Kouluruoka, silläkö elää?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja J..
  • Aloitettu Aloitettu
Jeesus vieköön, jos Vstaote haluaa bodailla tosissaan niin antaa mennä. Oikeestikko ootte sitä mieltä, että ihminen joka panostaa johonkin juttuun ns. 100 lasissa ei vaan mitenkään voi olla onnellinen ja tyytyväinen tilaansa? Varmaan Hulkkiakin vaan vituttaa kokoajan. Tai no kyllähän se kyykkytangon alla vituttaa, mutta toiset tykkää siitä että välillä pistää itsensä vittumaiseen tilanteeseen ja sen jälkeen nauttii kärsimyksen hedelmistä. Toiset taas on koko ajan sellaisessa relaxed-olotilassa. Useimmat varmaan harjottaa välimuotoa, mutta älkää nyt perkele teilatko erilaisia eläjiä.

Billmaier, kyllä Vstaotteella on jo perkeleelliset lihat alla :)

E: Tosin se voi olla totta, että ei ole käytännössä tarpeellista välttää kouluruokaa bulkilla. Silti, jos joku ajattelee että se on tarpeellista (vaikka ei olisikaan), niin vältelkööt sitten. Sellasta se elämä on.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Anteeksi offtopic, mutta mitä järkeä on noin nuorena olla dieetillä, varsinkin jos ei kilpaile? Eikö kannattaisi käyttää sekin aika lihasten hankkimiseen?
Itseasiassa kilpailen jo lähitulevaisuudessa.

Välitän ulkonäöstäni noin muutenkin, ja se alkaa väistämättä huonontua rasvan kerääntyessä. Naama pöhöttyy ja tietenkin myös koko keho alkaa näyttää paljon huonommalta. Itse arvostan paljon enemmän jätkää, jolla on 70kg lihasta ja joka on 10% rasvoissa, kuin henkilöä jolla on vaikkapa 80kg lihasta ja on selvästi yli 20% rasvoissa, sillä tämä ensimmäinen näyttää tietenkin ihan vitusti paremmalta ja on näin ollen kovemmassa kunnossa.

En ymmärrä sitä logiikkaa (joka tuntuu olevan pakkiksella kovin yleinen), että aloitetaan uusi bulkki jo kun dieetin jäljiltä aletaan näyttämään vasta taas ihmiseltä, eli siis hinkataan näillä bulkeilla ja dieeteillä jotain 18-28% väliä. Eikö elämä hymyilisi paljon paremmin, kun tämä "sahaaminen" tehtäisiin vaikkapa 8-15% rasvojen välillä? Tämä ei edes vaadi kuin sitä, että jaksetaan edes yhden kerran dieetata kunnolla, jonka jälkeen toi "hinkkausväli" pidettäisiin samana kuin muutenkin, mutta oltaisiin vain jatkuvasti kireämmässä kunnossa.


Btw, nyt kun vastailet niin miksi sä siis lämmität sen 4h aikaisemmin aamulla? Pointti?
Meidän koulussa ruokailu on 10.30. Lämmitän sen pihvin siis vain niinä päivinä, jolloin koulu alkaa kymmeneltä (kolme kertaa viikossa). Pihvi kerkeää siis jäähtyä vain tunnin.
 
Tonnikala on ok, mutta jauhelihapihvi ei?

Tonnikala JA jauheliha on ok. Kummassakaan ei mtn vikaa (paitsi sun mielestä tunan haju...) Ja joo, jos sä kannat jauhelihapihvit taskussa niin tonnikalaa sinne tuskin kannattaa mättää...
Ei se eväsrasia nyt niin paljoa huomiota vie ettet sitä voisi käyttää. Jos sulla on erityisruokavalio menossa (esim VHH) niin sillo meet sen mukaan ja reippaasti vaan.
 
Öö mitä helvettiä? Miten joku voi edes ajatella jotain noin vitun typerää? Siis se jauhelihapihvi on pienessä muovirasiassa (juuri sen kokoisessa, että vain se pihvi mahtuu sinne eikä mitään muuta), eikä mitenkään paljaana taskussa. Samalla tavalla mie sitä tunaakin käytin, eli ihan normaalisti pidin purkissa ja sitten avasin sen purkin vasta ruokapöydässä.

Omistan vain erään ison eväsrasian ja se kyllä herättää huomiota, kokeiltu on.
 
No aiemminhan sä selitit kuinka kuljetat jauhelihapihvit taskussa ja salakavalasti sujautat ne taskusta lautaselle koska eväsrasia herättää liikaa huomiota. Sitähän useampikin tässä on ihmetellyt että wtf...

Edit: No joo whatever. Syöt miten haluut.
 
Siis siinä viestissäni esitin tuon eväsrasiahomman aivan erillisenä asiana, joka ei liittynyt jauhelihapihveihin mitenkään. Se siis herättää huomiota, että ohitan koko ruokajonon (koska minulla on omat eväät) ja menen ensimmäisenä pöytään istumaan, ja minulla on vain yksi helvetin iso vihreä eväsrasia. Se taas ei herätä huomiota, että otan kouluruokaa ihan normaalisti ja sitten vain heitän sen jauhelihapihvin siihen lautaselle.
 
Itseasiassa kilpailen jo lähitulevaisuudessa.

Välitän ulkonäöstäni noin muutenkin, ja se alkaa väistämättä huonontua rasvan kerääntyessä. Naama pöhöttyy ja tietenkin myös koko keho alkaa näyttää paljon huonommalta. Itse arvostan paljon enemmän jätkää, jolla on 70kg lihasta ja joka on 10% rasvoissa, kuin henkilöä jolla on vaikkapa 80kg lihasta ja on selvästi yli 20% rasvoissa, sillä tämä ensimmäinen näyttää tietenkin ihan vitusti paremmalta ja on näin ollen kovemmassa kunnossa.

En ymmärrä sitä logiikkaa (joka tuntuu olevan pakkiksella kovin yleinen), että aloitetaan uusi bulkki jo kun dieetin jäljiltä aletaan näyttämään vasta taas ihmiseltä, eli siis hinkataan näillä bulkeilla ja dieeteillä jotain 18-28% väliä. Eikö elämä hymyilisi paljon paremmin, kun tämä "sahaaminen" tehtäisiin vaikkapa 8-15% rasvojen välillä? Tämä ei edes vaadi kuin sitä, että jaksetaan edes yhden kerran dieetata kunnolla, jonka jälkeen toi "hinkkausväli" pidettäisiin samana kuin muutenkin, mutta oltaisiin vain jatkuvasti kireämmässä kunnossa.


Meidän koulussa ruokailu on 10.30. Lämmitän sen pihvin siis vain niinä päivinä, jolloin koulu alkaa kymmeneltä (kolme kertaa viikossa). Pihvi kerkeää siis jäähtyä vain tunnin.


Pihvi jäähtyy "vain" tunnin? Johan se nyt on kylmää jo tossa tunnissa, taisiis taskulämmintä. Mulle on tosin ihan sama mitä syöt ja miten syöt, mutta eikö esim heradrinkki olis helpompi? jos herättää huomiota liikaa niin repun kanssa vessaan, vettä hanasta heran sekaa ja vetää siä vessassa sen naamariin. Jos ei siis jaksa selitellä mitä kiskoo
 
Kuten jo sanoin, niin koulumme ruokala on aika pieni ja jos sinne tulee 5min myöhässä, niin ei varmasti pääse istumaan enää kaverien kanssa samaan pöytään. Ja miksi vetäisin jotain pieruheraa jos on mahdollisuus parempaankin?

Oli se sitten vaikka miten naurettavaa, niin tähän asti ei ainakaan kukaan koulussamme ole jauhelihapihveille/tonnikaloilleni nauranut, joten hyvillä mielin syön niitä jatkossakin. :)
 
Itteä vähän ihmetyttää, että miksi koulut ylipäänsä tarjoavat näitä einespaskoja sun muita, kun määrärahoilla saisi oikeasti koottua ihan terveellisenkin aterian. Esimerkiksi seiti, perunat ja vihersalaatti tuskin maksavat liikaa ja ovat huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kalapuikot tai einespyörykät.
 
Pihvi jäähtyy "vain" tunnin? Johan se nyt on kylmää jo tossa tunnissa, taisiis taskulämmintä. Mulle on tosin ihan sama mitä syöt ja miten syöt, mutta eikö esim heradrinkki olis helpompi? jos herättää huomiota liikaa niin repun kanssa vessaan, vettä hanasta heran sekaa ja vetää siä vessassa sen naamariin. Jos ei siis jaksa selitellä mitä kiskoo

Näinhän ainakin minä olen heran kanssa menetellyt. Ei kehtaa mennä käytäville hörppimään :)
 
En ymmärrä ollenkaan näitä ohjeita (joita pakkiksessa annetaan joka käänteessä), että bulkilla pitäisi syödä mahdollisimman paljon hiilihydraatteja laadusta piittaamatta sekä juoda vitusti jotain rasvaista maitoa. Kun se tavoiteltava kalorimäärä otetaan mistä tahansa paskasta, niin lopputuloksena on vain rasvaa.

Kalori on kalori. Yleensä kaikki bodarit syö hirveitä määriä hiilihydraatteja, ja eiköhän ne tiedä mitä tekee. Treenaavan olisi hyvä ottaa hiilihydraateista se kaloriylijäämä, rasvaa hieman enemmän että suhteet pysyvät kohdillaan. Tuota rasvaista maitoa en itsekkään lähtisi tarkoituksella juomaan, mutta kevyttä maitoa menee itselläni ainakin paljon.

Sillä on merkitystä, mutta ei niin suurta kuin luullaan, kuinka nopeista hiilihydraateista se energia otetaan. Dieetillä on sata ja yksi muutakin perustetta syödä hitaita ja välttää nopeita, mutta ei massallakaan kannata ainakaan turhaan riskiä kasvattaa että se väkisin tulevä tuleva rasvan määrä vielä lisääntyisi, mutta edelleenkin kokonaiskalorit ratkaisevat putooko paino vai nouseeko se.

Herat muuten sekoittelen veden kanssa mustaan Ed-pulloon himassa, niin ei kukaan ihmettele.
 
Proteiini on ainut makroravinne joka kasvattaa lihasta. Hiilihydraatit eivät kasvata lihaksia ja rasva ei todellakaan kasvata lihaksia. (Lainattu suoraan Max-ot:n ruokaohjeista :D) Näin ollen on viisainta pitää se makroravinnejakauma myös bulkillakin vähintäänkin samana.
 
No ei kai tän pitäis huumoriketju olla, mut jotenkin tällästä tavallista perheenisää naurattaa niin pirusti. Mut ei siinä mitään kuljettakaa pihvinne kouluun vaikka povarissa, odotan innolla ku noin kovin asialle omistautuneet kaverit nousee lavalle. Suomen kehonrakennuksella on sittenkin tulevaisuutta!
 
Itteä vähän ihmetyttää, että miksi koulut ylipäänsä tarjoavat näitä einespaskoja sun muita, kun määrärahoilla saisi oikeasti koottua ihan terveellisenkin aterian. Esimerkiksi seiti, perunat ja vihersalaatti tuskin maksavat liikaa ja ovat huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kalapuikot tai einespyörykät.

Keittäjälle pitää maksaa palkkaa. Sei pitää paistaa ja perunat keittää, valmiille lasagnelle riittää lämmitys.

Heittäkää joku malliksi tieto koulunne oppilasmäärästä ja toisaalta keittäjien määrästä. Siitä voi arvioida paljonko käytetään työtä oppilasta kohti.
 
Lisäksi ihmisiä alkais kyllästyttää varmasti, jos joka päivä olisi sitä seitiä ja perunaa. Teinit taas vinkumassa täällä, alkaa ihan vituttaa.
 
Keittäjälle pitää maksaa palkkaa. Sei pitää paistaa ja perunat keittää, valmiille lasagnelle riittää lämmitys.

Heittäkää joku malliksi tieto koulunne oppilasmäärästä ja toisaalta keittäjien määrästä. Siitä voi arvioida paljonko käytetään työtä oppilasta kohti.

Oppilaita: 469
Keittäjiä: 7
 
Itseasiassa kilpailen jo lähitulevaisuudessa.

Välitän ulkonäöstäni noin muutenkin, ja se alkaa väistämättä huonontua rasvan kerääntyessä. Naama pöhöttyy ja tietenkin myös koko keho alkaa näyttää paljon huonommalta. Itse arvostan paljon enemmän jätkää, jolla on 70kg lihasta ja joka on 10% rasvoissa, kuin henkilöä jolla on vaikkapa 80kg lihasta ja on selvästi yli 20% rasvoissa, sillä tämä ensimmäinen näyttää tietenkin ihan vitusti paremmalta ja on näin ollen kovemmassa kunnossa.

En ymmärrä sitä logiikkaa (joka tuntuu olevan pakkiksella kovin yleinen), että aloitetaan uusi bulkki jo kun dieetin jäljiltä aletaan näyttämään vasta taas ihmiseltä, eli siis hinkataan näillä bulkeilla ja dieeteillä jotain 18-28% väliä. Eikö elämä hymyilisi paljon paremmin, kun tämä "sahaaminen" tehtäisiin vaikkapa 8-15% rasvojen välillä? Tämä ei edes vaadi kuin sitä, että jaksetaan edes yhden kerran dieetata kunnolla, jonka jälkeen toi "hinkkausväli" pidettäisiin samana kuin muutenkin, mutta oltaisiin vain jatkuvasti kireämmässä kunnossa.


Meidän koulussa ruokailu on 10.30. Lämmitän sen pihvin siis vain niinä päivinä, jolloin koulu alkaa kymmeneltä (kolme kertaa viikossa). Pihvi kerkeää siis jäähtyä vain tunnin.

Kyllä menee naurettavaksi kun oikein pihvit kannetaan mukana kouluun, eikö tuo sun bodaus mene pikkuisen yli, sä et ilmeisesti mieti muuta kuin lihaksia 24/7. Mites sitten kun alat olla 50-60v ja alat rapistua ja oot elämässäs saanut aikaa ne lihakset miettinyt 24/7 makroravinteita, no jokainen elää tyylillään, ymmärtäisin jos olisit pro, mutta helvetin naurettavaa kun amatööri vie homman aivan ultimaateihin mittasuhteisiin, eikö sulla ole elämässä mitää muuta kuin tuo bodaus ?
 
^ Sen verran täytyy Vstaotteen puolustukseksi kommentoida että vaikkakin jauhelihapihvit taskussa on harvinaisen hauska ajatus eikä kaikki varmaan niin äärimmäisyyksiin mene, niin toisaalta elämässä täytyy tehdä sitä mitä haluaa intohimoisesti. Mä kannustaisin siis toteuttamaan omia unelmiaan, ja mikäli se on hirveää hifistelyä ja bodymunkkeilua ja se tuottaa tekijälleen nautintoa ja toivottuja tuloksia niin anti mennä vaan.

Mitä tulee kuuskymppisiin rapistuviin äijiin, niin pakko todeta tähän väliin että ei välttämättä ole edessä sellainen. Entinen appiukkokin on nyt 60v ja penkkaa niin maan perkeleesti. Tulokset on sellaisia ettei monilla parikymppisilläkään (saati kaikilla vanhemmilla ja dropittaneillakaan) ole vastaavia, ja MM-kisoihin menossa :) Että jos mietitään meneekö elämä hukkaan bodaillessa, niin miksipä menisi sen enempää kuin sohvaperunanakaan maaten.

Mutta yleisenä kannanottona suosittelisin nuoria syömään ne kouluruokansa :thumbs:

Edit: Ja siihen että tulisi joskus PRO:ksi vaaditaan kovaa työtä jo ennen sitä ammattilaisuutta...
 

Suositut

Back
Ylös Bottom