- Liittynyt
- 16.8.2012
- Viestejä
- 1
Lisäaineista ja niiden hatoista keskustellaan paljon. Myös eineksien haitoista, prosessoitujen lihojen haitoista. Onko lisäaineiden haitoista oikeasti jotain kunnon evidenssiä? Jotenkin tuntuu, että netin varoitukset lisäaineiden hatoista eivät perustu selviin faktoihin ja tutkimustuloksiin. Oletteko törmänneet sitten tutkimuksiin einesten haitallisuudesta?
Luin juuri Fastin sivulta ruokavalion nyrkkisäänöt osa 7. Lainaan nyt tekstiä:
"Ruokavalion makroilla ja prosenteilla kikkaileminen on mielestäni täysin toissijaista ruoka-aineiden laadun rinnalla. Vaikka protskut, hiilarit ja rasvat olisi ”optimoitu” gramman kymmenesosan tarkkuudella ja ruokailuajankohdat katsottaisiin atomikellosta, on kaikki tämä hifistely täysin turhaa jos ruokavalio koostuu prosessoiduista elintarvikkeista, eineksistä ja ties mistä lisäainepommeista. Ja toisaalta vaikka kaloreita tai makroja ei edes laskettaisi, mutta koko ruokavalio koostettaisiin pelkistä tuoreista ja luontaisista ruoka-aineista, lopputulos olisi todennäköisesti paljon parempi. Ei siis kannata väheksyä puhtaiden ja luontaisten ruoka-aineiden merkitystä tulosten tavoittelussa. Yksinkertaisempaa nyrkkisääntöä ei oikein edes ole: pyri syömään mahdollisimman puhtaita, luontaisia, prosessoimattomia ruoka-aineita ja vältä teollisesti valmistettuja elintarvikkeita."
Miksi prosessoidut elintarvikkeet, einekset ja lisäainepommit ovat huonoja ja hifistely on turhaa? Mihin tuollainen väite voi perustua? Tutkimuksia?
Miksi thl yms. eivät suosittele lisäainepuhdasta, prosessoimatonta ja luonnonmukaista ruokaa? Kai terveyden
ammattilaiset olisivat enemmän asioista perillä kuin ns. maallikot!?
Lisänä linkki eviran sivulle: http://www.evira.fi/portal/fi/elint...arvikeparanteet/lisaaineet/vaarat_kasitykset/
Valaiskaa minua tietämätöntä, mutta asiasta kiinnostunutta, lisäaineiden, prosessoidun ruuan ja einesten haitoista esimerkiksi joillain selkeillä tutkimuksilla.
Luin juuri Fastin sivulta ruokavalion nyrkkisäänöt osa 7. Lainaan nyt tekstiä:
"Ruokavalion makroilla ja prosenteilla kikkaileminen on mielestäni täysin toissijaista ruoka-aineiden laadun rinnalla. Vaikka protskut, hiilarit ja rasvat olisi ”optimoitu” gramman kymmenesosan tarkkuudella ja ruokailuajankohdat katsottaisiin atomikellosta, on kaikki tämä hifistely täysin turhaa jos ruokavalio koostuu prosessoiduista elintarvikkeista, eineksistä ja ties mistä lisäainepommeista. Ja toisaalta vaikka kaloreita tai makroja ei edes laskettaisi, mutta koko ruokavalio koostettaisiin pelkistä tuoreista ja luontaisista ruoka-aineista, lopputulos olisi todennäköisesti paljon parempi. Ei siis kannata väheksyä puhtaiden ja luontaisten ruoka-aineiden merkitystä tulosten tavoittelussa. Yksinkertaisempaa nyrkkisääntöä ei oikein edes ole: pyri syömään mahdollisimman puhtaita, luontaisia, prosessoimattomia ruoka-aineita ja vältä teollisesti valmistettuja elintarvikkeita."
Miksi prosessoidut elintarvikkeet, einekset ja lisäainepommit ovat huonoja ja hifistely on turhaa? Mihin tuollainen väite voi perustua? Tutkimuksia?
Miksi thl yms. eivät suosittele lisäainepuhdasta, prosessoimatonta ja luonnonmukaista ruokaa? Kai terveyden
ammattilaiset olisivat enemmän asioista perillä kuin ns. maallikot!?
Lisänä linkki eviran sivulle: http://www.evira.fi/portal/fi/elint...arvikeparanteet/lisaaineet/vaarat_kasitykset/
Valaiskaa minua tietämätöntä, mutta asiasta kiinnostunutta, lisäaineiden, prosessoidun ruuan ja einesten haitoista esimerkiksi joillain selkeillä tutkimuksilla.