- Liittynyt
- 10.3.2010
- Viestejä
- 119
Itsellä olisi nyt kesän alkuun saakka aikaa viritellä kolesterolit kohdalleen. LDL on kuulemma turhan korkealla.
Viime mittauksessa:
Kolesteroli 5,1
HDL 1,6
LDL 3,3
Trigl 0,65
Hiilareita ja maitotuotteista saatavia rasvoja meinasin ainakin vähentää. Omega-3:n kuvittelin olevan hyvä apu ja kalaöljyä ehdin jo pullon apteekista nappaamaan, mutta ainakin täällä http://yle.fi/akuutti/arkisto2004/021104_d.htm sanotaan liikasaannista:
"Voidaan teoretisoida, että rasvahappomolekyylinä, joka sisältää runsaasti kaksoissidoksia, omega-3-rasvahapot hapettuvat hyvin herkästi eli suomeksi sanottuna härskiintyvät. Ja jos niitä saadaan liikaa tai runsaasti ilman samaan aikaan saatavia suojaavia tekijöitä eli antioksidantteja, niin silloin on teoriassa mahdollista, että elimistöön tulee hapetusstressitila."
"Silloin kun saamme omega-kolmosia sellaisia määriä kuin me niitä esimerkiksi ravinnosta saamme, eli nykyinen ravintosuositus on 1,5 grammaa omega-3-rasvahappoja viikossa – niin silloin vaikutukset ovat mitättömiä. Mutta jos annoksia nostetaan esim. ravintolisien kautta, niin on havaittu, että kokonaiskolesteroli ja paha LDL-kolesteroli nousevat hyvin lievästi, mutta kuitenkin merkitsevästi."
"Mitään kalaöljylisiä ei Ahotupa suosittele.
– Normaali, terve ihminen ei varmasti tarvitse mitään lisiä."
Onkohan kuitenkaan hyvä jos nappaan päivittäin annoksen kalaöljyä jossa 1355mg omega-3:a? Ei näistä ota enää mitään selvää kun joka lähteestä tulee erilaisia näkemyksiä asiaan :wall: Mitäs muita hyviä kikkoja olisi rasva-arvojen parantamiseen?
Viime mittauksessa:
Kolesteroli 5,1
HDL 1,6
LDL 3,3
Trigl 0,65
Hiilareita ja maitotuotteista saatavia rasvoja meinasin ainakin vähentää. Omega-3:n kuvittelin olevan hyvä apu ja kalaöljyä ehdin jo pullon apteekista nappaamaan, mutta ainakin täällä http://yle.fi/akuutti/arkisto2004/021104_d.htm sanotaan liikasaannista:
"Voidaan teoretisoida, että rasvahappomolekyylinä, joka sisältää runsaasti kaksoissidoksia, omega-3-rasvahapot hapettuvat hyvin herkästi eli suomeksi sanottuna härskiintyvät. Ja jos niitä saadaan liikaa tai runsaasti ilman samaan aikaan saatavia suojaavia tekijöitä eli antioksidantteja, niin silloin on teoriassa mahdollista, että elimistöön tulee hapetusstressitila."
"Silloin kun saamme omega-kolmosia sellaisia määriä kuin me niitä esimerkiksi ravinnosta saamme, eli nykyinen ravintosuositus on 1,5 grammaa omega-3-rasvahappoja viikossa – niin silloin vaikutukset ovat mitättömiä. Mutta jos annoksia nostetaan esim. ravintolisien kautta, niin on havaittu, että kokonaiskolesteroli ja paha LDL-kolesteroli nousevat hyvin lievästi, mutta kuitenkin merkitsevästi."
"Mitään kalaöljylisiä ei Ahotupa suosittele.
– Normaali, terve ihminen ei varmasti tarvitse mitään lisiä."
Onkohan kuitenkaan hyvä jos nappaan päivittäin annoksen kalaöljyä jossa 1355mg omega-3:a? Ei näistä ota enää mitään selvää kun joka lähteestä tulee erilaisia näkemyksiä asiaan :wall: Mitäs muita hyviä kikkoja olisi rasva-arvojen parantamiseen?