Kaikki mitä olet aina halunnut tietää BJJ:stä, Judosta tai vaikka painista

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Seuraamalla Sherdoggia ja muita palstoja näyttää, ettei Yoshida ole sopumatseja tehnyt.Pro-painista en osaa sanoa, mutta kuulostaa kyllä enemmän jaappojen omalta Hessu Hopolta Ogawalta.

En myöskään usko, että judo on erkautumassa "tosimaailmasta". Kilpajudon treenaushan on vittumaista hommaa, jossa kuristukset haetaan vaikka nyrkillä korviin survomalla. Jos tulee käväistyä esim. Venäjällä tai Saksassa treenaamassa, niin saattaa toivoa, että sellaista epäkäytännöllistä tunnelmointia olisi enemmän ja sitä "tosimaailmaa" vähän vähemmän. Kyllä judossa otetaan miehestä reilusti mittaa, siinä missä painissakin.
 
Viimeksi muokattu:
AG+ sanoi:
Minulle on joltain boardilta jäänyt käsitys että Yoshidan eristämiseen Judopiireistä on liittynyt myös sopumatsien ottaminen. Judosta en paljoakaan tiedä ja eristämisestäkin olen vain boardeilta kuullut joten nyt ihmettelen että onko tämä ollut liioittelua ja onko japanissa tosiaan niin kova linja ettei Judoka saa otella missään muussa formaatissa tai seuraus on vastaava?

Ymmärrän kyllä eristämisen jos mies on vetänyt sopumatseja / Pro-painia, mikä antaa taistelupiireissa ikävän maineen kenelle vaan mutta jos taas kielletään matsaaminen muissa organisaatioissa/säännöillä niin se on sitten kyllä ihan puhtaasti elitismiä ja varmasti pitkällä tähtäimellä taidot eriytyvät "tosimaailmasta".

Kun Kano teki päätöksen ettei (vapaa)matsaamista rahasta enää hyväksytä, oli tilanne tietysti eri. Japanissa otettiin jujitsukoulujen välisiä matseja, joissa ei armoa kyselty. Sakujiro Yokoyama kommentti kertoo paljon..
In those days contests were extremely rough and frequently cost the participants their lives. Thus, whenever I sallied forth to take part in any of those affairs, I invariably bade farewell to my parents, since I had no assurance that I should ever return alive."

Kodokan Judo saavutti näiden matsien kautta johtavan jujitsukoulun aseman Japanissa. Itseasiassa tämän kaiken kehityksen katsotaan lopulta kulminoituneen yhteen matsiin, josta voit lukea tästä.

Koska tahtoi judon nousevan valtalajiksi Kano teki päätöksen kieltää haaste/palkkio matsit. Ero väkivaltaiseen jujitsumaailman oli kuitenkin tehtävä, jotta judo pääsisi huonosta, väkivaltaisesta imagostaan.
To complete the transition from jutsu (martial art) to Do (way of life), Kano added a strict code of ethics and a humanitarian philosophy to his newly created system. Kodokan instructors and students were expected from the beginning to be outstanding examples of good character and honest conduct. Any hand-to-hand combat outside of the dojo, public demonstrations for profit, or any behavior that might bring shame to the school could lead to suspension or expulsion from the Kodokan.

Tämä sääntö koitui esimerkiksi erään Maeda (joka opetti Gracielle judon Brasiliassa) nimisen judokan kohtaloksi, kuten myös kuuluisan Shiro Saigonkin (joka siis ratkaisi sen ylläolevan kuuluisan matsin).
In 1889 Saigo's reign with Kodokan came to an end when he participated in a "Pit Bull" fighting contest. Here he fought a 197cm, 6'6, 140kg, 308lbs, sumo wrestler name Ara-umi. During the duel Saigo punched Ara-umi in the chest, a blow which later proved fatal. Saigo was removed from Kodokan after the death. Later in his life, Saigo became a journalist and was active in politics in China. He became a political advisor to Dr. Sun Yat-Sen (Founder of Rep. of China). In 1922 Saigo died a Rokudan at age 57.

Kannattaa myös lukea TÄMÄ erittäin hyvä artikkeli Japanin judoliiton suhtautumisesta Yoshidaan ja Ogawaan. Pieni quotti sieltä..
The fifth policy in the second chapter of AJJF's competitor's provision, regarding professional activities, states the following:"Competitors are not allowed the following actions. They are prohibited from having a contract or being registered as a professional competitor or professional coach outside Judo."
 
