Judo

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tuota mongolian judo menestystä taidettiin selvittää jossain dokumentissa, joka muistaakseni löytyy youtubesta.
 
Mä olen ollut aika tyytyväinen siihen miten tuomarit antaa nykyisin työskennellä matossa. Aikaa on pääsääntöisesti annettu, mikäli homma on mennyt johonkin suuntaan. Vaikka kyllä juuri käydyissä mm- kisoissa oli joitain myös melko kyseenalaisia ylöskomennuksia. Pidän kuitenkin siitä, että homma pidetään vauhdikkaana ja mattojumituksen eliminointi on siihen ehkä paras tapa.

Ilmeisesti toiset ajattelee, että kun judossa rajoitetaan mattokamppailun määrää niin samalla viedään pohjaa aidolta kamppailulta. Tollainen ajattelu on outoa, kun ymmärtää että mikään moderni kamppailulaji ei vastaa taistelua elämästä ja kuolemasta. Jokaisessa kamppailulajissa on enemmän tai vähemmän mielivaltaisesti päätettyjä sääntöjä sen suhteen mitä halutaan arvottaa enemmän ja mitä vähemmän. Kuka tietää, millaiseksi otteleminen muuttuisi ilman mitään aikarajoja tai sääntöjä. Taso tuskin nousisi kauhean korkeaksi korkean kuolleisuuden/vammautumisen vuoksi.

Vaikuttaa siltä, että BJJ nauttii ”realistisimman” martial art kamppailumuodon arvostusta tällä hetkellä. Siinä on varmasti varhaisilla UFC tapahtumilla osansa, mutta osa on taatusti Gracien ansiota. Kaikenlaiset Gracie challenge videot oli mahtavaa mainosta bjj:lle ja internetin kautta vaikutus on ollut eksponentiaalinen. Mielenkiintoista silti miettiä olisiko historia erilainen, jos joku Fedorin tai Igor Vovchanchynin tapainen ukko olisi eksynyt aina välillä haastamaan Gracieta.

Mongoleilla on tosiaan oma painimuoto, jota kutsutaan Chidaobaksi. Entisen neuvostoliiton alueella on melkoinen kirjo erilaisia painimuotoja, jotka on antanut vaikutteita judoon ja samboon.

Videolla nykyinen judosuuruus Liparteliani osoittaa vakuuttavasti, miten heitto voi joskus näyttää käsilukkoa "lopullisemmalta" lopetukselta, jos käyttää hieman mielikuvitusta alustan suhteen.

[video=youtube_share;m2wJEmvGd2Q]http://youtu.be/m2wJEmvGd2Q[/video]
 
Tätä videota katsellessani tulen surulliseksi kaikista viime vuosien aikana tehtyistä sääntömuutoksista, etenkin jalkoihinmenon kieltämisestä. Lienee turha toivoa, että IJF:n herrat tulevat järkiinsä, koska maanantaina ilmestyi tiedote, jossa IJF kieltää maailmanrankingissa olevia judokoita osallistumasta toisten kamppailulajien kisoihin. Ja tämä päätös lienee taas joku herrojen aivopieru.

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Tuo "määräys" sai nopeasti osakseen aika lailla kritiikkiä. Eilen IJF:n puheenjohtaja Marius Vizer julkaisi jonkinlaisen epäkoherentin jatkotiedotteen asian tiimoilta ja se taas poistettiin IJF:n kotisivuilta ja Facebook-seinältä todella nopeasti massiivisen ei-niin-positiivisen palautevyöryn vuoksi. Alla bjj.ee:n screenshotti tiedotteesta.



Todella ontuvaa ja harhaluuloista tekstiä. Tuon linjavedon laillisuuskin on varmaan vähän kyseenalainen sillä tuolla sekaannutaan mahdollisesti elinkeinon harjoittamiseen. En usko, että asian käsittely pitkin maailmaa jää tähän sillä niin moni taho lajin sisällä on jo lopen kyllästynyt Vizeriin. Kannattaa googletella Vizerin taustoja, sieltä löytyy kaikkea jännää.
 
Toi suoraan jalkoihin menon kieltäminen vitutti kyllä aikanaan tosi rankasti ja se oli oikeestaan viiminen niitti oman kiinnostuksen loppumiselle.
 
Pumppaan highlightilla jossa Shohei Ono nakkelee ukkoja uchi-matalla. Kohdasta 4:58 alkaa komea hidastus.

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%

Kyllä Budolinin judo vanhoilla säännöillä oli komeaa katseltavaa. Harmi, kun Aleksein "valtakausi" jäi niin lyhyeksi.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Muistanko väärin vai oliko sm kisoissa ennen enemmän osallistujia? Ihan kun muistaisin että 5-10 vuotta sitte olisi melkein ollut tuplasti enemmän porukkaa sarjoissa.
 
Oli komeita heittoja ja viihdyttäviä matseja. Paitsi kahden raskaamman sarjan taso oli kyllä käsittämättömän huono. Siitä on pitkä aika kun Judokisoja viimeksi olen ollut seuraamassa. En edes tiennyt kuin vasta tänään, että suoraan jalkoihin meno on kiellettyä. On kyllä ollut melkoisen löyhäpäinen päätös joka ei kyllä lajia palvele yhtään.
 
Muistanko väärin vai oliko sm kisoissa ennen enemmän osallistujia? Ihan kun muistaisin että 5-10 vuotta sitte olisi melkein ollut tuplasti enemmän porukkaa sarjoissa.

Et muista. Osallistujamäärä on valitettavasti pienentynyt viime vuosina ihan liikaa. Naisten alle 48-kiloisissa ei ollut yhtään osallistujaa, ja sarjoissa -52 ja +78 mestaruus voitettiin yhdellä ottelulla.

Raporttia:
FightSport.fi Nuori sukupolvi vahvoilla judon SM-tatamilla - FightSport.fi
 
Et muista. Osallistujamäärä on valitettavasti pienentynyt viime vuosina ihan liikaa.[/url]

Tähän väitteeseen on nyt muutamassa paikassa tullut törmättyä, ja kun omat muistikuvat on aika toisenlaiset, niin koitin selvitellä vähän asiaa. Judoshiaista löytyy helposti tiedot kisoista vuoteen 2009 asti. Osallistujamäärät SM-kisoissa olivat seuraavat:

2015 - 115 kpl
2014 - 105 kpl
2013 - 96 kpl
2012 - 103 kpl
2011 - 111 kpl
2010 - 105 kpl
2009 - 101 kpl

Ainakin kuuden viime vuoden osalta voisi siis sanoa väitteestä, että ei pidä paikkansa. Tämän vuoden kisoissa oli eniten osallistujia ainakin kuuteen vuoteen.

Tämän vanhempien kisojen tietoja on vähän hankala kaivella, kun kilpailijalistoja ei oikein netistä löydy (judokisan tietokannoissa olisi monta ollut, mutta kun niitä ei enää ainakaan julkisina ole...) Muistan kuitenkin, että sekä Joensuun 2006 että Rovaniemen 2007 kisoissa oli suunnilleen se sata kisaajaa, eli samaan kokoluokkaan sattuu kuin edellä. Ainakin sen kymmenen vuotta on siis kisat olleet suunnilleen tämän kokoiset.

Onko SM-kisoissa sitten ollut 2000-luvun alussa, 90- tai 80 luvuilla joskus merkittävästi enemmän kilpailijoita?

Sarjakohtaisia eroja kilpailijamäärissä vuosien välillä on kyllä -- erityisesti naisten sarjoissa ja sitten miesten raskaimmissa painoluokissa.
 
Judon SM-kisat on siis suht samaa luokkaa kuin ennenkin. Bjj:ssä SM-kisan kasvu ilmeisesti jatkuu edelleen. Mikä fiilis molemmissa lajeissa asioita tuntevilla on tulevaisuuden suhteen. Jos ei mietitä tekniikoita vaan lajiorganisaatioita / bisnestä / liittoja yms. edellytyksiä ja vaatimuksia itse lajin ympärillä, niin kumpi on mielekkäämpi laji kisata oikeasti (Bjj-elite / judo-SM tasolla)? Entä jos verrataan lajien touhua kansainvälisellä tai maailman eliitin tasolla? Ja miten arvelette asioiden olevan 5 - 10 vuoden päästä?
 
Toinen on olympialaji, toinen ei. BJJ on vielä tylsempi yleisölajina. BJJ trendikkäämpi laji tällä hetkellä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom