Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Suosittelen kokeilemaan frikadelleja, eli kypsennä pullat tuossa kastikkeessa. On nimittäin myös todella herkullista.

Olen sitäkin kokeillut, mutta jostain syystä suosin tuota mainitsemaani vaihtoehtoa. :)
 
Jaahas tulipahan kokkailtua vähän päivällistä. Aika perus mättöä halpaa, suht helppoa kokkailla ja hyvää.

Leivitetty porsaanleike ranskalaisilla

1. Ranskalaiset uuniin

2. leikkaa noin 1cm paksuja viipaleita porsaan ulkofileestä

3. nuiji pihvit molemmin puolin sopivan ohkaisiksi

4. kastele pihvit kananmunaan ja pyörittele korppujauhoissa joissa oman maun mukaan suolaa ja muita mausteita

kuva011.jpg


5. paista pannulla sen verran että pihvit ovat molemmin puolin ruskeita

kuva012.jpg


6. Perunat ja pihvit lautaselle ja ei kun syömään

kuva013.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Frikadelle on saksankielinen nimitys jauhelihapihville...

Kiitos, olen asunut ja käynyt koulua kuusi vuotta Sveitsissä ja hallitsen saksan kielen. Yksikkö frikadelli, monikko mielestäni frikadellit, frikadelleja. Että vaikka olet Huppe siellä Saksassa oleskellut, niin joku raja pätemiselläkin, danke schön.
 
No vaikka sekin, mutta; Frikadelli, pieni, keitetty kala- tai lihapulla.
Jaa, aina oppii jotain uutta.
Googlekaan ei tuosta löytänyt muuta kuin saksalaisia jauhelihapihvejä, tosin taisi mennä täällä Saksassa ollessani Saksagoogleen...
 
Laiskiaisen nopee helppo pöperö:

Öljyä oliiviöljyllä lasinen vuoka.

Huuhtele ja pilko kokonainen kukkakaali ja laita vuokaan.

Kaada päälle kinkkusuikalepussi, sinihomejuustomurupussi ja 1,5 purkkia kermaa. (Sitä oranssia, ei mitn kevyitä ruokakermoja.)

Laita uuniin 200 asteeseen puoleks tunniks, lisää päälle juustoraastetta ja laita uuniin viel vartiksi. Tadaa, ready.

Kaloreita ei kannata laskea...:rolleyes:

Tosta annoksesta tulee kolmen päivän sapuskat, et ihan heti ei tarvi uusiks kokata. Plussaa.
 
Jaa, mistä saapi 3kg:n kukkakaaleja, 1.5kg:n kinkkusuikalepusseja, vajaan kilon aurapusseja ja litran kermapurkkeja? :)

"Tosta annoksesta tulee kolmen päivän sapuskat, et ihan heti ei tarvi uusiks kokata"
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Törmäsin paikallisessa turkkilaisessa kebab paikassa salaattipöydässä kummalliseen eväkseen, osaisko joku sanoa mitä tuo oli ja miten sitä valmistetaan.. eli koko luokka kuin iso perunalastu, muotokin perunalastumainen, pyöreähkö, paksuus n 3mm, väri valkoinen, suutuntuma ihan kun olisi rouskuttanut pakkausstyroksi lastuja (ilmava) mutta suussasulava ja hieman mausteinen vivahde.
Ihan ufo "naksu" mutta kyllä noita popsisi :)
 
Törmäsin paikallisessa turkkilaisessa kebab paikassa salaattipöydässä kummalliseen eväkseen, osaisko joku sanoa mitä tuo oli ja miten sitä valmistetaan.. eli koko luokka kuin iso perunalastu, muotokin perunalastumainen, pyöreähkö, paksuus n 3mm, väri valkoinen, suutuntuma ihan kun olisi rouskuttanut pakkausstyroksi lastuja (ilmava) mutta suussasulava ja hieman mausteinen vivahde.
Ihan ufo "naksu" mutta kyllä noita popsisi :)

1465681359_356e2a4e3a_o.jpg


Oliko näitä? Katkarapu "sipsejä".
 
Törmäsin paikallisessa turkkilaisessa kebab paikassa salaattipöydässä kummalliseen eväkseen, osaisko joku sanoa mitä tuo oli ja miten sitä valmistetaan.. eli koko luokka kuin iso perunalastu, muotokin perunalastumainen, pyöreähkö, paksuus n 3mm, väri valkoinen, suutuntuma ihan kun olisi rouskuttanut pakkausstyroksi lastuja (ilmava) mutta suussasulava ja hieman mausteinen vivahde.
Ihan ufo "naksu" mutta kyllä noita popsisi :)
Katkarapusipsejä tai vastaavaa... Esim tommosia:
http://www.siam-house.fi/tuote_tiedot.php?id=563

Etniset kaupat myy.

EDIT: Hidas :jahas:
 
Söin pari viikkoa sitten kiinalaisessa ravintolassa niin tajuttoman hyvää sitruunakastiketta, että meinasi järki lähteä. Olen yrittänyt etsiä ohjetta, jolla voisi itse kokeilla, mutta mitään sellaista ei ole tullut vastaan että uskoisin pääseväni samanlaiseen lopputulokseen. Kaikissa löytämissäni ohjeissa oli jotain maitotuotetta ja sitruunaa tuntui olevan aika vähän. Syömäni kastike oli kirkasta ja todella voimakkaan keltaista, varmaankin sisälsi sokeria ja oli jollakin suurustettu (maissi- tai perunajauholla, mutta suuruste ei maistunut). Maku oli todella sitruunainen, mutta ei hapan, ts. ikenet eivät alkaneet vetäytyä eikä suuhun tullut samanalaista sylkihyökkäystä kuin tuoretta sitruunaa napostellessa.

Anonymity? Ps. en etsinyt ketjusta, teen sen nyt.
 
Anonymity? Ps. en etsinyt ketjusta, teen sen nyt.


Ei mitään havaintoa siitä, mikä kastike voisi olla kyseessä. Käyn aika harvoin kiinalaisessa, koska se on aika mautonta noin ylipäätään.

Auttaisi ehkä, jos saisit selville annoksen nimen. Onko näillä ravintoloilla nettisivuja tai pystytkö tarkistamaan menun jotenkin muuten? Ja tietty helpointahan olisi kysyä kastikkeen nimi itse ravintolasta.
 
Söin pari viikkoa sitten kiinalaisessa ravintolassa niin tajuttoman hyvää sitruunakastiketta, että meinasi järki lähteä. Olen yrittänyt etsiä ohjetta, jolla voisi itse kokeilla, mutta mitään sellaista ei ole tullut vastaan että uskoisin pääseväni samanlaiseen lopputulokseen. Kaikissa löytämissäni ohjeissa oli jotain maitotuotetta ja sitruunaa tuntui olevan aika vähän. Syömäni kastike oli kirkasta ja todella voimakkaan keltaista, varmaankin sisälsi sokeria ja oli jollakin suurustettu (maissi- tai perunajauholla, mutta suuruste ei maistunut). Maku oli todella sitruunainen, mutta ei hapan, ts. ikenet eivät alkaneet vetäytyä eikä suuhun tullut samanalaista sylkihyökkäystä kuin tuoretta sitruunaa napostellessa.

Se on ihan helppo tehdä! Keität kokoon sitruunan kuorta & mehua, kanalientä/vettä (jätä pois jos haluat sellaista dipattavaa kastiketta), valkoviinietikkaa, inkivääriä, valkosipulia ja hunajaa. Joskus laitan myös ananasmehua jos on purkki just sopivasti avattuna. Suurustus maissijauholla. Mittasuhteet..nooh fiilispohjalta :) Enemmän sitruuna ja hunajaa kuin etikkaa... eiks se kokeileminen oo just hauskointa :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom