Juusto-addiktit!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Meah
  • Aloitettu Aloitettu

Meah

VIP
Liittynyt
13.9.2005
Viestejä
5 235
Ikä
35
Löytyykö muita juustohirmuja, jotka voisivat käytännössä elää juustolla? Mitä useammin huomaan syöväni pääruoiksi esim. juustoa ja salaattia. Millon mozzarellaa, millon fetaa, joskus halloumia, välillä vuohenjuustoa...Välipalana ostelen joskus briejuustoja, toimii hyvin myös treenin jälkeen. :D

Itselleni maistuvat lähes kaikki juustot, mutta ehdottomia lemppareita ovat briejuusto, mozzarella, feta, leipäjuusto sekä kunnon vahvat emmentalit ja hyvät kermajuustot. Tuorejuustot ovat myös suurta herkkua. Raejuusto on ainut, mihin olen aivan täysin kyllästynyt. Sitä meinaan rohmusin jo lapsena, oon tainnut syödä sitä aivan liikaa..:evil:

Muita kohtalotovereita jolla on pakkomielle juustoon? :lol2:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Minä! Juustoa kuluu paljon jo sen takia, kun en syö punaista lihaa enkä kanaa. Kaikki juustot käy ja sit herkkuhetkiin ihanat vuohenjuustot ja ounaviini..
 
tällähetkelläkin 200gramman pala oltermannia kädessä ja "ruoka" juomaksi protsku pirtelö. Juusto o hyvvee ja sitä meneekin paljon ruokien seassa, mm. mannapuuron seassa :rolleyes:
 
Parmesan juusto tai joku vastaava on parasta. Sitä menee aina koko paketti kerralla. Joskus tuli vedettyä myös juusto-fondueta. Emmentalia aina leivälle.
 
Syntiä se on (= hyvää, kivaa ja houkuttelevaa). Vähän turhan kaloritiheää meikäläiselle päivittäiseen käyttöön. Mitä harvemmin syön, sitä paremmalta se maistuu. Porukoilla käynti on oikeastaan ainuita kertoja kun tulee edes leipää syötyä, silloin menee myös juustoa kohtalaisesti
 
Perinteiset juustot uppoavat. Kevytversiot aiemmista juustoista eivät maita niin paljoa, kai siksi kun tietää mitä menettää. Valkohomejuustoon jostain syystä kyllästyn aina ennenkuin pienikään briepaketti on lopussa.

Leipä, sinihomejuusto, balkan tai kinkku, emmental, mikrouuni --> NAM! Samoin kunnollinen lihakeitto ja muutama siivu Oltermannia tai jotain sulatejuustoa mukaan.

Juusto on ruokavalion peruskiviä, aina jääkaapissa. Tätä ketjua lukiessa söin vaihteeksi Olympia-sulatejuustoa leivällä.

* * *

Mutta Edamia en osta. En! Pienenä aina tilasi äiti Edamia, vaikka Valion jäsenenä olisi maitoauton mukana saanut vaikka mitä herkkua. Edamia, Edamia, aina vaan Edamia.
 
Juustofondue on ihan ehdotonta ykkös herkkua! Sitten kaikki ihanat sinihome, valkohome, brie, appenzeller yms. joidenkien tuc keksien kanssa... ah taivaallista!
 
Juustofondueta ei voita mikään!
Tosin en mä yleisellä tasolla.kovin juustohullu ole. Mitä nyt välillä napostelen ja laitan leivän päälle, salaatteihin....
 
Välillä tulee ostettua juustolajitelma hyvien oluiden kaveriksi. Siihen vielä meetvurstia, suolakurkkuja ja hillosipuleita. :kuola: Viimeksi tosin ostin jonkun uuden juuston jonka nimeä en muista joka haisi ihan varpaankynsille, jäi kyllä syömättä. Koirat ei edes huolinut.
 
Kun ketoilen niin juustot kuuluvat pääasialliseen ruokavaliooni. Muulloin niitä tulee syötyä jopa niin vähän että kalsiumin saanti huolettaa välillä..
 
Juustot on mulle aika pitkälti kausittaisia herkkuja. Joskus maistuu niin törkeen hyvälle ettei mitään rajaa, ja joskus taas ei vois vähempää kiinnostaa joku valkohomari tai Gouda tjsp. Jouluaattona meillä on justotarjottimella mm. Mustapekkaa, brietä, Auraa, Polarin täyteläistä... :kuola: Noiden kanssa vielä viikunoita, päärynää, omppua ja persikkaa niin huh.
 
Oli mennäpäivänä kaupassa maistiaisena jotain Nuorta goudaa, joka maistui todella wanhalle kinuskiselle/toffeiselle goudalle. Ihan järkyttävän hyvää tavaraa, tota vois vetää määrättömiä määriä suoraan paketista. Manchego juusto patongin välissä kera tuoreen chilin on kans jotain, omnomnom. Eikä varmaan tarvi 3 juuston pitsaa tai pastaa mainostaa kovin paljoa niin jo kuola valuu rinnuksille. Persikkaa juustopitsan kyytiin niin huhhuh!
 
gouda gyuere, eli vuohenmaito gouda :kuola: ja cammembert(esim.rustique) ja olut esim 1664 tai whistablebay pyöristää kivasti oluen maun. ja tietenkin gorgonzola.
 
Vittu ku oli pakko avata tämä ketju! En varmaan pysty tänään kävelemään kaupassa juustotiskin ohi. Hollantilaiset, saksalaiset ja itävaltalaiset juustot on parhautta :kuola:
Gouda on kestosuosikki, kiva kun sitä saa maustettunakin niin ei kyllästy nopeasti. Vuohen/lampaanmaito fetaa on mennyt viimeaikoina salaateissa. Mainitsemisen arvoisia on myös raclette ja danablue.
 
En ole siinä mielessä mikää juusto fani että tykkäisin kaikista juustoista. Oikeastaan vain kaksi juustoa menee alas. Tavallinen arkijuusto sekä oltermanni. Mutta jompaakumpaa pitääkin sitten olla aina jääkaapissa sekä leivällä. Ja aina kun leivälle leikkaan juustoa niin siitä tulee muutama siivu syötyä paljaaltaan. Ja yksi herkku on hyvää: eli perinteinen jauhelihakastike(ruskea) ja sitten ruisleipää jonka päälle paljon juustoa ja siihen päälle sitten jauhelihakastiketta. Sitten antaa hieman sulaa sen juuston ennenkuin syö.
 
Kyllä olen addikti. Juusto-addikti. Ei kaikki mene, mutta homejuustot, emmentalit, breet jne jne. Ei ilman noita pärjäisi. Hyvä juusto + punaviini :kuola:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom