Luomujauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja SIC-
  • Aloitettu Aloitettu
Mjoo, kyllähän sen maun aina erottaa luomussa ja normikamassa. Aina kun noita alennuksessa näkee niin tulee ostettua, normaalisti ei opiskelijana pysty oikein normihintasta ostamaan. Tosin tavallista jauhelihaa en sitten enää ostakaan.

Harmi, että tuskin sentään on ruoholla ruokittuja nuo? Omega3/6 -suhde on ainakin ihan erilainen ruoho vs. viljaruokitussa lihassa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Käpylän Masurkasta löyty kanssa, mutta enpä anna mitään arviota mausta vielä. Olin ihan kuitti eilisen treenin jälkeen joten makaronimössö with luomujauheliha hävis turpaan hyvin nopsaan. Yritän viikonloppuna vähän testata normi ja luomun eroa. Nyt nälkä vei voiton..
 
itellä myös lähtee vloppuna kokeiluun luomujauheliha
Näkyvä piikki tulossa tuottajille :D

nyt ostin 450g luomujauhelihaa + 6kpl luomu kanamunia :D
oli pakko ostaa kun on kehuttu niin paljon... nyt hylkäsin kokonaan jo nauta-sika jauhelihan, naudan jauhelihaa tullut popsittua ja on kyllä herkkua verrattuna tuohon s-n jauhelihaan. Syön siis jauhelihat pelkiltään niin maun maistaa.
 
On tullut kokeiltua ja maku mielestäni huomattavasti parempi. Lisäksi todennäköisesti lihassa vähemmän kemikaalijäämiä kun tav. jauhelihassa.
 
ite en niin hirveästi makueroa huomannut.. Pysyn halvemmassa :(
Tai siis nauta/naudanpaisti
 
Makuero on todella suuri, mutta sen takia en luomua pelkästään suosisi.
Luomulihassa ravinteiden laatu (ja määrä) on moninkertainen normaaliin ''teollisuuslihaan'' verrattaessa.(Mieti mitä sille 'teollisuusnaudalle' syötetään, ja missä&miten se elää ja lihaksiaan kasvattaa..) Enkä tarkoita nyt eettisiä näkökulmia vaan laadullisia.. Perinteinen sikanaudan/naudan paistijauheliha tai jauheliha on todennäköisesti sitä huonointa lihaa mitä kaupasta saa. Paistaessa jo noin puolet niistäkin vähistä proteiineista tuhoutuu mitä perusjauhis sisältää.
Ja loput aineet mitä siihen jauhikseen paistamisen jälkeen jää on todennäköisesti enemmän haitaksi, kuin hyödyksi..
 
Tietääkö kukaan mistä saa oikealla ruoholla syötettyä nautaa? Olisi kiva maistaa onko sillä eroa näihin jyvillä syötettyihin "luomuihin".
 
Tietääkö kukaan mistä saa oikealla ruoholla syötettyä nautaa? Olisi kiva maistaa onko sillä eroa näihin jyvillä syötettyihin "luomuihin".
Viittaatko tällä nyt tuohon linkittämääni T-Nation juttuun vai tiedätkö oikeasti mitä naudat Suomessa syövät? Minulla on se käsitys, että kaikkien nautojen pääravintoa Suomessa on säilötty heinä eikä maissi kuten jenkeissä? Toki joku koko vuoden ulkona oleva Highlanderi syö varmaan monipuolisemmin kuin joku perusluomulehmä, mutta pakko kai niillekin on jotain rehua antaa, että selviävät talven yli.
 
No luomumunan ja tavallisen erottaa jo munaa rikkoessa [...]. Ja maussakin tosiaan on ero.

Itse kokeilin viime viikolla luomumunia eka kerran. Ja kyllä nämä ovat makeampia. Huomasin eron myös vispikermassa, kun paistoin kaksi pihviä peräkkäin. Ensimmäisen normaalin laktoosittoman vispikerman ja toisen luomuvispikerman kanssa - kyllä jälkimmäisessä oli mehevämpi kerman maku. Luomu jauhelihaa ei täällä syrjässä kaupoista tällä hetkellä saa - yksi iso marketti lopetti myymisen kun suurin osa meni siitä kuulemma roskakoriin.
 
Makuero on todella suuri, mutta sen takia en luomua pelkästään suosisi.
Luomulihassa ravinteiden laatu (ja määrä) on moninkertainen normaaliin ''teollisuuslihaan'' verrattaessa.(Mieti mitä sille 'teollisuusnaudalle' syötetään, ja missä&miten se elää ja lihaksiaan kasvattaa..) Enkä tarkoita nyt eettisiä näkökulmia vaan laadullisia.. Perinteinen sikanaudan/naudan paistijauheliha tai jauheliha on todennäköisesti sitä huonointa lihaa mitä kaupasta saa. Paistaessa jo noin puolet niistäkin vähistä proteiineista tuhoutuu mitä perusjauhis sisältää.
Ja loput aineet mitä siihen jauhikseen paistamisen jälkeen jää on todennäköisesti enemmän haitaksi, kuin hyödyksi..

Eihän tollasta hapatusta nyt usko erkkikään, ellet linkitä jotain vakavasti otettavaa tutkimustulosta sanojesi tueksi. Itsekin pidän luomusta ja ostan sitä aika ajoin, mutta joku roti nyt tähänkin hommaan.
 
Asiaa sivuten. Onko syötävää kamaa, jos vain paistaa jauhelihaa ja laittaa siihen hivenen suolaa ja pippuria joukkoon vai pitäisikö siihen lisätä vielä jotain?
Jos lisäisi vähän vettä ja (neljän viljan) puurohiutaleita niin eikö tuossa olisi jo pihvin tai murekkeen ainekset koossa?
 
Asiaa sivuten. Onko syötävää kamaa, jos vain paistaa jauhelihaa ja laittaa siihen hivenen suolaa ja pippuria joukkoon vai pitäisikö siihen lisätä vielä jotain?
Jos lisäisi vähän vettä ja (neljän viljan) puurohiutaleita niin eikö tuossa olisi jo pihvin tai murekkeen ainekset koossa?
Vertailu tehotuotettuun jauhelihaan kannattaa mielestäni tehdä juuri mahdollisimman vähin maustein. Oikeastaan eron huomaa jo raa'an jauhelihan tuoksusta.

Hinta on meikäläiselle sellainen tekijä, että en ole täysin vaihtanut luomuun koska syön kuitenkin päivittäin noin 300-600 grammaa jauhelihaa. Onneksi heikompikin tavara uppoaa vielä ja toisaalta parempi tavara maistuu aina sitäkin paremmalta, kun muistaa vertailukohdan.
 
Luomujauhelihani päiväys on tänään menossa vanhaksi, mutta liha on jo ihan ruskeata. Onko toi ihan normaalia, ei mahdollisesti ole jotain sälitysainetta mikä pitäisi lihan värin paremmin ? Olen yleensä syönyt lihat jo hyvissä ajoin niin en ole moista joutunut ihmettelemään. Jääkaappikin on ollut todella kylmällä ja lihat viel kompressorin vieressä.

Liha haisee ehkä vähän skeidalta, mutta tolta noi kai aina muistaakseni tuoksahtaa. No anyway taidan paistaa ja maistaa, mut kirjotelkaan jos ootte huomannut saman.
 
Luomujauhelihani päiväys on tänään menossa vanhaksi, mutta liha on jo ihan ruskeata. Onko toi ihan normaalia, ei mahdollisesti ole jotain sälitysainetta mikä pitäisi lihan värin paremmin ? Olen yleensä syönyt lihat jo hyvissä ajoin niin en ole moista joutunut ihmettelemään. Jääkaappikin on ollut todella kylmällä ja lihat viel kompressorin vieressä.

Liha haisee ehkä vähän skeidalta, mutta tolta noi kai aina muistaakseni tuoksahtaa. No anyway taidan paistaa ja maistaa, mut kirjotelkaan jos ootte huomannut saman.

Olen huomannut, että luomujauheliha tahtoo olla vähän harmaata verrattuna tavalliseen, vaikka päiväystä olisi jäljellä.
 
Ite oon ostanu Lihatukku Tammisen 7% pihvinaudan paistijauhelihaa tähän asti mutta alkoi tuo luomu kiinnostamaan että olisiko se ravinteikkaampaa ja terveellisempää kuin normijauheliha.

Tuolla Tammisen sivuilla mainitaan kuitenkin seuraavaa:

"Tammisen toiminta perustuu avoimuuteen, jäljitettävyyteen ja eettiseen tuotantoon. Siksi panostamme rotukarja- ja luomulihatuotteisiimme.

Rotukarja- ja luomutiloilla naudat saavat elää lajityypillistä käyttäytymistään toteuttaen, syövät oikeanlaista, puhdasta ravintoa ja kesäisin laiduntavat luonnonlaitumilla. Tiloilla kiinnitetään kokonaisvaltaisesti huomiota niin eläinten kuin ympäristönkin hyvinvointiin.

Kaikki Tammisen luomulihatuotteet ja Aitoa Rotukarjan Pihvilihaa –tuotteet on jäljitettävissä aina tilalle ja rotuun asti: etikettiin tulostetun numerosarjan perusteella löydät nettisivuiltamme tietoa lihatuotteesi alkuperästä. Tulemme täydentämään jäljitettävyysohjelmaa kevään 2011 aikana"

Ton perusteella ymmärtäisin että tuo ostamani pihvinaudan paistiliha ja luomuliha olisi samalla tavalla kasvatettua?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom