- Liittynyt
- 22.10.2003
- Viestejä
- 1 074
Vuoden 1991 jälkeen en ole kahvia juonut. Loppuivat koulut ja kahvit samana päivänä. Siihen asti meni parikin pannullista päivässä. Eräs viimeisistä kerroista oli karsea: puoli kuppia tosivahvaa kehitysmaakahvia (eivät kenialaiset ainakaan silloin osanneet kahvia valmistaa!!!) ja pöydän alle tärisemään - :evil: :urjo: :itku: - kotiin oli kokouksesta lähdettävä...
Että aika lailla kerrasta poikki se oli. Muutamaan vuoteen en juonut kahvia, enkä teetäkään kuin silloin tällöin.
Sittemmin olen löytänyt uuden paheen, vihreän teen, jota voin juoda vaikka 4 litraa päivässä jos sille päälle sattuu. Heti aamulla aloitan keittämällä kunnon kannullisen, 2rkl lehtiä vajaaseen litraan vettä, ja kunnon haudutus (esim. vihreä Darjeeling Dooteriahin aromi saa uskomattoman upeita ulottuvuuksia ollessaan jo hieman jäähtymään päin).
Kaapissani on tällä hetkellä ehkä noin kymmentä erilaatuista vihreää teetä Kiinasta, Intiasta, Vietnamista ja Japanista - näihin ei todellakaan voi kyllästyä. Enimmäkseen teet ovat maustamattomia, jasmiinia tietenkin ja limeä, ja kunhan reissuklta kotiudun, pääseen maistamaan uusibnta hankintaani, inkivääriä.
Että aika lailla kerrasta poikki se oli. Muutamaan vuoteen en juonut kahvia, enkä teetäkään kuin silloin tällöin.
Sittemmin olen löytänyt uuden paheen, vihreän teen, jota voin juoda vaikka 4 litraa päivässä jos sille päälle sattuu. Heti aamulla aloitan keittämällä kunnon kannullisen, 2rkl lehtiä vajaaseen litraan vettä, ja kunnon haudutus (esim. vihreä Darjeeling Dooteriahin aromi saa uskomattoman upeita ulottuvuuksia ollessaan jo hieman jäähtymään päin).
Kaapissani on tällä hetkellä ehkä noin kymmentä erilaatuista vihreää teetä Kiinasta, Intiasta, Vietnamista ja Japanista - näihin ei todellakaan voi kyllästyä. Enimmäkseen teet ovat maustamattomia, jasmiinia tietenkin ja limeä, ja kunhan reissuklta kotiudun, pääseen maistamaan uusibnta hankintaani, inkivääriä.