Koronavirus, COVID-19

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 43228
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL

Rokotepassi?

  • Kyllä

    Votes: 88 27,4%
  • Ei

    Votes: 233 72,6%

  • Total voters
    321
Ensinäkin yhdelläkään yksityisellä toimijalla Suomessa ei ole AINUTTAKAAN tehohoitopaikkaa, joten paikkamäärät on siinä mitä julkisuudessakin on kerrottu. Paniikin lietsomisesta sinällään olen täysin samaa mieltä, että se on aivan turhaa ja kuolleisuus naurettavan alhainen median huutoon verrattuna.
Tehohoidossa ei ole paljoa Covidpotilaita, mutta ongelma onkin siinä että on aivan vitusti muita potilasryhmiä, jotka täyttää teho-osastot. Keväällä muita potilaita oli puolet normaalista, joten resursseja ja tilaa oli. Vaikka kaikilla muilla yliopistosairaaloiden erityisvastuualueilla Covidpotilaat teholta loistaa poissaololla, on ongelma siinä että HUS alueen ruuhkautuminen vie paikan esim. elinsiirtopotilailta, joita ei hoideta muualla kuin vain Meilahdessa.

Toinen ongelma on se, että kukaan ei tunnu ymmärtävän sitä, että vaikka paikkoja olisi, ei ole hoitajia. Keväällä perehdytetyt ei enää tullutkaan takaisin kun heidät siirrettiin jostain AIVAN TÄYSIN POIKKEAVASTA työstä teho-osastolle parin päivän perehdytyksellä. Nämä ihmiset oli aivan paniikissa jokaisen työpäivänsä siitä tekevätkö he hoitovirheen ja tappavat oman potilaansa. Normaalisti vaatii vähintään 6kk että osaa edes perusteet itsenäiseen työskentelyyn todella vaativassa ympäristössä.
Itseä ei myöskään voisi vittuakaan vähempää kiinnostaa joustaa työnantajan suuntaan kun arvostus työntekijää kohtaan on nolla. Julkiset kiitospuheet ei lämmitä, palkankorotus lämmittää. Hoitakoot itse paskansa jonka on aiheuttanut.
Ja kolmas asia on, että ei varmaan ole tarkoituskaan saada niitä osastoja täyteen, vaan jos tilanne pysyy tällaisena niin hyvä niin. Joku lääkäri jossain sano, en muista kuka ja missä, että se parin viikon teho-hoitojakso ei ole mikään puistossa vietetty piknik vaan monille jää siitä elinikäsiä ongelmia jotka taas maksaa yhteiskunnalla melkosesti.
 
Kun kattoo tilastoja ja faktoja niin ei näis toimis oo mitää järkeä. Moni asiantuntijakin on sanonu niin ja Miks käytetään PCR testiä jota ei oo suunniteltu viruksen havaitsemiseen joka antaa vääriä positiivisia esim: Coca colasta löydetty positiivinen corona testi. Ja joka laittanu omasta koirasta näytteen sinne ja seki oli positiivinen.
 
Kun kattoo tilastoja ja faktoja niin ei näis toimis oo mitää järkeä. Moni asiantuntijakin on sanonu niin ja Miks käytetään PCR testiä jota ei oo suunniteltu viruksen havaitsemiseen joka antaa vääriä positiivisia esim: Coca colasta löydetty positiivinen corona testi. Ja joka laittanu omasta koirasta näytteen sinne ja seki oli positiivinen.
ei tainnu olla ce merkattu ja oli kotitesti pikatesti käsittääkseni. paljon jää myös oikeita positiivisia saamatta kii, kun se on suht tiukka se aikaväli jolloin testi näyttää posia.

edit, imo väärät negat on suurempi ongelma kun väärät posit.
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Saako pientä referaattia kun ei jaksais kuunnella sitä.
Hyvin lievä oli ollut Rennellä kuten tuntemillaan koronisteilla. Normioloissa ei olisi välttämättä edes laittanu treenejä tauolle mutta nyt hoiti karanteenin kuten pitää. Oli sanottu että 3kk pitäis ainakin olla immuniteetti ja sinä aikana ei kannata mennä testiin koska näyttäis kuitenkin punaista vielä. Mutta tartuttaa ei pitäis voida. Kantsii kuunnella, ihan mielenkiintoista settiä. Alkaa n. 12min. kohdalla keskustelu koronasta. Teemu oli altistunut, ei sairastunut.
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Mutta 10 koronapotilasta mahtuu hyvin sinne 10-paikkaiseen tehohoitohuoneeseen.

Hetkinen.

Perus osastoilla, joilla mie oon vieraillu, huoneessa on kaks tai joskus kolme potilasta. Synnytyssalissa vain yks synnyttäjä. Oikeestiko teholla on kymmenen samassa nipussa?
En mä tiä, kunhan heitin tuollaisen luvun. Voihan ne olla yksittäishuoneita? Joku viisas kertonee.
 
Sanokaa ettei tää pidä paikkaansa?

Pandemian lähi- ja etäopetuskysymyksen ratkaisut näyttävät pitkittäisseurannassa nojaavan osin virheellisiin käännöksiin kansainvälisistä koulutustutkimuksista. Päättäjien epidemiologinen osaaminen ei – tuettunakaan – näytä riittävän akateemisen tutkimuksen koulutustermien tuntemukseen.

Valtioneuvoston asiantuntijoiden, OKM:n, THL:n, STM:n ja HUS-alueen suositukset ja (viranomaisten) lähikoulupäätökset nojaavat käsitykseen, etteivät peruskoululaiset tartuta tai sairasta kuten vanhemmat. Viimeksi 11.-12.12.2020 THL:n tutkimusprofessori M. Peltonen julkaisi asiasta pitkähkön Twitter-ketjun, jolla hän perusteli ymmärrystään kouluista.

Pandemian torjunnassa oleellisinta on ymmärtää, että Suomessa ja Ruotsissa on peruskoulu, joka anglosaksisen termistön mukaan kattaa sekä “primary school” (perusopetuksen alaluokat) että “secondary school” (perusopetuksen yläluokat, joskus eritellymmin ”lower secondary school”). Lukio puolestaan on euroopppalaisessa tutkimuskirjallisuudessa usein “upper secondary school”, mutta amerikkalaisittain “High School “.

Kansainvälisesti on osoitettu, että primary school-ikäiset (peruskoulun alaluokkalaiset) oireilevat ja ilmeisimmin tartuttavat koronaa vähemmän kuin aikuiset. Yhtä selkeäksi on tullut, että secondary school (yläluokkalaiset) tartuttavat koronaa aikuisten tapaan – kuten tutkimukset mm. Kiinasta, Israelista, Saksasta, Iso-Britanniasta, Australiasta, Yhdysvalloista ja tuoreeltaan Itävallasta osoittavat. Suomessa asiaa on tulkittu niin, että lukiolaiset ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat (ns. toinen aste) tartuttavat kuten kansainväliset tutkimukset kertovat. YLE on uutisoinut samaa. Tulkintaa ei ole helpottanut, että epidemiologiset tutkijatkin käyttävät termejä sekavasti. Kouluasteiden nimien sijaan Suomessa tulisikin tarkastella tartuttajien ikää. Tukholmassa tehtiin (11.12.2020) päätös siirtää perusopetuksen yläluokat etäopetukseen.

Vaasa, Uusikaupunki ja Turku ovat kuitenkin olleet rajoitustoimissaan kielitietoisempia kuin muut. Pk-seudulla tutkimusten terminologiseen harhaan liitetään viranomaislausunnoissa etäopetuksen riskit syrjäytymistekijöinä – ilman julkaistua tutkimusnäyttöä. Turun yliopistolla olisi kuntakohtainen peruskoululaisten hyvinvointikyselyn materiaali 2020, mutta sitä ei ole annettu julkisuuteen. Ennakkotiedot keväältä olivat nykyisestä informaatiosta poikkeavia: noin 4 000 oppilasta oli saavuttamattomissa (Liiten, 14.5.2020, HS). Määrä oli AVI-oppilashuoltoraportin ja koulutuksenjärjestäjien mukaan suunnilleen sama kuin normaalina lähiopetusvuonna (OKM 2.6.2020). Oppilaista 60% ilmoitti tehneensä kevään 2020 etäjaksolla kaikki tehtävät ja 35 % lähes kaikki. Motivaatio-ongelmien ja turvattomuuden yhteyttä on syytä selvittää laajemmin kuin tähän asti.

Tutkimusprofessori Peltosen lisäksi kansainvälisen termistön tulkkina on toiminut mm. VNK:n koronatutkimuksen tiedoteasiantuntija ja suomentaja, Tampereen yliopiston professori Vainikainen. Hän tiivisti VNK:n tutkimuskatsaukseen (4/2020) tutkimusta Ruotsin ”yläasteen” oppilaiden etäopetuskokemuksista. Kyse oli kuitenkin lukiolaisista – ja myös – perusopetuksen aineenopettajien oppilaista. Hän myönsi sähköpostitse epätarkkuuden, joka johtui hänen mukaansa kiireestä. Suomenkielinen VNK:n esitys jäi silti lukijaa harhaanjohtavaksi.

Jos hallituksen, ministeriön, Opetushallituksen ja alueellisten viranomaisten koulupolitiikka nojaa virheellisiin tutkimuskäännöksiin, on asiantuntijat vaihdettava. HUS-alueen koronaa ei saada kuriin, ennen kuin kansainvälisten tutkimuksien noteeraamat yläkouluikäiset (13-16 v.) saadaan pienempiin ”kupliin” kehnosti ilmastoiduissa koulurakennuksissa. Keinoja on. Vuorottelu etä- ja lähikuplissa on kätevää toteuttaa niin, että erityistä tukea saavien arki on ensisijaisesti kontaktiopetusta. Ruotsin kevään 2020 kokema laadukkaiden opettajien pula on jo Suomessakin todellisuutta: Duunitorilla oli 10.12.2020 avoinna 211 pääkaupunkiseudun pidempää opetusalan sijaisuutta, joista 84 oli tullut hakuun neljässä päivässä. Kevätkauden prognoosi on heikko opetushenkilöstön laadun kannalta.

JK. Ruotsin epäonnistuneesta kevään 2020 kouluratkaisusta seurauksineen, ks. tutkimuslinkki. Saman linkin kirjallisuusviitteissä on koulusulkemisten (school closures) vaikutuksia ja tapoja – ja motivaatiota – avaava osio viitteineen/heinäkuu 2020.

[Kursiiviosio lisätty 12.12.2020, lähde: The Local, Sweden @thelocalsweden 11.12.2020]


Kirjallisuutta:

Loima, J: Socio-educational Policies and Covid-19 – A Case Study on Finland and Sweden in the Spring 2020, https://www.journals.aiac.org.au/index.php/IJELS/article/view/6201

DOI: http://dx.doi.org/10.7575/aiac.ijels.v.8n.3p.59

 
Viimeksi muokattu:
Vähän toisenlaista näkökulmaa täällä(kin) vallitseviin mielipiteisiin. On ollut kyllä hurjaa tajuta kuinka huonosti ihmiset ymmärtävät näiden nykyisten toimien seurauksia, jotka niistä täysin vääjäämättä seuraavat.

Timpe Ahonen:
Koronasta, sen aiheuttamista suluista ja rajoituksista tulee seuraamaan se, että pienet ja keskisuuret yrittäjät joutuvat lopettamaan toimintansa. Ravintolat, elokuvateatterit, kahvilat, teatterit, urheiluseurat ja niin edelleen. Pienet yrittäjät ovat erittäin haavoittuvaisia, koska monet yritykset elävät kädestä suuhun. Kevään sulut aiheuttivat maailmanlaajuisesti järjettömän määrän taloudellista tuhoa ja vaikka omaa alaa eivät rajoitukset suoranaisesti koskisikaan, taloudellisen tuhon ketjureaktio tulee näkymään kaikkialla.

Suomessa vienti putosi 20%, työttömyys lisääntyi yli sadalla tuhannella ja velkaa otettiin 20 miljardia euroa lisää. Kaikki tämä tehtiin "pandemian" takia, joka jättää käytännössä kaikki maapallon alle 70-vuotiaat sataprosenttisesti henkiin. Samaan aikaan "hämmästyttävästi" influenssa on kadonnut maapallolta kokonaan ja on vaikeaa löytää keuhkokuumeeseen ja syöpään kuolleiden tilastoja (ja niiden ilmiselvää äkillistä putoamista). Näin on pakko olla, koska korona ei ole nostanut kokonaiskuolleisuutta käytännössä missään. Se ei ole tappanut edes yhtä paljon, kuin tuberkuloosi tappaa vuosittain maailmassa. Suomessa kuolee liukastumisiin ja tuolilta putoamisiinkin tuplasti enemmän ihmisiä.
‍‍
Eilen Iltalehti kirjoitti lööpissään, että "hoitajat musertuvat työtaakkansa alle". Siis kun viidestä sadasta tehohoitopaikasta 26 on käytössä, niin "systeemi on romahtamaisillaan"? Olenko minä ainoa, joka piti sitäkin uutista aivan järjettömänä?
‍‍
Mitä siis tapahtuu, kun pienyrittäjät kuolevat? Tietysti sitä, että isot ylikansalliset korporaattisiat saavat markkinat entistä tiukemmin haltuunsa. Eli rikkaat rikastuvat, suuret suurenevat ja vastaavasti pienet katoavat ja köyhät köyhtyvät. Esimerkiksi Amazon.comin Jeff Bezosin omaisuus on kasvanut 48 miljardilla, Microsoftin Steve Ballmer rikastui 15,7 miljardilla ja niin edelleen. Vasemmisto paheksuu hurskaasti "tuloerojen kasvua", vaikka parhaillaan juuri kannattaa historian suurinta omaisuuden uusjakoa. Eli vanhaa työväenaatetta on tässä allekirjoittaneellakin ollut jo kauan ikävä.
‍‍
Jossain vaiheessa asuntomarkkinoilla tulee tapahtumaan hirveitä. Suomalaisilla on noin sata miljardia asuntovelkaa ja siihen yhtiövelat päälle. Kun ihmisiltä menevät yritykset alta, sen jälkeen ei lyhennellä mitään. "Pandemiaa" on viimeaikaisista uutisista päätellen tarkoitus jatkaa vielä vuosia, niin että yksityinen sektori saadaan lopullisesti tuhottua. The Great Reset ei ole mitään tinahattuilua, se suunnitelma on jo IMF:n sivustollakin. Itselleni tämä näyttäisi tarkoitukselliselta talousterrorismilta ja jopa oikeistolaisesti ajattelevana ihmisenä olen pöyristynyt siitä, mitä seurauksia tällä tulee olemaan kaikkein köyhimmille. Suurin osa ihmisistä ei ymmärrä kokonaisuuksia. Tai sitä, miten viennin ja kotimarkkinoiden yksityisen sektorin romahdus tulee tulonsiirtoihin vaikuttamaan.
‍‍
Kun katsotte taloushistoriaa, voitte lukea että rahasuvut ostivat esimerkiksi saksalaisen keskiluokan omaisuuden pilkkahinnalla itselleen 1929 laman jälkeen, josta sitten seurasivat aikanaan melko isot kovapanosammunnat. Ihan samat rahasuvut ovat siellä edelleen vallassa ja omaisuuden uusjakohan tässä on täysin ilmiselvästi tekeillä. Koronakuolleisuus on erittäin pientä ja se koskettaa vain niitä ihmisiä, jotka olisivat aikaisemmin kuolleet keuhkokuumeeseen tai influenssaan. Jokainen täyspäinen tajuaa, että tässä on mittakaava aivan metsässä.
‍‍
Kirjoitin samat asiat jo Maaliskussa. Minä olen omillani toimeentuleva kaveri ja sijoittajana voisin jopa hyötyä rommauksesta. Mutta en puhu itseni puolesta, en tarvitse enää muuta kuin terveyttä loppuelämäkseni. Olen kuitenkin yrittäjänä ja yrittäjäperheen lapsena aidosti huolissani suomalaisista yrityksistä.
‍‍
Pyydän uudelleen, että Suomesta löytyisi sen verran järkeä, että suojattaisiin vanhukset ja riskiryhmät ja annetaan lopun yhteiskunnan jatkaa normaalisti toimintaansa. Veikko Vallin on kuulemma ainoa kansanedustaja, joka on uskaltanut edes puolella sanalla kritisoida tätä mielipuolisuutta. Se on todella surullista. Valmistellaan totalitaristista "valmiuslakia" sen takia, että 26 ihmistä on Suomessa tehohoidossa? Maassa, jossa edellisenä tilastovuonna kuoli 54 TUHATTA IHMISTÄ! Eihän siinä ole mitään järjen HÄIVÄÄ!
‍‍
Perussuomalaisten Arja Juvonen ja kokoomuksen Mia Laiho ja Antti Häkkänen vaativat eilen maskipakkoa, vaikka maskien käytöstä ei näyttäisi olevan mitään hyötyä. Espanjassa, Ranskassa ja Italiassa virus leviää nopeammin kuin missään muualla (maskipakosta huolimatta... tai ehkä jopa sen takia). Se on täysin kiistämätön fakta... sikäli kun faktat, tiede ja järki enää mitään roolia tässä psykoosissa enää näyttelevät. Miksi STM:n, lääkäreiden ja tiedemiesten keväisistä tutkimuksista (jotka todistivat maskien hyödyttömyyden) tuli yhtäkkiä "väärää tiedettä"? Keskitetysti omistettu roskalehdistökö (ja heidän luomansa hysteria ja tarve kontrolloida ihmisiä erilaisten uusien lakien voimallako) nykyään on päätöksenteon pohjana?
‍‍
Kuka on ensimmäinen kansanedustaja, joka nousisi puolustamaan suomalaista pienyrittäjää korporativismia, fasismia ja kleptokratiaa vastaan? Tässä ovat myös monet perusoikeudet vaakalaudalla. Lupaan järjestää hänelle seuraavissa eduskuntavaaleissa paljon ääniä.
https://www.theguardian.com/…/covid-19-crisis-boosts-the…
 

Tuolta löytyy hieman tietoa mitä ja mikä tehohoito on. Siellä on myös luettelo tehohoitopaikoista.

Eli siellä paikkoja vie myös sydänleikatut, elinsiirtopotilaat, kolaripotilaat, jne... ei kaikki paikat ole vapaina koronapotilaita varten.
Muttakun mimimitä?Ne vanhat ja sairaathan on jo valmiiksi sairaaloissa ja hoivakodeissa? Ei kait ne mitään lisäpaikkoja vie? Kyllä leijonat tietää, eiku baarit ja yökerhot heti auki rajoitukset pois.
 
tuolla videollahan nämä aika kivasti tuli esiin:

salaliittoteorioihin uskominen.
👉 Ns. Niukkuuden psykologia
Kriisiaikoina ryhmien väliset ristiriidat kasvavat. Jotta selviäisimme hengissä, on tiedonkäsittelymme kuormituksen keskellä herkkä huomaamaan uhkia ja tulkitsemaan uhkaavaksi sellaisiakin asioita, jotka eivät sitä todellisuudessa ole. Tämä pätee myös siihen, että toisia ihmisiä ja heidän ajatteluaan pidetään uhkana. Vahvistetaan ryhmähenkeä: "Jos toisille käy huonosti, me ainakin jäämme henkiin."

👉 Tunteet
Epävarmuuden, pelon ja huolten keskellä kaipaamme varmuutta ja logiikkaa, joka kertoo miksi asiat menevät kuten menevät. Salaliittoteoriat tarjoavat joillekin näitä. Tieteelliseen tietoon uskominen taas pakottaa sietämään sitä, ettei monimutkaisiin ilmiöihin ole yksinkertaisia vastauksia ja vastaukset voivat muuttua tieteen kehittyessä.

👉 Sosiaalipsykologiset perustarpeet
Meillä on tarve tulla nähdyksi ja kuulua samanmielisten joukkoon. Salaliittoteoriat vetävät tutkijoiden mukaan puoleensa heitä, jotka kokevat ulkopuolisuutta yhteiskunnassa. Voi syntyä kokemus siitä, että paitsi kuulutaan yhteen, myös omataan yhdessä erityistä tietoa.

❓Mitä tehdä?
Tieteellisen tiedon avulla väitteleminen toisin ajattelevien kanssa toimii huonosti. Järkeen vetoaminen ei korjaa asenteita ja ennakkoluuloja. Faktat valuvat kuin vesi hanhen selästä jos henkilö ei samastu ihmisryhmään, joka faktoja kertoo. Tiedonkäsittelymme on valikoivaa. Huomaamme, uskomme ja muistamme helpommin aiempia tietokäsityksiämme vastaavia asioita. Salaliittoteorioiden vetovoima syntyy perustavista tunteista, tarpeista ja samastumisesta. Ilman näihin vaikuttamista vetovoima ei vähenee.

Postauksessa hyödynnettyjä teorialähteitä:
Sherif: Realistisen konfliktin teoria
Tajfel&Turner: Sosiaalisen identiteetin teoria
Festinger: Kognitiivisen dissonanssin teoria
Tutkimuskirjallisuutta:
Whitson ym (2015). The emotional roots of conspiratorial perceptions, system justification, and belief in the paranormal. Journal of Experimental Social Psychology 56, 89-95.
Graeupner & Coman (2016).The dark side of meaning-making: How social exclusion leads to superstitious thinking. Journal of Experimental Social Psychology 69, 218-222.
Ecker ym (2014). Correcting misinformation. A challenge for education and cognitive science. MIT Press.
Forsyth, D. R. (2020). Group-level resistance to health mandates during the COVID-19 pandemic: A groupthink approach. Group Dynamics: Theory, Research, and Practice, 24(3), 139-152.

Suosituksia noudatetaan todennäköisimmin, kun se koetaan helpoksi, heti toimivaksi ja sen katsotaan aidosti vaikuttavan uhkaan. Jos se tuntuu hankalalta, uhka abstraktilta tai joudumme luopumaan jostain sillä hetkellä tärkeämmästä, lipsumme helposti. Terveys on monelle tärkeä arvo, mutta sen mukaan toimiminen on huomattu yllättävän vaikeaksi jo aiemmin, kun on erilaisilla ohjelmilla yritetty vaikuttaa ihmisten terveyskäyttäytymiseen.
 
Riittää kun katsoo Ruottia lähtivät ilman rajoituksia liikenteeseen ja nyt tilanne siellä pahempi ja rajoitukset isompia mitä meillä, ei ole parempi tie se.
Mitä oikein mahdat nähdä, kun katsot ruotsin tilannetta?
Ivor Gummins vääntää lähes rautalangasta ruotsin "tilanteen".

PS: kaikki mitä mediasta näet/kuulet, ei ole vältämättä totta.

Viimeinen kommentti Ruotsin virustilanteesta -Todellisuuden ymmärtäminen!​


 
Back
Ylös Bottom