Cthulhu sanoi:
Jos sait lyödä vain vartaloon niin silloinhan nyrkkeilyn tehosta on otettu pois noin 80%.
Mikä painoero teillä on?
Itse painan 120 kiloa ja judoka noin 75, uskoisin sen vaikuttavan hivenen .

Tuosta etäisyydestä tuli mieleen, että pystyn lyömään kovan koukun juuri siihen etäisyydelle joka on olkapäästäni kyynerpäähän (hmm sinänsä aika loogista, kun lähemmin miettii asiaa), tietenkin joku uppari leukaan lähtee vielä lähemmäksi.
Ongelmana tässä on se, että kaverin kanssa sparratessa tulee yleensä lyötyä noin noin 30% teholla ja ei viitsisi alkaa haastamaan ketään tosissaan niin teoriaksi tämä taitaa jäädä. ;)

Tässäpä olisi yksi aika kuuluisa matsi judokan ja nyrkkeilijän välillä. Eihänä tämäkään tietysti kerro totuutta lajien välisestä paremmuudesta, mutta on ainakin hauskaa luettavaa. Gene LeBell vs Milo Savage
 
Tässä vielä ketjun alkuperäisen hengen mukaisia kysymyksiä.
1)Kuinka paljon harrastajia kyseisillä lajeilla on(vapaan ja krekon voi vaikka niputtaa)?
2)Kuinka paljon lajeilla on rekistöröityjä jäsenmaita?
3)Kuinka monta maata yleensä osallistuu kunkin lajin MM-kisoihin?
Nämä eivät ole mitään testejä, vaan itseäni kiinnostavia kysymyksiä.
 
ropotti sanoi:
Tässä vielä ketjun alkuperäisen hengen mukaisia kysymyksiä.
1)Kuinka paljon harrastajia kyseisillä lajeilla on(vapaan ja krekon voi vaikka niputtaa)?
2)Kuinka paljon lajeilla on rekistöröityjä jäsenmaita?
3)Kuinka monta maata yleensä osallistuu kunkin lajin MM-kisoihin?
Nämä eivät ole mitään testejä, vaan itseäni kiinnostavia kysymyksiä.

Mulla ei ole ilmeisesti tarpeeksi tekemistä..

Judosta löytyy tämän verran ihan suoraan. Painista en osaa sanoa, kun eivät liitonsivuilla kerro lukuja. Käsitykseni mukaan Suomessa olisi noin 2000 painijaa.
1) ja 2) Judoliitto kertoo seuraavaa:
Judo on maailman levinnein ja harrastajamääriltään suurin kamppailulaji. Kansainväliseen judoliittoon (IJF) kuuluu 187 jäsenmaata. Judo on olympialajien joukossa viidenneksi suurin laji kansainvälisen liiton jäsenmaiden lukumäärällä mitattuna. Euroopassa lajia harrastaa yli kaksi miljoonaa ihmistä. Suomessa seuroja on 137 ja harrastajia niissä yhteensä n. 15000.
 
Kolme yleisintä tekniikkaa judokilpailuissa

Hei,

Olisi hauska tietää onko Creonte Jiu-Jitsu mahdollisesti judoka? Huippukilpailijoilla yleisin tekniikka ei ole sidonta, ehkä jossain kyläkisoissa voi ollakin, jos osanottajilla on suuret tasoerot. Huipulla ottelut ovat aika tasaisia, eikä minulla nyt ole käytössä mitään tilastoa, varmaan voisi judoliiton sivuilta löytää. Tekniikan nimillä nyt ei sinänsä ole väliä, koska ne nimet eivät sano maallikolle mitään.

Yleensä ottelu voitetaan pystyssä. Se voi olla jalkaheitto kuten esim. kouchi-gari. Se voi myös olla lonkka- tai käsiheitto. Morote- ja ipponseoinage eivät ole "nostoja", kuten nimimerkki sanoo, vaan käsiheittoja. Nykyään nostot ja kähmyt ovat yleistyneet. Judo-ottelu voitetaan usein myös varoituksilla. Käsilukot ja kuristukset ovat harvinaisempia todella huipulla, mutta kansallisella tasolla niitäkin näkee.

Vastaheittoja on myöskin turha alkaa tässä luettelemaan. Jokaisella on ne omat vastaliikkeensä, jotka ottelussa tulevat selkäytimestä sen kummempia miettimättä.


Ja sen ottelun voittaisi Karelin.

Matts
 
Matsku sanoi:
Kuka suomalainen vapaapainija/painija tuli julkisuuteen
tässä viime vuoden aikana ... kyseinen painija joutui
ryöstön kohteeksi brasiliassa mutta löylyttikin itse ryöstäjät ?


Kuka voitti suomelle olympia kultaa painissa 1976 ... ja mikä on miehen cooper ennätys ?


Tässä taas pohdittavaa ... :arvi:


1. Hmm... Pitäisi kait muistaa tämä iltasanomien lööppi, mutta kun en muista.


2. Olisiko ollut Pertti Ukkola

Creonte Jiu-Jitsu
 
Eipäs nyt vedetä herneitä nenään. Creonte on selvästi joskus harrastellut judoa ja on kuitenkin aikaansaanut näin ansiokkaan ketjun. Omasta mielestäni paini, bjj ja judo ovat kaikki mukavan oloisia lajeja, jotka antavat vakaan pohjan vapaaotteluunkin.

Jotain voisi kuitenkin korjata.
Creonte:"Joitakin vuosia sitten BJJ:n SM- kilpailuihin osallistui muutama maajoukkue tason suomalainen Judoka (Edustaneet suomea ulkomailla). Kuten odotettua hallitsivat pystyottelua miten halusivat, mutta joutuivat lopetetuiksi (muistaakseni kuristetuksi) järjestäen ottelun mentyä maahan".



Itse olin katsomassa bjj SM 2004 skabat Turussa.
Maajoukkuetason ex-judokoita siellä näytti olevan yksi eli Tero Lahti.
Hän sijoittui sarjassaan ( siniset ja ylemmät vyöt 82,3 kg) toiseksi. Mieshän ei ole bjj:tä harrastanut, vaan pystyi osallistumaan tähän sarjaan viime vuoden voittajana. Hänen oma sarjansa on judossa 73kg ja otteli reilusti alipainoisena.
Myöskään Tero ei ole enää muuutamaan vuoteen satsannut treenaamiseen, ja nykyisin käy harrastelemassa kerran viikossa judoa.

Tämä esimerkki ei nyt tarkoita sitä, että jokainen judopulliainen, joka treenaa kerran viikossa on tulevaisuuden bjj sm-mitalisti. Tekniikat vaikuttavat molemmissa lajeissa hyvin samanlaisilta(noiden kisojen tekniikat olivat kaikki tuttuja), mutta säännöt ja sitä myöten taktiikka on hyvin erilainen. Kunhan lajiin saadaan muutamia tuhansia harrastajia ja kattava valmennussysteemi, niin eiköhän nuo bjj-kisat ole siihen erikoistuneiden urheilijoiden heiniä, ei siis painijoiden eikä judokoiden.

Mitä tulee noihin lajien välisiin otteluihin ja niiden lopputuloksiin, niin toivottavasti löytyisi kaikilta pikkuisen kykyä lähdekritiikkiin. Monille ihmisille
nämä ottelut ja niiden lopputulokset määräävät varustemyyntiä ja oman salin kävijämäärää. Esimerkiksi painipuolella ei taida juurikaan olla intoa kaikenlaiseen satuiluun, kun rahat tulevat sponsoreilta tai valtioilta.

Muistutuksena vielä: useimmiten ne jotka todella(ammattimaisesti) treenaavat jotain eivät juurikaan ehdi/jaksa kirjoitella näille palstoille(itse en enää treenaa), joten on
usein tyydyttävä näppäimistötaistelijoiden näkemyksiin.
 
Zimpanssi sanoi:
CreonteJiuJitsu Fedor on kyllä oikeasti harjoitellut tuota Sambo painia ja paljon... sanoi:
Käsitykseni mukaan entiesen NL:n alueella sambo ja judo ovat käytännössä sama asia. Judokat kertovat olevansa sambokoita ja päinvastoin. Tästä on ollut minusta suurta hyötyä judolle, koska sambon vapaammat otesäännöt ovat tuoneet judoon paljon lisää heittoja. Heitot ovat hioutuneet sambossa ja valmiiit tekniikat ovat sitten sovellettu judoon. Esimerkiksi "aitajuoksija" on yksi esimerkki tekniikasta joka on ollut markkinoilla vasta alle 10vuotta ja noussut yhdeksi merkittävimmistä tekniikoista. Sambon ja judon erottaa oikeastaan vain yksi asia. Sambossa ovat jalkalukot sallittuja kilpailuissa, mutta kuristukset ei. Judossa taas on päinvastoin.

Rohkenen ollla kanssasi tästä asiasta hieman eri mieltä. Nykyisinhän tilanne alkaa lähestyä yhä enemmän ja enemmän kuvailemasi kaltaista asetelmaa. Judo ja Sambo ovat kuitenkin olleet ja ovat kaksi eri lajia omine sääntöineen, strategioineen ja - kyllä tekniikoineen vaikka jakavatkin paljon yhteistä.

Alunalkujaan entisen neuvostoliiton alueella ei harjoiteltu Judoa käyttännössä katsoen lainkaan. Syitä tähän löytyy monia sekä poliittisia että muita. Joka tapauksessa Judo ei siis kauan sitten harjoiteltu kyseisellä alueella käytännöllisesti katsoen lainkaan. Harjoiteltu laji oli Sambo paini.

Lyhyt versio: Sitten Venäläiset päättivät yhtäkkiä ottaa osaa Judokilpailuihin. Muutamia viikkoja ennen Judo:n arvokilpailuita Venäläiset huippusambokat vetivät päälleen Judopuvut opettelivat säännöt ja lähtivät kisoihin. Menestys oli erittäin hyvä koska venäläiset yllättivät muut käyttämällä mm. epäkonventionaalisia otteita ja tekniikoita. Tästä lähtien entinen NL otti tavaksi lähettää joukkueen Judon arvokilpailuihin etc. Pitkään toiminta oli jo kuvailemani kaltaista, kunnes pikkuhiljaa he alkoivat panostaa harjoitteluun Judon säännöillä.

Jossain vaiheessa Judo hyväksyttiin poliittisesti korrektiksi lajiksi ja ensimmäiset PELKÄT Judo "seurat" syntyivät".

Harjoitteluolosuhteista nykypäivän Venäjällä:

Samalla salilla ja samoilla matoilla vain väliverhojen erottamana (ja joskus ei niitäkään) harjoittelevat usein painijat, judokat ja sambomiehet. Monet venäläiset Judokat omaavat yhä vahvan Sambopaini taustan, mutta nykyisin ihan puhtaiden venäläisten Judokoidenkaan näkeminen ei ole harvinaista. Judokilpailuihi tähtäävä harjoittelu käyttäen Judo sääntöjä, pukua etc. on vain yksinkertaisesti järkevämpää. Tosin monet nk. puhtaat Venäläiset Judokat harjoittelevat Samboa jonkin verran ihan vain harrastusmielessä.

Venäjältä löytyy siis sekä puhtaita Sambo seuroja että puhtaita Judo seuroja.
Yksi vanhimmista puhtaista Sambo seuroista on Sambo-70. Osana eräänlaista kultturivaihtoa Venäjä päätti lähettää SAmbo-70 seuran kilpailemaan ranskan parhaista Judokoista koottua joukkuetta vastaan:

"May 25, 2001 - meet of professional clubs PSG, France versus "Sambo-70", Russia in 1/8 finals of the Judo European champions Cup. Igor's opponent was the famous French judo player Demontfaucon, bronze medallist of the Sidney Olympic, 2001 World Champion in Munich. "Sambo-70" team won the meet with the score 9:7."

Ai niin Igor Kurinnoy on yksi venäjän kaikkien aikojen parhaista Sambo painijoista. Se ehkä kertoo jotain että hän otteli voitokkaasti Demontfauconia vastaan.

Summa summarum: Harjoittelevat ristiin, mutta puhtaita Sambo miehiä ja seuroja löytyy yhä. Laji ei ole kuolemaan päin. Melkeinpä päinvastoin.


Suomessa: Sambo2000 seura.
 
Carlos sanoi:
Miksi olet liittänyt noinkin "kunnioitettavan" nimityksen nickiisi?


LOL no tätä kysymystä olenkin jo odottanut. Taidat olla BJJ miehiä ;)


Vastaus: Yksinkertaisesti siksi koska tuo Brasilialainen BJJ joukkueiden välinen ja jopa sisäinen politikointi alkaa ottaa päähän. Lisäksi olisin taannoin halunnut käydä tervehtimässä, katsomassa ja muuten vaan treenaamassa erään aika hyvin tunnetun BJJ miehen salilla, mutta minua kiellettiin tekemästä tätä sillä uhalla että jos menen en ole enään tervetullut talkaisin oman teamin harjoituksiin. Tässä vaiheessa totesin koko homman olevan aivan sama ja päätin ottaa Margaridasta mallia.

Creonte Jiu-Jitsu
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
uuu sanoi:
Käyvätkö bjj tai lukkopainin "mestarit" salilla? Ja jos käyvät niin voisitko kertoa esimerkki ohjelman? Mihin asioihin he "panostavat" salitreenauksessa?


Käyvät. Käytetyt saliohjelmat vaihtelevat laidasta laitaan. Panostavat lähinnä vapailla painoilla suoritettaviin liikkeisiin.

Jos asia kiinnostaa sinua kehoitan lukemaan WAyland Pulkkisen asiaa käsittelevän kirjan.

Creonte Jiu-Jitsu
 
ropotti sanoi:
Itse olin katsomassa bjj SM 2004 skabat Turussa.
Maajoukkuetason ex-judokoita siellä näytti olevan yksi eli Tero Lahti.
Hän sijoittui sarjassaan ( siniset ja ylemmät vyöt 82,3 kg) toiseksi. Mieshän ei ole bjj:tä harrastanut, vaan pystyi osallistumaan tähän sarjaan viime vuoden voittajana. Hänen oma sarjansa on judossa 73kg ja otteli reilusti alipainoisena.
Myöskään Tero ei ole enää muuutamaan vuoteen satsannut treenaamiseen, ja nykyisin käy harrastelemassa kerran viikossa judoa.

Eikös Tero Lahti saanut judon SM- kisoissa tänä vuonna pronssia? Ei kai siellä mitaleille sijoituta jos ei aktiivisesti treenaa...
 
lieska sanoi:
Mitä mä olen itse treenannut suomenhuippuja(sm-kisoissa menestyneiden) kanssa puvulla ja ilman nimiä mainitsematta, omasta kokemuksesta voin sanoa , että raskaan sarjan judo miehet ovat huomattavasti kovempia, sekä matossa, että pysty painissa kuin raskaansarjan BJJ miehet. Mutta tämähän on vain mun mielipide. :rolleyes:


Niinpä niin...

BJJ on suomessa vielä hyvin nuori laji. Lajin ensimmäinen varsinainen värivyöarvo on sininen vyö. Suurin osa harjoittelijoista/kilpailijoista on yhä sinivöisiä eli käytännössä aika vasta- alkajia. Oikeastaan kaikki. Lisäksi suurinmmalla osalla ei ole aikaisempaa lajitaustaa ja ovat aloittaneet tämän uuden harrastuksen vasta vanhemmalla iällä. Tämä onkin syytä ottaa huomioon ylläolevia kommentteja lukiessa. Siksi itse hieman kohottelinkin kulmakarvoja kun näin omin silmin sinivöisen BJJ miehen kuristavan erään Judon SM- mistalistin joka oli tullut vierailemaan BJJ- kilpailuihin. Harjoitteluvuosissa eroa taisi olla reilusti yli kymmenen vuotta. Hyvin näytti pärjäävän sillä kahden vuoden BJJ taustalla joka miehellä oli takanaan...

Joka tapauksessa se tyyli millä Judokat ottelevat newazaa eroaa hyvin paljon BJJ:n tyylistä. Judokat ovat agressiivisia liikkuvat räjähtäen ja tuntuvat varmasti kovilta.

BJJ miehet taas liikkuvat hitaasti pyrkien käyttämään mahdollisimman vähän voimaan. Ylipäätään he pyrkivät olemaan mahdollisimman lötköjä eri rentoja koko ajan. No tämä on toki vain yleistys.

Siinä missä keskiverto Judoka käy päälle kuin yleinen syyttäjä on BJJ mies paljon hitaampi, rauhallisempi etc. liikkeissään ja tuntuu helpommalta vastustajalta, mutta se on vain harhaa... Käsilukossa olessaan ihmetellään siten että miten minä tähän nyt jouduin! Tuntemasi ero siis johtuu pääosin näistä mainitsemistani seikoista plus siitä että Judokat ovat hyviä ja kovia sekä siitä että BJJ on suomessa vielä lapsen kengissään.

Voit vaikka ensi syksynä käydä kaapeli tehtaalla ottamassa ottelua mustavöisen Brasilialaisen ykköstason BJJ- miehen kanssa jooka saapuu suomeen vetämään leiriä. Suosittelen! Tämän jälkeen voisitkin kertoa meille miltä tuntui :D

Creonte Jiu-Jitsu
 
Zimpanssi sanoi:
Mulla ei ole ilmeisesti tarpeeksi tekemistä..

Judosta löytyy tämän verran ihan suoraan. Painista en osaa sanoa, kun eivät liitonsivuilla kerro lukuja. Käsitykseni mukaan Suomessa olisi noin 2000 painijaa.
1) ja 2) Judoliitto kertoo seuraavaa:


Lisään tuohon vielä seuraavan faktan:

3)Kuinka monta maata yleensä osallistuu kunkin lajin MM-kisoihin?

En muista tähän hätään tarkkaa luku, mutta ensi Olympiakilpailuissa Judoon osallistuun maa määrältään ennätysmäärä maita jopa niin että Judo nousi tässä taistelussa maamäärältään suurimmaksi yksittäiseksi urheilulajiksi. :hyper:

Creonte Jiu-Jitsu
 
Matts sanoi:
Hei,

Olisi hauska tietää onko Creonte Jiu-Jitsu mahdollisesti judoka? Huippukilpailijoilla yleisin tekniikka ei ole sidonta, ehkä jossain kyläkisoissa voi ollakin, jos osanottajilla on suuret tasoerot. Huipulla ottelut ovat aika tasaisia, eikä minulla nyt ole käytössä mitään tilastoa, varmaan voisi judoliiton sivuilta löytää. Tekniikan nimillä nyt ei sinänsä ole väliä, koska ne nimet eivät sano maallikolle mitään.

Yleensä ottelu voitetaan pystyssä. Se voi olla jalkaheitto kuten esim. kouchi-gari. Se voi myös olla lonkka- tai käsiheitto. Morote- ja ipponseoinage eivät ole "nostoja", kuten nimimerkki sanoo, vaan käsiheittoja. Nykyään nostot ja kähmyt ovat yleistyneet. Judo-ottelu voitetaan usein myös varoituksilla. Käsilukot ja kuristukset ovat harvinaisempia todella huipulla, mutta kansallisella tasolla niitäkin näkee.

Vastaheittoja on myöskin turha alkaa tässä luettelemaan. Jokaisella on ne omat vastaliikkeensä, jotka ottelussa tulevat selkäytimestä sen kummempia miettimättä.


Ja sen ottelun voittaisi Karelin.

Matts


Yep Judokahan minä. Eipä tähän ole muuta kommentoitavaa kuin että kannattaa tututustua tilastoihin ;)

Creonte Jiu-Jitsu
 
Koska tämä threadi alkaa uhkaavasti kallistua laji vs. laji sodan suuntaan luulen että on parasta viheltää peli poikki ja lukita koko threadi. Voisiko joku moderaattori tehdä tämän. Kiitos!

Kiitos kaikille mukavasta keskustelusta ja kiperistä kysymyksistä.

Creonte Jiu-Jitsu
 
BBJ:boylle
Ikävä kyllä Suomi on todellinen judon kääpiövaltio ja niin entinen aktiivijudoka voi pienellä treenipiikillä saada itsensä takaisin SM-kuntoon. Kun tosissaan harjoitellaan kohti EM-tasoa, niin treenataan pääosin 2-kertaa päivässä ja käydään ympärivuotisesti
ottamassa turpaan Venäjällä ja Euroopassa. Kun tällaista ruljanssia on käynyt nappulasta asti, niin pari välivuotta laskee tason jonnekin suomalaisen aktiivikisailijan(muutamia kisoja 4 krt viikossa matolla) tasolle. Tero muistaakseni ehti joitakin vuosia treenata aivan tosissaan.

Sambo/Judo aiheeseen:
Omat kokemukseni ovat Pietarin alueelta. Täällä ainakin löytyi jo viisitoista vuotta erittäin kovatasoisia judoseuroja. Jotkut näistä kavereista ottivat aivan klassisella tyylillä toiset lähempänä perinteistä Samboa, kuitenkin treenit vedettiin aivan pitkissä housuissa ja ilman tossuja. Myöhemmin olen treenannut paikallisessa kamppailukeskuksessa, jossa judo ja sambo treenit olivat eri aikaan. Valmentajat olivat kuitenkin osittain samoja ja jos judo puolella ei ollut jonain päivänä treenejä, niin mentiin samboamaan.

Kansainväliset vastustajat ovat olleet myös aivan laidasta laitaan. Toiset tyylipuhtaita uchimata-miehiä toiset taas tuollaisia kulmamittoja.

Koska Neuvostoliittoa kiinnosti olympimitalit, niin myös huippusambokat ovat treenanneet ajatellen olympiajudoa jo judon olympiaajan alusta.
Lisäksi Neuvostoliitossa pyöri erittäin laaja ja ammattitaitoinen judovalmennus.

Edellä esitetyt mielipiteet ovat siis peräisin omasta (varsin rajoitetusta) kokemuksesta Venäjällä, sekä Venäläisten puheista ja Suomalaisten judokoiden treenikokemuksista.
 
Älkää nyt vain aihetta lukitko. Ottakaa nyt vain kaikki rauhallisesti ja muistakaa, ettei se oman lajin puolustus nyt niin vakavaa hommaa ole. Hauskaa läppäähän tässä on tullut ja toivottavasti on lajitietämys lisääntynyt.

BTW missä piile se kirjoitustaitoinen painija, kuulemma sellainenkin on. Vahva ja nopearanteisina kavereina tunnetuista veijareista olis hauska kuulla. Esimerkiksi kiinostaisi tietää, että elävätkö painijat ja sambokat samanlaisessa symbioosissa kuin judokat ja sambokat.
 
Juu vielä tähän judo-bjj vääntöön, niin toivottavasti ei mennä samalle tielle, kuin jenkkien palstoilla. Kummallakaan lajilla ei siellä kuitenkaan ole kovin kummoisia juuria
ja täten monen sherdoggarinkin tietämys tuntuu tulevan videopeleistä ja netistä, eikä matolta.

Toivottavasti bjj ja judo voisivat elellä toisiaan rikastuttaen Suomessa ja voitaisiin unohtaa sellainen markkinointi hypetys. Omasta kotikaupungistani
ei ainakaan meinannut löytyä tarpeeksi vääntäjiä kesäksi, jolloin oli välillä tyydyttävä painijoihin. Itse olisin ainakin ilolla mennyt vääntämään mattoa bjj-treeneihin jos sellaisia olisi ollut(perinteisen jj:n ja muiden lajien joukossa ei oikein tuntunut olevan vääntöurheilijoita ).
 
ropotti sanoi:
Juu vielä tähän judo-bjj vääntöön, niin toivottavasti ei mennä samalle tielle, kuin jenkkien palstoilla. Kummallakaan lajilla ei siellä kuitenkaan ole kovin kummoisia juuria
ja täten monen sherdoggarinkin tietämys tuntuu tulevan videopeleistä ja netistä, eikä matolta.

Toivottavasti bjj ja judo voisivat elellä toisiaan rikastuttaen Suomessa ja voitaisiin unohtaa sellainen markkinointi hypetys. Omasta kotikaupungistani
ei ainakaan meinannut löytyä tarpeeksi vääntäjiä kesäksi, jolloin oli välillä tyydyttävä painijoihin. Itse olisin ainakin ilolla mennyt vääntämään mattoa bjj-treeneihin jos sellaisia olisi ollut(perinteisen jj:n ja muiden lajien joukossa ei oikein tuntunut olevan vääntöurheilijoita ).

Samaa toivon minäkin, ja uskon että suomessa tilaa riittää niin BJJ:lle kuin judolle. Ehkä tulevaisuudessa suomessakin on seuroja joissa harrastetaan molempia.

Jossain judo-seuroissahan vedetään muuten nykyisin ilman pukuakin treenejä. Lukkopaini ilmeisesti houkuttelee.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom