Liha aiheuttaa puutostiloja elimistöön?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja mookot
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Eihän ne varsinaiset molekyylit varmaankaan eroakkaan toisistaan. Kysymys onkin siitä mitä siinä luonnon C-vitamiinissa on mukana, mitä pillerissä ei ole. Pelkkä C-vitamiinihan ei välttämättä siihen riitä, että pystytään se esim. keripukki estämään. Esimerkkinähän tästä toimii kalsium, joka ei siis tiettävästi imeydy ilman D-vitamiinia. Samalla tavalla myös A, B, C...- vitamiinit, hivenaineet yms. tarvitsevat jotain muuta ja se taas jotain muuta jne. että ne toimivat. Muuttujia tässä ihmisravinnossa sattuu olemaan niin paljon ettei kaikkea pystytä millään ottamaan huomioon (sen takia joka ruoka-asiasta on tutkimuksia sekä puolesta että vastaan?). Kannattaa siis syödä ruoka mahdollisimman luonnollisessa muodossa ja unohtaa ne makrojen laskemiset ja turhat "tieteilyt". Saa olla erimieltä :).
 
Tuohon lähdepyyntöön vastauksena (copypastetus Cy Wilsonin artikkelin lopusta);

1.Breinholt V, et al. "Estrogenic activity of flavonoids in mice. The importance of estrogen receptor distribution, metabolism and bioavailability." Food Chem Toxicol 2000 Jul;38(7):555-64

2.Casanova M, et al. "Developmental effects of dietary phytoestrogens in Sprague-Dawley rats and interactions of genistein and daidzein with rat estrogen receptors alpha and beta in vitro." Toxicol Sci 1999 Oct;51(2):236-44

3.Stahl S, et al. "Phytoestrogens act as estrogen agonists in an estrogen-responsive pituitary cell line." Toxicol Appl Pharmacol 1998 Sep;152(1):41-8

4.Zhong, et al. "Effects of dietary supplement of soy protein isolate and low fat diet on prostate cancer." FASEB J 2000;14(4):a531.11

5.Nagata C, et al. "Inverse association of soy product intake with serum androgen and estrogen concentrations in Japanese men." Nutr Cancer 2000;36(1):14-8.

6.Habito RC, et al. "Effects of replacing meat with soyabean in the diet on sex hormone concentrations in healthy adult males." Br J Nutr 2000 Oct;84(4):557-63

7.Strauss L, et al. "Genistein exerts estrogen-like effects in male mouse reproductive tract." Mol Cell Endocrinol 1998 Sep 25;144(1-2):83-93

8.Santell RC, et al. "Dietary genistein exerts estrogenic effects upon the uterus, mammary gland and the hypothalamic/pituitary axis in rats." J Nutr 1997 Feb;127(2):263-9

9.Harrison RM, et al. "Effect of genistein on steroid hormone production in the pregnant rhesus monkey." Proc Soc Exp Biol Med 1999 Oct;222(1):78-84

Ja alkuperäiseen kysymykseen: asioiden syöminen ei aiheuta ravinnepuutoksia vaan asioiden syömättä jättäminen. Jos oikeasti ei enää lihan perään mahdu salaattia niin heitä vaikka pari vitamiinipilleriä perään (kohtuus mukana tässäkin). Ja ei, ne vitamiinit eivät ole sen huonompia jos ne tulevat pilleristä kuin jos tulevat kasviksista.
Ensinnäkin tuo siteeraamasi artikkeli (tai sen lähdeluettelo) on epäpätevän ihmisen kirjoittama, vuonna 2003 tyyppi oli vasta lähiaikoina kandiksi valmistumassa joten vuonna 2001 kirjoitettu juttu oli varmaan ekan vuosikurssin opiskelijan juttuja. Esim. lähde 4 on joku ihan olematon, koska ko. lehdessä ei viimeisten 15 vuoden aikana ole julkaistu mitään tuonsuuntaista eikä yhtäkään Zhongin soijatutkimusta. Lisäksi muut tutkimusket ovat tasoa "jos rottaan pumppaa painonsa verran phytoestrogeeniä niin se voi huonosti". Useissa tutkimuksissa ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa eikä kukaan voi käyttää sellaisia määriä soijaa, että saisi isoflavoneja sellaisia määriä että saataisiin noissa tutkimuksissa tilastollisesti merkittävän ero aikaan. Vai kuinka moni vetää joka päivä 20 litraa soijamaitoa??? Tai vaihtoehtoisesti joka päivä viikkotolkulla putkeen pari kiloa soijaproteiini-isolaattia?

Paljon parempi ja tuoreempi alan todellisten ammattilaisten kirjoittama juttu: http://www.tmuscle.com/article/most_recent/soy_whats_the_big_deal ...kertoo aivan toista kuin tuon Cyn skandaalihakuinen raapustus.

Toisekseen esim. maito haittaa raudan imeytymistä joten on paskapuhetta väittää, että asioiden syöminen ei aiheuttaisi ravinnepuutoksia. C-vitamiinin imeytymistä haittaavista ruoista en tiedä sen enempää mutta monien tärkeiden aineiden imeytyminen häiriintyy syömällä tiettyjä ruokia.

Lisäksi luontaisista lähteistä vitamiinit imeytyvät paljon paremmin ja ovat turvallisempia, aihetta on tutkittu ties kuinka paljon. Joten siinäkin heität ihan hatusta noita faktojasi.
 
Sanoisin, että älä usko niin helposti kaikkea mitä muut sanovat. Ole kriittinen ja ota asioista selvää useista eri lähteistä.

Tonnikalaa voi vetää turvallisesti ainakin 2-3 purkkia päivässä ilman, että se elohopea vaikuttaa yhtään. Jos syöt vähemmän kuin tuon määrän, kehosi pystyy helposti hankkiutumaan eroon elohopeasta.
Biotiinivajaus tulee munista ainoastaan jos syöt raakaa valkuaista ilman keltuaista koska keltuainen sisältää biotiinia sopivassa suhteessa valkuaisen bioavidiiniin, jolloin syntyy tasapaino. Ja jos muna valmistetaan niin bioavidiini denaturisoituu, jolloin se ei vaikuta. Kannattaa kuitenkin keltuainenkin syödä koska se sisältää paljon ravinteita.

Jossain kivikautista ruokavaliota käsittelevässä kirjassa oli muistaakseni niin, että aikuinen ihminen voisi syödä yhden purkin tonnikalaa jokaista kahta viikkoa kohti? Eli puolikas purkki viikkoon... 2-3 purkkia päivään on aika paljon enemmän, mutta missä vaiheessa sen elohopean vaikutukset alkavat näkymään? Ja mitä vaikutuksia raskasmetalleilla on ihmiseen? Aivotominnan heikkenemistä ja hermoratojen tukkeutumista vai mitä ihmettä?
 
Tähän lihakeskusteluun mielenkiintoinen kanta

"Pihvit ja naudanlihapaistit usein pelottavat ihmisiä, koska ne sisältävät paljon rasvaa. Mutta jos haluat kasvattaa lihaksia, on punainen liha viimeinen asia josta haluat luopua. Lihassa on paljon B-vitamiineja, mm.B12 vitamiinia joka vahvistaa lihasten kestävyyttä. Lihasta saa myös runsaasti rautaa, kreatiinia ja sinkkiä. Mainitut ravinteet osallistuvat suuressa määrässä lihasten palautumiseen ja kasvuun. Liha on erinomainen hitaasti pilkkoutuva proteiinin lähde, joka edesauttaa typen säilyttämistä ja tasaista veren aminohappopitoisuutta"

Alan Ragon, ravintoneuvoja Thousand Oaks, Kalifornia
 
Tähän lihakeskusteluun mielenkiintoinen kanta

"Pihvit ja naudanlihapaistit usein pelottavat ihmisiä, koska ne sisältävät paljon rasvaa. Mutta jos haluat kasvattaa lihaksia, on punainen liha viimeinen asia josta haluat luopua. Lihassa on paljon B-vitamiineja, mm.B12 vitamiinia joka vahvistaa lihasten kestävyyttä. Lihasta saa myös runsaasti rautaa, kreatiinia ja sinkkiä. Mainitut ravinteet osallistuvat suuressa määrässä lihasten palautumiseen ja kasvuun. Liha on erinomainen hitaasti pilkkoutuva proteiinin lähde, joka edesauttaa typen säilyttämistä ja tasaista veren aminohappopitoisuutta"

Alan Ragon, ravintoneuvoja Thousand Oaks, Kalifornia

Ei ne pelota ainakaan itseäni rasvan takia vaan mm. näiden takia:
http://www.reuters.com/article/idUSTRE52M6UR20090324
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=red meat risk
http://www.medicalnewstoday.com/new...en&domains=www.medicalnewstoday.com&sa=Search
http://www.ktl.fi/portal/suomi/tiet...ktiotaudit/suolistoinfektiot/kampylobakteeri/
http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=9409557
http://www.youtube.com/watch?v=I-t-7lTw6mA

Lihassa on paljon bakteerejä ja loisia. Valmistustavasta huolimatta vaikka useimmat virukset/bakteerit tuhoutuvat (ei kaikki) kuumennuksen aikana, niiden tuottamat toksiinit eivät välttämättä tuhoudu jolla on sitten omat haittansa.

Se tuottaminen ole kovin ekologista, varsinkaan tehotuotanto.

Homokysteiini on myrkyllinen rikkipitoinen aminohappo jota elimistö tekee liharuoan proteiineista..

Monien olisi terveellistä vähentää lihan sisältämän hemiraudan saaantia, koska juuri se on haitallista sydämelle. Kasvisten ei-hemirautaa ei ole sen sijaan kyetty yhdistämään sydänsairauksiin. Myös sisäelimet eivät ole kovin hyvä ruoka-aine sillä joissain tutkimuksissa sisäelimet yhdistyvät suurempaan sairastuvuuteen. Ne myös sisältävät paljon kolesterolia sekä liikaa A-vitamiinia ja hemirautaa ajatellen ihmisten tavallisia tarpeita. Niissä voi olla myös raskasmetalleja, muita ympäristömyrkkyjä sekä lääkeainejäämiä. Eläintenkin munuaiset poistavat kuona-aineita. Siksi myös munuaisiin kerääntyy ympäristömyrkkyjä, esimerkiksi kadmiumia, ja niihin voi jäädä myös lääkeainejäämiä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira muistuttaakin metsästäjiä siitä, että hirven sisäelimiä ei pitäisi käyttää korkean kadmiumpitoisuuden vuoksi. Myös etanoiden kadmiumin määrä on hälyttävää tasoa, mutta niiden syöminen taitaa olla Suomessa kulinaarinen kuriositeetti.

Tuosta B12:sta vielä, se on bakteerin tuottama vitamiini, bakteeri ei ole eläin. Eläinten rehuunkin lisätään mm. B12-vitamiinia. Luonnollisesti sitä on esim. maaperässä. Kumpi on siis järkevämpää kasvattaa bakteereja, jotka tuottavat kyseistä vitamiinia vai lehmiä/possuja vitamiinin vuoksi?
Rautaakin saa melkeinpä mistä vaan ja sinkkiäkin suht helposti tarvittavan määrän jos ruoka on monipuolista niinkuin sen pitääkin olla. Kyllä lihaksia saa ilman lihaakin mutta se vaatii jo hiukan enemmän tietoa kuin mitä perustavis tietää, siksi on suht korkea kynnys jättää se pois kun ei tiedetä juurikaan mitään terveellisemmästä ruuaka-aineista.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
.....

Homokysteiini on myrkyllinen rikkipitoinen aminohappo jota elimistö tekee liharuoan proteiineista..

.....

Käsittääkseni myös näitä saadaan lihasta:

Foolihappo ja C-, E-, B6- ja B12-vitamiinit ehkäisevät homokysteiinin kertymistä elimistöön ja suojaavat siten sydän- ja verisuonitaudeilta, luukadolta, masennukselta, syövältä, munuaistaudeilta, muistihäiriöiltä, dementialta, Parkinsonin taudilta ja ennenaikaiselta synnytykseltä ym. Foolihappoa pidetään nykyään yleisvitamiinina, joka vaikuttaa ihmisen keskeisiin aineenvaihdunnan reaktioihin. Foolihappo edistää DHA:n tuotantoa kudoksissa, mikä selittää udella tavalla, miksi foolihappo on hyvä "yleislääke" kaikkeen (lue uutinen). Harvardin yliopisto suosittaa sitä kaikille aikuisille tablettina, riippumatta ruokavaliosta ja terveydentilasta – huolimatta siitäkin, että Yhdysvalloissa foolihappoa lisätään jo jauhoihin.

http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/homokysteiini.html

Ilmeisesti joku kasvissyöjien salaliitto rantautunu pakkikselle.. Salamit esiin!.. eiku...
 
A) Eli talvella kemianlabra on OK mutta kesällä nounou? Sepäs loogista.
B) Kerrotko vielä, miten ne kemistin ja kasvin tekemät molekyylit eroavat toisistaan?
C) Mikä teho ja kuinka paljon pienempi? Paljoko sitä sitten pitää ottaa? Mihin tämä kaikki perustuu?
D) Mitä "ravintoaineita" se kuluttaa? Miten se toimii "ei-toivotulla tavalla"? Mitä haittaa on odotettavissa? Meinasitko noita pro-oksidatiivisia vaikutuksia joista edellä puhutaan?
E) Tarkoitatko sitä muutaman vuoden takaista kohua, missä virvoitusjuomista löydettiin bentseenijäämiä? Silloinhan saatiin viitteitä siitä että natrium (tai kalium-) bentsoaatti voi muodostaa bentseeniä C-vitaminoiduissa limonadeissa. Määrät olivat niin pieniä että enemmän saa kun hengittelee kaupungin ilmaa. Voiko tämän siis yleistää kaikkiin elintarvikkeisiin? Itse syön mielummin pari molekyyliä E211:ä kuin pilaantuneita elintarvikkeita.
Olen kyllä itsekin sitä mieltä että olisi parasta suosia hedelmiä ja vihanneksia vitamiinien lähteenä mutta jotain rajaa taas näihin juttuihin...

A) Täh, miksi talvisin muka joutuu turvautumaan labratuotteisiin?
B) Tätä voit miettiä miksi ne on nimetty eri nimillä samalla ku luet vastauksen kemian oppaasta.
C) Mitä olen lukenut tutkimuksista, niiden vaikutusteho on about puolet pienempi. Tuolla on myös hyviä pointteja "terveys" kohdassa. http://www.energian.net/F_A_Q/index.html
Tuollakin oli hyvä pointti http://www.diabetes.fi/ubbthreads/showthreaded.php?Cat=0&Number=1766618&page=0&vc=1
D) En jaksa nyt noita hakea ja selittää kun siihen kuluu sitten useita tunteja.. voit itse etsiä vastauksen jos oikeasti kiinnostaa tai jättää huomioimatta.
E) Se että joku on haitallisempaa ei tee toisesta mitätöntä.. puhumattakaan siitä että jos asuu kaupungissa niin se on sen päälle. Miksi muuten oletat että elintarvikkeet pilaantuvat helposti jos ne ovat luomua? Minun ostamani luomuhedelmät- ja vihannekset esimerkiksi säilyy hyvin viikonkin, tosin jos ostaa ne perusmarketeista muoviin kierrätettynä niin enpä niistä mene takuuseen että ne säilyy kovinkaan kauaa..
 
No jos fineliin on uskomista, otin vaikka jauhelihan nyt tohon esimerkiksi. http://www.fineli.fi/food.php?foodid=711&lang=fi
niin eipä sieltä C-vitamiinia löydy, E:tä on aika vähän kuten B6:kin ja määrät vähenee vielä valmistaessa mm. paistamisessa http://www.fineli.fi/food.php?foodid=7015&lang=fi

Ja kuka syö pelkkää jauhelihaa? Eiköhän noi muut tarvittavat saada kasviksista ym ruoka-aineista. Ja tota homokysteiiniä varmaan kertyy kehoon ihan mielettömiä määriä..
Ituhipit taas vallottamassa planeettaa.
 
Ja kuka syö pelkkää jauhelihaa? Eiköhän noi muut tarvittavat saada kasviksista ym ruoka-aineista. Ja tota homokysteiiniä varmaan kertyy kehoon ihan mielettömiä määriä..
Ituhipit taas vallottamassa planeettaa.

Sinä kirjoitit: "Käsittääkseni myös näitä saadaan lihasta: Foolihappo ja C-, E-, B6- ja B12-vitamiinit" jonka vain korjasin.
Määristä en tiedä mutta mitä olen lukenut niin "runsaasti", mitähän lie sitten tarkoittaa..
Luulen myös että monilta jää kasvikset välistä kun kerran kehoitetaan syömään vähemmän lihaa ja panostaa enemmän kasviksiin.
Aww ad hominem kommentti, näitä ei olekkaan hetkeen näkynyt. <3
 
Zone-sarja -42%
A) Täh, miksi talvisin muka joutuu turvautumaan labratuotteisiin?

Päättelin nokkelana poikana sen tästä:
Olen samaa mieltä tästä, kaikki ravintoaineet kannattaa hankkia luonnosta, ei kemianlabrasta, myös D-vitamiinia saa mm. auringosta tosin ei näin talvisin jolloin suosittelen D-vitaa ottamaan lisänä mieluiten tippoina tai kapseleina.

Meinaatko että nuo D-vitamiinikapselit ja -tipat kasvavat talvisin joissain pensaissa? Kyllä ne sieltä labrasta tulevat.

B) Tätä voit miettiä miksi ne on nimetty eri nimillä samalla ku luet vastauksen kemian oppaasta.

Minäkin olen muutaman kemian oppaan elämässäni lukenut. Syy piilee yksinkertaisesti siinä että teollisuudessa ja tutkimuksessa käytetään yleensä kemikaalien IUPAC-määritelmään perustuvia nimiä tai vakiintuneita triviaalinimiä. Kyse on aina kuitenkin samoista molekyyleistä, esim. kasvien tuottama glukoosi on myös pöytäsokeri, D-glukoosi tai dextroosi.

C) Mitä olen lukenut tutkimuksista, niiden vaikutusteho on about puolet pienempi. Tuolla on myös hyviä pointteja "terveys" kohdassa. http://www.energian.net/F_A_Q/index.html
Tuollakin oli hyvä pointti http://www.diabetes.fi/ubbthreads/showthreaded.php?Cat=0&Number=1766618&page=0&vc=1

No mitä itse olen lukenut niin minusta näyttää siltä että vitamiinipitoiset ravintoaineet pitävät sisällään myös useita kofaktoreita, jotka edistävät vitamiinien imeytymistä ja toimintaa. Tätähän en ole kiistänytkään. Se ei silti tee kohtuudella nautituista vitamiinilisistä haitallisia, vaan ne voivat toimia hyvänä täydennyksenä monipuoliseen ruokavalioon. Myös siinä tapauksessa että ruokavalio on vähän perseellään, vitamiinilisät ovat varmasti parempi vaihtoehto kuin niiden poisjättäminen. Optimaalista olisi toki jos kaikki mahdolliset ja mahdottomat ravinteet saisi jokapäiväisestä ruoasta mutta kaikilla ei ole mahdollisuuksia/mielenkiintoa lähteä tavoittelemaan sitä.

D) En jaksa nyt noita hakea ja selittää kun siihen kuluu sitten useita tunteja.. voit itse etsiä vastauksen jos oikeasti kiinnostaa tai jättää huomioimatta.

Jätetään siis huomioimatta :)

E) Se että joku on haitallisempaa ei tee toisesta mitätöntä.. puhumattakaan siitä että jos asuu kaupungissa niin se on sen päälle. Miksi muuten oletat että elintarvikkeet pilaantuvat helposti jos ne ovat luomua? Minun ostamani luomuhedelmät- ja vihannekset esimerkiksi säilyy hyvin viikonkin, tosin jos ostaa ne perusmarketeista muoviin kierrätettynä niin enpä niistä mene takuuseen että ne säilyy kovinkaan kauaa..

Sanoinko jossain että luomu pilaantuu helposti? Sanoin kyllä (rivien välistä) että en paljoa stressaa mistään säilöntäaineista jos vaihtoehtona on syödä pilaantunutta ruokaa. Aina ei tule vastaan sitä tuoreinta mahdollista. Pointti oli kuitenkin taas se, että sinun mielestä C-vitamiini muodostaa syöpävaarallisia yhdisteitä ja tarkemmassa analyysissä tämäkään ei ole niin pelottavaa kuin miltä haluaisit sen kuulostavan.
 

Tätä kohtaa on vielä pakko tarkentaa. Tuolla puhutaan Suomalaisesta syövänehkäisytutkimuksesta (SETTI), jossa todettiin että tupakoivilla ihmisillä ravintolisänä annettu beetakaroteeni lisäsi keuhkosyövän riskiä. Tätä tulosta pidetään vieläkin monessa yhteydessä varoittavana esimerkkinä vitamiinilisien haitoista huolimatta siitä, että havaitulle ilmiölle ei ole löydetty mitään fysiologista perustetta. Kyseinen tutkimus ei olekaan kovin kovassa huudossa Suomen ulkopuolella. Jenkkiläisessä tutkimuksessa on esimerkiksi saatu täysin päinvastaista näyttöä:

CONCLUSIONS: Our results do not provide strong support for population-wide implementation of high-dose antioxidant supplementation for the prevention of prostate cancer. However, vitamin E supplementation in male smokers and beta-carotene supplementation in men with low dietary beta-carotene intakes were associated with reduced risk of this disease.

Toisessa tutkimuksessa mentiin jopa niin pitkälle että käytiin läpi suomalaisten aineisto uudestaan ja päädyttiin niin ikään eriävään näkemykseen:

(abstraktista)
In many observational studies, a higher intake of individual antioxidants is inversely associated with lung cancer risk. Data from in vitro and animal experiments suggest that there are biochemical interactions among antioxidant nutrients; therefore, consideration of multiple antioxidants simultaneously may be important in terms of risk estimation...

...Principal components analyses were individually applied to the carotenoid, flavonoid, and vitamin E nutrient groups, and summation of retained principal component scores, plus selenium and vitamin C, yielded the composite antioxidant index. In multivariate proportional hazards models, the relative risks for lung cancer according to increasing quintiles of the antioxidant index were 1.00 (referent), 1.00 (95% confidence interval (CI): 0.87, 1.14), 0.91 (95% CI: 0.79, 1.05), 0.79 (95% CI: 0.68, 0.92), and 0.84 (95% CI: 0.72, 0.98) (p for trend = 0.002). These findings support the hypothesis that a combination of dietary antioxidants reduces lung cancer risk in male smokers.
 
Päättelin nokkelana poikana sen tästä:
Meinaatko että nuo D-vitamiinikapselit ja -tipat kasvavat talvisin joissain pensaissa? Kyllä ne sieltä labrasta tulevat.

No ei viittis oikein auringon peräänkään ulkomaille lähteä sillä kalasta ja sienistä sitä ei saa tarpeeksi juurikaan.. kuten alla kirjoitit, parempi tämä kuin ei mitään.


No mitä itse olen lukenut niin minusta näyttää siltä että vitamiinipitoiset ravintoaineet pitävät sisällään myös useita kofaktoreita, jotka edistävät vitamiinien imeytymistä ja toimintaa. Tätähän en ole kiistänytkään. Se ei silti tee kohtuudella nautituista vitamiinilisistä haitallisia, vaan ne voivat toimia hyvänä täydennyksenä monipuoliseen ruokavalioon. Myös siinä tapauksessa että ruokavalio on vähän perseellään, vitamiinilisät ovat varmasti parempi vaihtoehto kuin niiden poisjättäminen. Optimaalista olisi toki jos kaikki mahdolliset ja mahdottomat ravinteet saisi jokapäiväisestä ruoasta mutta kaikilla ei ole mahdollisuuksia/mielenkiintoa lähteä tavoittelemaan sitä.

Tuo on kyllä totta että parempi synteettisenä kuin ilman varsinkin jos ruokavalio on huono. Mutta itsekkin taisit mainita että mielummin otat ruuasta kuin tabuista, mutta väität silti että ne olisi samoja asioita. Haluisinkin kysyä tässä välissä että miksi sitten suosit ruuasta mielummin jos ne on kerran samoja asioita?


Sanoinko jossain että luomu pilaantuu helposti? Sanoin kyllä (rivien välistä) että en paljoa stressaa mistään säilöntäaineista jos vaihtoehtona on syödä pilaantunutta ruokaa. Aina ei tule vastaan sitä tuoreinta mahdollista. Pointti oli kuitenkin taas se, että sinun mielestä C-vitamiini muodostaa syöpävaarallisia yhdisteitä ja tarkemmassa analyysissä tämäkään ei ole niin pelottavaa kuin miltä haluaisit sen kuulostavan.

En ymmärrä mistä saat tuon pilaantunutta ruokaa vaihtoehdon edes. Itse pyrin suosimaan säilöntäaineetonta ruokaa ja ainoa tapaus joka tulee mieleen näin äkkiseltään miksi heitin kurkun pois koska se pilaantui johtui siitä että ostin niitä 2kpl ja ne oli kauan jääkaapissa jonka takia toinen pilaantui. Ei tarvitse olla tuorein, riittää kuhan on tuoretta. Jos ei ole niin kyllä siitä kannattaa palautetta jättää kauppaan ettei sitten tarvitse ostella pilaantuvia huuhaatuotteita. Kyllä siitä edellä olevista linkeistä voi päätellä että kannattaa suosia ruokana eikä pillereistä mutta kuten kirjoitin tossa pari rivii ylempänä, olen samaa mieltä että parempi synteettinen kuin ilman. Pelottavaa tai ei, jos on mahdollisuus valita niin kyllä se ruuan puolelle kallistuu ja eiköhän melkein jokaisella suomalaisella ole mahdollisuus valita tämä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom