Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Se, etteivät polvet saa mennä jalkaterien yli, on 100% urbaani legenda. Oletko kokeillut laittaa 2,5 tai 5 kilon limppuja kantapäiden alle - jos nuo auttavat, niin homma kinnaa nilkkojen liikkuvuudesta.vien polvia eteen ja siitä alas, en yli jalkaterien kumminkaan, siitä huolimatta tulosta ei tule
mulla on vasemassa nilkassa niin surkea liikkuvuus että pitää käyttää painonnostokenkiä ja lisäksi paksua kumimattoa. en tiedä onko joku vamma kun jompikumpi nilkka on muljahtanut useita kertoja mutta tossa nilkan etupuolella tuntuu kipua jos koittaa työntää polvea yhtä pitkälle kuin oikeassa jalassa ja kantapää nousee aiemmin ilmaan.Käytän niitä painonostokenkiä niin ei pitäisi tarvita levyjä alle sitten enää. Nojuu montaa eri mieltä kansa on oikeasta kyykky tekniikasta. Youtubesta katsellut monen moista tyyliä esim juuri polvien paikasta missä kulkee, toki nähnyt kun moni tekee high bar squattia niin siinähän ne menee yli jalkaterien reilusti toisilla ja nostettu isoja romuja myös sillä tavoin.
jos koitan jalat hartianlevyisellä asennolla niin lennän perseelleen. vaihtoehtoisesti kyykkykengillä ja yläkroppaa voimakkaasti eteenpäin kaatamalla pääsee jo below parallel mutta pt:n kanssa käytiin kyykkyä läpi ja oli sitä mieltä että selkä pitää saada suorempaan/pystympään eli high bar tyylisesti.hyvin harvalla oikeesti se nilkan liikkuvuus on rajoite. jos nilkka menee ees 85° kulmaan (90° ois pystysuora sääri). se riittää hyvään kyykkyyn jo. tää kulma tarkottas, että esim kävely onnistuu normaalisti.
ei sen polven tarvi sinne eteen ylenpalttisesti siis mennä. sillai vaan heikennetään voimantuottoa absoluuttisesti ja syvyys saadaan myöhemmin/ huonommin.
enemmän tulee mokaa siinä, että paine menee päkiälle. sinne se ei saa mennä eikä kantapää saa nousta missään nimessä. kyykyssä ei kannata kauheen kapeita asentoja käyttää, ellei mittasuhteet ja liikkuvuus riitä. reisiin se ottaa vielä erinomaisesti kantapäät hartioita hieman leveemmälläkin.
kuten tuolla joku pähkäili, 90° ei liity kyykkyyn yhtään millään muulla tapaa kuin polvikulmasta puhuttaessa ja sillon se tarkottaa ns. puolikyykkyä. voimanoston kisakyykyn kriteeri on juurikin tuo "reisi lonkan kohdalta alemmas kuin polven kohdalta".
Paino nimenomaan tasaisesti koko jalkapohjalle eikä vain kantapäälle. Silloin lantio ei karkaa liian taakse. Varustekyykyt on sitten eri juttu, missä saadaan se hyöty varusteista nimenomaan taakse istumalla. Raakakyykyssä se ei ole kuitenkaan optimaalista.Eikös tossa videolla ^ ole aika etupainoinen kyykky mitä jjv suositteli? Pitäskö painon sijottua sitten kantapään ja päkiän väliin? Itsellä ei ongelmaa kantapään nousun kanssa ikinä ainakaan ole ollut.
Tossa kuvia kummastakin jalasta. Oikeassa jalassa parempi liikkuvuus.ei sen paineen päkiälle pitäs siirtyä sen kummemmin, vaikka asento oiski tosi levee. se ei oo niin kriittistä kyllä enää, jos jalkaterät kääntää noin paljon ulospäin. sama ku sumovedossa.
edelleen hieman epäilen sitä sun nilkkahommaa. laita vaikka kuva siitä ääripäästä. kyykkykengät on oikein hyvä apu tollasessa reilu hartialevysessä ja sitä kapeammissa kyykyissä. mikään pakko sitä tankoa ei selkään oo tiputtaa ja aina ne kaikki välitykset merkitsee kyykyssäkin. pelkkä nilkkojen liikkuvuus ei hyvää ja syvää kyykkyä estä. mikä sulle sitten olis se ideaali tapa tehdä voimantuottoo ajatellen on sitten eri asia, eikä munkaan telepaattiset kyvyt etänä riitä sitä selvittään. yli 30v mokomien kanssa kuitenki oon pähkäilly ja melkosen määrän erilaisia paljon rautaa liikuttavia kyykkyjä oon nähny.
ehdottomasti jos se liikkuvuustreeni sua mitenkään auttaa, jatkat sitä. säännöllisyys on siinäkin se avain. aika pienetki muutokset voi saada isoo hyvää aikaan.