Koronavirus, COVID-19

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 43228
  • Aloitettu Aloitettu

Rokotepassi?

  • Kyllä

    Votes: 88 27,4%
  • Ei

    Votes: 233 72,6%

  • Total voters
    321
Lisäsin vielä kolmoseen että sen harjoittelun lopettaminen, sitten kun tuntuu yhtään kipeältä.

Itseasiassa kannattaa kaiketi terveenäkin välttää nyt kovia treenejä? Asettaa kehon stressitilaan, vastustuskyky saattaa heiketä?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO

KYS ei käsittääkseni ilmoita testituloksista tai anna tietoa sairaalahoidossa olevista. Ja erittäin niukasti testataan jopa sairaalassa työskenteleviä oireilevia.

Onko nyt luovuttava parrasta? Bakteeripesäkehän toi naamakarvoitus kai on, varsin jos aivastelee ja epähuomiossa sukii partaansa?

Ei. Hölvää käsidesiä partaan. Voisiko parran kietoa elmukelmuun tai hedelmäpussiin?
 
Onhan niitä aika paljonkin vielä auki. Luulen että pysyvät auki, ellei tilanne radikaalisti pahene tai hallitus määrää suljettavaksi. Monihan on myös löytänyt ulkokuntosalit, joita on siellä täällä. Niissä pitää olla myös tarkkana, koska kuka tahansa potentiaalinen taudinkantaja voi pamahtaa paikalle vielä helpommin, kuin yksityisille saleille.
No nimenomaan hallitus määrää suljettavaksi eihän ne kaikki muuten laittaiskaan kiinni. Uskon tähän koska eihän tilanne oikein muuta voi kun radikaalisti pahentua, kun isosta joukosta sairastuneita alkaa väkisellään tulemaan esiin myös niitä diagnooseja ja lisäksi kokoajan tulee uusia tartuntoja. Jos suomessa on arvioitu tällähetkellä olevan jopa 10 000 Koronasairasta niin jos ei jotain ihmettä tapahdu, luku on helposti kuusinumeroinen ennen kesää. Niin karmealta kun se kuulostaakin. Baarit sentään älysivät laittaa jo kiinni. Kuvitelkaa jotain karaokesylkylää, pahimmillaan satoja humalaisia ihmisiä samassa tilassa. Jengi käy laulamassa mikrofoni huulissa kiinni ja sylki lentää ja eikun mikki seuraavalle melkein suuhun pantavaksi. Ja joitakin vielä oikein tosissaan harmittaa kun nyt ei sinne pääse. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 
Näin on. Sitä vähän kaipaisin, että saataisiin virallista ja reaaliaikaista tietoa siitä miten vahvistetut tapaukset jakautuvat kartalla. korona.mehilainen.fi -sivuston tyyppinen, mutta paremmalla datalla. Tätä voisi tavan kansalainenkin hyödyntää arvioidessaan riskejänsä. Se onko tapauksista kuinka monta sairaalahoidossa on sitten vähemmän tarpeellista tietoa ja ilman sitä tietoa tämän ei pitäisi olla tietosuojariskikään. Vaikka vahvistettujen tapausten määrä on varmasti aika eri kuin todellisuudessa, se varmasti jossain vaiheessa korreloi oikean tilanteen kanssa. Onkohan tällaista sivustoa jo olemassa?
Toivottavasti ei tule tuollasta. Idiootit lähtee tautipesäkkeistä pois ja levittävät tautia muualle.
 
Itseasiassa kannattaa kaiketi terveenäkin välttää nyt kovia treenejä? Asettaa kehon stressitilaan, vastustuskyky saattaa heiketä?

Asettaa kehon stressitilaan kuinka pitkäksi aikaa treenin jälkeen? Jos treenaan suht kovaa nyt aamulla klo 11:00 ja lopetan klo 12:00, niin koska uskaltaa mennä vaikka ruokakauppaan?

Mun mielestä nyt ei ole oikea hetki kannustaa kaiken tän keskellä terveitä ihmisiä vielä luopumaan treeneistä. Eihän tässä voi kohta muuta tehdä kuin maata sohvalla?
 
Nämä kulttuuriasiat ovat hieman tulenarkoja, mutta hivenen vahingoniloisesti on kommentoitava suhteettoman suuren metelin aiheuttamasta joidenkin islaminuskoisten naisten tavasta peittää kasvojen alaosa niqabilla ja olla kättelemättä. Tästä suuresti paheksutusta, länsimaista demokratiaa ja arvoja uhkaavasta ja halveksivasta tavasta onkin - hupsista heijaa - tullut yht'äkkiä suorastaan suositeltavaa käyttäytymistä. :eek:

Voiko pandemia näkyä jatkossa niin, että kättelytavasta yleisemminkin luovutaan? Näinhän on jo ollut kauan terveydenhuollossa. :unsure:
 
Minun äidillä on harvinainen keuhkosairaus PAH ja ikänsä puolesta on tietysti jo riskiryhmässä muutenkin. Olen henkisesti varautunut jäämään orvoksi, mikäli äippä saisi tartunnan koronosta.

Tsemppiä siis sinullekin! Toivotaan, ettei hän sairautta saa ja ettei skenaario ole tuo pelkäämäsi, jos hän sen saisi.

Juuri tämän takia vituttaa yleinen välinpitämättömyys ja fraasit "Jos mä sen nyt saan, niin sitten saan, ei mua pelota". Sovitaanko sitten niin, että jos sen Koronan satut saamaan ja tuntuu oikeasti siltä, että et saa happea ja keuhkot huutaa hoosiannaa, niin et sitten perkele soittele mihinkään hätänumeroon tai muuten hakeudu hoitoon, vaan pysyt himassa ja pahimmillaan kuolet sinne, ok?

Ei muakaan tosiaan omalla kohdalla tämä pelota, mutta sitten on olemassa ihmisiä (ja heidän läheisiään/omaisiaan) joita ihan syystä pelottaa, niin en mä tätä porukkaa voi jättää huomiotta. Olisi ihan reilu meno.

Luultavasti "vähiten paniikissa" (eli piittaamattomin) oleva porukka on juuri niitä, joilla ei ole riskiryhmiin kuuluvia tärkeitä ihmisiä elämässä. Tyyliin vanhemmat ja muut iäkkäämmät sukulaiset kuolleet/ei juuri missään tekemisissä, eivätkä mahdollisen puolison kanssa kuulu riskiryhmään. Eivätkä ystävät myöskään.

Siinä sitä aitoa empatiakykyä mun mielestä testataan, kun on oikeasti sen toisen porukan (jossa siis itse tai läheinen/läheiset kuuluu riskiryhmään) ulkopuolella ihan täysin. Kiinnostaako silloin noudattaa sääntöjä ja ohjeistuksia, pääasiassa muiden ihmisten takia. Pitäisi kiinnostaa ja toivon mukaan näitä ihmisiä olisi lopulta se valtaosa siitä jengistä, joita tämä tilanne välillisestikään koskettaa nimenomaan sairastumis/kuolleisuusriskiin liittyen huomattavan vähän.
 
Asettaa kehon stressitilaan kuinka pitkäksi aikaa treenin jälkeen? Jos treenaan suht kovaa nyt aamulla klo 11:00 ja lopetan klo 12:00, niin koska uskaltaa mennä vaikka ruokakauppaan?

Mun mielestä nyt ei ole oikea hetki kannustaa kaiken tän keskellä terveitä ihmisiä vielä luopumaan treeneistä. Eihän tässä voi kohta muuta tehdä kuin maata sohvalla?
Älä nyt oio mutkia suoraksi. Ei puhuta perus nousujohteisesti treenaamisesta, vaan niistä kaikista kovimmista treeneistä joita vedetään esimerkiksi ennen kevennyksiä. Ne missään mennään aivan äärirajoilla.
 
Onko muuten olemassa yhtään lukua, tilastoa tai kuvaajaa joka ei selittyisi infoarvoltaan nollaksi sillä että:

- ne on meitä läskimpiä
- ne on meitä vanhempia
- ne on meitä huonokuntosempia
- ne kutsuu naapurinsa spaghetille ja me ei
- niillä on huonompi terveydenhuolto
- ne valehtelee
- ne on meitä kevyempiä mut se johtuu meiän treenaamisesta
- ne treenaa enemmän ja siks sairastuu ylikuntosina
- niillä on diagnosoitu perussairaus
- ne väitti olevansa perusterveitä mut ei ne oikeesti oo
- ne asuu suuremmassa kaupungissa
- siellä on kuumempaa
- siellä on kylmempää
- niillä ei testata
- niillä testataan
- yksittäistapaus
- väärin piirretty kuvaaja
- oikein piirretty kuvaaja mut väärät tiedot
- perustuu arvioon, eivät oo testanneet
- perustuu testaukseen, eivät oo arvioineet

...ja tämän vuoksi ei oikeesti.

Juuri samaa olen ajatellut että nämä vähättelijät löytävät aina selityksen. Eipä paljon ole herättänyt keskustelua tämä sähkötupakka-juttu, vaikka Pakkiksella höyryttelyn ihannoijia riittää:

Glantz suosittelee kansalaisille, että he lopettaisivat tupakoinnin ja myös sähkötupakan käyttämisen, sillä myös sähkötupakka heikentää keuhkojen kykyä taistella infektioita vastaan. (Lähde: UCSF)
 
Testaamiskriteerit THL:n sivuilta

COVID-19-näytteenoton kriteerit
I. COVID-19-tutkimuksia tehdään ensisijassa seuraavasta potilasryhmästä

Sairaalan päivystykseen hakeutuneet tai lähetetyt potilaat, joilla on sairaalahoitoa vaativa hengitystieinfektio ja joilla epäillään keuhkokuumetta, jonka aiheuttaja ei ole ilmeinen.

II. COVID-19-tutkimuksia tehdään seuraavista työntekijöistä:

Terveyden- ja sosiaalihuollon (sairaalat, terveyskeskusten päivystys ja vuodeosasto, pitkäaikaishoidon ja hoivan toimintayksiköt, kotihoito) toiminnan kannalta kriittinen hoitohenkilökunta, jos työntekijällä on akuutin hengitystieinfektion oireita (kuume, yskä ja/tai hengenahdistus).

Jos taudinkuva ei ole vakava, COVID-19-näytteet otetaan, vasta kun työntekijän oireet ovat jatkuneet vähintään 2 päivää. Täksi ajaksi työntekijä jää kotiin. Ensivaiheessa näytteitä otetaan sairaaloiden ja päivystyspisteiden hoitohenkilökunnasta.

III. COVID-19-tutkimuksia tehdään, kun hoitolaitoksessa (sairaalat, terveyskeskusten päivystys ja vuodeosasto, pitkäaikaishoidon ja hoivan toimintayksiköt, kotihoito) epäillään hengitystieinfektioepidemiaa ja aiheuttajamikrobi on epäselvä, seuraavista ryhmistä (ei kaikista oireilevista, 1-3 näytettä/ryväs riittää) konsultoiden sairaanhoitopiirin infektioasiantuntijoita:

Terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunta sekä potilaat ja asukkaat, joilla on akuutin hengitystieinfektion oireita.

IV. COVID-19-tutkimuksia voidaan tehdä epidemiologisen tilanteen ja voimavarojen salliessa kontaktijäljityksen yhteydessä sekä hoitavan lääkärin harkinnan mukaan seuraavista potilaista:

Avohoitoon hakeutunut tai puhelimitse yhteyttä ottanut potilas, jolla on akuutin hengitystieinfektion oireita ja joka on oleskellut ulkomailla tai ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun COVID-19-tapauksen kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua.

V. COVID-19-tutkimuksia voidaan tehdä hoitavan lääkärin harkinnan mukaan seuraavista potilaista:

Iäkkäät henkilöt (yli 70-vuotiaat), joilla on akuutin hengitystieinfektion oireita, erityisesti jos heillä on perussairauksia ja he ovat kotihoidon palvelujen piirissä.

Huomioi, että oireettomia ei tutkita.
 
Älä nyt oio mutkia suoraksi. Ei puhuta perus nousujohteisesti treenaamisesta, vaan niistä kaikista kovimmista treeneistä joita vedetään esimerkiksi ennen kevennyksiä. Ne missään mennään aivan äärirajoilla.

Kovat treenit laskevat yleistä stressiä merkittävästi. Kaikki me tiedämme, että kovien treenien jälkeen on hyvä olo ja ennen treenejä stressiä aiheuttaneet asiat eivät tunnu enää miltään. Ja stressi itsessään alentaa merkittävästi vastustuskykyä. Kovilla treeneillä saadaan sitä stressiä vähennettyä. Väitän, että yksi jos toinenkin on tällä hetkellä jollain tajunnan tasolla hieman tai hieman enemmän stressaantunut.
 
Tässä voi monet vaikuttaa omaan kuolemanriskiinsä, ennenkuin tauti mahdollisesti itkee.

1) tupakoinnin lopettaminen
tupakka edelleen laillista vuonna 2020. eipä tunnu valtiota kiinnostavan paskaakaan ihmisten kuolemat sen osalta vieläkään.
2) terveellinen ruokavalio ja läskien sulattelu
valtio kehottaa tässäkin tilanteessa tilailemaan paskaruokaa kotiinkuljetuksella, jos vain varaa. ei heitä terveelliset ruokavaliot kiinnosta.
3) aerobinen harjoittelu
kaikki treenaaminen on helvetin typerää ja itsekästä, ei ole hyvä sekään kenenkään mielestään.
 
Asettaa kehon stressitilaan kuinka pitkäksi aikaa treenin jälkeen? Jos treenaan suht kovaa nyt aamulla klo 11:00 ja lopetan klo 12:00, niin koska uskaltaa mennä vaikka ruokakauppaan?

Mun mielestä nyt ei ole oikea hetki kannustaa kaiken tän keskellä terveitä ihmisiä vielä luopumaan treeneistä. Eihän tässä voi kohta muuta tehdä kuin maata sohvalla?
Treenata voi muutenkin kuin kovaa. Tietenkään ei pidä luopua treeneistä, päinvastoin.
 
Luultavasti "vähiten paniikissa" (eli piittaamattomin) oleva porukka on juuri niitä, joilla ei ole riskiryhmiin kuuluvia tärkeitä ihmisiä elämässä. Tyyliin vanhemmat ja muut iäkkäämmät sukulaiset kuolleet/ei juuri missään tekemisissä, eivätkä mahdollisen puolison kanssa kuulu riskiryhmään. Eivätkä ystävät myöskään.
Nyt meni minusta pahasti ohi päätelmät, ihmiset nyt vaan käsittelee vaikeat tilanteet eri tavalla. Riskiryhmään kuuluvan henkilön, jolla on tärkeitä iäkkäitä ihmisiä lähipiirissä, ei tarvitse panikoida tässä tilanteessa jos tiedostaa ettei se panikointi ainakaan auta mitenkään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom