästy eroon, niin uusia on taas tullut tilalle. Vaan väkivallasta ja tappamisesta ei ole päästy eroon. Amerikka menee oman edun ja suurvaltapolitiikan pelisääntöjen mukaan, ei uskonnon. Erityisesti 2. maailman sodan ja kylmän sodan jälkeen Amerikka on kyllä halunut viedä demokratian Lähi-itään, koska on katsonut sen palvelevan omaa etuaan. Uskonto on taas pelkkä poliittinen peliväline, jolla luodaan oman väen keskuudessa oikeutuksen ja yhteekuuluvuuden tuntoa. Lähi-idän valtiot toimivat pitkälti samalla tavalla, vaikka uskonnon merkitys onkin heillä paljon suurempi. Historijoitsija Yuval Noah Harari on kirjoittuksissaan tuonut esille myös tätä näkökulmaa.

Ei niitä tuhota tarvitsisi vaikka niiden pohjalta opettaminen kiellettäisiin, niitä voitaisiin lukea oppimismielessä vanhoista kulttuureista, vähän kuin kalevalaakin, maailma olisi huomattavasti parempi paikka ilman että täällä Räsäsen Päivit tuomitsisivat ihmisiä kadotukseen koska ovat erilaisia.
Lyhyesti voidaan sanoa, että vanhoista kulttuureista kertovat kirjat koostuvat yleensä historillisista faktoista, tulkinnoista ja haivaintokokemuksen ulkopuolella olevista ilmiöista. Päivi Räsäsen ja kumpp. merkitys maailman tilanteesen on lähinnä marginalisen vähäinen. Vain pisara meressä. Joku pahoittaa mielensä hänen mielipiteensä vuoksi? Mutta kukapa ei nykyisin pahoittaisi mieltänsä mistä asiasta tahnsa? Viimeksi joku "munaton nillittäjä"! Muslimit, homot ja varsinkin heidän edusmiehensä pahoittavat mielensä kaiken aikaa. Minäkäin pahoitan mieleni joka päivä, kun näen päivän lööpit.

Varastaminen valehtelu pettäminen ja tappaminen ovat käsitteenä paljon vanhempia kuin raamattu, raamatun opit näistä on kopioitu vanhemmista moraalikäsityksistä, raamattu ei ole mikään moraalin lähde. Onneksi sieltä ei otettu mukaan kohtia joissa tapetaan sunnuntaisin työskentelevät tai ne jotka puolisostaan eroavat.
Nyt ei ollut kysymys noiden universaalien ja hyödyllisten periaatteiden alkuperästä, vaan siitä, että kirjoituksessa johon aiemmin vastasin viitattiin "Raamatun ohjeisiin", jotka nuokin ohjeet löytyvät. Raamattua ja muita antiikin teoksia lukiessa pitäisi olla sen verran ymmärrystä, että pystyy erottamaan toisistaan universaalit periaatteet aikaan ja paikkaan sidotuista käskyistä ja asetuksista. Eurooppalainen kulttuuri on pohjimmiltaan muodostunut juutalais-kristillisen ja kreikkalais-roomalaisen kulttuurin yhteen sulautumisesta.
Moraalista sen verran, että ontologisen naturalismin (luonnotiede) mukaaan moraali kuuluu ihmisestä riippuvaisten faktojen joukkoon eli moraali on sitä, miksi ihmiset sen tekevät, tosin sanoen "Mitään objektiivisia moraalisia arvoja ei ole". Siksi myös moraaliteorioita on useita. Toinen vaihtoehto on essentialismi (esim. Platon) tai teologia (esim. Raamattu tai Koraani). Tällöin moraali on objektiivista, maailman ja ihmisen luontaisen olemuksen tai pyhän kirjan määrittelemää. Näistä voi lähteä liikkeelle, jos moraalia ja sen alkuperää haluaa tutkia.

Toisaalta kun siteeraat Hobbesia jossa jokainen ajaa vain omaa etuaan, oletan että ilman raamattua tappaisit tuolla kaikki joilla on rahaa saadaksesi ne itsellesi, niin on ehkä parempikin että uskot keijuihin pysyäksesi yhteiskunnan keskellä jotenkin hallinnassa.
Tähän saakka sulla oli kysymykset ja huolenaiheet ihan asiatasolla, mutta tässä kohtaa näyttää keskittyminen herpaantuneen. Näyttää siltä, että Hobbes on jäänyt lukematta, ja toiseksi, minua henkilökohtaisesti tuntematta esität varmanoloisen mielipiteen siitä mihin uskon ja miten toimisin missäkin tilanteessa? Oletko varma, että itse pysyt kassassa?

Tiesitkö muuten että raamatussa puhutaan homoliitoista, ne olivat salllituja aikoinaan ihan kristittyjen piireissä kun oli näitä miesliittoja, jossain kohtaa homma muuttui sitten kielteiseksi ja nyt se on taas kauhistus hihhuleiden piireissä, toisaalta katolinenkin kirkko ja meillä suomessa lestat ovat tästä vähän päässeet yli ja ei haittaa vaikka on samaa sukupuolta kuhan kyseessä on lapsi, eli ns. pojupimppi tuntuu olevan hihhuleiden parissa melko suosittukkin reikä.
Minä esitin loogiset, käytännölliset ja moraaliset perusteet (hyöty- ja velvollisuusetiikka) sille, miksi Raamatun esimmäisen käskyn perusteella Raamattu suosii heteropareja.
Homojen asemaan tai suhteisiin en muilta osin ottanut kanttaa. Seksuaalista hyväksikäyttöä en tietenkään hyväksy.
 
Liittynyt
15.1.2020
Viestejä
193
itselläni on tästä hommasta aika yksinkertainen käsitys.

Jos olet ateisti ja et ihan oikeasti sydämmessäsi usko mihinkään, mutta elät kuitenkin pääosin "ihmisiksi" ja olet hyvä ihminen pohjimmiltasi, niin pääset kyllä taivaaseen. eli et ole automaattisesti saatanan palvoja vain sen takia, koska et ole uskossa. Mutta ateistina voit myös "huomaamatta" alkaa palvomaan saatanaa, ja joutua yhtälailla siitä helvettiin. tämän voit tietysti vielä korjata, jos olet aidosti vahingossa alkanut palvomaan saatanaa ennen kuin olet uskonut mihinkään, ja tehnyt parannuksen sen jälkeen kun olet käsittänyt, että Jumala ja saatana ovat olemassa. Tätä asiaa et voi huijata mitenkään tyyliin, "noh palvon ensin saatanaa koko elämäni ja sitten vaan pyydän anteeksi Jumalalta kuolin vuoteella" koska Jumala kuitenkin tietää totuuden. Eli jos tiedostat Jumalan ja saatanan olemassa olon, ja SILTI alat saatanaa palvomaan, siinä kohtaa "myyt sielusi" saatanalle, ja parannusta et voi tehdä enää ikinä, ja olet matkasi helvettiin valinnut.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.1.2020
Viestejä
193
...ja mitä tämän hetkiseen maan päälliseen tilaan tulee, niin aika selvää se on, kenen leikki kenttänä tämä tällä hetkellä on. Jumalalla on silti aina ultimaallinen valta, ja voi halutessaan pyyhkiä täältä vaikka kaikki pois, ja alottaa kaiken alusta "Aatamista ja Eevasta." Ja kannattaa muistaa aina se, että taivas ja helvetti ovat ikuisia. Joten kannattaa harkiten tehdä se päätös, kumpaa täällä päättää palvella.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.1.2020
Viestejä
193
Jumala kaikkivoipana sallii pedofilian vaikka voisi koska tahansa poistaa sen. Hullu sitä sadistia ja mielenvikaista pervoa kannattaa. Piste.
onhan tää maailma tosiaan ihan mullin mallin nykysin. niinku sanoinkin tossa, ni mun näkemykseni tästä on aika yksinkertaisia. en käy kirkossa enkä myöskään lue raamattua jne.

edit: toisin sanoen, en näe asiaa myöskään niin, että kaikki mitä täällä tapahtuu, ois Jumalan tahdosta jne. tollaset pedofiliat sun muut pahuudet on lähinnä just ateismin ja saatanan palvonnan seurausta. saatanahan täällä on jo pidemmän aikaa taas metkujaan tehnyt, ja sitä se tulee yrittämään täällä aina. Pikkuhiljaa homma on jo eskaloitumassa todella pahaksi. Kyllä se Jumala silti tän paikan voi tarpeen tullen "wipettää". saatana ei ikinä voita lopullisesti koskaan.
 
Viimeksi muokattu:

Japi

R.O.C.K
VIP
Liittynyt
16.11.2008
Viestejä
12 422
Miken pointtina tuossa on että jos se sun Jesse nyt oikeasti olisi niin mahtava ja antaa tuon tapahtua vaikka voisi saatanan laittaa pakettiin, niin se on yhtä paha kuin saatana koska ei laita. Sulla on perustavanlaatuinen aukko omassa logiikassasi niinkuin kaikilla uskovaisilla, että jumala ei voisi olla paha, miksei? Jos sulla olisi valta lopettaa pedofilia, etkö lopettaisi, vaikka sun pikkuveli sitä haluaisi eikä olisi yhtä mahtava kuin sinä?

Toisekseen sanot että sulla on oma näkemys, et lue raamattua et käy kirkossa. Tuo on toinen mikä lähes poikkeuksetta löytyy yksilöiltä jotka ovat uskovaisia, on se "ns. oma" usko joka on oikea, se on vähän erilainen kuin kellään muulla mutta on, aika egoisitista ajatella että monen tuhannen vuoden jälkeen juuri sulla on se oma oikea usko ja se on totta.

Heittelet paljon tota saatananpalvontaa, oletko joskus jossain nähnyt saatananpalvojia? Suomessa taisi joskus 80 luvulla olla muutamia, tänä päivänä ei juurikaan? Ateistit eivät palvo mitään koska emme oikeasti usko mihinkään noista jumalista. Etkä oikeastaan sinäkään, sä olet lähes ateisti itsekin. Enää ymmärrät lopettaa uskomisen tohon yhteen satuolentoon niin ollaan samalla viivalla.
 

Mike

IG:mikesirenphoto
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
84 045
Kaupunki
Helsinki
saatanahan täällä on jo pidemmän aikaa taas metkujaan tehnyt
Joka tarkoittaa sitten sitä, että jumala ei ole se joka johtaa, vaan saatana on se joka määrää kun kerran voi vapaasti tehdä kaikenlaista. Mitään satuolentoja ei ole olemassa, mutta jos olisi, niin ikävästi saatana olisi se pomo ja jumala vain juoksupoika joka katsoo vierestä. Tai sitten se on mieleisairas sadisti joka nauttii siitä vaikka voisi koska tahansa poistaa ihmisen tarpeen toteuttaa pedofiliaa. Hullua miten jotkut vielä rukoilee tämmöisen olennon puolesta. Lapset eivät voi puolustautua mitenkään ja kun tätä tapahtuu, voisi jumala koska tahansa sen lopettaa, mutta se ei käännä vain päätään pois, vaan katsoo vierestä. Ja hulluinta on se, että se tietää että se tulee tapahtumaan ja silti antaa sen tapahtua.
 
Liittynyt
13.6.2015
Viestejä
249
En nyt tiedä mitä kirjoittaa, mutta kyllä ihmissuvun syntisyyden ja lankeemuksen syvyys ja absoluuttinen uudestisyntymisen tarve ilmenee juuri siinä että haurailla rajoitetuilla ihmisolennoilla on uskallusta ja tarvetta solvata sekä pilkata Jumaa ja Jeesusta. Ja myös esiintyä Korkeinta Kaikkivaltiasta viisaampana. Ja tämä taipumus on jokaisessa ihmisessä, kapinointi ja viha todellista Valkeutta kohtaan. Sitä tuo meihin saatana. Uskonnollisuuskaan ei auta, siinäkin voidaan olla omaehtoisella tiellä ja hakemassa vaan valtaa ja kunniaa itselleen. Raamattu sanoo että joka syntiä tekee on synnin orja. Henkilökohtainen Jeesuksen kohtaaminen ja Jumalan antama omaltatieltä kääntymisen lahja tarvitaan, ja silloin meidän henki herätetään ja uudistetaan. Ei luonnollisessa olotilassa voi ymmärtää Raamattua ja Jumalan suunnitelmia, on aivan luonnollista että lähtökohtainen olotila on epäusko ja kapina. Mutta kyllä silti varoitan Jumalan pilkkaamisesta. On myös mahdollista ymmärtää olevansa uskon ulkopuolella ja hyväksyä ja tunnustaa ettei silloin pysty tajuamaan koko sektorista yhtään mitään. Myöskin jos ei ole kohdannut niitä ihmisiä joissa todella Jumalan Pyhä Henki asuu ja vaikuttaa, niin on ymmärrettävää että kaikenmaailman uskonnollispoliittisten kirkkojärjestelmien sekä paavin ja katolisten pappien ym tarkastelulla voi ja kuuluukin jäädä pimeä mielikuva. Jos joku ihminen tekee pahaa, niin ei hän silloin tee Jeesuksen tekoja vaan saatanan tekoja. Mutta ei kannata jäädä heitä ihmettelemään, jokaisella on oma sielu ja elämä ja syntiongelma joka ei ratkea muita syyttelemällä. Kaikkee hyvää jokaselle, ja eletään avoimin mielin eteenpäin, aina voi meille kaikille aueta uutta näkökulmaa elämäntilanteissa ja kokemuksissa.
 

Mike

IG:mikesirenphoto
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
84 045
Kaupunki
Helsinki
Raamatusta. Kaikki ovat syntiä tehneet ja synnin palkka on kuolema. Onnea vain sille vastasyntyneelle, jota ei keretä hätäkastamaan kuolessa. Jumala katsoo vierestä nauraen kun tämä viaton lapsi joutuu ikuisesti helvettiin. Koska te uskovaiset näette miten sairas teidän jumala on ja miten ihmisen kirjoittama kirja on täynnä ristiriitoja.
 
Liittynyt
13.6.2015
Viestejä
249
Raamatusta. Kaikki ovat syntiä tehneet ja synnin palkka on kuolema. Onnea vain sille vastasyntyneelle, jota ei keretä hätäkastamaan kuolessa. Jumala katsoo vierestä nauraen kun tämä viaton lapsi joutuu ikuisesti helvettiin. Koska te uskovaiset näette miten sairas teidän jumala on ja miten ihmisen kirjoittama kirja on täynnä ristiriitoja.
Ei minunkaan lapsia ole kastettu. Nuo hätäkastekäytännöt on jotain uskonnollisia käytäntöjä, olisko katolisesta valtionkirkosta lähtöisin ja meillä Suomessa luterilaisen kirkon tapoja. Onhan sellainenkin käytäntö ja uskomus ollut että vauvan nimeä ei saa kertoa ennen kastehetkeä, muutoin voi piru kutsua nimellä ja viedä? Anteeksi kaikille niille joille vauvojen kastaminen on tärkeä ja hengellisesti olennainen asia, mutta itse en näe Raamatusta että vauvaa pitäis kastaa, tai että vauvalle siinä jotain hengellistä tapahtuu.

Nimenomaan Jeesus kuoli koko maailman syntien tähden, ja tarkalleen ottaen vei jo kuolemaan myös sinut ja minut, niinkuin kaikki muutkin. Eli se synti asia hoidettiin jo, meidänkin osalta, rangaistus tuli jo. Ja Jeesus ei jäänyt hautaan vaan Jumala nosti Hänet kuolleista. Siinä kuolema voitettiin, ja nyt se joka henkilökohtaisesti haluaa tämän omalle kohdalleen uskoa ja kääntyä omalta tieltään synneistä pois, niin ihan yliluonnollisesti ja todellisesti saa kokea kuinka alkaa elää sitä ylösnousemuselämää. Jotain todella muuttuu sisäisessä elämässä ja tippuu kuin kivireki harteilta kun saa kokea vapauden ja anteeksiantamuksen synneistään, ja jopa siitä koko ihmissuvun kuormana olevasta taakasta. Sorry jos selitin liian korkealentoisesti.

En minäkään osaa selittää enkä täysin ymmärrä, että kun 2000 vuotta sitten otettiin voitto pahasta ja kuolemasta, niin miksi tällainen välivaihe? Eli siis olen varma että kyllä se jo tapahtunut voitto ja koko luomakunnan lunastus toteutuu ja saatetaan loppuun saakka. Yksi mitä Raamattu sanoo, on että tämä on todistuksen aikaa, ne ketkä Jumala on valinnut ja kutsunut on välikappaleina täällä ja Jeesus heissä vaikuttaa. Tietys mieles luonnollisessa tilassa oleva ihminen ihan automaattisesti on Jeesusta vastustamassa, myös silloin kun Hän ilmenee ihmisissä. Oikeastaan Jumalan puolelta tulee se herättely ja vetovoima, joka mahdollistaa kääntymisen.
 
Ylös