- Liittynyt
- 8.4.2021
- Viestejä
- 15 494
Nyt menee ulkomuistista, mutta oliko se niin, että yli 70 vuotiaita ei oteta enää tehohoitoon. Hoidon rajuuden vuoksi.
Vai niin. Paha juttu jos täytti eilen 70 ja nyt on kova korona.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Nyt menee ulkomuistista, mutta oliko se niin, että yli 70 vuotiaita ei oteta enää tehohoitoon. Hoidon rajuuden vuoksi.
Tossa perehdytyksessä menee kuulemma jopa vuos. Sama ongelma oikeestaan millä puolella sairaahoitajilla vaan; ihmiset ei halua tehdä. Palkka suhteessa vastuuseen on kuulemma ihan paska.Sori, mä en oikein älyä vieläkään. Onko korona vienyt vanhat tehohoitajat vai miksi koulutukset eivät näy määrissä? Vai koulutettiinko niitä ja jätettiin homma kesken kun todettiin ettei kannata? Vai eikö vain ole mahdollista kouluttaa vuodessa? Toivottavasti Suomeen ei iske mikään pahempi tauti. Tämä homma ei oikein ole vakuuttanut itseä. Suomen sairaanhoitoon kyllä luotan ja pidän pätevänä, mutta hallituksen pandemian hoito ei kyllä vakuuta.
Ja kevään kokemuksen jälkeen osa hoitajista ei suostunut palaamaan tehohoitotyöhön. Osa väsyi ja osa kyllästyi (korvaukseksi lämmintä kättä)Niit koulutettiin. Koulutettiin satoja nopeessa aikataulussa. Siis tehohoidossa esimerkiks tarvitaan esim. kääntämään potilas. Kun kaikki piuhat on kiinni se ei oo iisi homma. Ja joo, oikeesti tarvitaan noin 5 henkilöä hoitamaan yhtä tehohoito potilasta. Se on erittäin raju hoitomuoto. Oisko kolmannes ei palaudu koskaan ''ennalleen''.(en halua pelotella ketään)
Ja kevään kokemuksen jälkeen osa hoitajista ei suostunut palaamaan tehohoitotyöhön. Osa väsyi ja osa kyllästyi (korvaukseksi lämmintä kättä)
Joku taho valaisi jonkun rakennuksen. Kyllä hoitajan mieltä lämmittää.En halua edes tietää hallituksen ratkaisua tähän ongelmaan hoitajapuolella...
Tuo on kyllä ongelma. Avokki koulutukseltaan sairaanhoitaja, mutta ei ole töissä sairaalassa vaan hieman vastaavassa paikassa. Monesti sanonut sille että itse en tuolla palkalla tekisi niitä hommia päivääkään. On kyllä sellainen ammatti missä palkat saisi nousta reilusti.Tossa perehdytyksessä menee kuulemma jopa vuos. Sama ongelma oikeestaan millä puolella sairaahoitajilla vaan; ihmiset ei halua tehdä. Palkka suhteessa vastuuseen on kuulemma ihan paska.
Hoitajat on palanu loppuun. Tää on varmaan vaan ollu se viimenen niitti korona aika- lähinnä 2020 kevät.
Muutama viesti tehohoitajalta; ''viikonloppu on juuri alkamassa ja usealla teholla puuttuu viikonlopusta hoitajia – hälytysrahaa voidaan tarjota seuraavan vuorokauden vuoroista, mutta ei edes vielä sunnuntain vuoroista. Keikkalaisia ei ole, omat eivät enää jaksa tehdä ylimääräistä. 4/5''
Myöskään oman hoidettavan läheltä ei kuulemma saa poistua ku hetkeks.
Vtu kun mä en löydä hus:in tiedotustilaisuutta jossa oli mukana tehohoitaja puhumassa työstä.
katso liitettä 227913
![]()
Teho-osaston hoitajat paljastavat – tällaista hoitoa koronan saanut voi Suomessa kovimmillaan saada
Tehohoito on raskas hoitomuoto ja vaatii potilaalta paljon. Sillä ostetaan aikaa.www.is.fi
Kyllä tuossa katsotaan myös kokonaistilannetta eikä ainoastaan syntymäpäivää, koska fyysisessä kunnossa ja yleisessä terveydentilassa on niin paljon yksilöllistä eroa.Nyt menee ulkomuistista, mutta oliko se niin, että yli 70 vuotiaita ei oteta enää tehohoitoon. Hoidon rajuuden vuoksi.
En ole Stadissa kokenut mitään pahaa, edes katsetta.Tuleeko siellä stadissa paljon porukkaa kadulla vittuilemaan, jos ei ole maskia? Täällä kehäkolmosen ulkopuolella ei kyllä moista ole.
Onko siellä ollu vajetta jo ennen tätä koronaa, vai onko porukka häippässy tän takia?Omalla työpaikalla on nyt parilla osastolla toiminnan supistamista henkilöstövajeen vuoksi. Sairaanhoitajia ei vaan riitä tarpeeksi.
Onkos se tosiaan noin suoraviivaista, että ellei verestä mitattu D-vitamiinitaso ole erityisen korkea, ei maksakaan voi ottaa damagea?Tuokin on niin yksilöllistä. Tärkeintä olisi mittauttaa omat tasot ja sen mukaan mennä. Suurilla annostuksilla toisille ok ja toiset myrkyttää itsensä. D-vitamiinin liikasaanti rasittaa maksaa.
Kuusiko se raja on? Minkäs verran siellä Säätytalolla on tämän tästä pullaa syömässä kerrallaan?Kokoontumisvapaus.
En tiedä. Mutta nyt tosiaan ilmoitettu henkilöstövaje supistetun toiminnan syyksi.Onko siellä ollu vajetta jo ennen tätä koronaa, vai onko porukka häippässy tän takia?
No eihän se noin mene. Kyllähän se maksa voi kuormittua kaikesta muustakin ja esim. d-vitamiinilisä pienelläkin annostuksella on pahasta. Riippuu yksilön maksan tilasta ja muista kuormitteista(alkoholi, särkylääkkeet jne.)Onkos se tosiaan noin suoraviivaista, että ellei verestä mitattu D-vitamiinitaso ole erityisen korkea, ei maksakaan voi ottaa damagea?
No eihän se noin mene. Kyllähän se maksa voi kuormittua kaikesta muustakin ja esim. d-vitamiinilisä pienelläkin annostuksella on pahasta. Riippuu yksilön maksan tilasta ja muista kuormitteista(alkoholi, särkylääkkeet jne.)
P.s. en ole ammattilainen...
Ei sekään ihan eettistä puuhaa ole, jos asetetaan suositukset sille tasolle, ettei niihin käytännössä pääse kuin pillereitä popsimalla. Mitenköhän kauan siinäkin menisi, kun tietty osa kansasta "herää" ja alkaa messuamaan kuinka hyvin ilman d-vitamiinilisiäkin pystyy elämäänEi ole pahasta jos määrät tosiaan talvella kohtuulliset 50-100 ja kesällä sitten vähentää vaikka 20-50 riippuen miten ulkoilee.
Ihan kuin joku d-vitamiini oikeasti voisi aiheuttaa jotain ongelmia kun puhutaan näistä määristä? Ei todellakaan varsinkaan suomessa missä aurinko paistaa melko huonosti keskimäärin vuoden aikana. Kalasta saa jonkin verran mutta sekin vaihtelee paljon eikä aiheuta vaaratekijöitä vaikka pari kertaa viikossa söisi.
Joskus näitä katselin läpi ja muistan että se yliannostus tästä d-vitamiinista vaati todella isoa määrää mitä tuskin kukaan ottaa ainakaan vahingossa.
Ei sekään ihan eettistä puuhaa ole, jos asetetaan suositukset sille tasolle, ettei niihin käytännössä pääse kuin pillereitä popsimalla.