Liha aiheuttaa puutostiloja elimistöön?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja mookot
  • Aloitettu Aloitettu
Jos se liha on mielestas niin prosessoitua niin mitäs sitten ovat leivät, maidot, eri pakasteet, HERA yms. Menee aika vittumaiseks elämä jos kelaa, ettei voi syödä kaupasta ostamaa lihaa sun muita vaan täytyy ne itse lähteä tuosta lähipuistosta pyydystämään.

e. tottakai siellä kaupassakin voi tehdä huonoja ja sitten vähän enempi huonoja valintoja tai ihan ok valinto. Ne on sitten ihan itsestään kiinni, niin ja kaupasta..

En syö leipää, en juo maitoa, käytän pakasteista normaaleja kasvispakasteita ja riistaa sekä viimenen herapussikin loppui tuossa kuukausia sitten... :). Että tosiaan, elämä on valintoja täynnä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Anoreksiapaskatreadi!
 
Jos mietit noin tarkkaa kaikkea niin herahan on tosi prosessoitua 'paskaa' ja soija puolestaan nostaa estrogeenitasoja (lähde?). Itse olen miettiny samaa kun iltapäivälehtien tutkimuksissa ensin todetaan hiilareiden aiheuttavan syöpää, mutta seuraassa numerossa proteeni aiheuttaa ja rasvaakaan ei saisi syödä. Vihannekset on ok, mutta niihin käytetään vaikka mitä torjunta-aineita eli nekään eivät ole hyväksi. Olen tullut siihen tulokseen, että jos haluaa elää mahdollisimaan pitkään ja terveellisesti ei tulisi syödä mitään. Juominenkin on pahasta, koska vesiputkista irtoaa vaikka mitä oksideja ja klooneja. Tietysti voisi kasvattaa takapihalla itse perunat ja porkkanat ja juoda sadevettä, mutta nykypäivänä jo tehtaiden hiilidioksidi päästöt vaikuttavat ilmaan niin pahatsi ja samalla sadevesiin, että sitä juomalla todennäkösesti lähtee näkö jo parista desistä. Ja voit vain kuvitella kun tuo sadevesi kastelee takapihallasi kasvavat porkkanat. Tätä voisi jatkaa loputtomiin.

Toivottavasti vastasin edes jotenkin aloituspostiin :)

e. siis kuinka moni ylipäätää syö lihaa c-vitamiinin toivossa? Ei herranen aika. Appelsiiniä naamarii tai nappeja.

Tuohon lähdepyyntöön vastauksena (copypastetus Cy Wilsonin artikkelin lopusta);

1.Breinholt V, et al. "Estrogenic activity of flavonoids in mice. The importance of estrogen receptor distribution, metabolism and bioavailability." Food Chem Toxicol 2000 Jul;38(7):555-64

2.Casanova M, et al. "Developmental effects of dietary phytoestrogens in Sprague-Dawley rats and interactions of genistein and daidzein with rat estrogen receptors alpha and beta in vitro." Toxicol Sci 1999 Oct;51(2):236-44

3.Stahl S, et al. "Phytoestrogens act as estrogen agonists in an estrogen-responsive pituitary cell line." Toxicol Appl Pharmacol 1998 Sep;152(1):41-8

4.Zhong, et al. "Effects of dietary supplement of soy protein isolate and low fat diet on prostate cancer." FASEB J 2000;14(4):a531.11

5.Nagata C, et al. "Inverse association of soy product intake with serum androgen and estrogen concentrations in Japanese men." Nutr Cancer 2000;36(1):14-8.

6.Habito RC, et al. "Effects of replacing meat with soyabean in the diet on sex hormone concentrations in healthy adult males." Br J Nutr 2000 Oct;84(4):557-63

7.Strauss L, et al. "Genistein exerts estrogen-like effects in male mouse reproductive tract." Mol Cell Endocrinol 1998 Sep 25;144(1-2):83-93

8.Santell RC, et al. "Dietary genistein exerts estrogenic effects upon the uterus, mammary gland and the hypothalamic/pituitary axis in rats." J Nutr 1997 Feb;127(2):263-9

9.Harrison RM, et al. "Effect of genistein on steroid hormone production in the pregnant rhesus monkey." Proc Soc Exp Biol Med 1999 Oct;222(1):78-84

Ja alkuperäiseen kysymykseen: asioiden syöminen ei aiheuta ravinnepuutoksia vaan asioiden syömättä jättäminen. Jos oikeasti ei enää lihan perään mahdu salaattia niin heitä vaikka pari vitamiinipilleriä perään (kohtuus mukana tässäkin). Ja ei, ne vitamiinit eivät ole sen huonompia jos ne tulevat pilleristä kuin jos tulevat kasviksista.
 
Tähän viimeiseen lauseeseen on pakko kommentoida. Ei todellakaan ole sama ottaako sen esim. C-vitamiinin purkista vai mustikasta. Ihminen on niin monimutkainen olento, että todellakaan ei tiedetä miten ja mitä kaikkea ihmisen tulisi saada. Okei, ihminen varmastikkin tarvitsee C-vitamiinia, mutta sitä ei tunneta mitä kaikkea C-vitamiini tarvitsee imeytyäkseen elimistöön ja toimiessaan kehossa oikein. Pillerissa on C-vitamiinia kyllä, mustikassa kyllä, mutta mitä muita "vaikuttavia aineita" siinä mustikassa on. Todella kapeakatseista ajattelua, samaa kuin januz tuossa aiemmin kirjoitti, että se että katsotaan jonkun yksittäisen ravinteen perään vie pahasti metsään. Ja jos voin lainata tähän erästä lääketieteen tohtoria jonka kanssa juttelin tuossa viikko kaksi takaperin: "kuule, kaikki vitamiinilisät, D-vitamiinia lukuunottamatta, on todettu haitalliseksi."
 
Tähän viimeiseen lauseeseen on pakko kommentoida. Ei todellakaan ole sama ottaako sen esim. C-vitamiinin purkista vai mustikasta. Ihminen on niin monimutkainen olento, että todellakaan ei tiedetä miten ja mitä kaikkea ihmisen tulisi saada. Okei, ihminen varmastikkin tarvitsee C-vitamiinia, mutta sitä ei tunneta mitä kaikkea C-vitamiini tarvitsee imeytyäkseen elimistöön ja toimiessaan kehossa oikein. Pillerissa on C-vitamiinia kyllä, mustikassa kyllä, mutta mitä muita "vaikuttavia aineita" siinä mustikassa on. Todella kapeakatseista ajattelua, samaa kuin januz tuossa aiemmin kirjoitti, että se että katsotaan jonkun yksittäisen ravinteen perään vie pahasti metsään. Ja jos voin lainata tähän erästä lääketieteen tohtoria jonka kanssa juttelin tuossa viikko kaksi takaperin: "kuule, kaikki vitamiinilisät, D-vitamiinia lukuunottamatta, on todettu haitalliseksi."

Olisi kovin mielenkiintoista tietää, mikä niissä lisissä on epäterveellistä? Miten jostain vesiliukoisesta C-vitamiinista itsestään voi saada haitallisen, jos ylimääräinen kuitenkin poistuu aineenvaihdunnan ansiosta?
 
Tähän viimeiseen lauseeseen on pakko kommentoida. Ei todellakaan ole sama ottaako sen esim. C-vitamiinin purkista vai mustikasta. Ihminen on niin monimutkainen olento, että todellakaan ei tiedetä miten ja mitä kaikkea ihmisen tulisi saada. Okei, ihminen varmastikkin tarvitsee C-vitamiinia, mutta sitä ei tunneta mitä kaikkea C-vitamiini tarvitsee imeytyäkseen elimistöön ja toimiessaan kehossa oikein. Pillerissa on C-vitamiinia kyllä, mustikassa kyllä, mutta mitä muita "vaikuttavia aineita" siinä mustikassa on. Todella kapeakatseista ajattelua, samaa kuin januz tuossa aiemmin kirjoitti, että se että katsotaan jonkun yksittäisen ravinteen perään vie pahasti metsään. Ja jos voin lainata tähän erästä lääketieteen tohtoria jonka kanssa juttelin tuossa viikko kaksi takaperin: "kuule, kaikki vitamiinilisät, D-vitamiinia lukuunottamatta, on todettu haitalliseksi."

Olisi kovin mielenkiintoista tietää, mikä niissä lisissä on epäterveellistä? Miten jostain vesiliukoisesta C-vitamiinista itsestään voi saada haitalilsen, jos ylimääräinen kuitenkin poistuu aineenvaihdunnan ansiosta?
 
Turha ketju.
 
Vihannekset on ok, mutta niihin käytetään vaikka mitä torjunta-aineita eli nekään eivät ole hyväksi. Olen tullut siihen tulokseen, että jos haluaa elää mahdollisimaan pitkään ja terveellisesti ei tulisi syödä mitään. Juominenkin on pahasta, koska vesiputkista irtoaa vaikka mitä oksideja ja klooneja.

Vihannekset ja hedelmät saa myös luomuna. Juomavettäkin voi suodattaa, vedensuodattimen saa noin 20e:lla sokokselta tai stockkalta, varmaan muualtakin tai hakea lähdevettä mestoilta. :)
 
Tähän viimeiseen lauseeseen on pakko kommentoida. Ei todellakaan ole sama ottaako sen esim. C-vitamiinin purkista vai mustikasta. Ihminen on niin monimutkainen olento, että todellakaan ei tiedetä miten ja mitä kaikkea ihmisen tulisi saada. Okei, ihminen varmastikkin tarvitsee C-vitamiinia, mutta sitä ei tunneta mitä kaikkea C-vitamiini tarvitsee imeytyäkseen elimistöön ja toimiessaan kehossa oikein. Pillerissa on C-vitamiinia kyllä, mustikassa kyllä, mutta mitä muita "vaikuttavia aineita" siinä mustikassa on. Todella kapeakatseista ajattelua, samaa kuin januz tuossa aiemmin kirjoitti, että se että katsotaan jonkun yksittäisen ravinteen perään vie pahasti metsään. Ja jos voin lainata tähän erästä lääketieteen tohtoria jonka kanssa juttelin tuossa viikko kaksi takaperin: "kuule, kaikki vitamiinilisät, D-vitamiinia lukuunottamatta, on todettu haitalliseksi."

Olen samaa mieltä tästä, kaikki ravintoaineet kannattaa hankkia luonnosta, ei kemianlabrasta, myös D-vitamiinia saa mm. auringosta tosin ei näin talvisin jolloin suosittelen D-vitaa ottamaan lisänä mieluiten tippoina tai kapseleina. On myös totta että C-vitamiini ja E300 ei ole sama asia. Ensimmäinen tulee luonnosta, toinen labrasta. Synteettisen teho on pienempi ja sitä joutuu ottamaan enemmän. Se myös kuluttaa kehon muita ravintoaineita ja toimia ei toivotulla tavalla jolloin haitta voi olla hyötyä suurempi. sitten vielä nämä yhdistelyt: Natriumbentsoaatti E211 ja askorbiinihappo eli synteettinen C-vitamiini E300 muodostavat yhdessä karsinogeenisen eli syöpää aiheuttavan yhdisteen....
 
Se myös kuluttaa kehon muita ravintoaineita ja toimia ei toivotulla tavalla jolloin haitta voi olla hyötyä suurempi.

Tollasia alat kirjottelemaan, niin laitapa viitteitä mukaan :thumbs:

Mun tietääkseni C suurissa määrissä voi olla pro-oksidatiivista(?), mutta sulla on varmaan lisätietoa?
 
Tollasia alat kirjottelemaan, niin laitapa viitteitä mukaan :thumbs:

Mun tietääkseni C suurissa määrissä voi olla pro-oksidatiivista(?), mutta sulla on varmaan lisätietoa?

Näinhän tuo ainakin oman muistikuvan mukaan menee, eli +500mg niin sillon se voi olla pro-oksidatiivista. Jostain t-musclen artikkelista taisin näin lukea.
 
Näinhän tuo ainakin oman muistikuvan mukaan menee, eli +500mg niin sillon se voi olla pro-oksidatiivista. Jostain t-musclen artikkelista taisin näin lukea.

Samaisessa jutussahan tuota selitettiin myös siten, että niin kauan kuin "ylimääräistä" C:tä on elimistössä, se estää muiden vitamiinien ja ravinteiden hapettumista/poistumista ja avustaa imeytymisessä... tjsp
 
Ja jos voin lainata tähän erästä lääketieteen tohtoria jonka kanssa juttelin tuossa viikko kaksi takaperin: "kuule, kaikki vitamiinilisät, D-vitamiinia lukuunottamatta, on todettu haitalliseksi."

Mäkin tiedän yhden lääketieteen tohtorin jonka mielestä meitä kaikkia hallitaan mikrosiruilla. Kerrohan ihmeessä tuolle kaverille että julkaisee tietonsa sillä lääketieteen nobel odottaa. Onhan se nyt traagista että ihmiset myrkyttävät itseään vitamiinilisillä...

Olen samaa mieltä tästä, kaikki ravintoaineet kannattaa hankkia luonnosta, ei kemianlabrasta, myös D-vitamiinia saa mm. auringosta tosin ei näin talvisin jolloin suosittelen D-vitaa ottamaan lisänä mieluiten tippoina tai kapseleina.

Eli talvella kemianlabra on OK mutta kesällä nounou? Sepäs loogista.

On myös totta että C-vitamiini ja E300 ei ole sama asia. Ensimmäinen tulee luonnosta, toinen labrasta.

Kerrotko vielä, miten ne kemistin ja kasvin tekemät molekyylit eroavat toisistaan?

Synteettisen teho on pienempi ja sitä joutuu ottamaan enemmän.

Mikä teho ja kuinka paljon pienempi? Paljoko sitä sitten pitää ottaa? Mihin tämä kaikki perustuu?

Se myös kuluttaa kehon muita ravintoaineita ja toimia ei toivotulla tavalla jolloin haitta voi olla hyötyä suurempi.

Mitä "ravintoaineita" se kuluttaa? Miten se toimii "ei-toivotulla tavalla"? Mitä haittaa on odotettavissa? Meinasitko noita pro-oksidatiivisia vaikutuksia joista edellä puhutaan?

sitten vielä nämä yhdistelyt: Natriumbentsoaatti E211 ja askorbiinihappo eli synteettinen C-vitamiini E300 muodostavat yhdessä karsinogeenisen eli syöpää aiheuttavan yhdisteen....

Tarkoitatko sitä muutaman vuoden takaista kohua, missä virvoitusjuomista löydettiin bentseenijäämiä? Silloinhan saatiin viitteitä siitä että natrium (tai kalium-) bentsoaatti voi muodostaa bentseeniä C-vitaminoiduissa limonadeissa. Määrät olivat niin pieniä että enemmän saa kun hengittelee kaupungin ilmaa. Voiko tämän siis yleistää kaikkiin elintarvikkeisiin? Itse syön mielummin pari molekyyliä E211:ä kuin pilaantuneita elintarvikkeita.

Olen kyllä itsekin sitä mieltä että olisi parasta suosia hedelmiä ja vihanneksia vitamiinien lähteenä mutta jotain rajaa taas näihin juttuihin...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom