Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Amerikan Jeesus sanoi:no proteiinithan ainakin hajoavat paremmin imeytyvään muotoon kun niitä lämmitetään.. tai jotenkin noin. Siis selkeästi sanottuna lämmitetystä lihasta ainakin proteiinit imeytyvät paremmin.
kummajainen sanoi:lasikuitujeesus: Tiedätkö onko tuolla raa'an lihan syönnillä jotain edullisia vaikutuksia? Entä haitat(bakteerit sun muut)?
Pro-Pain sanoi:Toni Halmeen meininkiä, jauhelihaa raakana .
Frodo sanoi:maku on uskomaton . Jos raakaa lihaa pitää/voi syödä, ni miksette osta protskupussia, jossa on ainakin hyvä imeytyminen...
Sitähä voi syödä vaikka miten kiljun makuista jauhoa ku raakaa lihaaki voi syödä
plag sanoi:[mutu]Eikös se nyt olisi ihan loogista, että ihmisen elimistö on evoluution myötä tottunut kypsennettyyn ravintoon, ja pystyy näin hyödyntämään sitä paremmin, juuri raa'an ravinnon bakteereista johtuen.[/mutu]
Oisko tarkempaa päivämäärää heittää siitä milloin tuli keksittiin? ;) Ei se evoluutio nyt niin hidas ole, etteikö niin tärkeä asia kuin ravinnonsaanti vaikuttaisi "nopeasti" kehitykseen. Aikaisimmat (epävarmat) todisteet kontrolloidusta tulen käytöstä ovat miljoonia vuosia vanhoja. Joka tapauksessa jo homo sapiensia edeltäneet "ihmiset" osasivat käyttää tulta. Bakteerien evoluutio on lisäksi aivan hillittömän nopeaa. Wildemarin arvio lienee lähellä totuutta.Manala sanoi:Se nyt on valitettavasti toisinpäin. Kun tuota lämmitettyä lihaa ollaan syöty vasta sellaiset 1/200 osaa siitä mikä aika syötiin silloin "joskus" sitä kylmää mammutin yms lihaa. :D eli veikkaisin, että kyllä se vatsa tykkää vielä enemmän siitä raa'asta lihasta, mutta ne bakteerit,ne bakteerit...
no jooh en mene heittämään mitään lukuja siitä kuinka kauan tuo aikaväli olisi, sillä en tosiaan muista ja pelkkää en jaksaisi puhua..., mutta sen sanon että kyllä ihminen on sönyt lihansa kauemmin raakana kuin paistettuna, eihän se tulen keksiminenkään sitä taannut että sitä mammuttia ruvettiin kuumentamaanplag sanoi:Oisko tarkempaa päivämäärää heittää siitä milloin tuli keksittiin? ;) Ei se evoluutio nyt niin hidas ole, etteikö niin tärkeä asia kuin ravinnonsaanti vaikuttaisi "nopeasti" kehitykseen. Aikaisimmat (epävarmat) todisteet kontrolloidusta tulen käytöstä ovat miljoonia vuosia vanhoja. Joka tapauksessa jo homo sapiensia edeltäneet "ihmiset" osasivat käyttää tulta. Bakteerien evoluutio on lisäksi aivan hillittömän nopeaa. Wildemarin arvio lienee lähellä totuutta.
No mutupohjalla liikutaan joka tapauksessa. Finelistä verraten raa'asta kananmunasta ja jauhelihasta saa (siis imeytyy) hieman vähemmän ravinteita kuin paistetusta kananmunasta ja jauhelihasta, joten asialla ei ole suurta merkitystä muuten kuin bakteerien kannalta.
I rest my case. :arvi:
Manala sanoi:Se nyt on valitettavasti toisinpäin. Kun tuota lämmitettyä lihaa ollaan syöty vasta sellaiset 1/200 osaa siitä mikä aika syötiin silloin "joskus" sitä kylmää mammutin yms lihaa. :D eli veikkaisin, että kyllä se vatsa tykkää vielä enemmän siitä raa'asta lihasta, mutta ne bakteerit,ne bakteerit...