Luomujauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja SIC-
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
21.7.2004
Viestejä
21 295
Ostin mielenkiinnosta viikonloppuna luomu jauhelihaa ja olen rakastunut! Tämähän on ihan erilaisen makuista kuin normi jauheliha. Ero on kuin eineslihapullilla ja aidolla tavaralla. Koko 500g paketin söin kerralla vaikka ei oikeastaan ollut edes nälkä... Taisin siirtyä kerrasta luomu jauhelihan kuluttajaksi nimittäin tänään lähti ostoskärriin luomujauhelihaa vaikka normi jauheliha olisi ollut tarjouksessa 3,5e/kg!

Onko muissakin luomutuotteissa yhtä kova makuero? Eikös luomu jauhelihan rasvakoostumuskin ollut erilainen? Enempi tyydyttämätöntä rasvaa? Voiko pysyä elossa syömällä pelkästään luomu jauhelihaa??
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Taisin siirtyä kerrasta luomu jauhelihan kuluttajaksi nimittäin tänään lähti ostoskärriin luomujauhelihaa vaikka normi jauheliha olisi ollut tarjouksessa 3,5e/kg! erilainen?
Siis vertaatko nyt tätä sun luomujauhelihaa tavalliseen sika-nautajauhelihaan?
Vähän epäilen, että luomujauhelihan (nauta) makuero esim. kaupassa jauhettuun max 7%:een naudanpaistijauhelihaan on täysi nolla. Sika-nautaan tai suojakaasuun pakattuun 15% naudanjauhelihaan verrattuna takuulla on makueroa.
 
Luomulihalla sanotaan yleisesti olevan parempi maku, se on luonnollisesti vähän syöjän omasta makuaistista kiinni. Eipä siinä tietenkään mitään eroa maussa maista jos sen luomulihan "tuhlaa" esim. makaronilaatikon sekaan.

Rasvakoostumuksesta en tiedä, mutta olen lukenut että epäpuhtaudet rikastuvat aina syöjän rasvaan, joten tässä valossa mitä suurempi eläin, sen tärkeämpää on ostaa mahdollisimman puhdasta lihaa eli mielellään luomua. Parasta lihaa on tietysti riista joka kasvaa villinä ja syö juuri sitä mitä sen on tarkoituskin syödä. Luomulehmätkin syövät todennäköisesti viljaa ja soijaa (?), joka ei siis ole lehmän optimaalista ravintoa.

Itse suosin mielelläni luomua jo senkin takia, että uskon luomutilaa pitävän henkilön olevan sen verran luontoa rakastava että hän pitää myös eläimiä hyvänä. Vrt. dokumentti tehotuotetuista broilereista joka tuli muutama viikko sitten, 20% pienistä kananpojista kuoli jo liukuhihnalla :urjo:. Sama mm. kananmunissa, että mielummin ostaa, jossei luomua, niin ainakin niitä vapaan kanan munia, vaikka ovatkin hieman kalliimpia,

Kyllä olen hippi :dance:...
 
Luomujauheliha maistuu paremmalta siksi, että sioille on syötetty kalarouheen sijaan jotain "oikeaa" ruokaa. Esim. viljaa.
Itse luomulla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Kun ostat liha-altaasta sika-nautaa, niin se ei todella maistu sille mille sen pitäisi maistua. Se maistuu sille paskalle mitä ne siat syövät. Maistakaa kaikki epäilijät vaikka jouluna sen halpakinkun sijaan viljaporsaan kinkkua.

Totuuksina näitä en sano, mutta oman kokemuksen mukaan on näin. Kokemusta on syödyn sianlihan lisäksi porsassikalassa vietetty lapsuus.:)
 
Hyvä testi on laittaa kissoille eteen tavallista paistijauhelihaa ja luomupaistijauhelihaa. Arvatkaa kumpaa suostuvat syömään?
 
Oon myöskin huomannut tuon normijauhelihan ja luomuversion välisen makueron (molemmat siis vähärasvaista nautaa). Meni monta vuotta, etten syönyt jauhelihaa ollenkaan, kun se vaan on niin törkyisen makuista, ettei mitään järkeä. Testasinpa sitten mielenkiinnosta luomua, eikä siihen tarvitse lisätä kuin vähän jotain hyvää suolaa ja herkku on valmis. Tavallisesta jauhelihasta se teurasjätefiilis ei katoa edes koko maustekaapin sisällön avokätisellä käytöllä. Väittäisin, että pystyn maistamaan eron myös luomukananmunien ja tehotuotettujen välillä, mutta pitäis varmaan järjestää joku puolueeton sokkotesti, että psykologisen vaikutuksen vois sulkea kokonaan pois laskuista :D
 
Itellä pakkasessa 7 kg:D Appi ukolla tila se vähän sponssaa mun bodaus harrastusta:D. Mut on kyl parasta lihaa mitä saa.
 
Väittäisin, että pystyn maistamaan eron myös luomukananmunien ja tehotuotettujen välillä, mutta pitäis varmaan järjestää joku puolueeton sokkotesti, että psykologisen vaikutuksen vois sulkea kokonaan pois laskuista :D
No luomumunan ja tavallisen erottaa jo munaa rikkoessa, kuori on ihan erilainen. Ja rikottunakin ne pystyy varsin helposti erottamaan ihan silmämääräisesti, luomumunassa keltuainen on voimakkaamman värinen ja kiinteämpi. Myös leivonnassa vaahdottaessa on eroa. Ja maussakin tosiaan on ero.
 
Kohta alkaa tulla luomujauhelihaa pakkaseen kun lokakuun puoliväli koittaa. Meillä alkaa silloin hirvenmetsästys. Parhaita paisteja ja fileitä lukuunottamatta kaikki myllyn läpi. Huonompi laatuinen eli jänteet, kalvot, vertymät jauhetaan koiralle ja uskokaa tai älkää, on sekin kahteen kertaan jauhettuna paremman näköistä kuin kaupan sika-nauta jauheliha. Ja kun näkee minkänäköisistä tarpeista tuo koiralle menevä eväs jauhetaan, niin ei todellakaan tee mieli syödä kaupan sika-nautaa.
 
Valmiiksi pakatuista lihoistahan osa saattaa olla pakastettua. Tänään kaupassa kattelin noita jauhelihoja. Atrian paistijauheliha (2.99e /400g) näytti ihan mössöltä jo pakettissa. Näytti ihan siltä kun olisi ruiskutettu jotain suolaliusta täyteen, mutta tuskin nyt sentään...ihan syötävää silti. Tammisen 20c kalliimpi paketti näytti jo ihan normi jauhelihalta.

Luomua tuskin pakastellaan ollenkaan ? Parikertaa oon noita ostanut, maussa tosiaan on eroa...johtuu varmaan muustakin kun tuosta pakastamisesta koska sen verran monta normipaistijauhelihaa on tullut ostettua ettei kaikki voi olla pakkasessa käyneitä ja mikään ei oo kyl viel maistanut luomulle. Täytynee uudestaan ostaa tuota luomulihaa ja testailla.

Huomatkaa kuitenkin, että vertailette sitten about saman rasvamäärän omaavia lihoja.

Käyttääkö pakastettua lihaa?

Snellman - kyllä
HK - Kyllä
Järvi Suomen Portti - Kyllä
Saarioinen - EI
Atria - kyllä
Tamminen - kyllä
Pirkka - kyllä

Snellman kertoi, että pakastetun lihan osuus voi olla jopa 20 prosenttia tuotteesta.

http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2038
 
Siis vertaatko nyt tätä sun luomujauhelihaa tavalliseen sika-nautajauhelihaan?
Vähän epäilen, että luomujauhelihan (nauta) makuero esim. kaupassa jauhettuun max 7%:een naudanpaistijauhelihaan on täysi nolla. Sika-nautaan tai suojakaasuun pakattuun 15% naudanjauhelihaan verrattuna takuulla on makueroa.

Ostin sellaista luomu jauhelihaa jossa on 17% rasvaa. Kyllä minä maistan eron.

Onko kellään tietoa luomu jauhelihan rasvoista? Eikös niiden pitäisi olla enempi tyydyttämätöntä tms. Jotain semmoista jostain joskus luin mutten enää muista mistä.
 
Ostin sellaista luomu jauhelihaa jossa on 17% rasvaa. Kyllä minä maistan eron.

Onko kellään tietoa luomu jauhelihan rasvoista? Eikös niiden pitäisi olla enempi tyydyttämätöntä tms. Jotain semmoista jostain joskus luin mutten enää muista mistä.
Pitää kyllä maistaa kun en ole maistanut koskaan, toi oli vaan epäilys mahtaako olla mitään makueroa, mutta pakko kai siinä sitten on kun niin moni tässä sitä puhuu :)
 
Luomukananmunien keltuaisen keltaisuus johtuu siitä, että se on oikeasti keltainen. Esimerkiksi häkkikanoille on tapana syöttää muutamaa erlaista kemiallista lisäainetta rehujen joukossa jotta väri säilyisi, sillä muuten niiden kehnot elinolosuhteet näkyisivät selkeästi mm. siinä värissä.

Hullua on, että kun mietitään kananmunan ravintoarvojen mittaustuloksia, niin tietääkseni RA-mittaukset on tehty muista kuin häkkimunista, jotta tulokset olisivat niitä imartelevampia. Nimim. Syön vain luomumunia.

Sitten vielä lihasta - sen eron huomaa varsinkin jos on tapana syödä sitä nautaa kypsentämättömänä. Luomu on punaisempaa väriltään, ja jollei aina punaisempaa, niin se säilyttää terveen värinsä/koostumuksensa pidempään. IMO luomu on parempaa niin kypsennettynä kuin raakanakin :D
 
Pitää kyllä maistaa kun en ole maistanut koskaan, toi oli vaan epäilys mahtaako olla mitään makueroa, mutta pakko kai siinä sitten on kun niin moni tässä sitä puhuu :)

Joo rupesin miettii ihan samaa. Vois viikonloppuna kokeilla tollasta luomuversiota. Mistä sitä saa sata varmasti? Sokoksen S-marketista?
 
itellä myös lähtee vloppuna kokeiluun luomujauheliha
Näkyvä piikki tulossa tuottajille :D
 

Suositut

Back
Ylös Bottom