Toisten tappamiselle on ihan looginen biologinen selitys, samoin kuin "omien" suojelulle. Ei tarvitse kuin miettiä mitä niissä luontodokumenteissa taas kerrottiinkaan.
Simpanssilaumathan käyvät myös sotia keskenään (elinalueesta -> ruoasta -> selviytymisestä). Omassa laumassa on sukulaisia, eli samoja geenejä kantavia yksilöitä. Susilaumassakin sisarusten pentuja hoidetaan, asiahan on melkein sama kuin olisivat omia, geneettisesti ajateltuna.
Yhteiskunta on muuttunut aika rajusti. Nykyäänhän kaduilla joutuu ohittamaan jatkuvasti täysin vieraita, ja vieläpä ei-sukulaisia, huomioimatta lainkaan! Tällainen yhteiskuntarakenne on mahdollistanut väestönkasvun ja se taas on antanut paremmat edellytykset taistella elintilasta vieraita kansoja vastaan. On opittu käsite "omista" käsittämään laajempaa joukkoa ihmisiä kuin omia sukulaisia. Suomalaiset ovat toisilleen "omia", eurooppalaiset ovat eurooppalaisille "enemmän omia" kuin aasialaiset, jne. Oma kulttuuri ja omiksi koetut tavat vahvistavat identiteettiä, ja toisaalta erottavat toisista, erilaisista, kulttuureista. Jotta yhteiskunta toimisi, on oltava sellaisia arvoja, kuten toisen elämän kunnioittaminen. "Älä tapa". Ettei täällä oltaisi naapureiden kanssa puukkohippaa kun joku veti yöllä vessan..
Ihmiselle toisen ihmisen henki on luonnollisesti arvokkaampi kuin kokonaan toisen eläinlajin. Ihminen haluaa kaiken lisäksi puhua muista eläimistä eläiminä, itsestään ihmisenä, erottaen ihmiset eläimistä. (Naurettavaa, IMO, ihminenkin on vain yksi eläin.) Kun ihminen erottaa itsensä eläimistä, se myös luokittelee lajille tyypillisiä piirteitä, kuten älykkyys, kyky leikkiä, oppivaisuus, kyky rakentaa työkaluja, taide.. Moni, ja nykyään kun tieto lisääntyy, yhä useampi noista piirteistä voidaan liittää myös muihin eläinlajeihin. Onkohan taidekaan enää pelkkä ihmisten juttu? Ihminen arvottaakin esim. simpanssin elämän arvokkaammaksi kuin koiran ehkä juuri noihin ihmiselle tyypillisiin ominaisuuksiin perustuen. Ja loppujen lopuksi, simpanssi sattuu vieläpä olemaan ihmiselle lähisukua, eli kantaa pitkälti samoja geenejä (ja siitä tietysti johtuu myös nuo yhdistävät piirteet). Ja sitten taas koirassa on enemmän inhimillisiä ominaisuuksia kuin kastemadossa, jne..