Jauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥🥩 Jauheliha 💥

Meta description: Monipuolinen ja edullinen proteiinilähde arkeen: sopii paistoksiin, kastikkeisiin, burgereihin ja treenaajan makroystävällisiin aterioihin.


astro sanoi:
Juu kyllä ne rasvakuplat voi nähdä siitä nesteestä mikä jää yli paistaessa. Joku kerää sen kuppiin ja laittaa jääkaappiin ja katsoo kuinka paljon rasvaa jää pinnalle.

Ei uskalla. Sitä pian aamutuiskeessa herättyyään erehtyy kupista, ja syö sen :urjo:
 
Cockton sanoi:
jaa...

Ei mennä taas tähän, sanoi mies vedettyään toista turpaan nakkijonossa :) :piis:
Itsellä ei ole tuota ongelmaa. Leivän päällä ei tule käytettyä voita ja leipää ei tule syötyä kotona juuri koskaan. Aina homehtuvat. Silloin tällöin koulussa syön. Ravinto on suurelta osalta rahkaa/raejuustoa/rypsäriä :)
 
vois siinä ehkä kuitenkin rehuja olla :thumbs:

Ja niin, siis se nakkijono ei todellakaan tarkoittanut että söisin siellä, vaan tuota rasvakeskustelua.
 
kodari76 sanoi:
Vai mahtaako se pannulle jäävä tavara olla vain lihasnestettä? /.../
Vaan onko se sittenkin sitä rasvaa? Luulisi ettei tuollaisesta 7% tavarasta paljoa irtoa.

Ensin paistoin 4x290g paistijauhista (7%) otin rasvat talteen. Menetelmäni oli puuttelinen koska kaadoin rasvat lautaselle joka itsessään painoi niin paljon että vaakani tarkkuus oli 5g. Sain kuitenkin muistaakseni tulokseksi 15g. Oikeastaan jotain 12,5g ja 17,5g välillä. Satsissa oli alkujaan korkeintaan 81,2g rasvaa että ei se siitä paljoa vähentynyt.

Tein testin uudestaan paremmin suunniteltunta. 3x400g Nauta-sikaa (50/50) ja max. 20% rasvaa. Folioalustan paino 4g (tarkkuus 2g). Siivilöityä tavaraa oli 62g, josta osa läikähti vaa'alle :nolo: Osa jäi pannuun. Rasvaa sain vähennettyä jauhiksesta siis arviolta n. 65g. Laitoin homman jääkaappiin ja se jähmettyi kauniisti, veden olisi kaiketi pitänyt erottua rasvasta selvästi mutta sitä ei näkynyt. Oletan että lähes kaikki siivilöidystä kamasta on rasvaa. Paistamisen aikana haihtui toki vettä. Alunperin satsissa oli 240g rasvaa josta nyt jäljellä noin 175g eli huomattavasti rasvaisempaa kuin paistijauhis: 5,7% vs. 15,4%. <b>Tästä voi sen verran vetää johtopäätöksiä että neste on tosiaan rasvaa ja siivilöimällä saa vähennettyä jauhiksen rasvamäärää arviolta seuraavasti: 7%->5,7% ja 20%->15,4%</b>
 

Liitteet

  • Jauhis.webp
    Jauhis.webp
    104,5 KB · Katsottu: 2 093
Njoo, äippä vetelee aina noi rasvat jauhelihoista pois lusikalla, laittaa lihat toiseen reunaan, kallistaa pannua ja lusikoi ne siihen jauheliha-astiaan takaisin. Sitten se laittaa jääkaappiin ja antaa talvella linnuille. Joku vines joskus, että ei suolasta kamaa saa linnuille antaa, mutta saa tulla mulle näyttämään mistä saa suolaista jauhelihaa.
 
astro sanoi:
<b>Tästä voi sen verran vetää johtopäätöksiä että neste on tosiaan rasvaa ja siivilöimällä saa vähennettyä jauhiksen rasvamäärää arviolta seuraavasti: 7%->5,7% ja 20%->15,4%</b>

Juu. Toinen johtopäätös on, että sulla on selkeästi liikaa vapaa-aikaa :D

Mä en ole noita rasvoja viitsinyt kuitenkaan alkaa seulomaan. Kaikki maku vaan talteen mitä pannusta irtoaa ;) Ostaa sitten isommat housut kun alkaa vyö kiristämään.
 
Sen jälkeen kun ootte paistanut jauhelihan niin kaatakaa koko setti sellaiseen "makaroni"-siivilään ja huuhtokaa hieman tulikuumalla vedellä. Reilusti yli puolet rasvoista huuhtoutuu/valuu pois (huomaa jo siitä että liha on tosi kuivaa tän prosessin jälkeen).
 
voi vittu mitä hifistelyä täällä taas harrastetaan, älkää syökö koko jauhelihaa jos se on nuin vaikeaa, vähärasvaisessa jauhelihassa oo kuin 7% rasvaa niin se on aivan sama vaikka ne vetelee naamaankin IMO. tai sitten syötte kanaa.
 
Johtuisko tuo hifistely siitä että rasvainen sika-nauta on yleensä tosi paljon halvempaa kuin vähärasvainen paistijauhis? Ite ainakin ennemmin ostan samaan hintaan kaksi kertaa enemmän rasvajauhista kuin tuota kallista paistijauhista ja sitten kärsin pienen vaivan eli huuhtelen rasvat vaan pois.
 
kooma sanoi:
Johtuisko tuo hifistely siitä että rasvainen sika-nauta on yleensä tosi paljon halvempaa kuin vähärasvainen paistijauhis? .
niin no se, enpä ajatellutkaan tuota pointtia kun ei tuu itellä kateltua hintoja kun käyn ruoka ostoksilla.
 
Iteki kauhon aina lusikalla ne ylimääräset nesteet sieltä pannulta lavuaariin. Sitä nestettä kertyy sinne aika paljon. Ja teen tämän siksi, että jauheliha on paljon paremman makuista näin "kuivana" paistettuna kuin siinä nesteessä lilluvana.

Ja tavallista nauta-sikaa en oo voinut kunnolla sen jälkeen syödä, kun minulle on kerrottu näitä tornihuhuja, mitä kaikkea sinne sekaan jauhetaan :)
 
Orid sanoi:
Ja tavallista nauta-sikaa en oo voinut kunnolla sen jälkeen syödä, kun minulle on kerrottu näitä tornihuhuja, mitä kaikkea sinne sekaan jauhetaan :)

Eikä se ole vain tornihuhu, vaan olet kuullut faktaa ;)
 
Siivilällä tosiaan vaikea poistaa suurta osaa rasvasta. Jotenkin huuhtelu varsinkin kuumalla vedellä epäilyttää (ei mitään loogista pohjaa). Tulee mieleen että huuhtoo samalla jotain ravinteita. Yksi syy miksi mietin myös tuota rasvan poistamista on, että voisi ostaa halvempaa jauhista ja saada siitä lähes paistinveroista. Pelkällä siivilöimisellä se ei kuitenkaan näytä onnistuvan. Jos jauhista menee vaikka 500g päivässä niin siivilöidyssä halpisjauhiksessa on silti 75g tyydyttynyttä rasvaa (korkeintaan). Se on aika paljon. Ketogeenisellä sillä ei varmasti ole niin väliä. Anyways, ajattelin ostaa jatkossa tuota 7% ja jättää siivilöimiset pois (merkitys niin vähäinen). Se on vähän kalliimpaa, mutta helpompaa ja rasvat voi ottaa sitten jostain paremmasta lähteestä.
 
Orid sanoi:
Iteki kauhon aina lusikalla ne ylimääräset nesteet sieltä pannulta lavuaariin. Sitä nestettä kertyy sinne aika paljon. Ja teen tämän siksi, että jauheliha on paljon paremman makuista näin "kuivana" paistettuna kuin siinä nesteessä lilluvana.

EI RASVAA VIEMÄRIIN. Tai seuraavaksi voipi olla aika iloinen viemäritukos. Ylipäänsä ruoantähteiden paikka on (biojäte)roskiksessa, ei viemärissä. Ja ei, se rasva ei valu roskapussista ulos kun laittaa pussiin hieman sanomalehteä tms. mihin rasva imeytyy (biojäteastiassa se imeytyy hyvin esim. alla oleviin vanhoihin kahviporoihin tms.)
 
Paistamisen jälkeen voi kaataa suuremmat ylimääräiset pois ja kaataa sitten ne jauhelihat kaksinkertaisen talouspaperin päälle. Sillätavoin saa siitä kuivaa jos nyt välttämättä haluaa haluaa sahajauhoa syödä.
 
Orid sanoi:
Ja tavallista nauta-sikaa en oo voinut kunnolla sen jälkeen syödä, kun minulle on kerrottu näitä tornihuhuja, mitä kaikkea sinne sekaan jauhetaan :)

Taitaa olla aika korkea sidekudospitoisuus. Joissakin paketeissahan on sekin printattu kylkeen. En kyllä muista mitä luokkaa ne pitoisuudet oli, kun en juuri sikanautaa ostele.

Eikös se korkea sidekudospitoisuus tarkoita, että proteiinikin on huonompaa. http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=18785&highlight=kollageeni
 
Back
Ylös Bottom