Maailman parhaat lihapiirakat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
JPK sanoi:
:D nykyiselle korvike torille


En mä vaan millään muista että olisin vuosiin saanu torilta hyviä lihapiirakoita, tosin saattaa johtua osittain siitäkin että en ole ostanukaan viime vuosina kun ehkä yhen tai kaksi lihistä torilta. Jo tässä aikasemmin mainitsemani Liikasen leipomo on ihan ykkönen Kotkassa.. :kuola:
 
On se niin kumma kun vääräuskoiset täällä kertovat huikeita tarinoita jostain lihapiirakasta joka sisältää ties mitä.

Fakta on kuitenkin se, että parhaat lörtsyt saa Savonlinnasta, Lörtsypojilta. Hyvänä kakkosena tulee Laurikaisen lörtsyt. Ja jos joku ei tiedä mikä lörtsy on, niin valistetaan vähän: Lörtsy on kaukaista sukua lihapiirakalle, joskin maultaan 100x parempi. Lihapiirakat ovat rasvassa uitettuja pullia, pahoja sellaisia.

Ja mielestäni ne nakkikoppien höystämät lihapiirakat eivät kuulu tähän keskusteluun ollenkaan.
 
Relg sanoi:
En mä vaan millään muista että olisin vuosiin saanu torilta hyviä lihapiirakoita, tosin saattaa johtua osittain siitäkin että en ole ostanukaan viime vuosina kun ehkä yhen tai kaksi lihistä torilta. Jo tässä aikasemmin mainitsemani Liikasen leipomo on ihan ykkönen Kotkassa.. :kuola:


Kyllähän tuolta torilta sai hyvät lihikset&possot :) Mistään muusta en sano vielä tässä vaiheessa mitään. Täytyy ensin suorittaa testejä :whip:
 
Piti sitten poksauttaa tämä taas ylös, kun on toi ruokavalio aika tarkalla...;)
Siitä on kaksi vuotta kun viimeksi on saanut noita Partasen lihapiirakoita, ne on niin saatanallisen hyviä. Kesällä kuopioon...
 
Itsetehdyt lihikset ehdottomasti. Otetaan voitaikinaa, kaulitaan ohueksi levyksi. Laitetaan täyte ja tehdään siitä sellainen pitkänomainen litteä piiras, josta on sitten hyvä leikata sopivia siivuja.

Täyte:

Keitetään puuroutumatonta pitkäjyväistä riisiä lihaliemikuution kera, ei saa jäädä vetiseksi!

paistetaan pekonisilppua + silputtu sipuli, laitetaan sivuun odottelemaan. Samalle pannulle naudan paistijauhelihaa, paistetaan siis pekonirasvassa ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Kun liha on kypsää, sotketaan sekaan pekonisipulisekoitus. Kaadetaan johonkin sekoitusastiaan.

Lisätään riisiä (lihaa 2/3, riisiä 1/3) ja sekoitetaan. Raastetaan Pecorino Romano-juustoa hienoksi raasteeksi ja sotketaan sekaan. Tämä sitoo täytteen yhteen ja antaa hyvää lisämakua.

Pötkö uuniin ja odotellaan kunnes on kauniin värinen ja taikina läpeensä kypsä (n. 10 min / 225 astetta).

nautitaan kuumana tai kylmänä :kuola:

Toki samoista tarpeista voi tehdä myös pasteijoita, mutta itse pitän enemmän piirasmallisista viipaleista, niissä kun täytettä on enemmän :)
 
Threadin aihe jää aika vahvasti mutuiluksi, koska Huppea lukuunottamatta jengillä ei näytä hirveästi olevan kokemuksia muista kuin oman kaupungin piiraanpaistajista. Ja ihan normaaliahan se on, eipä ole tullut maisteltua savonlinnan tai kuopion antimia koskaan.

Omat suosikit löytyy Lappeen Rannan torilta, sieltä "oikeelta" torilta missä tuli pentuna aina lauantaisin vetästyä atomi savukinkulla ja maito kyytipojaksi. Sataman kioskit on mun mielestä vähän enempi "turistiversioita" näistä aidoista lihapiirakkakioskeista vaikka samaa tavaraa (?) kai tarjoilevat. Toinen mainittavan arvoinen on Mikkelin Suomi-grillin annos "Mikkeliläinen" (muistaakseni..) jossa on kinkkua ja perunasalaattia lihapiirakan sisällä. Mutta tuossa piiras itsessään taitaa olla jotain ihan perus suurtalouskamaa.
 
Testattu: Turun Eines. Myyntipaikka Jumbo, Vantaa, Citymarket. Hinta 1.40e. Laatu: 0 pistettä. Aivan samaa kamaa kuin ne Atrian pyöreät paskat joita saa 4kpl pussin 1 eurolla. Älkää erehtykö.
 
exitusletalis sanoi:
Threadin aihe jää aika vahvasti mutuiluksi, koska Huppea lukuunottamatta jengillä ei näytä hirveästi olevan kokemuksia muista kuin oman kaupungin piiraanpaistajista. Ja ihan normaaliahan se on, eipä ole tullut maisteltua savonlinnan tai kuopion antimia koskaan.

Noh noh, eipäs kyseenalaisteta asiantuntemustamme. Itselläni on enemmän tai vähemmän epämääräistä kokemusta ainakin Turun, Uudenkaupungin, Kuopion, Joensuun, Kouvolan, Savonlinnan ja laajemmin kotikaupunkini Helsingin lihiksistä. Ja edelleen väitän, että Lappeenrannan Atomit ja Vedyt ovat parhaita.

Eräs tyypillisen leveä pohojalaanen ystäväni muuten väitti, että Lapualta löytyy grillikioski, josta saa ellei parhaat niin ainakin suurimmat piiraat ja hampparit. Pitäneeköhän tuo paikkansa? Pohjanmaahan on tunnetusti Suomen Texas.. ;)
 
Misanthrop sanoi:
Noh noh, eipäs kyseenalaisteta asiantuntemustamme. Itselläni on enemmän tai vähemmän epämääräistä kokemusta ainakin Turun, Uudenkaupungin, Kuopion, Joensuun, Kouvolan, Savonlinnan ja laajemmin kotikaupunkini Helsingin lihiksistä. Ja edelleen väitän, että Lappeenrannan Atomit ja Vedyt ovat parhaita.

Eräs tyypillisen leveä pohojalaanen ystäväni muuten väitti, että Lapualta löytyy grillikioski, josta saa ellei parhaat niin ainakin suurimmat piiraat ja hampparit. Pitäneeköhän tuo paikkansa? Pohjanmaahan on tunnetusti Suomen Texas.. ;)

No makunsa kullakin, mut ei maistu Lappeenrannan Atomit tai Vedyt lähellekkään niin hyvältä minun suussani, kuin Kotkan omat lihikset. Mä oon kyl jonkin verran Suomea kierrellyt ja en oo vielä parempiin lihiksiin törmännyt, kuin mitä täältä Kotkan torilta saa.
 
Tähän voisi pistää sen tosiasian että se kuka on maistanut Hanna Partasen lihapiirakoita, rankkaa ne ehdottomasti ykköseksi. Se kuka ei ole maistanut, luulee jotain muuta tuotetta paremmaksi. Tämä on fakta. Mikrossa lämmitetyt vedyt ja atomit sipuleilla ja ketsupeilla jäävät kauaksi taakse. Hanna partasen lihapiiras on sellainen mikä ei ole auki, eikä sinne tungeta mitään väliin, se nautitaan uunituoreena sellaisenaan, aivan kuten tässä threadissa mainittu omatekoinenkin lihapiirakka. Tämän threadin aloittajana ei tullut edes mieleen että joku voisi ajatella snagarin atomipläjäystä kaikilla mausteilla oikeana lihapiirakkana, erehdyin.

Tuli mieleen vielä että Kiteen Leivän lihapiirakka on myös todella hyvänmakuinen sekä Siiskosen leipomon Mikkelissä.

Lopuksi:
http://www.saunalahti.fi/kalakukk/
(myös postitse)
 
No täältä lähtee yksi ääni Lappeenrannan torin vedyille ja atomeille. Piirakat taitaa torille kulkeutua Kesämäen Leipomon hyllyiltä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom