Kamppailun laji- ja seuratoiminta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja AndyS
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Täytyyhän tässä olla joku syy taustalla?
Tässä taitaa olla taustalla nyt se syy, että sä ihmettelet asioita joita et ymmärrä ja joista ei ole kokemusta? Menet vain johonkin seuraan ja aloitat junnutoiminnan pyörittämisen, niin elämän realiteetit vähitellen kirkastuvat. Lajit ja niiden vaatimukset ovat erilaisia. Päähänlyöntilajit eivät ole lasten harrastuksia kuin kehitysmaissa. Elämä on.
 
Perinteisesti varsinkin japanilais- ja korealaistaustaisissa kamppailulajeissa on treeneissä arvostettu etikettiä ja tietynlaista muodollista kuria, toki hieman lajista ja seurasta riippuen. Itse totuin junnuna aika tiukkaan treenikuriin ja erityisesti junnuille pidän sitä tärkeänä asiana. Ja ei, sillä ei tarkoiteta mitään simputusmenoa ja asiattomuuksia, vaan vetäjien ja muiden harjoitteilijoiden kunnioittamista ja erityisesti asiaan keskittymistä. Yleisesti ottaen vanhemmat ovat mukisematta hyväksyneet tämän, johtuen varmaan siitä, että osan silmissä vyöni väri tuo jotain ylimääräistä auktoriteettiä. Muutenkin olen saanut olla aika rauhassa vanhempien neuvoilta ja pätemisiltä. Moni vanhempi ei tiedä paljoakaan judosta, joten kyseenalaistaminen erinäisistä asioista on varmasti vähäisempää kuin junnulätkän tai -futiksen puolella.

Tämä on kuitenkin muuttunut viime vuosina huonompaan suuntaan. Minulle on tullut esim. valitusta siitä, etten ole alkulämpöjä tehtäessä päästänyt lasta juomaan. Eräs junnu ei kerran suostunut treenaamaan osoittamani parin kanssa, koska hänen äitinsä oli kuulemma sanonut, ettei tarvitse ottaa, jos ei halua. Ilmoitin junnulle, ettei äitinsä vedä treenejä ja sanoin, ettei vaihtoehtoja ole. Häntä ei näkynyt enää treeneissä. Onneksi suurin osa vanhemmista luottaa ja jättää treenien vetämiseen liittyvät asiat minun huolekseni, mutta näitä asioihin puuttujia on viime vuosina ilmaantunut enemmän. Onko muilla kokemusta tästä asiasta?

Pelkään pahoin, ettei asia ainakaan helpotu tulevina vuosina, kiitos Mirjami Penttisen toilailujen.
 
Muutamassa eri lajissa ja seurassa treenanneena voin komppaa tuota näkemystä että japanilaisissa kamppailulajeissa tietynlaista kurinalaisuutta ja kunnioitusta korostetaan. Omat kokemukset junnuna aloitetusta karatesta on hyvinkin positiiviset ja siellä iskostuneet arvot toisten kunnioittamisesta ja itsensä kehittämisestä loivat mielestäni hyvän pohjan treenaamiseen. Jälkeenpäin arvostan paljon sitä että pystyi luottamaan vetäjiin ja niiden kykyyn asettaa lapsille sopivia rajoja. Vaadittiin mutta ei liikoja - kannustettiin ja myös kehuttiin. Myös vanhemmat pystyivät luottamaan siihen että vetäjät osaavat asiansa kun homma oli turvallista. Vaatimukset kasvoivat myös iän myötä ja se on valmentajan osaamisen yksi tärkeimmistä osa-alueista omasta mielestäni.

Samaa ei voinut todeta nyrkkeilyn puolelta kun varhaisteni-ikäisenä painostettiin nopeasti sparraamaan ja muuta paskaa "asennekasvatusta". Sellainen touhu voi jättää jäljen jos ei ole kykyä äänestää jaloillaan vaan esim vanhemmat painostavat jatkamaan.
 
Nyt on muuten todella hyvä aika tehdä uudistuksia seurassa. Siis tarkoitan sen tyyppisiä kuin lukujärjestyksen muuttaminen, jonkun heikosti toimivan ryhmän lopettaminen tai uuden aloittaminen, varustetoimittajan vaihto ja vastaavat. Harrastajakunta joka tapauksessa vaihtuu aika paljon ja vanhatkin harrastajat hyväksyvät muutokset helpommin, kun ne tulevat kriisin ohessa.
 
Onkohan Suomessa montaa ihan oikeasti omissa tiloissaan toimivaa kamppailulajiseuraa? Jalkapallon ja jääkiekon puolella seurat ovat perustaneet yhdistyksiä, jotka ovat keskittyneet hallien rakentamiseen. Ehkä kamppailuseurat voisivat ottaa tuosta esimerkkiä.

Olen kuullut yhdestä kamppailuseurasta, joka toimii tiloissa, jotka seuran päävalmentaja omistaa. Varmaankin seura sitten maksaa hänelle niistä vuokraa. Varmaan tällaisia on Suomessa joitain muitakin, mutta ilman muuta se on harvinainen järjestely.
 
Kolmanneksi thaimaalaiset pärjäävät kilpailijamassaansa nähden todella huonosti verrattuna länsimaalaisiin. Seuraan semisäännöllisesti Lumpinin mestaruustilannetta ja parhaimmillaan kolmen eri painoluokan mestarina oli länsimaalainen. Juuri nyt on vain yhden, Rafi Bohic 147 lbs. (aloitti muuten 16-vuotiaana) ja lisäksi kaksi japanilaista on Rachadamnoen mestareina. Thaikkuottelijoita on niin tolkuton määrä, että jos heidän treenisysteeminsä olisi edes yhtä hyvä kuin länsimaissa saati parempi, kenenkään länkkärin tai japanilaisen ei pitäisi olla lähelläkään isojen stadionien mestaruuksia.


Pienemmissä sarjoissa kaikki mestarit thaikkuja.
Kyl ne jotain tekee oikein.
 
Lähinnä syövät niin proteiiniköyhää ruokaa että jäävät kitukasvuisiksi. Ei liene suuri yllätys, että länsimaista ei löydy kovin paljon huippuottelijoita noihin nelosella ja vitosella alkaviin sarjoihin. En usko että pelkän riisin ja kasvisten syöminen lapsuusiässä on se ratkaisu, jolla Suomen kamppailu-urheilu nostetaan kukoistukseen.

Kuten sanottu, thaikkuottelijoita on niin tolkuton määrä, että jos heidän treenisysteeminsä olisi edes yhtä hyvä kuin länsimaissa saati parempi, kenenkään länkkärin tai japanilaisen ei pitäisi olla lähelläkään isojen stadionien mestaruuksia.
 
Lähinnä syövät niin proteiiniköyhää ruokaa että jäävät kitukasvuisiksi. Ei liene suuri yllätys, että länsimaista ei löydy kovin paljon huippuottelijoita noihin nelosella ja vitosella alkaviin sarjoihin. En usko että pelkän riisin ja kasvisten syöminen lapsuusiässä on se ratkaisu, jolla Suomen kamppailu-urheilu nostetaan kukoistukseen.

Kuten sanottu, thaikkuottelijoita on niin tolkuton määrä, että jos heidän treenisysteeminsä olisi edes yhtä hyvä kuin länsimaissa saati parempi, kenenkään länkkärin tai japanilaisen ei pitäisi olla lähelläkään isojen stadionien mestaruuksia.

Minäkin olen samaa mieltä noissa ravintoasioissa kuin sinä, kuten jo aiemmin kirjoitinkin. Joten jos joku on täällä väittänyt että riisilllä saataisiin suomen kamppailu-urheily kukoistukseen niin aika absurdeja heittoja ollaan viskomassa. Toivottavasti joku on heittänyt sen vain läpällä. (kuka ton heittikään täällä?)

Sitten ollaanko tässä nyt sitä mieltä että jos aasialaiset rupeasivat syömään länsimaista ruokaa niin se on ainoa tekijä näissä asioissa. Pitäisikö suomalaisten lähteä katsomaan mitä hollannissa syödään että saadaan pitempiä ottelijoita ja sitten keniasta safkaa että saadaan kardio kuntoon ja lopulta uuteen-seelantiin massaoppiin. Ikävä kyllä geenitkin vaikuttavat näihin ominaisuuksiin ja vaikka kuinka osa ottelijoista saadaan vetämään sikanautaa vauvasta lähtien niin sieltä ei niitä deontay wildereita tule.

Thaikkuottelijoita on tolkuton määrä ympäri maailmaa, joten on aika luonnollista että siellä joskus joku muunkin maalainen käväisee siellä voittamassa mestaruuksia.

Lumpineen stadionin mestaruuden on vienyt joku muu kuin thaikku ilmeisesti 5 kertaa joten on se pääasiassa pysynyt ihan kotona se vyö.

Vaikka Petrosyan otti tasaisen ottelun Buakawia vastaan, matsihan ei ollut thainyrkkeily matsi vaan k-1 ja uskoisin että thainyrkkeily matsissa Buakaw olisi selvästi vahvempi (vaikka tätähän on vaikea varmaksi sanoa)
Petrisyanin thainyrkkeily recordi on aika olematon joten vaikka mies on kova potkunyrkkeilyssä niin siitä ei voida suoraan laskea miten mies pärjäisi thainyrkkeilyssä.

Kuitenkin maailmassa on kovia ulkomaisia thaikku ottelijoita ja ihan omasta mielenkiinnosta ajattelin katsoa miten homma on miehiltä lähtenyt käyntiin :
JWP : 11 aloitti taekwondon ja otteli siinä. Myöhemmin aloitti potkunyrkkeilyn ja otteli ensimmäisen kerran 14 vuotiaana jonka hävisi.
Dany Bill : 13 vuotiaana aloittaa treenaamisen ja 14 vuotiaana ottaa ensimmäisen matsinsa.
Ramon Dekkers : 12 vuotiaana judoon, siitä nyrkkeilyyn ja thainyrkkeilyyn. ensimmäinen matsi 16 vuotiaana.

Luulin että täällä oli tarkoitus keskustella ja jutella asioista eikä vihjailla asioita jotka eivät ole edes tapahtuneet tai pelkästään vittuilla


View: https://www.youtube.com/watch?v=S6uhuSimf-A



View: https://www.youtube.com/watch?v=T9GC0GeEqQ4

: Ban me bitches
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ammattimaisesti treenaavia thainyrkkeilijöitä ei kyllä ole muualla maailmassa kovinkaan paljon verrattuna Thaimaaseen. Harrastajia toki on, mutta ei näiden lukumäärää voi suoraan verrata leipätyökseen ottelevien ja harjoittelevien thaimaalaisten määrään.

Noissa vitosella ja nelosella alkavissa sarjoissa länsimaalaiset eivät tietenkään pärjää, koska sen kokoisia ottelijoita ei ole olemassa ainakaan kovin montaa. Eivät thaikutkaan pärjää +80 kg sarjoissa, kun sen kokoisia thaikkuja ei juurikaan ole. Lumpinillahan suurin sarja on -160 lbs, mikä on jotain 72 kg.

Lisäksi pitää huomioida Lumpinin ja muiden stadionien heikko palkkiotaso. Juttelin kerran erään thaimaalaisen kanssa, joka oli ollut Lumpinin rankingeilla parhaimmillaan TOP5 ja oli jopa voittanut hallitsevan mestarin ei-tittelimatsissa. Suurin hänen koko urallaan saamansa ottelupalkkio oli ollut 1300 €. Tämä ei ole omiaan houkuttelemaan parhaita länsimaalaisia tekemään uraa stadioneilla.

Tässä nykyinen 160 lbs sarjan Lumpinin mestari Sorgraw ottelemassa Petrosyanin kanssa. Sograw on todella hyvä ottelija, mutta onhan tasoero silti aivan selkeä.


View: https://www.youtube.com/watch?v=WEKVslu3EiE


Varsinainen pointti on kuitenkin tässä se, että ei Thaimaan järjestelmä ole millään tavoin kopioitavissa Suomeen. Vai miten se käytännössä tapahtuisi? Mistä ne lapset saataisiin, jotka aloittaisivat ammattimaisen treenaamisen 7-vuotiaina? Siitähän tässä on kyse.
 
Ei kai sitä thaimaan mallia ole kukaan kopioimassa suoraan.
Thaimaassa käy kuitenkin joka vuosi useampi suomalainen treenaamassa, myös valmentajia.
Esim antti nurmi kertoi että aina jää jotain käteen, samoin mika pietilä käynyt monta sataa kertaa ja kertoo samaa.
Varmaan monella lomailua samassa, mut kylhän siellä on tietotaitoa. Andykin vois saada ideoita sieltä.
 
Ei kai sitä thaimaan mallia ole kukaan kopioimassa suoraan.
Thaimaassa käy kuitenkin joka vuosi useampi suomalainen treenaamassa, myös valmentajia.
Esim antti nurmi kertoi että aina jää jotain käteen, samoin mika pietilä käynyt monta sataa kertaa ja kertoo samaa.
Varmaan monella lomailua samassa, mut kylhän siellä on tietotaitoa. Andykin vois saada ideoita sieltä.
Mitä olen näistä ”treenimatkoista” kuullut niin johonkin muuhunkin elimeen kuin käteen on jotakin jäänyt... enemmän jäi hyvää oppia USAn ja Hollannin leirityksistä aikoinaan. Thaimaassa tehtiin paljon hölmöjä juttuja, joissa ripaus taikauskoa
 
Siis kyllä thaimaalaisilla on paljon annettavaa, erityisesti lajiteknisissä ja taktisissa asioissa. Sieltä löytyy valtava määrä tietotaitoa ja olen sitä mieltä, että potku- ja thainyrkkeilijöiden noin yleisesti kannattaa jossain vaiheessa vierailla siellä harjoittelemassa. Lisäksi oikeille saleille mennessä laadukkaita treeni- ja sparrikavereita sekä välineiden pitäjiä on saatavilla paremmin kuin missään muualla maailmassa. Thaimaalainen harjoitustapa kehittää myös kykyä kestää isoja treenivolyymeita.

Huono puoli on minusta usein se, että koska thaimaalaiset ovat yleensä oppineet tekniikat lapsena kopioimalla ne kokeneemmilta, heillä ei aina ole kykyä opettaa niitä eteenpäin muuten kuin näyttämällä ja kehottamalla matkimaan. On toki paljon hyviäkin koutseja, mutta merkittävä osa hyvistä ottelijoista on näitä tapauksia.

Thaimaasta voi saada oppia ja hyötyä, mutta sillä tavalla se ei mene, että koska thaimaalaiset aloittavat treenaamisen 6-vuotiaana, suomalaistenkin pitäisi ottaa salille pelkästään ala-asteikäisiä aloittelijoita.
 
Siis kyllä thaimaalaisilla on paljon annettavaa, erityisesti lajiteknisissä ja taktisissa asioissa. Sieltä löytyy valtava määrä tietotaitoa ja olen sitä mieltä, että potku- ja thainyrkkeilijöiden noin yleisesti kannattaa jossain vaiheessa vierailla siellä harjoittelemassa. Lisäksi oikeille saleille mennessä laadukkaita treeni- ja sparrikavereita sekä välineiden pitäjiä on saatavilla paremmin kuin missään muualla maailmassa. Thaimaalainen harjoitustapa kehittää myös kykyä kestää isoja treenivolyymeita.

Huono puoli on minusta usein se, että koska thaimaalaiset ovat yleensä oppineet tekniikat lapsena kopioimalla ne kokeneemmilta, heillä ei aina ole kykyä opettaa niitä eteenpäin muuten kuin näyttämällä ja kehottamalla matkimaan. On toki paljon hyviäkin koutseja, mutta merkittävä osa hyvistä ottelijoista on näitä tapauksia.

Thaimaasta voi saada oppia ja hyötyä, mutta sillä tavalla se ei mene, että koska thaimaalaiset aloittavat treenaamisen 6-vuotiaana, suomalaistenkin pitäisi ottaa salille pelkästään ala-asteikäisiä aloittelijoita.
On heillä annettavaa. Mutta en tiedä onko enemmän kuin joissain muissa kamppailukulttuuria ilmentävissä maissa. Itse opin ainoastaan kunnollisen kyynerpäiden käytön Thaimaassa. Siinä ne on hyviä
 
Minusta asiaa ei oikein ole järkevää käsitellä siten, että onko järkevää mennä treenaamaan "Thaimaahan" tai "Hollantiin" tai "Valko-Venäjälle". Sitä pitää tarkastella sali- tai valmentajakohtaisesti.

Vaikka Thaimaassa on ihan eri asia, jos pääset jatkuvasti treenaamaan jonkun Namsaknoin ohjauksessa tai sitten random turisticampilla, missä elämäänsä kyllästynyt random-padinpitäjä ohjaa kahtakymmentä aloittelijaa. Ihan samoin Hollannissa ja Valko-Venäjällä on saatavissa sekä huippuohjausta että huonoa ohjausta.
 
En kyllä ole aiemmin tullut ajatelleeksi, että suurperheet olivat Gracien suvussa tietoista toimintaa BJJ:n edistämiseksi. :eek: Käyhän se näinkin ja tulokset olivat kieltämättä hyviä.


:ROFLMAO:
Onkohan tulossa lauma supergolffareita Tiger Woodsin suunnitelman ansiosta.
 
En kyllä ole aiemmin tullut ajatelleeksi, että suurperheet olivat Gracien suvussa tietoista toimintaa BJJ:n edistämiseksi. :eek: Käyhän se näinkin ja tulokset olivat kieltämättä hyviä.

Onhan tuo aika hidas ja vähän epävarmakin systeemi.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom