Mä kävin tutkimassa uteliaisuudesta noita erilaisia keittokirjoja sekä reseptejä netistä ja niissä tota carbonaraa tehtiin monin erilaisin versioin. Joissain tuo kananmuna laitettiin "kypsymään" lämpöisen kastikkeen joukkoon. Pointti on kuitenkin kait se, että ei tehdä munakokkelia, vaan että saadaan aikaiseksi mehevä kastike. Joissain versioissa raaka keltuainen pistetään vasta lautaselle annostellun carbonara-annoksen päälle. Ja useissa parmesaani sekoitettiin jo tonne kerman joukkoon siinä vaiheessa, kun sitä kastiketta paistinpannulla vasta tehtiin. Itsellä ei ollut parmesaania tekohetkellä ja vaika syön sitä, niin se ei ole ehdotonta herkkuani.
Tässä alla olevassa kastiketta kananmunan kera kypsytetään miedolla lämmöllä max 1min. Resepti on otettu kirjasta: Suuri pastakeittokirja. Itse en ole sitä tehnyt.
SPAGETTI CARBONARA (6 annosta)
500g spagettia
8 pekoniviipaletta
4 munaa
1,25dl (50g) vastaraastettua parmesania
3dl kermaa
1. Keitä spagetti runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan
2. Poista pastan kiehuessa pekonin nahka ja leikkaa pekonit ohuiksi suikaleiksi. Paista paksupohjaisessa pannussa keskilämmöllä rapeaksi. Ota pois ja valuta talouspaperin päällä
3. Vatkaa munat, parmesaani ja kerma hyvin kulhossa. Lisää pekonit ja kaada kastike lämpimän pastan päälle. Sekoita kevyesti, kunnes pasta on täysin kastikkeen peitossa
4. Pane pannu takaisin levylle ja kypsennä hyvin miedolla lämmöllä ½-1 minuuttia tai kunnes seos on hieman saostunut. Tarjoa vastajauhetulla pippurilla mmaustettuna. Koristele halutessasi yrtinoksilla
Yhden annoksen ravintosisältö: 25g proteiinia, 30g rasvaa, 60g hiilihydraatteja, 5g ravintokuitua, 225mg kolesterolia, 2665kJ (635kcal)