Kaseiinin sekoittamisesta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja cuscus
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
29.5.2003
Viestejä
628
Tuli nyt ensimmäistä kertaa hommattua lisäravinteita ja tilattua Calsium caseinatea lähinnä iltapalaksi, jos ei jaksaa alkaa isompaa kokkailemaan.

Pari kysymystä tuli mieleen:

1. Kokeilin aluksi lisätä mausteeksi hieman kaapista löytynyttä sekamehutiivistettä. Seurauksena siitä oli, että kaseiini sakkautui kauheaksi mössöksi. Mikä siinä mehussa aiheutti sen, että osaa välttää lisäämästä vastaavaa tulevaisuudessa?

2. Mikä on paras tapa sekoittaa drinkki, kun on käytössä, kun on käytössä shakeri ja tarkoitus on aina laittaa drinkki jääkaappiin joksikin aikaa, jotta vaahto poistuu? Sekoitus kylmään vai lämpimään veteen? Vesi vai jauhot ensin? Eli mahdollisimman vähän paakkuja oli luonnollisesti tarkoitus saada :)

On muuten yllättävän hyvää juomaa. Paljaaltaan ei kyllä kovin maistu, mutta kun pikkuisenkaan lisää jotain mausteeksi, ei kaseiinin makua ole enää ollenkaan :kippis1:
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Re: Kaseiini (Calcium caseinate)

Originally posted by Juhan

1. Kokeilin aluksi lisätä mausteeksi hieman kaapista löytynyttä sekamehutiivistettä. Seurauksena siitä oli, että kaseiini sakkautui kauheaksi mössöksi. Mikä siinä mehussa aiheutti sen, että osaa välttää lisäämästä vastaavaa tulevaisuudessa?


Enemmän nestettä/vähemmän jauhoa? :D
 
1. Minkälaista mehua käytit? Jotkut sitrushappoa sisältävät saattavat sakkauttaa. Kokeile muita mehuja.

2. Vesi ensin. Aloita sekoitus hitaasti nopeutta lisäten.


Veden lämmöllä ei ole väliä.



aPache
 
Re: Re: Kaseiini (Calcium caseinate)

Originally posted by letku
Enemmän nestettä/vähemmän jauhoa? :D

Heh, ei siitä ollut nyt kuitenkaan kyse. Protskut oli jo sekoittuneet veteen aika hyvin. Vasta kun lisäsin mehun sekaan, se alkoi sakkaantumaan.

Mehukattia oli (joo, tiedän :) ei vaan ollut muuta silloin). Sitruunahappoa siinä tosiaan oli mukana.
 
Re: Kaseiini (Calcium caseinate)

Originally posted by Juhan

1. Kokeilin aluksi lisätä mausteeksi hieman kaapista löytynyttä sekamehutiivistettä. Seurauksena siitä oli, että kaseiini sakkautui kauheaksi mössöksi. Mikä siinä mehussa aiheutti sen, että osaa välttää lisäämästä vastaavaa tulevaisuudessa?

2. Mikä on paras tapa sekoittaa drinkki, kun on käytössä, kun on käytössä shakeri ja tarkoitus on aina laittaa drinkki jääkaappiin joksikin aikaa, jotta vaahto poistuu? Sekoitus kylmään vai lämpimään veteen? Vesi vai jauhot ensin? Eli mahdollisimman vähän paakkuja oli luonnollisesti tarkoitus saada :)

1. Olen muutaman kerran kokeillu mehutiivisteen kanssa ja sama vika aina... Kaakao kyllä toimii :thumbs:

2. Alkuun tilkka kuumaa vettä ja esim. lusikalla sekoilua ----> kylmää perään ja jumalaton ravistelu?
( Juuri nyt on menossa kaakaolla maustettu ja "sauvalla" hämmennetty iltapala, eikä paakuista tietoakaan )
 
Yksi vaihtoehto on sekoittaa itse kombo, johon tulee esim 1/3 määrästä heraa, 1/3 soijaisolaattia ja 1/3 kaseinaattia.
 
Maitoproteiinidrinkistä tulee erittäin paksua mömmöä jos ei laita tarpeeksi nestettä ja sitä nestettä tarvitaan huomattavasti enemmän kuin heran kanssa. Lisäksi kannattaa käyttää sitä verkkoa mikä tulee sheikkereiden mukana.

Maitoproteiinidrinkkiä ei myöskään kannata jättää seisomaan, koska silloinkin se sakkautuu vaikka nestettä olisikin tarpeeksi.

Eli ongelma ei johdu mistään mehutiivisteestä.
 
Sitruunahappo hapattaa maitopohjaset tuotteet mukavasti, että en ihmettelisi vaikka syy olisi juuri siinä.

hyvä esimerkki tuosta on että juoppa 4cl baileys purskuta sitä suussa mutta älä niele. sen jälkeen otat 4cl sitruuna mehua ja jatkat purskutusta. kyseinen sekotus muuttuu puuromaiseksi palloksi suussa mitä on lähes mahdoton nielaista. hyvä källi kotibileissä. baarista paukun saa nimellä suihinotto kosto.
 
Kaakao toimi tosiaan hyvin. Sitähän joisi jo ihan huvikseen :)

Zart, kiitos vinkistä. Perjantaina tuota voisi kokeilla johonkin viattomaan uhriin :D
 
cuscus sanoi:
Tuli nyt ensimmäistä kertaa hommattua lisäravinteita ja tilattua Calcium caseinatea lähinnä iltapalaksi, jos ei jaksaa alkaa isompaa kokkailemaan.


2. Mikä on paras tapa sekoittaa drinkki

On muuten yllättävän hyvää juomaa. Paljaaltaan ei kyllä kovin maistu, mutta kun pikkuisenkaan lisää jotain mausteeksi, ei kaseiinin makua ole enää ollenkaan

Vastaus nro 2: ite sekoitin just äsken Kaseinaattia ihan sheikkerissä, ilman ritilää ravistelemalla. Ei lainkaan paakkuja. Ihan tasaista on.

Tää calsuim caseinate maistuu aivan käsittämättömän hyvältä, vaikka onkin maustamatonta, kun tätä sekoittaa maitoon, 3-4dl ja 15g esim. Vesseli-kaakaojauhetta. Siihen 25g kaseinaattia, niin A VOT!

Iltapirtelö on valmis, ja hinta n. 0,8e.




:kippis1:
 
Ite sotken 1:1 suklaa Pjuö Weitä ja Evon kaseiinia perus/lisäprotuksi nykyään. Kylmään maitoon sekoitettuna tulee taivaallisen hyvää (myös veteen on herkkua, mutta jääkaappikylmään maitoon kun sotkee, niin :kuola: ), mutta sen kanssa ei sekoitu ilman sheikkerin verkkoa. Verkkoa käyttämällä sekoittuu kumminkin hyvin, veteen sekoittuu hienosti ilmankin verkkoa, ei paukkuja eikä vaahtoa.

Kieltämättä aiemminkin on pieniä ongelmia ollut saada kaseiini sotkeutumaan (Protein95:n ainoa ongelma oli paakkuisuus), mutta näköjään verkkoa käytämällä sekoittuu hyvin. Vettä on toki myös hyvä laittaa hieman reilummin, kun kaseiinia käyttää.
 
Viimeksi muokattu:
Tomi sanoi:
Yksi vaihtoehto on sekoittaa itse kombo, johon tulee esim 1/3 määrästä heraa, 1/3 soijaisolaattia ja 1/3 kaseinaattia.

Jotain tollasta oon aatellutkin, kun vaan sais rahaa tilata kerralla kunnon satsi tavaraa...minkälaita toi pakkiksen kaupan soija on sekottuvuudeltaan?? meneekö ihan sheikkerillä vai tarviiko sauvasekottimen?? Ihan näin käytännössä kyselen kun joku sitä kuitenkin on syönyt ja sekotellut...
 
Mehun happo saattaa koaguloida kaseiinin, eli mössöksi menee. Saman pitäisi tehdä mm. kuumennus. Välttäkäätten siis hapokkaiden ainesosien lisäämistä kaseiiniin. (Hidas imeytyvyyshän perustuu juuri tuohon: Kaseiini koaguloituu vatsahappojen vaikutuksesta. Kananmunan kovettuminen keitettäessä on myös osoitus samasta reaktiosta.)
 
Timba79 sanoi:
Jotain tollasta oon aatellutkin, kun vaan sais rahaa tilata kerralla kunnon satsi tavaraa...minkälaita toi pakkiksen kaupan soija on sekottuvuudeltaan?? meneekö ihan sheikkerillä vai tarviiko sauvasekottimen?? Ihan näin käytännössä kyselen kun joku sitä kuitenkin on syönyt ja sekotellut...

Veikkaan että menee aika hyvin sekaisin, yleensä noi kalliimmat tuotteet on käsitelty niin, että ne sekoittuu.
 
Timba79 sanoi:
Jotain tollasta oon aatellutkin, kun vaan sais rahaa tilata kerralla kunnon satsi tavaraa...minkälaita toi pakkiksen kaupan soija on sekottuvuudeltaan?? meneekö ihan sheikkerillä vai tarviiko sauvasekottimen?? Ihan näin käytännössä kyselen kun joku sitä kuitenkin on syönyt ja sekotellut...

Soija ja hera ovat minulla aina sekoittuneet hyvin sheikerillä. Soija muistaakseni liukenee erittäin hyvin.

Viime kuussa kokeilin kalsium kaseinaattia säästösyistä ja jäi viimeiseksi kerraksi. Vieläkin pussi on kaapissa ja muutaman kerran otin sitä, mutta tuli niin paksua puuroa, ettei kunnolla tullut tehosekottimesta ulos ja makukin oli aika paha. 0,75 dl jauhoa ja 4 dl maitoa ja tuli jo aivan liian paksua. Kaakaojauhettakaan en viitsinyt paljoa laittaa, kun on aika sokeripitoista.

Jatkossa ostan valmiita iltaproteiineja, joita saa 30-35 € 900 g. Nyt yritän syödä kaseinaatti pussia pois laittamalla sitä 1/3 ja 2/3 maustettua iltaproteiinia.
 
Siis miten jotkut valittaa ettei saa tuota kaseiinia sekaisin ja vieläpä sitä että se kuohuaa? Onko teillä sheikkereissä jotain vikaa tai sitten teillä on huonot vedet siellä missä asutte. Itselläni ainakin menee hyvin sekaisin kun heitän desin tuota kaseiinia neljään desiin kirkasta vettä ja sekoitan sen fastin sheikkerissä. Aikaa menee noin 10-15 sekuntia ja ei kuohua ei sitten millään. Olisiko mahdollista että teidän nesteet on väärän lämpöisiä jolloin tuo ei sekoitu niin hyvin sinne?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom