- Liittynyt
- 20.9.2006
- Viestejä
- 41
Kananmunat ovat saaneet huonon maineen veren kolesterolitason nostajina, mutta nyt näyttää siltä, että munat on leimattu väärin perustein.
Vuosia pyörineet tutkimukset osoittavat, että vähärasvaista ruokavaliota noudattavatkin voivat syödä kaksi kananmunaa päivässä ilman, että heidän kolesteroliarvoissaan tapahtuu oleellista muutosta. Myöskään sydänystävälliseen tai edes veren kolesterolipitoisuuden alentamiseen tähtäävään ruokavalioon sitoutuneiden ei tarvitse vältellä kananmunien syömistä.
Kananmunan valkuaisten syömiselle ei varsinkaan ole rajoituksia, sillä niissä ei ole sen paremmin kolesterolia kuin rasvaakaan.
Itse asiassa kolesterolista huolehdittaessa on usein unohdettu, että kananmunat ovat loistavia ravintoainelähteitä. Ensinnäkin niiden sisältämä proteiini on kaikkein laadukkainta mahdollista - niin laadukasta, että kaikkia muita valkuaisaineita verrataan suhteessa siihen. Toiseksi kananmunissa on lähes kaikkia ihmiskehon hyvinvoinnille tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Vain C-vitamiini puuttuu, sillä toisin kuin ihmisten, kanojen elimistö osaa tuottaa sitä itse.
Kananmunien keittäminen on yksi nopeimmista ja vähiten energiaa vaativista kotikeittiön toimenpiteistä. Tavallaan kananmuna on siis luonnon omaa pikaruokaa.
Lähde: http://www.iltalehti.fi/terveys/200704175976233_tr.shtml
Kananmunien vaikutuksesta elimistön kolesterolipitoisuuteen on pakkiksella paljon puhuttu. Olisiko nyt aika lyödä viimeinen naula tähän keskusteluun. Kanamunat, keltuaisineen, kunniaan!
Vuosia pyörineet tutkimukset osoittavat, että vähärasvaista ruokavaliota noudattavatkin voivat syödä kaksi kananmunaa päivässä ilman, että heidän kolesteroliarvoissaan tapahtuu oleellista muutosta. Myöskään sydänystävälliseen tai edes veren kolesterolipitoisuuden alentamiseen tähtäävään ruokavalioon sitoutuneiden ei tarvitse vältellä kananmunien syömistä.
Kananmunan valkuaisten syömiselle ei varsinkaan ole rajoituksia, sillä niissä ei ole sen paremmin kolesterolia kuin rasvaakaan.
Itse asiassa kolesterolista huolehdittaessa on usein unohdettu, että kananmunat ovat loistavia ravintoainelähteitä. Ensinnäkin niiden sisältämä proteiini on kaikkein laadukkainta mahdollista - niin laadukasta, että kaikkia muita valkuaisaineita verrataan suhteessa siihen. Toiseksi kananmunissa on lähes kaikkia ihmiskehon hyvinvoinnille tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Vain C-vitamiini puuttuu, sillä toisin kuin ihmisten, kanojen elimistö osaa tuottaa sitä itse.
Kananmunien keittäminen on yksi nopeimmista ja vähiten energiaa vaativista kotikeittiön toimenpiteistä. Tavallaan kananmuna on siis luonnon omaa pikaruokaa.
Lähde: http://www.iltalehti.fi/terveys/200704175976233_tr.shtml
Kananmunien vaikutuksesta elimistön kolesterolipitoisuuteen on pakkiksella paljon puhuttu. Olisiko nyt aika lyödä viimeinen naula tähän keskusteluun. Kanamunat, keltuaisineen, kunniaan!