- Liittynyt
- 5.6.2008
- Viestejä
- 2 733
No ei viittis oikein auringon peräänkään ulkomaille lähteä sillä kalasta ja sienistä sitä ei saa tarpeeksi juurikaan.. kuten alla kirjoitit, parempi tämä kuin ei mitään.
Itsehän kuitenkin yrität paatoksellisesti mustamaalata synteettisiä vitamiineja. Voisiko jopa olla niin että asiat eivät tässäkään suhteessa ole niin mustavalkoisia? Pukkaako sulla syöpää päälle aina talvisin kun vedät D-vitamiinia purkista?
Tuo on kyllä totta että parempi synteettisenä kuin ilman varsinkin jos ruokavalio on huono. Mutta itsekkin taisit mainita että mielummin otat ruuasta kuin tabuista, mutta väität silti että ne olisi samoja asioita. Haluisinkin kysyä tässä välissä että miksi sitten suosit ruuasta mielummin jos ne on kerran samoja asioita?
Mainitsin että "olisi parempi suosia ravinnosta saatavia vitamiineja" koska niistä saa samalla monipuolisen pläjäyksen muitakin tarpeellisia yhdisteitä (<- huom! kemikaaleja :D ). Tässä on kuitenkin huomioitavaa se, että varsinkin aktiivisella ihmisellä vitamiinien tarve on huomattavan suuri ja tällöin voi olla hankala arvioida, kuinka paljon ja mitäkin ruokaa tulisi syödä. Siksi on mielestäni varsin perusteltua boostailla ruokavaliota muutamilla lisävitamiineilla. Itse olen ainakin melkoisen laiska laittelemaan mitää salaatteja eikä hedelmiä tai marjojakaan tule syötyä läheskään riittävästi. Tosin nyt ketodieetillä tulee panostettua enemmän tähän puoleen. Vitamiinipurkit ovat silti mukana.
En ymmärrä mistä saat tuon pilaantunutta ruokaa vaihtoehdon edes. Itse pyrin suosimaan säilöntäaineetonta ruokaa ja ainoa tapaus joka tulee mieleen näin äkkiseltään miksi heitin kurkun pois koska se pilaantui johtui siitä että ostin niitä 2kpl ja ne oli kauan jääkaapissa jonka takia toinen pilaantui. Ei tarvitse olla tuorein, riittää kuhan on tuoretta. Jos ei ole niin kyllä siitä kannattaa palautetta jättää kauppaan ettei sitten tarvitse ostella pilaantuvia huuhaatuotteita. Kyllä siitä edellä olevista linkeistä voi päätellä että kannattaa suosia ruokana eikä pillereistä mutta kuten kirjoitin tossa pari rivii ylempänä, olen samaa mieltä että parempi synteettinen kuin ilman. Pelottavaa tai ei, jos on mahdollisuus valita niin kyllä se ruuan puolelle kallistuu ja eiköhän melkein jokaisella suomalaisella ole mahdollisuus valita tämä.
Alunperinhän tämä lähti siitä että kertoilit C-vitamiinin ja säilöntäaineiden muodostavan syöpävaarallista bentseeniä. Kuitenkin nähtiin ettei se homma menekään ihan niin suoraviivaisesti. Luomuilu on varmasti hyvä vaihtoehto mutta ei-luomuilukaan ei automaattisesti johda syöpään. Itsekin ostelen luomua aina tilaisuuden tullen mutta kylläpä noita säilöntäaineitakin taitaa löytyä monesta meikäläisen lautaselle päätyvästä tuotteesta.
Tuolla oli muuten taas hyvä uutinen vaikkakin hieman myöhässä
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/168475.shtml -> http://www.webmd.com/cancer/news/20091117/folic-acid-b12-may-increase-cancer-risk?src=RSS_PUBLIC
Näin ne synteettiset vaan erottuu luonnollisesta ja epäilen että hyvin monta seikkaa on vielä huomioimatta.
Erottuisikohan tuosta tutkimuksesta myös joku muu?
Seventy-five (32%) of the 236 cancer-related deaths among the study participants were due to lung cancer, and the cancer incidence among the study group was 25% higher than in the population of Norway as a whole.
Roughly 70% of all the patients in the study were either current or former smokers, including more than 90% of those who developed lung cancer.
Ja missä on fysiologinen selitys? Päinvastaisia tuloksiakin löytyy kasapäin.