Kuivattu jauheliha!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 20129
  • Aloitettu Aloitettu
Japadahoelle ym. sankareille jotka luulee et proteiinit katoo kuivauksessa, Mites mahdatte selittaa tuon paikallisen Beef Jerkyn ku nakyy olevan 80kcal ja 12g proteiinia/28g jerkya? Ei tossa oo kauheesti voinu proteiineja kadota. Eika taida kovin monessa tuorelihassakaan tossa suhteessa olla proteiineja, tuohan on jotain 45g/100g proteiinia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Joo, kuivaaminen on kyllä lihalle ihan pätevä valmistusmetodi. Lapin reissulla kannattaa tempaista mukaan kuivattua poroa. Etelä-eurooppalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu olennaisena osana kuivattu kinkku, kannattaa kokeilla italialaiset prosciuttot ja espanjalaiset serranot, myös ranskalaiset kuivaavat kinkkua pätevällä tavalla.

Mmm... ...lihaa...
 
Bongattu Beef Jerky -hylly Tampereella Turtolan Cittarissa. Sinne bisseosastolle se oli laitettu. Hyvää, mutta hintavaa. Vaan herkkuhan tuo on eikä ihan jokapäiväistä ruokaa juurikin hintansa takia.
 
Usva sanoi:
paljo oli pussin hinta?
Ite oon ostanut joskus: n.3,20e/50 grammaa! Ruttuset hinnat, mutta virossa n.2e /perpussi. REaL AmeRican:arvi: Dream....
 
Joo noi kuuluu Cittareiden valikoimaan eli jokaisesta sittarista pitäisi löytyä jostain juomaosaston lähettyviltä.
 
kas-vain sanoi:
Voi elämä sun logiikkaa.... Kerrotko nyt ihan vaikka rautalangasta vääntäen, että mihin se proteiini katoaa siellä uunissa? Käyttääkö uuni sen energiaksi? Itseasiassa kuivatus tekee siitä lihasta suhteessa painoon paljon proteiini rikkaamman.:david:

Totta. Laskennallisesti proteiinin suhteellinen osuus kasvaa, kun tuotteesta poistuu nesteitä ja rasvaa, mutta kysymyshän olikin siitä, onko esim. 6h uunissa kypsennetyssä jauhelihassa yhtä hyvä ravintoainekoostumus kuin käsittelemättömässä tuotteessa vai tuhoutuuko osa ravintoaineista. Voisin kuvitella, että jos esim. 200g jauhelihaa pidetään 200 asteisessa uunissa 12h niin siitä ei imeydy yhtä paljon proteiinia valmistuksen jälkeen kuin esim. 200g kevyesti pannulla kypsennetystä jauhelihasta... kai siellä nyt jonkinnäköisiä muutoksia tapahtuu solu/molekyyli/jotain sinnepäin -tasolla.

Fergus sanoi:
Japadahoelle ym. sankareille jotka luulee et proteiinit katoo kuivauksessa, Mites mahdatte selittaa tuon paikallisen Beef Jerkyn ku nakyy olevan 80kcal ja 12g proteiinia/28g jerkya? Ei tossa oo kauheesti voinu proteiineja kadota. Eika taida kovin monessa tuorelihassakaan tossa suhteessa olla proteiineja, tuohan on jotain 45g/100g proteiinia.

Todennäköisestihän valmistaja on laskenut nuo arvot juurikin sen mukaan, että ravintoaineet eivät tuhoudu kuivauksessa. Pussin kyljessähän saa lukea mitä vaan. Käytännössähän tuo tarkoittaa sitä, että kun esim. käsittelemättömässä paistijauhelihassa on 18g proteiinia sadassa grammassa niin kyseistä jauhelihaa pitää käsitellä siten, että jäljellä on 36g kuivattua jauhelihaa, jossa on 18g proteiinia. Käsittelemättömän tuotteen painosta on toisin sanoen hävinnyt käsittelyn aikana 64%, mutta proteiinit ovat säilyneet onneksi 100%:sesti elimistölle käyttökelpoisessa muodossa. (laskettu 50% proteiinipitoisuuden mukaan kun ei ole laskinta käsillä)

En muista mikä jenkkiohjelma oli kyseessä (ehkä 60 minutes), jossa tutkittiin valmiiden tuotteiden ravintoarvoja siten, että low-carb tuotteita vietiin laboratorioon tutkittavaksi, jotta nähdään pitävätkö lupaukset hiilareiden määrästä kutinsa, ja muistaakseni kyseinen valmiiden tuotteiden (esim. hampurilainen) ravintoarvojen selvittämisprosessi kesti laboratorio-oloissa n. 2 viikkoa. Helpompaa on laskea valmiin tuotteen pitoisuudet laskennallisesti :rolleyes:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom