Jon "Bones" Jones

Perusvoimaa salilla joka jalostetaan sitten lajitreeneillä lajivoimaksi ja nopeudeksi. Muissa lajeissa pikku hiljaa päästy jo eroon lajinomaisista treeneistä punttisalilla ym mutuilusta. Siirtovaikutus noilla on erittäin pieni suoraan lajiin.
 
Viimeksi muokattu:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Aika hyvin missasit pointin.. Mitenkä esim voimatason nousu penkkipunnerruksessa korreloi vaikkapa lyöntivoimaan, ei kummoisesti. Jos rajoittavana tekijänä voimatasoissa on lihasmassan määrä niin sitten pieni bodailu paikallaan mutta aika harvalla kamppailu urheilijalla tilanne on tämä.

Neuvostoliitossa on kai jonkun verrankin tutkittu mm. nyrkkeilijöiden lyöntivoiman lisäämistä. Heitän nyt tästä ulkomuistista, että karkeasti lyöntivoimaan vaikuttavat osa-alueet tutkimusten mukaan olivat: jalat (about 40%), keskivartalon kierto (about 35%) ja käsivarren ojennus (about 25%). Tutkimusten päätelmiä olivat mm. että helpoin tapa lisätä lyöntivoimaa oli yksinkertaisesti lisätä maksimivoimaa kyseisillä osa-alueilla.

Pakkiksella on varmasti useampikin maksimivoiman hankintaan perehtynyt kirjoittelija, ja olisikin hauska kuulla kuorossa kaanonina vastaus miten maksimivoimaa hankitaan.

Tutkimuksissa oli myös muistaakseni muitakin tapoja kehittää lyöntivoimaa, esim. plyometrisin harjoittein, mutta tässä nyt oli kai tarkoitus keskustella siitä penan teosta lyöntivoimaan korreloiden.

Korostan vielä, että en ole nyrkkeilijä, vapaaottelija, penkkipunnertaja, valmentaja enkä urheilutiedemies entisestä Neuvostoliitosta.
 
uttu: räjähtävyyttä voi kyl reenata kuntopiireissä jne ihan ok jos palautukset on ok. parempi tulos kuitenkin saadaan paikkaharjoittelussa. vaikutukset nopeuteen, koordinaatioon jne paremmat. kiertotreenit sopii paremmin erilaisiin kestävyystreeneihin. eri sitten erilaiset kontrastisarjat yleisvoima --> lajisuoritus.
 
Miksi se paikkaharjoittelu toimii paremmin? Nähdäkseni räjähtävyyden harjoittelussa on oleellista nimenomaan se hyvä palautuminen. Jos nyt siis ajatellaan että meillä on tietty aika, esim. 45 minuuttia ja siinä pyritään tekemään X määrä toistoja tietystä liikkeestä jaoteltuna sarjoihin. Kun tehdään kiertoharjoittelua ja sarjojen välissä on tehty muita liikkeitä niin se palautuminen on parempi kuin jos tehtäisiin peräkkäin sarjat samasta liikkeestä.

Lisäksi tässä kaikki liikkeet ovat ainakin melkein samassa asemassa kun taas paikkaharjoittelussa viimeisenä tehty liike kärsii selvästi enemmän. Toki eri asia jos haluaa erityisesti panostaa vaikka käsien räjähtävyyteen mutta yleensä kamppailu-urheilutreenissä on minun nähdäkseni tärkeää olla mahdollisimman kokonaisvaltaisesti räjähtävä.
 
Ehkä Jonesin treeniä voi suhteuttaa myös elämänvaiheeseen: tuhlaajapoika raataa katumustyössä ja haluaa näyttää maailmalle positiivisia muutoksia. Varmaan kolhittua itsetuntoakin boostaa tuollainen treeni. "Tekniset" ottelijat Machida & Moose löytyy nykyään alemmasta painoluokasta ja kilpailijat syö vielä toisiansa. Jonesilla on ollut aikaa, niin miksipä se sahais vanhaa ja tuttua.
 
Joo eli nythän Jonesilla on tietysti menossa peruskuntokausi kun tuleva matsi on jossain kaukana tulevaisuudessa. Toki hänellä voi olla alustava tieto jo siitä milloin paluu tapahtuu mutta ihan heti se ei ole. Nyt on aika kehittää perusominaisuuksia ja tehdä niitä isoja muutoksia. Kisakunnon piikkaaminen tapahtuu sitten myöhemmin ja silloin haetaan sitä räjähtävyyttäkin.
 



Samaan aikaan toisaalla..

tumblr_nj9hys7okC1qahndoo1_500.gif
 
En nyt ihan ymmärrä tätä Jonesin Bodaus touhua. Epäilen et tuosta on enemmän haittaa kuin hyötyä.
Ainut on tietysti et näyttää hyvältä ilman paitaa.
 
Nyt hei oikeesti. Kyseessä on Jon "Bones "Jones. Maailman paras ottelija vaparihäkissä. Ylivoimainen mestari joka on 7 vuoden ajan kaatanut kaikki vastustajat tieltään. Oli henkilönä millainen tahansa niin Bones ihan varmasti tietää vapaaottelutreenauksesta enemmän kuin kaikki tämän palstan lukijat yhteensä. Lisäksi hän on niin rikas että hänellä on varaa palkata maailmasta ihan kuka tahansa fysiikkavalmentaja - tai vaikka kokonainen fysiikkavalmmentajatiimi - huolehtimaan siitä että hänen treeninsä ovat maksimaalisen tehokkaita.

Tältä pohjalta kuulostaa aika erikoiselta että treenien peruste olisi se, että näyttää paremmalta ilman paitaa...
 
En tiedä vaikuttaako näihin nyt esim. nämä Rupposen vlogit joissa on korostettu taitoharjoittelun merkitystä. Ne on kuitenkin yleensä tarkoitettu kehitysvaiheessa oleville amatööriottelijoille tai uraansa aloitteleville ammattilaisille. Silloin taitojen kehittyminen on se ykkösjuttu joka ratkaisee miten korkealle pääsee.

Mutta nyt puhutaan 28-vuotiaasta primetime-urheilijasta, joka lisäksi edustaa taidollisesti lajinsa absoluuttista huippua. Jos Bones nyt menee salille treenaamaan kahden jalan alasvientiä tai kiertopotkua, niin ei se niissä enää kovin paljon kehity. Lähinnä taitoja voi pitää yllä ja tietysti hakea uusia taktisia tapoja käyttää niitä. Kun tilanne on tämä ja seuraavaan matsiin useita kuukausia (Jones taisi puhella jotain UFC 198:sta huhtikuussa) niin en näe mitenkään kummallisena, jos otetaan tähän perusvoimajakso, jonka tulokset myöhemmin jalostetaan lajivoimaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Ei Jones mitään bodaa vaan tekee perus voimatreeniä ainakin videoiden mukaan vai onko joku nähny sen tekevän jotain vipareita olkapäille tai vastaavaa? Totta hemmetissä siitä on hyötyä että saa lisää voimaa
 
Luulen että vahvistanut heikkouksiaan. Täs tapauksessa kyykyt sun muut. Vahvahan jones on ennenkin ollut ainakin yläkropasta. On varmasti hyötyä kun tekee fiksusti minkä luultavasti tekee. Koska varmasti huippufysiikkavalmentajat taustalla.
Moni on kyl mokannu näissä mut puitteet on jonesilla eri kun kuitenki miljonääri ammattiurheilija.
Mitä sit tulee kun kyykkää ja maastavetää sunmuuta enempi? Polvipotkut on kovempia ja savate sivupotku polveen mitä jones tekee. Kiertopotkuihin ei mun mielestä samalla tavalla tuo tehoja, enemmän lantiojuttu.
Painiin varmaan hyvä.
Yläkropan lihakset ei samassa suhteessa pystylyönteihin tuo voimaa kun maassalyönteihin. Enemmänkin hidastaa ja kangistaa jos väärin tehty tai liikaa, esimerkkejä paljon mut tunnettuja vaik overeem ja tyson.
 
Niin on siis ainakin näyttävässä kunnossa ja varmaankin voimatasot nousseet(?). Eihän me tiedetä millaisessa kunnossa se on oman lajinsa urheilijana eli vapaaottelijana. Se nähdään seuraavassa matsissa sit, mutta toki nämä kuvat ja videot voivat viitata siihen, että astetta urheilullisempaa elämää viettää nyt "offseasonilla" kuin aiemmin.
Itsessään tuskin keneenkään vastukseen mitkään punttivideot tekee sen suurempaa vaikutusta, mutta toki näitä asioita tälläisella podifoorumilla arvostetaan paljonkin.
 
Jones on kyllä poikkeuksellinen tyyppi. Pistetään mies häkkiin huomenna ketä tahansa vastaan ja laittaisin rahani Jonesin puolesta. Minä tahansa muuna aikakautena me hypetettäis kaikki Cormierin ylivoimasuutta HW:ssa ja LHW:ssa sillä Cormier on dominoinut kaikki. Ja sitten vastaan tulee Jones joka on vaan ihan eri tasolla, pelottava ukko.
 
Mielestäni jo nyt kaikkien aikojen paras ottelija mitä on nähty Ja ukko on 28v. Katsoo noita sen alku aikojenkin matseja,
ni ihan tajutonta mitä tyyppi tekee välillä häkissä.
 
Mitä sit tulee kun kyykkää ja maastavetää sunmuuta enempi? Polvipotkut on kovempia ja savate sivupotku polveen mitä jones tekee. Kiertopotkuihin ei mun mielestä samalla tavalla tuo tehoja, enemmän lantiojuttu. Yläkropan lihakset ei samassa suhteessa pystylyönteihin tuo voimaa kun maassalyönteihin. Enemmänkin hidastaa ja kangistaa jos väärin tehty tai liikaa.
Mave varsinkin vahvistaa lantionseudun lihaksia, toki kyykky myös. Mutta ei se niin mene, että mave +50kg ---> potku damage +50%. Tuo yläkropan lihasten hidastaminen ja kangistaminen taas sitten on kyllä aivan uskomattoman hieno urbaanilegenda :D Lihashuollon ja venyttelyn puute kangistaa. Piste. Lihakset eivät ole kankeita, on ne hankittu millä keinoin tahansa. En siis viittaa dopingiin vaan levytankojumppa vs. kahvakuula vs. joku dynaaminen hiekkasäkin heittely. Lihas on lihas ja se pysyy vetreänä kun siitä pidetään huolta.
 
Back
Ylös Bottom