Kiipeily (seinä-, jää-, kallio-, vuorikiipeily)

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
saas nähdä mitä tulee alkavasta kaudesta. siinä ei upouusi pädi auta kun bout kk sit pannutin polkupyörällä ja vasen käsi taittui alle. kiertäjänkalvosimen revähdys/repeämä. kyykätä ei pysty ilman huomattavaa kipua olkapäässä ja hädintuskin kolmosen kahvareitit pääsee ylös.. saas nähdä joutuuko nappaamaan kesällä kamerarepun köysirepun sijasta mukaan.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Täällä olisi yksi rookie mitä kiipeilyyn tulee. Kävin juuri seinäkiipeilyn alkeiskurssin ja senverran mukavaa touhua oli, että tarkoitus olisi alkaa lajia jossain määrin harrastamaan. Tavoitteena ja unelmana olisi päästä joskus kalliokiipeämään. Seuraava vaihe olisi sitten hankkia omat kiipeilykengät ja tovin päästä omat valjaat+sulkurengas ja varmistuslaite. Teknisesti laji tuntuu haastavalta ja eilisen neljän tunnin kiipeilurupeaman jäljiltä kädet ovat aika jumissa, kun tekniikka on vielä aivan hakusessa. Jos joku kokeneempi voi kertoa ihan mitä vaan hyödyllisia vinkkejä aloittelijalle, niin kiitos jo etukäteen.
 
aika paha källi ossipenalla... jos kk repee, on siinä melko jumppaa takasin, mutta kyllä sillä kiipee vielä. toivottavasti ei menny kauheen pahasti.

farmiankka: meiltä tulee kiipeilyn harjoittelu -niminen opus liiton kautta (toivottavasti) ennen kesää ja siinä läpikäydään melkolailla treenaamiseen ja muuhun liittyvää sälää. kiipeily on erittäin fyysinen laji voima- ja voimakestävyyspuolella, mutta vaatii myös huomattavaa osaamista taito-, tasapaino, liikkuvuus- ja koordinaatiopuolella. eli melko monipuolinen laji. aloittelijan kannattaa käyttää eniten aikaa nimenomaan siellä seinällä. harjoittelemalla kiipeämistä siis. liian rankkoja bouldereita ei kannata alkaa projektoimaan alkuvaiheessa, vaan keskittyä enemmän helppojen ja keskivaikeiden määrään. kattele miten muut liikkuu ja tarkkaile erityisesti painopisteen (siinä navan alapuolellla about) liikkumista suhteessa liikkeen tehoon ja liikkeen herätepistettä. eli se ekonomisuuden opettelu on aikalailla pääosassa.
 
Kiitos vinkeistä jto! Hyvin vedit pakettiin niitä hajanaisia ajatuksia mitä itsellenikin tuli seinällä könyämisestä. Ensi viikolla yritän päästä viimeistään kiipeämään seuraavan kerran, ellei tule mentyä jo viikonloppuna. Toivottavasti seuraavalla kerralla mukana on jo hieman enemmän ajatuksia mitä viimeksi oli. Aika pää tyhjänä tuli viimeksi kiivettyä ja heti alkuun tuli yritettyä turhan vaikeita reittejä. Ei tosiaan taida olla fiksuin ratkaisu heti vaikeuttaa reittejä käyttämällä vain tietyn värisiä otteita? Näin jälkiviisaana näkisin, että olisi ollut fiksumpaa mennä vaan helppoja reittejä ja yrittää kehittää kiipeämistä niissä, juuri niinkuin jto yllä kertoikin.
 
voithan sä ottaa sisällöltään edes hieman erilaisia päiviä mukaan, kuten boulderointi, köysittely jne. lämppähommissa kannattaa kuitenkin keskittyä johonkin sisältöönkin, kuten noi liikkumiseen liittyvät jutut.
 
Viime viikolla olin sitten boulderoimassa. Taas kävi niin, että intoa oli aivan liikaa ja malttia liian vähän. Tuli sitten kiivettyä melkein ilman taukoa ja höökillä vain eteenpäin. Tuloksena taas tukkoiset kädet ja tekniikkaa ei oppinut lainkaan. Ensi viikolla sitten taas kokeilemaan kun noi SM-kisojen kikkailut on kiipeilykeskuksesta purettu. Boulderointi tuntui kaikesta huolimatta kokolailla asialliselta hommalta ja oli mukava seurata kuinka helpon näköistä kiipeäminen on kun on taito hanskassa. Kävin myös hankkimassa omat kiipeilykengät, joten jos sitä joskus oppisisi vaikka noita koipiakin käyttämään hyödyksi?
 
kaikille mutta varsinkin aloittelijoille se jalkojen käyttäminen on erittäin tärkeetä. ihan motorisestikin. ota harjotuksena, että otat jokasen jalitsun äänettömästi ja kerralla kohdalleen, vaikka hieman hitaamminkin. muutenkin boulderoidessa kannattaa panostaa enemmän siihen laatuun, eli ei mitään kauheempia happoja kannata keräillä. kiipee kaikessa rauhassa vaikeitakin ja keskity analysoimaan niitä muuveja etukäteen ja jälkeenpäin. onnistui ne tai ei.
 
Minäkin olen jonkin verran innostunut tuosta kiipeilystä, boulderointia lähinnä tullut harrasteltua. Saa kyllä tosiaan helpolla kädet tukkoon tässä touhussa, mutta toisaalta suhteellisen nopeasti kyynärvarret kehittyy kestämään rasitusta. Ja grippi kehittyy, ihan selkeästi. Mukava ollu nyt testailla merkattuja kisareittejä ku niitäki alkaa pikkuhiljaa päästä läpi. Kaikkein eniten vaikeuksia syntyy todella tarkkaa tasapainoa vaativilla reiteillä pienillä otteilla edetessä. Voimalla kyllä selviää varsinkin alkuvaiheessa kiipeilysessiota, jos vain kunnon otteita pystyy käyttämään.
 
tukkoon ne tuskin menee aloittelijalla varsinkaan, mutta DOMSit saattaa kyllä päälle pukata jälkeenpäin. toi varsinainen "tukon" käsite taitaa olla useimmille hieman väärä. tasapainoon, ajoitukseen jne kannattaa kiinnittää huomattavasti huomiota. sillon ulkokiipeilyynkin siirtyminen helpottuu aikalailla.
 
Zone-sarja -42%
Jep, DOMSia nimenomaan tarkoitinkin. Väärä termi siis. Välillä ollu seuraavana parina päivänä enemmän ku hieman ongelmia arkipäivän askareissa kivun takia. Ei malttanu ajoissa lopettaa jo epätoivoiseksikin muuttunutta rimpuilua...ja kaveri vieressä vielä kehottamassa vetämään kädet ihan loppuun treenin päätteeksi. :jahas: Nyt jo osaa vähän fiksummin toimia, ja kädetkin kestää rasitusta paremmin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
kannattaa kiivetä useemmin, niin ei tuu DOMSeja niinkää helpolla. koskee kaikkee treeniä. aina ne uudesta rasituksesta siipeensä saa. itellä ei juuri tuu tollasia nykyään, ellei nyt sitten pitkästä aikaa tee jyrkemmällä seinällä tms.
 
Jokos porukka on aloitellut kalliokauden tälle vuodelle? Itse on ole ehtinyt vielä sisäseinää pidemmälle. Kesäkuun alkuun on kuitenkin tidossa reissu Sveitsiin ja siellä tarkoitus yrittää könytä Mönch, Jungfrau, Eiger ja Matterhorn. Alppikiipeily on ainakin itselleni se kaikkein nautittavin kiipeilymuoto, joten kovat on taas odotukset reissusta. Ajankohta vaan on vähän aikainen, joten lumitilanteen mahdollistamissa puitteissa on mentävä. Onko kenelläkään viime hetken käsitystä kevään lumiensulamistilanteesta Jungfraun tai Zermatin alueella?

Vinkit Bolivian suunnastakin kiinnostavat kovasti, koska sinne ollaan menossa heinäkuuksi könyämään vähän korkeamalle. Lähinnä käytännön järjestelyt ja yleiset vinkit muutenkin. Harmillisen vähän kirjallisuutta löytyy tuolta alueelta englannin kielellä kirjoitettuna.
 
eiger tietenkin pohjoisseinää pitkin ja talvella? ;) sloupin kautta kannattaa kysellä noita enempi.

ite enempi boulder- ja kalliokiipeilyhommien parissa puuhailen ja kuukauden verran ulkona jo tullut temuttua. priimakeliä kun pukkaa, on karmee synti olla menemättä kiipeemään :)
 
eiger tietenkin pohjoisseinää pitkin ja talvella? ;) sloupin kautta kannattaa kysellä noita enempi.

Joo kyllä, tavoitteena on nimenomaisesti kiivetä kaikki Euroopan merkittävät nortit yksin, talvella ja ilman pipoa ja siirtyä sitten kiipeämään kaikki Pakistanin kasitonniset talvella.. :) Ja oikeasti ihan alkukuopissa tässä ollaan menossa kokeneempien kanssa opiskelemaan ja rutinoitumaan.

ite enempi boulder- ja kalliokiipeilyhommien parissa puuhailen ja kuukauden verran ulkona jo tullut temuttua. priimakeliä kun pukkaa, on karmee synti olla menemättä kiipeemään :)

Huomenna pitäisi mennä avaamaan kalliokausi. Voi sitä veristen sormien määrää huomenna iltapäivän päätteeksi. Ihan sama paljonko vai vähänkö on sisäseinillä käynyt, niin mulla ainakin on kauden alussa sormet ja kädet ihan ruvella. Tai on ne joskus kyllä myöhemminkin. En vaan osaa.
 
kyllähän sitä aina ulos siirtyessä sormet aika herkillä on ja nahat on kuin päivän verran nauhahiomakonetta hyväilleellä. vaikka talvella tulee kiivettyä lähes joka päivä, ei se silti oo sama kuin ulkona. aika nopeesti sitä nyt sitten kuitenkin taas nahat saa ulkokuntoon. ei se osaamisesta oo kiinni :)
 
Everestillä on jännät paikat kun kaksi suomalaista naista yrittää olla SE ensimmäinen maailman korkeimman vuoren huipulla. Kyseessä on Carina Räihän ja Anne-Mari Hyyryläisen välinen kamppailu ja kaikki keinot on otettu käyttöön. Tiedotuksella hämätään ja leireistä lähtöjä yritetään salata toisilta. Viikonloppuna aukeaa mahdollisesti pieni sääikkuna, mutta kovat tuulet ja pakkanen tekevät tästä kuitenkin erpävarman ja samalla vaarallisen hetken yrittää "väkisin" huipulle. Mielenkiinnolla seuraan ja toivon Anne-Marin pääsevän Everestin huipulle ensimmäisenä suomalaisena naisena. Tomi, Mikko ja Joni tsillailevat vielä perusleirissä ja odottelevat parempaa sääikkunaa, kuten suurin osa vuorella olevista kiipeilijlistä tekee.

http://www.mountaineering.fi/paivakirja
 
mä en pidä tollasia kilpailuja kovin fiksuina. itseasiassa pidän niitä ihan pirun typerinä.
 
Olen juuri aloitellut boulderoimaan ja käynyt tähän mennesä Pasilan ja Konalan Boulderkeskuksissa. Kovasti tekisi mieli päästä ulos kiipeilemään, mutta en oikein tiedä, että missä olisi hyviä paikkoja aloittelijalle, ja miten siihen tarvitsee varustautua. Tarvitaanko mukaan aina pädit vai onko jotain kallioita, joissa pääsisi ottamaan tuntumaa suht turvallisesti ilman patjoja? Eipä kai tonne juuri muuta tarvita sen lisäksi kuin kengät, sormiteipit ja mankat vai unohtuiko jotain ihan oleellista? Taidot on tällä hetkellä sellaiset, että vitosia yleensä vedellyt Boulderkeskuksissa ja kenties joitain ihan helpoimpia kutosia.

Espoossa siis asun, ja paikkoja etsin pääkaupunkiseudulta.
 
ei prkl että näyttää tosi heikolta olkapään kanssa. eilen 28.7:lla eikä pelkoa että pystyisi esim Groger Grabitin valloittamaan... pari kolmosta/nelosta tuli noustua mutta pelottaa ihan perkuleesti tehdä osaa muuveista, vasemman käden lukotukset on esim täysin poissa pelistä.

tämä kesä mennee salilla olkapääjumpan muodossa...
 

Suositut

Back
Ylös Bottom