Itse en pidä luomua kummoisena ennen kuin tutkimukset puoltaa sitä. Toistaiseksi näin ei ole. Tässä vähän lainauksia luomusta suomalaisista tutkimuksista:
"Riskit liittyvät lähinnä ruokamyrkytyksiin, koska luomuviljelyssä käytetään karjanlantaa, joka voi sisältää runsaasti taudinaiheuttajia. Vapaana tepastelevat siivekkäät törmäävät myös luonnossa herkästi ihmisen ulostebakteereihin. Tuotteiden mikrobiologisia riskejä lisää se, ettei luomussa sallita säilyvyyttä parantavia lisäaineita."
"Ravitsemuksellisia pulmia luo se, ettei luomutuotannossa käytetä täydennettyjä lannoitteita ja rehuja. Maaperän köyhyydestä johtuva seleenin ja jodin puute heijastuu lopputuotteisiin. "
"Luomutuotteissa näyttäisi olevan vähemmän nitraatteja ja torjunta-aineita. Näissäkin vaihtelut ovat suuria ja muun muassa maiden ja toisaalta yksittäisten tuotteiden väliset erot ovat keskimäärin suurempia kuin luomun ja tavanomaisen tuotteen erot. Epäpuhtaudet, kuten raskasmetallit, PCB-yhdisteet ja dioksiinit, tulevat tuotteisiin maaperästä tai ilmasta, joten viljelytapa ei sinänsä vaikuta niiden saantiin, maantieteellinen sijainti sitäkin enemmän."
"Käsitys luomun paremmuudesta perustuu muun muassa hivenaineiden, vitamiinien ja flavonoidien suurempiin pitoisuuksiin tavanomaisiin tuotteisiin verrattuna. Nämä tiedot ovat kuitenkin ristiriitaisia. Pitoisuuksiin näyttäisi vaikuttavan enemmän lajike, tuotteen kypsyysaste ja maaperä kuin viljelytapa. Luomuvihannesten ja -hedelmien C-vitamiinipitoisuus saattaa tosin olla hieman tavanomaisia korkeampi."
"Luomun ympäristöystävällisyyttä liioitellaan..."