Löytyykö huono hiilihydraatti yhä useamman sairauden taustalta?

Liittynyt
24.10.2002
Viestejä
959
Kuinka moni katsoi tämän, ja mitä oltiin mieltä? (en nopealla searchilla löytänyt tästä ohjelmasta threadia)

Minun mielestä oli mielenkiintoinen pätkä, ja täsmää omiin kokemuksiin todella hyvin. PAITSI tämä ylilääkäri tuntui olevan hieman jääräpäinen hiilihydraattien suhteen.
-----------------------------------
Mirja Pyykön JOS TV1 la 8.5. klo 22:25
uusinta pe 14.5. klo 13:35

Onko läskikastikekansa sairastuttanut itsensä pastamuodilla? Löytyykö huono hiilihydraatti yhä useamman sairauden taustalta? Studiossa sairauksistaan toipuneita ja asiantuntijoita.


Toimittaja Mirja Pyykkö
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Katsoin, mutta en tykännyt. Keskustelussa ei päästy puuta pidemmälle. Ärsytti suuresti toimittajan yleistykset tyyliin: hiilarit = vaalea leipä, riisi ja pasta ja protskut = lihatuotteet. Lisäksi monet käsitteet jäivät selittämättä (kuten metabolinen oireyhtymä ja insuliiniresistenssi) Mikäli ei ole aiemmin tutustunut aiheeseen, niin moni asia jäi ymmärtämättä. Myönnetään kuitenkin, että lihavuudesta ja sen aiheuttamista sairauksista on varmasti vaikea tehdä oikeasti hyvää ohjelmaa, sillä "totuuksia" on useita.

Tarkoitatko ylilääkärillä Fogerholmia?
 
Tyttöystävä kertoi tuosta ja alkoi kiinnostamaan. Ainakin yksi tekijä akneen on havaittu olevan runsashiilarinen ruokavalio (en nyt muista tutkimuksen linkkiä, googlettakaa, älkää itkekö mulle. ;) ). Joten uskon kyllä hiilarien vaikuttavan. pitäisköhän tässä alkaa vielä tarkemmin säännöstelemään hiilaireta vai mitähän sitä tekisii. täytyy katsoa perjantaina uudelleen.
 
Sakael sanoi:
Katsoin, mutta en tykännyt. Keskustelussa ei päästy puuta pidemmälle. Ärsytti suuresti toimittajan yleistykset tyyliin: hiilarit = vaalea leipä, riisi ja pasta ja protskut = lihatuotteet. Lisäksi monet käsitteet jäivät selittämättä (kuten metabolinen oireyhtymä ja insuliiniresistenssi) Mikäli ei ole aiemmin tutustunut aiheeseen, niin moni asia jäi ymmärtämättä. Myönnetään kuitenkin, että lihavuudesta ja sen aiheuttamista sairauksista on varmasti vaikea tehdä oikeasti hyvää ohjelmaa, sillä "totuuksia" on useita.

Tarkoitatko ylilääkärillä Fogerholmia?
Aikalailla samoilla linjoilla. Keskustelussa ei oikein päästy sinne asian ytimeen, vaan sivuttiin vain mielenkiintoisia asioita. Tosin en ihan alkua ohjelmasta nähnyt.

Fogelholm on saanut kritiikkiä näkemyksistään (esim. Anssilta), omasta mielestäni hän vain suhtautuu kaikkeen uuteen skeptisesti. Esimerkiksi lisäravinteet ovat hänen mielestä turhia, en tiedä onko herra myöhemmin vaihtanut mielipidettään.
 
En muista henkilön nimeä, ei muistaakseni ollut Fogerholm, vaan tämä mustahiuksinen nainen, diabetesliiton ylilääkäri. Kanta siihen hänellä tuntui olevan kovin tiukka, että hiilarisuhteella ei ole mitään väliä minkään kanssa, pelkästään ravintomäärän rajoitus on se jolla on jotain vaikutusta.
Kieltämättä asia jäi suppeaksi, mutta tuossa ajassa ei varmaan paljoa enempää voi toivoa. Mielestäni oli kuitenkin iso positiivinen asia se, että vihdoin tavan ihmisille tuotiin sitä näkökulmaa esille, että ruokavaliolla ihminen voi parantaa itseään, (muutkin kuin lihavat) ja ruokavalio ei ole ihan sitä mitä 70 luvulla on opetettu, vaan päinvastoin.
 
Sumppari sanoi:
En muista henkilön nimeä, ei muistaakseni ollut Fogerholm, vaan tämä mustahiuksinen nainen, diabetesliiton ylilääkäri. Kanta siihen hänellä tuntui olevan kovin tiukka, että hiilarisuhteella ei ole mitään väliä minkään kanssa, pelkästään ravintomäärän rajoitus on se jolla on jotain vaikutusta.

Katsellessani ko. ohjelmaa ja naista, en voinut kuin ihmetellä miten pihalla omalla alallaankin ihminen voi olla. Nainen suorastaan kannusti diabeetikkoja syömään perunaa ja pastaa, lihatuotteita kuulemma piti syödä "kohtuudella", ja rasvaa vain vähän.
 
Tästä samasta on tullut jo sen verta ohjelmia, että odotan vain koska toimittajien kiinnostus aiheeseen hiipuu. Toisaalta jaksaa edelleen huvittaa se tarmo millä 'virallinen totuus' puolustaa hiilareita.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom