Koronavirus, COVID-19

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 43228
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%

Rokotepassi?

  • Kyllä

    Votes: 88 27,4%
  • Ei

    Votes: 233 72,6%

  • Total voters
    321
IMG-20220112-WA0023-01.jpeg

Ihan vain muistin virkistykseksi, esimerkiksi @julliboy
 
Niin siis tuossa Tekniikan maailman linkkaamassa tiedotustilaisuudessa sanottiin, että tehosteet pitäis ajottaa flunssakausiin, kuten influenssarokotteet. Tehosteita voidaan nykyisellä mallilla antaa kerran tai kahdesti, mut sen jälkeen pitäis keksiä muita lähestymistapoja. Kausiin painottuvista tehosteista ei sanottu mitään negatiivista.
Repeat booster doses every four months could eventually weaken the immune response and tire out people, according to the European Medicines Agency. Instead, countries should leave more time between booster programs and tie them to the onset of the cold season in each hemisphere, following the blueprint set out by influenza vaccination strategies, the agency said.
Tilaisuudessa puhuttiin myös siitä, että E-Afrikasta saadun datan ja kokemustiedon perusteella kaksi rokotetta ehkäisee tehokkaasti vakaa tautimuotoa.

En jaksanu lukea kaikkia kahtakymmentä sivua maanantain jälkeen, mut siis kai te, jotka kirjoititte "immuunijärjestelmän tuhoutumisesta," uskotte myös nämä muut tuossa kolmen vartin tiedotustilaisuudessa kerrotut asiat, ettekä pelkästään yhtä klikkiotsikkoon hakeutunutta asiayhteydestä irrotettua lausuntoa, joka perustui lähinnä asiantuntijan akateemiseen arvaukseen?

Jälleen kerran ollaan tieteen luonteen ytimessä: tieto muuttuu jatkuvasti ja sen myötä strategiat.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jos koronapassia suosittelee, niin mun mielestä siitä pitäis silloin olla vakuuttavaa tutkimusnäyttöä, että se oikeasti toimii. Tällä hetkellä tietääkseni sitä näyttöä ei ole.
Ei sitä suosittele muut kuin poliittisen narratiivin edustajat. Kannattaa muistaa että sen alkuperäinen idea Ei ole ollut viruksen ehkäisy, vaan digitaalisen pisteytysjärjestelmän luominen.
 
Ei tästä oo varmaan kahta vuorokauttakaan, onko edes yhtä, kun täälä ketjussa joku yritti väittää tuon lääkärin ajatuksia vastaavaia puheita tuulesta temmatuiks ja vailla mitään totuuspohjaa. Ei kiinnosta etsiä sitä viestiä, mutta toivottavasti kirjottaja tunnistaa itsensä ja alkaa eheytyä järkensä puolesta.
Vatasen ketjussa, mutta ilmesesti siivottu pois.
 

HS:n lähteet: Hallitus valmistelee poikkeusolojen toteamista ja valmiuslain käyttöönottoa​

Valmiuslain käyttöönoton tarkoituksena olisi tarvittaessa terveydenhuollon toiminnan turvaaminen, ei uusien rajoitusten asettaminen. Hallitus ei ole tehnyt asiasta päätöksiä.


Koronapotilasta hoidettiin Seinäjoen keskussairaalassa joulukuussa. Tammikuussa epidemia on Suomessa pahentunut edelleen. KUVA: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
Teemu Muhonen HS, Petri Sajari HS

20:50
HALLITUS valmistelee poikkeusolojen toteamista ja valmiuslain käyttöönottoa, kertovat useat toisistaan riippumattomat lähteet Helsingin Sanomille. Hallitus voi todeta poikkeusolot yhdessä tasavallan presidentin kanssa, jonka jälkeen se voi eduskunnan suostumuksella ottaa käyttöön valmiuslaissa säädettyjä toimivaltuuksia.

Päätöksiä poikkeusolojen toteamisesta ja valmiuslain käyttöönotosta ei ole tehty. Hallituksen koronaministerityöryhmä käsittelee asiaa mahdollisesti tämän viikon lopulla tai ensi viikolla.


Valmiuslain käyttöönoton tarkoituksena olisi alkuvaiheessa sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan turvaaminen eikä uusien rajoitusten käyttöönotto. Koronavirustartuntojen takia työvoimasta on paikoittain pulaa paitsi terveydenhuollossa myös vanhustenhoidossa. Hallitus voi joutua turvautumaan valmiuslakiin, jos sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitus kasvaa edelleen.


HALLITUS valmistautuu ottamaan tarvittaessa käyttöön ainakin valmiuslain pykälät 86 ja 88. Pykälän 86 nojalla sosiaali- ja terveysministeriö ja aluehallintovirastot voivat määrätä kunnallisia ja yksityisiä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajia muuttamaan laajasti toimintaansa.

Pykälän 88 nojalla kunnille voidaan myöntää oikeus poiketa terveydenhuollon kiireettömän hoidon määräjoista, jos se on välttämätöntä kiireellisen hoidon järjestämiseksi.

Valmisteluun osallistuvat useat ministeriöt, mutta sosiaali- ja terveysministeriöllä on siinä keskeinen asema. Myös muita ministeriöitä on pyydetty arvioimaan, onko niiden mielestä joillekin valmiuslaissa säädetyille toimivaltuuksille tarvetta.


Valmiuslain pykälät 86 ja 88 olivat käytössä ensimmäisen kerran keväällä 2020 ja toisen kerran keväällä 2021.


VALMIUSLAISSA säädettyjä toimivaltuuksia voidaan käyttää vain, jos viranomaisten tavanomaiset toimivaltuudet eivät ole riittäviä. Lisäksi toimien on oltava välttämättömiä ja oikeasuhtaisia valmiuslain tarkoituksen saavuttamiseksi.

Valmiuslain tarkoituksena on poikkeusoloissa suojata väestöä sekä turvata sen toimeentulo ja maan talouselämä, ylläpitää oikeusjärjestystä, perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia sekä turvata valtakunnan alueellinen koskemattomuus ja itsenäisyys.


Valmiuslakiin on kirjoitettu kolmiportainen perus- ja ihmisoikeuksien suoja: poikkeusolojen toteaminen, käyttöönottoasetus ja tarvittaessa soveltamisasetus.


POIKKEUSOLOT toteaa valtioneuvosto yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa. Sen jälkeen valtioneuvosto antaa eduskunnalle valmiuslain käyttöönottoasetukset siitä, mitä valmiuslain toimivaltuuksia se haluaisi alkaa käyttää ja soveltaa.

Ensiksi eduskunta päättää, saako valtioneuvoston esittämä valmiuslain käyttöönottoasetus jäädä voimaan vai onko se kumottava osittain tai kokonaan ja onko se voimassa säädetyn ajan vai sitä lyhyemmän ajan.

Jos valmiuslain toimivaltuuksien soveltaminen edellyttää valtioneuvoston asetusta, myös tällainen soveltamisasetus on annettava eduskunnalle, jolla on mahdollisuus kumota kokonaan tai osittain myös soveltamisasetu
 

Husin Järvinen: Pääkaupunkiseudulla flunssaoireita voi nyt pitää ensisijaisesti koronaviruksen aiheuttamina​

”Jos on rokotukset saanut eikä ole muita riskitekijöitä, niin silloin voi ajatella, että tämä tauti tuskin on minulle merkittävästi vaaraksi. Tämä on kuin flunssa”, ylilääkäri Asko Järvinen sanoo.

Omikronmuunnoksen aiheuttama koronatauti on valtaosalla sairastuneista lievä. Ylilääkäri Asko Järvinen vertaa rokotettujen, perusterveiden ihmisten oireita flunssaan.

Omikronmuunnoksen aiheuttama koronatauti on valtaosalla sairastuneista lievä. Ylilääkäri Asko Järvinen vertaa rokotettujen, perusterveiden ihmisten oireita flunssaan. KUVA: EMILIA ANUNDI / HS
Juho Jokinen HS

18:13 | Päivitetty 18:40
KORONAVIRUSTAUDILLA on omikronmuunnoksen myötä entistä vahvemmin kahdet kasvot. Seuraamukset vaihtelevat oireettomasta sairastamisesta aina kuolemaan asti.

Tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Asko Järvinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (Hus) arvioi, että tauti on tällä tietoa vähitellen muuttumassa tavallisen hengitystieinfektion suuntaan – muttei kuitenkaan vielä ole sitä.


”Valtaosalla se on aika lievä tauti. Se on kuin flunssaa varsinkin nuoremmilla”, Järvinen kertoo.


Tämä on siis tilanne alueilla, joilla omikron on valtaviruksena. Se leviää ärhäkästi, mutta ei vaikuta olevan aiempia virusmuunnoksia vaarallisempi.

”Luojan kiitos valtaosa ihmisistä ei sairastu vaikeasti”, Järvinen sanoo.


TILANNE eroaa aiemmista tartunta-aalloista erityisesti siinä, että jo yli 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut kaksi annosta koronarokotetta. On käynyt selväksi, että rokotuksista huolimatta omikron voi iskeä, mutta vaikeat tautimuodot ovat Järvisen mukaan rokotetuilla harvinaisia.

”Valtaosallehan tämä ei merkitse itsensä kannalta paljon muuta kuin tavallista hengitystieinfektiota. Jos siis sen sairastaa rokotettu ihminen, jonka immuunijärjestelmä on hyvä.”


Eikä Järvinen puhu pelkästään nuorista ihmisistä, vaan hänen mukaansa tilanne on tällä haavaa verrattain turvallinen myös valtaosalle rokotetuista vanhuksista.


”Rokotteen teho kaikkein iäkkäimmillä vaikuttaisi kuitenkin olevan heikompi kuin nuoremmilla myös vaikeiden tautien suojan osalta”, hän täsmentää.


MINKÄLAINEN on siis omikronin aiheuttama tauti tyypillisimmillään?

Asko Järvinen.

Asko Järvinen. KUVA: EMILIA ANUNDI / HS
”Se voi olla muutaman päivän kuume ja jonkin aikaa hengitystieinfektio-oireita”, Järvinen kertoo.

Sairastelu päättyy siihen.

Eläkeiän kynnyksellä olevilla ja sitä vanhemmilla taudista tulee Järvisen arvion mukaan herkemmin ”pitkähkö” eli parin viikon sairastelu.

Oma lukunsa on vielä varsinainen pitkäkestoinen koronatauti eli long covid. Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) asiantuntijaryhmä tiedotti viime viikolla, että koronatauti voi ilmetä pitkäkestoisena – siis vähintään kuukausia kestävänä – jopa joka toisella tartunnan saaneella aikuisella. Raportin päätelmiä on kuitenkin kyseenalaistettu.


PÄÄKAUPUNKISEUDUN tartuntatautilääkärit vetosivat alkuviikosta, että koronaan pitäisi alkaa suhtautua sairauspoissaoloissa kuin mihin tahansa muuhunkin hengitystieinfektioon. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kun tartuntamäärät ovat nousseet tuhansiin päivittäin, ei ”testaa, eristä, jäljitä” -strategia ole Järvisen mukaan enää käyttökelpoinen.


Helsingin, Espoon ja Vantaan tartuntatautiviranomaiset päättivätkin maanantaina vastoin hallituksen hyväksymää strategiaa luopua pääosin karanteenien asettamisesta. Tartunnanjäljitystä kaupungit aikovat tehdä jatkossa lähinnä terveydenhuollon yksiköissä, hoivalaitoksissa ja riskiryhmien asumisyksiköissä.


”Vaikka toimisimme välittömästi, tartuttavuusaika on yleensä jo ohi”, Helsingin kaupungin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Sanna Isosomppi perusteli kuntien päätöstä HS:n haastattelussa tiistaina.


Lue lisää: Kunnat joutuivat muuttamaan koronalinjaansa vastoin hallituksen hyväksymää strategiaa – ”Se asettaa meidät vaikeaan asemaan”

JÄRVISEN mukaan rokotetut, perusterveet ihmiset voivat potea koronavirustaudin flunssan tavoin kotioloissa ja ilman testissä käymistä. Terveydenhuollon puoleen pitää toki kääntyä matalalla kynnyksellä silloin, jos vointi jatkaa heikentymistään.

”Siinä käy niin, että terveimmät täyttävät testausajat. Testiin taas eivät ehkä pääse sairaimmat, jotka vaatisivat enemmän huomiota taudin hoitoa varten.”
Muuttuneessa epidemiatilanteessa ei Järvisen mukaan ole kuitenkaan mieltä testauttaa kategorisesti kaikkia oireisia ihmisiä ja ylikuormittaa samalla testausta sekä terveydenhuoltoa.


”Siinä käy niin, että terveimmät täyttävät testausajat. Testiin taas eivät ehkä pääse sairaimmat, jotka vaatisivat enemmän huomiota taudin hoitoa varten.”


Omikron jyllää etenkin Hus-alueella nyt niin laajasti, että ilman testiäkin voi epäillä vahvasti, mistä sairastelu mahdollisesti johtuu.


”Tällä hetkellä hengitystieinfektio-oireet ovat kaikille ehkä ensisijaisesti koronaa, ellei toisin osoiteta”, Järvinen kertoo pääkaupunkiseudun tilanteesta.

VAIKKA koronatilanne voi näyttäytyä yksilötasolla monelle pelkkänä vähäriskisenä hengitystieinfektiona, yhteiskunnalle se ei sitä edelleenkään ole.

”Meillä on edelleen niin paljon rokottamattomia, mikä tuottaa sellaisen määrän vaikeita tautimuotoja, että sairaalat ovat ongelmissa. Hus-alueella on enemmän potilaita kuin koskaan minkään aallon huipussa”, Järvinen kertoo.


Koko maassa on keskiviikon tietojen mukaan sairaalahoidossa 700 koronatautipotilasta, joista 59 on tehohoidossa.


”Eli tältä osin tämä ei ole tavallinen hengitystieinfektio”, Järvinen arvioi.


Sairaalahoitoon voi päätyä Järvisen mukaan esimerkiksi hengenahdistusoireiden vuoksi myös rokotettuna, mutta yleistä se ei ole.


Jos rokotettu tarvitsee tartunnan vuoksi sairaalahoitoa, niin kyse on Järvisen mukaan tyypillisesti tilanteesta, jossa henkilön immuunipuolustus on jostain syystä heikentynyt.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY
KOHTA kaksi vuotta riivannut korona-aika saattoi ensin yhdistää ihmisiä, koska kaikki seilasivat kohti tuntematonta samassa veneessä. Nyt tilanne muuttunut, Järvinen näkee.

”Ei ole tavallaan sellaista yhteistä kokemusta tämän taudin tilanteesta ja sen vaatimista toimenpiteistä.”


Muutoksen taustalla on se, että taudinkuva koronavirustaudissa on kaikkea muuta kuin tasaisen samanlainen läpi väestön. Jos itse ei todennäköisesti ole vaarassa, voi vuosien koronataisteluun jo turtua. Järvinen uskoo, että silloin vaikkapa ylimääräisten kontaktien välttelystä lipsutaan herkemmin.


Toisenlaisessa koronatodellisuudessa elävät todennäköisimmin ainakin ne, jotka ovat itse vakavasti riskiryhmässä tai tuntevat lähipiiristään jonkun riskiryhmäläisen.


”Jotkut ovat vielä hyvin pelokkaita. Joko ihan syystä – voi olla immuunipuutetta tai muuta – tai sitten on jääty osittain pelkomoodiin, josta ihmiset poistuvat vähän eri aikoihin”, Järvinen sanoo.


OMIKRONMUUNNOKSEN myötä koronatilannetta kannattanee siis tarkastella vielä aiempaakin monipuolisemmista kulmista. Taudin vaarallisuutta ei pidä edelleenkään väheksyä, mutta pelätä ei Järvisen mukaan tarvitse sitäkään, jos taudin pystyy sairastamaan kotioloissa ilman terveydenhuollossa asiointia.

”Jos on rokotukset saanut eikä ole muita riskitekijöitä, niin silloin voi ajatella, että tämä tauti tuskin on minulle merkittävästi vaaraksi. Tämä on kuin flunssa”, Järvinen toteaa.
Vaikka testiin ei menisikään, niin oireisena on edelleen syytä jäädä omaehtoiseen eristykseen kotiin. Järvinen myös kehottaa sairastuneita ottamaan oma-aloitteisesti yhteyttä ihmisiin, jotka ovat voineet altistua oireiden alkamisen kynnyksellä.

”Tässä on nyt yhteispelin paikka entistä enemmän”, Järvinen summa
 
Tässä hyvää pohdintaa jenkkien tilastojen pohjalta. Näyttää nimittäin sille ettei piikit näytä tekevän enää mitään taudin vakavampien muotojen ja kuolleisuudenkaan suhteen, kun tilastointikikat siivotaan pois. Tämän kanssa voidaan puolen vuoden päästä taas sanoa että foliot ties tämänkin:
 
Niin siis tuossa Tekniikan maailman linkkaamassa tiedotustilaisuudessa sanottiin, että tehosteet pitäis ajottaa flunssakausiin, kuten influenssarokotteet. Tehosteita voidaan nykyisellä mallilla antaa kerran tai kahdesti, mut sen jälkeen pitäis keksiä muita lähestymistapoja. Kausiin painottuvista tehosteista ei sanottu mitään negatiivista.

Tilaisuudessa puhuttiin myös siitä, että E-Afrikasta saadun datan ja kokemustiedon perusteella kaksi rokotetta ehkäisee tehokkaasti vakaa tautimuotoa.

En jaksanu lukea kaikkia kahtakymmentä sivua maanantain jälkeen, mut siis kai te, jotka kirjoititte "immuunijärjestelmän tuhoutumisesta," uskotte myös nämä muut tuossa kolmen vartin tiedotustilaisuudessa kerrotut asiat, ettekä pelkästään yhtä klikkiotsikkoon hakeutunutta asiayhteydestä irrotettua lausuntoa, joka perustui lähinnä asiantuntijan akateemiseen arvaukseen?

Jälleen kerran ollaan tieteen luonteen ytimessä: tieto muuttuu jatkuvasti ja sen myötä strategiat.
Laitan omat mietteeni, vaikka nyt en mistään tuhoutumisesta puhunutkaan..

Katsoin koko lehdistötilaisuuden ja 99 % mitä siellä puhuttiin oli melkolailla sitä samaa mitä nyt Suomessakin kuullaan käytännössä joka torvesta. Rokotteet on tehokkaita ja turvallisia ja kaikkien pitäisi ottaa ne. Omikron huolestuttaa.

Tilaisuuden alussa tuo EMAn asiantuntija mainitsi, että jatkuvien buustereiden antaminen esim. 4 kk ei ole hyvä pidemmän aikavälin ratkaisu. Lopuksi tuli sitten erikseen toimittajalta kysymys, jossa ihmeteltiin miksi näin. Vastaus oli nimenomaan tuo, että on huolta, että usein ja jatkuvasti annetut tehosteet menettävät tehoaan ja "ylikuormittavat immuunijärjestelmän", ja että jengi väsyy rokotteiden ottamiseen. Näihin ei annettu mitään erityistä selitystä, eli onko tuo sitten arvailua vai kenties taustalla jotain tutkimusta jo, en tiedä.

Varmaan aika monella on tässä huolena että tuosta immuunijärjestelmän ylikuormittumisesta on kuitenkin puhuttu monella saralla jo tässä melkein vuoden verran, mutta sitä ei missään virallisessa mediassa ole mainittu. Tämä on tietääkseni ensimmäinen kerta, kun mainitaan. Joten siksi herättänee mielenkiinnon.

Mitä tuolla ylikuormittumisella tarkoitetaan tarkalleen ottaen, tietääkö kukaan?
 
Tässä hyvää pohdintaa jenkkien tilastojen pohjalta. Näyttää nimittäin sille ettei piikit näytä tekevän enää mitään taudin vakavampien muotojen ja kuolleisuudenkaan suhteen, kun tilastointikikat siivotaan pois. Tämän kanssa voidaan puolen vuoden päästä taas sanoa että foliot ties tämänkin:
Joo-o, vastaus tuohon saataneen Suomen osalta kun aletaan saamaan kuolinlukuja joulukuusta alkaen (rokotetut vs. rokottamattomat).

Ihan pätevästi kirjoitettu blogi tuo boriquagato..
 
Laitan omat mietteeni, vaikka nyt en mistään tuhoutumisesta puhunutkaan..

Katsoin koko lehdistötilaisuuden ja 99 % mitä siellä puhuttiin oli melkolailla sitä samaa mitä nyt Suomessakin kuullaan käytännössä joka torvesta. Rokotteet on tehokkaita ja turvallisia ja kaikkien pitäisi ottaa ne. Omikron huolestuttaa.

Tilaisuuden alussa tuo EMAn asiantuntija mainitsi, että jatkuvien buustereiden antaminen esim. 4 kk ei ole hyvä pidemmän aikavälin ratkaisu. Lopuksi tuli sitten erikseen toimittajalta kysymys, jossa ihmeteltiin miksi näin. Vastaus oli nimenomaan tuo, että on huolta, että usein ja jatkuvasti annetut tehosteet menettävät tehoaan ja "ylikuormittavat immuunijärjestelmän", ja että jengi väsyy rokotteiden ottamiseen. Näihin ei annettu mitään erityistä selitystä, eli onko tuo sitten arvailua vai kenties taustalla jotain tutkimusta jo, en tiedä.

Varmaan aika monella on tässä huolena että tuosta immuunijärjestelmän ylikuormittumisesta on kuitenkin puhuttu monella saralla jo tässä melkein vuoden verran, mutta sitä ei missään virallisessa mediassa ole mainittu. Tämä on tietääkseni ensimmäinen kerta, kun mainitaan. Joten siksi herättänee mielenkiinnon.

Mitä tuolla ylikuormittumisella tarkoitetaan tarkalleen ottaen, tietääkö kukaan?

No ei varmaan ihan rakettitiedettä ole jos käytetään sanaa ylikuormitus. Jos miettii ihan tuollein ilmaistuna niin ekana tulee just mieleen se, että helpommin sitte tarttuu lenssua jne jatkossa
 
Laitan omat mietteeni, vaikka nyt en mistään tuhoutumisesta puhunutkaan..

Katsoin koko lehdistötilaisuuden ja 99 % mitä siellä puhuttiin oli melkolailla sitä samaa mitä nyt Suomessakin kuullaan käytännössä joka torvesta. Rokotteet on tehokkaita ja turvallisia ja kaikkien pitäisi ottaa ne. Omikron huolestuttaa.

Tilaisuuden alussa tuo EMAn asiantuntija mainitsi, että jatkuvien buustereiden antaminen esim. 4 kk ei ole hyvä pidemmän aikavälin ratkaisu. Lopuksi tuli sitten erikseen toimittajalta kysymys, jossa ihmeteltiin miksi näin. Vastaus oli nimenomaan tuo, että on huolta, että usein ja jatkuvasti annetut tehosteet menettävät tehoaan ja "ylikuormittavat immuunijärjestelmän", ja että jengi väsyy rokotteiden ottamiseen. Näihin ei annettu mitään erityistä selitystä, eli onko tuo sitten arvailua vai kenties taustalla jotain tutkimusta jo, en tiedä.

Varmaan aika monella on tässä huolena että tuosta immuunijärjestelmän ylikuormittumisesta on kuitenkin puhuttu monella saralla jo tässä melkein vuoden verran, mutta sitä ei missään virallisessa mediassa ole mainittu. Tämä on tietääkseni ensimmäinen kerta, kun mainitaan. Joten siksi herättänee mielenkiinnon.

Mitä tuolla ylikuormittumisella tarkoitetaan tarkalleen ottaen, tietääkö kukaan?
Se ylikuormitus viitannee siihen, että kun mRNA tekniikalla ”harjaannutetaan” vastustukyky kerta toisensa jälkeen hyvin specifisellä ja kapealla tavalla nyt jo poistunutta virusta vastaan. Vasta-aineet ampuu taivaisiin siinä alussa ja kroppa ohjaa ison osan rajallisia resurssejaan käydessään tähän puolustustoimeen. Tästä syystä piikin jälkeen ne pari viikkoa on erityisen altis kaikelle taudille.

Sitten myöhemmin on tämä OAS, minkä seurauksena immuniteetti voi jäädä pysyvästi huonommaksi uusia variantteja vastaan. Myöhemmin kun kohdataan uusi virusvariantti ja rokotteilla kroppa on opetettu tuottamaan tehokkaasti ”vääriä” vasta-aineita sitä vastaan. Vasta-aineet ei estä viruksen pääsyä soluun, ja sen lisäksi kroppa ei vastaa virukseen muilla immuniteetin keinoilla. Tilanne siis huonompi kuin ilman väärien temppujen opettelua.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom